Sprawdzałem na Filmwebie, bo oni informują o emisjach w TV, ale póki co ciszaDelpiero14 pisze: ↑09 kwie 2020, 13:25 Kruk leci raz na jakiś czas w telewizji albo na Ale Kino, albo na Canal+ Seriale. Może będziesz mieć farta i akurat się załapiesz.
Seriale
- piotrcies
- Michael Carrick's Red Army

- Reputacja: 8367
Seriale
- Delpiero14
- Bianconero

- Reputacja: 7075
- Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku
Seriale
Bo ostatnio leciało (chyba ze trzy tygodnie temu), wiec tak szybko pewnie znowu nie pójdzie.
- Cement
- Gwiazda

- Reputacja: 2617
- Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje
Seriale
Czasu wolnego jest sporo, toteż pochłaniam kolejne seriale kryminalne.
Valhalla Murders - islandzka produkcja Netflixa. Podchodziłem do niej ze sceptycyzmem, mając w pamięci inny islandzki seria kryminalny Dochodzenie który średnio przypadł mi do gustu. Tym razem było jednak lepiej - sensowniej napisany scenariusz, w miarę dobrze nakreślone postacie (główna bohaterka, policjantka Kata, jest dobrze zagrana i budzi sympatię). Intryga nie jest może bardzo skomplikowana, ale są zwroty akcji i napięcie. Zważywszy że to Islandia, a osią intrygi są wydarzenia w tytułowej Valhalli - opuszczonym dawnym domu dziecka na pustkowiu - można było stworzyć znacznie lepszy klimat, ale ogólnie nie jest źle.
Rojst - kolejny niezły polski serial kryminalny. Może nie należy do ścisłej czołówki, ale osadzenie akcji w realiach schyłkowego PRL-u okazało się dobrym posunięciem. Nieźle wypadł Andrzej Seweryn jako jeden z dwóch głównych bohaterów, Dawid Ogrodnik jako młody Zarzycki nieco gorzej. W tle niewielka rola Piotra Fronczewskiego - jak zwykle nie zawiódł. Trochę rozczarował mnie finał - po dobrym budowaniu klimatu i mnożeniu wątków w sumie dość banalnie się to wszystko skończyło, a niektóre wyjaśnienia są mocno naciągane.
Valhalla Murders - islandzka produkcja Netflixa. Podchodziłem do niej ze sceptycyzmem, mając w pamięci inny islandzki seria kryminalny Dochodzenie który średnio przypadł mi do gustu. Tym razem było jednak lepiej - sensowniej napisany scenariusz, w miarę dobrze nakreślone postacie (główna bohaterka, policjantka Kata, jest dobrze zagrana i budzi sympatię). Intryga nie jest może bardzo skomplikowana, ale są zwroty akcji i napięcie. Zważywszy że to Islandia, a osią intrygi są wydarzenia w tytułowej Valhalli - opuszczonym dawnym domu dziecka na pustkowiu - można było stworzyć znacznie lepszy klimat, ale ogólnie nie jest źle.
Rojst - kolejny niezły polski serial kryminalny. Może nie należy do ścisłej czołówki, ale osadzenie akcji w realiach schyłkowego PRL-u okazało się dobrym posunięciem. Nieźle wypadł Andrzej Seweryn jako jeden z dwóch głównych bohaterów, Dawid Ogrodnik jako młody Zarzycki nieco gorzej. W tle niewielka rola Piotra Fronczewskiego - jak zwykle nie zawiódł. Trochę rozczarował mnie finał - po dobrym budowaniu klimatu i mnożeniu wątków w sumie dość banalnie się to wszystko skończyło, a niektóre wyjaśnienia są mocno naciągane.
- futbolowa
- Czerwona Diablica
- Reputacja: 2157
- Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
- Kontakt:
Seriale
Świetnie zrobiony serial, ale rzeczywiście końcówka rozczaorwała.Cement pisze: ↑09 kwie 2020, 23:13 Rojst - kolejny niezły polski serial kryminalny. Może nie należy do ścisłej czołówki, ale osadzenie akcji w realiach schyłkowego PRL-u okazało się dobrym posunięciem. Nieźle wypadł Andrzej Seweryn jako jeden z dwóch głównych bohaterów, Dawid Ogrodnik jako młody Zarzycki nieco gorzej. W tle niewielka rola Piotra Fronczewskiego - jak zwykle nie zawiódł. Trochę rozczarował mnie finał - po dobrym budowaniu klimatu i mnożeniu wątków w sumie dość banalnie się to wszystko skończyło, a niektóre wyjaśnienia są mocno naciągane.
Bardzo podobało mi się oddanie realiów tamtych lat. Super klimat.
- petru
- Administrator

- Reputacja: 680
- Kibicuję: Konstytucja
Seriale
Polecałem poprzednio tutaj The Americans. Teraz skończyłem, wspaniały to był serial, nie zapomnę go nigdy. Gdybym miał robić swój top, to zdecydowanie byłby w czołówce - zdecydowanie najlepsze zakończenie historii. W miłości i na zimnej wojnie wszystkie chwyty dozwolone
.
Tutaj piękna, jedna z ostatnich scen, z udziałem robota pocztowego:
Tutaj piękna, jedna z ostatnich scen, z udziałem robota pocztowego:
Józef Stalin - Gdy obstrukcjoniści staną się zbyt irytujący, nazwijcie ich faszystami, nazistami albo antysemitami. Skojarzenie to, wystarczająco często powtarzane, stanie się faktem w opinii publicznej