Seriale - Strona 291

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2464

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 01 lip 2019, 19:54

plakat zajebisty.

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4441
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 01 lip 2019, 20:00

League pisze:
01 lip 2019, 19:54
plakat zajebisty.
ale te logo...

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lip 2019, 20:04

Plakat i zdjęcia najmniej ważne, mam nadzieję, że serial będzie na wysokim poziomie. Netflix potrafi więc mocno liczę, że tego nie spieprzą. Książek nie czytałem, mogę opierać się jedynie na grze, a czytałem, że to właśnie na tym pierwszym trzeba się skupić przede wszystkim

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6332
Kibicuję: 4rsenal

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 lip 2019, 20:15

Już w Grze o Tron również upiększali aktorów (Tyrion w książce nie miał pół twarzy i był szkaradny), ale tutaj ma tych zdjęciach oni wszyscy tacy piękni i nieskazitelni. Gerlat bez jednej blizny na twarzy, Jennefer wygląda na 14 lat (rozumiem czary upiększające, ale w moim odczuciu odmładzać się dzięki iluzji to nie znaczy robić się na 14-latkę), Ciri... wygląda z kolei na starszą od Jen. Wszyscy jacyś tacy bez wyrazu. Oby to był tylko efekt zdjęć ;)
Spoiler:

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1974

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 01 lip 2019, 20:50

Jednak Żebrowski wyglądał lepiej :ozob:
Całą sagę o Wiedżminie przeczytałem 18 lat temu i pamiętam tylko strzępki więc tym bardziej czekam na serial :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 lip 2019, 21:15

Kończę drugo sezon GoT, będzie lepiej, czy mogę sobie odpuścić?

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 851

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lip 2019, 21:23

Jak Cię nie wciągnęło to możesz sobie dać spokoj

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lip 2019, 21:24

Berele Lewartow pisze:
01 lip 2019, 21:15
Kończę drugo sezon GoT, będzie lepiej,
Jak tylko wytrzymałeś i nie czytałeś o fabule, to ja bym dorżnął jeszcze dwa i zakończył oglądanie. Potem zaczyna się już konkretna kiszka.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lip 2019, 21:28

Berele Lewartow pisze:
01 lip 2019, 21:15
Kończę drugo sezon GoT, będzie lepiej, czy mogę sobie odpuścić?
Jaki ten sezon był świetny... Chyba najlepszy z całości. To wejście Tyriona do miasta ze wszystkimi następstwami <3 Choć trzeci niewiele mu ustępował, jeśli w ogóle.
sickstick pisze:
01 lip 2019, 20:15
Jennefer wygląda na 14 lat
Bliżej tej do moich wyobrażeń z czytania książki, niż Wolszczak.
sickstick pisze:
01 lip 2019, 20:15
Wszyscy jacyś tacy bez wyrazu
IMO tylko Cavill.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 707

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 lip 2019, 21:34

To chyba olewam, bo do nadrobienia mam jeszcze przynajmniej Czarnobyl, Ostre przedmioty, Młodego Papieża, Wielkie Kłamstewka i Fargo.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lip 2019, 22:42

Berele Lewartow pisze:
01 lip 2019, 21:34
Młodego Papieża
:love:
właściwie wszystkie widziałem, poza Ostrymi Przedmiotami i są rewelacyjne. Patrząc po zaległościach, powinieneś jeszcze dorzucić Escape at Dannemora i The Knick.

Ja osobiście gwałcę The Americans. Zawód: Amerykanin, już któryś rok. Jestem w sezonie numer 4 i dawno nie widziałem tak długiego dzieła, które by jednocześnie dawało taką frajdę z oglądania. Opowieść o zwykłej amerykańskiej rodzinie nielegałów, o ich potomstwie, ich sąsiedzie z kontrwywiadu i całej masie zwerbowanych szantażem przyjaciół. A mama i tata zabije i/lub przerucha wszystko co się rusza w imię zachowania wyrównanego układu sił mocarstw nuklearnych. Spalenie żywcem, gwałty na agentach, potrójni agenci, seks z nieletnią, pakowanie trupów do walizki, jeżdżenie komunikacją miejską ze śmiertelnymi wirusami w pudełku od zapałek, jesz sobie kolację w Waszyngtonie, a tu ci wchodzi KGB przez okno - jest wszystko. Mnóstwo subtelnych żartów ze Związku Radzieckiego:
np. z obecnego sezonu:

Kod: Zaznacz cały

- wasza apelacja została... odrzucona.
- Wyrok śmierci pozostanie niezmieniony.
- Zostanie wykonany...|w najbliższym czasie.
 (następuje strzał, prokurator składa papiery, wchodzi ekipa sprzątająca)

- Chciałbym podjąć słuszną decyzję.Pamiętam, jak myślałem, że zdobycie próbki meningokoków było czymś wielkim. Nikt tego nie potrzebuje.
- Amerykanie to mają.
- Albo tylko testują to, żeby stworzyć antidotum, gdybyśmy my tego użyli, jak mówią w laboratorium.
- Im zawsze jest mało.
- Nie ufam nam z tym.
- A ufasz Amerykanom?
-  Nie. Z drugiej strony...
...wieczka na ich zbiornikach|działają w większości przypadków.
A nade wszystko jest to serial familijny. I po żadnej stronie nie ma typowego złego charakteru, kibicuje się praktycznie obydwu stronom konfliktu, bo przecież widać, że i tu i tam są dobrzy ludzie (nawet jeśli Związek Radziecki jest jednoznacznie zbrodniczą machiną, to pasożytuje na moralności i patriotyzmie naszych bohaterów). Jeśli ktoś nie ma problemu z sarkastyczno-absurdalnie piętrzącymi się nieprawdopodobieństwami (nie jest to dzieło faktograficzne, tylko rozrywkowe), to polecam. Jeszcze dwa sezony przede mną, a jestem ciekaw konkluzji bardziej niż w Grze o Tron.

Muzyka też świetna.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 02 lip 2019, 8:12

petru pisze:
01 lip 2019, 22:42
Berele Lewartow pisze:
01 lip 2019, 21:34
Młodego Papieża
:love:
właściwie wszystkie widziałem, poza Ostrymi Przedmiotami i są rewelacyjne. Patrząc po zaległościach, powinieneś jeszcze dorzucić Escape at Dannemora i The Knick.

Ja osobiście gwałcę Zawód: Amerykanin, już któryś rok. Jestem w sezonie numer 4 i dawno nie widziałem tak długiego dzieła, które by jednocześnie dawało taką frajdę z oglądania. Opowieść o zwykłej amerykańskiej rodzinie nielegałów, o ich potomstwie, ich sąsiedzie z kontrwywiadu i całej masie zwerbowanych szantażem przyjaciół. A mama i tata zabije i/lub przerucha wszystko co się rusza w imię zachowania wyrównanego układu sił mocarstw nuklearnych. Spalenie żywcem, gwałty na agentach, potrójni agenci, seks z nieletnią, pakowanie trupów do walizki, jeżdżenie komunikacją miejską ze śmiertelnymi wirusami w pudełku od zapałek, jesz sobie kolację w Waszyngtonie, a tu ci wchodzi KGB przez okno - jest wszystko. Mnóstwo subtelnych żartów ze Związku Radzieckiego:
np. z obecnego sezonu:

- wasza apelacja została... odrzucona.
- Wyrok śmierci pozostanie niezmieniony.
- Zostanie wykonany...|w najbliższym czasie.
 (następuje strzał, prokurator składa papiery, wchodzi ekipa sprzątająca)

- Chciałbym podjąć słuszną decyzję.Pamiętam, jak myślałem, że zdobycie próbki meningokoków było czymś wielkim. Nikt tego nie potrzebuje.
- Amerykanie to mają.
- Albo tylko testują to, żeby stworzyć antidotum, gdybyśmy my tego użyli, jak mówią w laboratorium.
- Im zawsze jest mało.
- Nie ufam nam z tym.
- A ufasz Amerykanom?
-  Nie. Z drugiej strony...
...wieczka na ich zbiornikach|działają w większości przypadków.
A nade wszystko jest to serial familijny. I po żadnej stronie nie ma typowego złego charakteru, kibicuje się praktycznie obydwu stronom konfliktu, bo przecież widać, że i tu i tam są dobrzy ludzie (nawet jeśli Związek Radziecki jest jednoznacznie zbrodniczą machiną, to pasożytuje na moralności i patriotyzmie naszych bohaterów). Jeśli ktoś nie ma problemu z sarkastyczno-absurdalnie piętrzącymi się nieprawdopodobieństwami (nie jest to dzieło faktograficzne, tylko rozrywkowe), to polecam. Jeszcze dwa sezony przede mną, a jestem ciekaw konkluzji bardziej niż w Grze o Tron.

Muzyka też świetna.

Jest to dostępne na HBO Go albo Netflix?

Ja ze swojej strony obecnie oglądam Odwróconych. Nigdy tego nie oglądałem i teraz dziwię się dlaczego. Bardzo fajny serial.
Później zabieram się za tą nową serię Ojcowie i Córki a później planuje obejrzeć ten serial Netflixa "Jak nas widzą". W ogóle włączyłem sobie pierwszy odcinek z lektorem a tam lektorem - kobieta ^^ No trochę to dziwne, miałem wrażenie, że oglądam film przyrodniczy z Elżbietą Czubówną.

Z seriali które teraz oglądam na bieżąco to Fear The Walking Dead oraz What We do in the shadows.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 02 lip 2019, 8:23

Eyesmon pisze:
01 lip 2019, 20:00
League pisze:
01 lip 2019, 19:54
plakat zajebisty.
ale te logo...
nowe logo dla nikogo ;)

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4441
Kibicuję: AC Milan

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lip 2019, 8:36

Kiedy Wy macie na te seriale czas? :)

Ja to ostatnio tylko skończyłem GoT, Czarnobyl i Kominsky Method na Netflixie (swoją drogą polecam, rewelacja) - same krótkie (licząc tylko ostatni sezon GoT). Na tasiemce po 5-7 sezonów zwyczajnie nie mam czasu i ucieka mi wiele fajnych ;(

Awatar użytkownika
Sinik1988
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 99

Seriale

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 02 lip 2019, 9:03

Nie martw się nie jesteś sam bo ja też nie mam czasu na oglądanie seriali ostatnio także nie jesteś sam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”