1/8 FINAŁU: Szwajcaria - Kolumbia (7.07.2026 22:00)
Temat poświęcony meczowi 1/8 finału pomiędzy Szwajcarią a Kolumbią. Zagrają na obiekcie BC Place Vancouver.

Chociaż na pierwszy rzut oka przewagę zdaje się mieć Kolumbia, to dla mnie mocno wyrównanym starciem jest para Szwajcaria vs Kolumbia. Kolumbia gra energetycznie, mentalnie siłowo, Szwajcaria jest dobrze ułożona, potrafią wyczekać rywala. Piłkarze paradoksalnie podobni, ogólna siła drużyn również. Niestety nie zagra Johan Manzambi, strata tak przebojowego zawodnika jest dużą wyrwą, bardzo szkoda. Jednak siłą Szwajcarów jest drużyna, wyrachowanie i dobra kompatybilność, łączenie gry w defensywie z ofensywą. Przede wszystkim Granit Xhaka, prawdziwy to lider który scala solidność drużyny. Najważniejsza postać.
Kolumbia jest silna i może się podobać. Oczywiście jak to latynosi tracą głowę i często łatwo ich zaskoczyć. Mają jednak intensywność w grze i waleczność, trudna ekipa do rywalizacji.
Luis Díaz jest gwiazdą drużyny ale mnie się podoba duet Jefferson Lerma & Gustavo Puerta w środku robią różnice, no i ten Daniel Muñoz na boku jest bardzo pewny siebie, super gracz.
To raczej Kolumbia będzie dyktować tempo, a Szwajcaria wyczekiwać swoich momentów, tym bardziej mając osłabienia w składzie, a szkoda bo w komplecie mecz byłby ciekawszy.
Kolumbia jest silna i może się podobać. Oczywiście jak to latynosi tracą głowę i często łatwo ich zaskoczyć. Mają jednak intensywność w grze i waleczność, trudna ekipa do rywalizacji.
Luis Díaz jest gwiazdą drużyny ale mnie się podoba duet Jefferson Lerma & Gustavo Puerta w środku robią różnice, no i ten Daniel Muñoz na boku jest bardzo pewny siebie, super gracz.
To raczej Kolumbia będzie dyktować tempo, a Szwajcaria wyczekiwać swoich momentów, tym bardziej mając osłabienia w składzie, a szkoda bo w komplecie mecz byłby ciekawszy.
Mimo, że wydaje mi się iż piłkarsko Kolumbia jest lepsza, to w meczu z Szwajcarami mogą mieć problemy. Szwajcarzy to dobrze zorganizowany zespół który potrafi się odgryźć. Też uważam, że to będzie wyrównane spotkanie i mimo lepszej jakościowo gry Kolumbii, to nawet Szwajcarzy mogą przepchnąć jakoś zwycięstwo w tym meczu. Kolumbia może być tym zespołem który naciera i wizualnie jest lepszy, by dostać jakiegoś gonga i przegrać. Stawiam tu jednak na remis 1-1 i rozstrzygnięcie w dogrywce lub rzutach karnych.
Sam mimo wszystko kibicuje Kolumbii która zrobiła na mnie wrażenie w fazie grupowej, 1/16 też przeszli na luzie i kto wie, może jednak pewnie dzisiaj odeślą do domu Szwajcarów. Jak zagrają tak jak z Portugalią, to jestem spokojny o ich awans.
Sam mimo wszystko kibicuje Kolumbii która zrobiła na mnie wrażenie w fazie grupowej, 1/16 też przeszli na luzie i kto wie, może jednak pewnie dzisiaj odeślą do domu Szwajcarów. Jak zagrają tak jak z Portugalią, to jestem spokojny o ich awans.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
KANAŁ GDZIE WRZUCAM SWOJE GAMEPLAYE Z GIER - Z czasem może zacznę publikować tematykę mangową.
jak kolumbia dzis pyknie szwajcarow, to trzeba bedzie ich juz tak wyraznie nazwac druga sila w ameryce poludniowej. na ostatniej copie tez doszli dalej od brazylijczykow, mieli tez niedawno bardzo dluga serie bez porazki
To samo się tyczy Szwajcarii, jak awansują to wskoczą do czołówki za Włochów. 
Kolumbii na żywo nie widziałem ani razu.
A Szwajcarów chyba ze trzy razy
A Szwajcarów chyba ze trzy razy

szwajcarzy maja juz ustabilizowany, fajny status. od wielu lat zalapuja sie na kazdy turniej, o medale moze nie walcza, ale z grupy wychodza zawsze. polska powinna do takiego czegos aspirowac
UEFA Euro 2016 – awans z grupy
2018 FIFA World Cup – awans z grupy
UEFA Euro 2020 – awans z grupy
2022 FIFA World Cup – awans z grupy
UEFA Euro 2024 – awans z grupy
2026 FIFA World Cup – awans z grupy
Pachnie to jakąś bramką z niczego dla Szwajcarów, a potem waleniem głową w mur Kulumbijczyków.
James wygląda tak samo jak w 2014 roku 
tylko wtedy real wykladal za niego 75 baniek, a teraz nie ma klubu i jest wyceniany na 1,5 mln 
Bardzo dużo sprintów wykonują Kolumbijczycy, ciekawe czy wytrzymają to tempo.

To chyba jedyny mecz 1/8 bez faworyta, może karne będą 
Kolumbia stosuje klasyczny dla siebie styl czyli mecz walki.
Jutro przerwa od mundialu, więc dzisiaj dogrywka wskazana.
Jutro przerwa od mundialu, więc dzisiaj dogrywka wskazana.
Można było się spodziewać takiego meczu. Aczkolwiek mam wrażenie, że Kolumbia trochę się dostosowała do Szwajcarów. Patrząc na mecz z Portugalią, to potrafili grać szybkie składne akcje, przytłoczyć rywala a tu grają wolno, spokojnie, brak jakiś większych elementów przyśpieszenia... Boje się, że może to Szwajcaria skarcić jedną akcją w końcówce meczu.
KANAŁ TWITCH GDZIE SOBIE STREAMUJE GIERKI