League
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 01 lip 2019, 20:04
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 01 lip 2019, 20:15

sickstick
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 01 lip 2019, 20:50
Conrado

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 lip 2019, 21:15
Berele Lewartow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lip 2019, 21:23

BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lip 2019, 21:24
Jak tylko wytrzymałeś i nie czytałeś o fabule, to ja bym dorżnął jeszcze dwa i zakończył oglądanie. Potem zaczyna się już konkretna kiszka.
petru

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 01 lip 2019, 21:28
Jaki ten sezon był świetny... Chyba najlepszy z całości. To wejście Tyriona do miasta ze wszystkimi następstwami <3 Choć trzeci niewiele mu ustępował, jeśli w ogóle.Berele Lewartow pisze: ↑01 lip 2019, 21:15Kończę drugo sezon GoT, będzie lepiej, czy mogę sobie odpuścić?
Bliżej tej do moich wyobrażeń z czytania książki, niż Wolszczak.
IMO tylko Cavill.
czarny samael

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 01 lip 2019, 21:34
Berele Lewartow

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 01 lip 2019, 22:42
Kod: Zaznacz cały
- wasza apelacja została... odrzucona.
- Wyrok śmierci pozostanie niezmieniony.
- Zostanie wykonany...|w najbliższym czasie.
(następuje strzał, prokurator składa papiery, wchodzi ekipa sprzątająca)Kod: Zaznacz cały
- Chciałbym podjąć słuszną decyzję.Pamiętam, jak myślałem, że zdobycie próbki meningokoków było czymś wielkim. Nikt tego nie potrzebuje.
- Amerykanie to mają.
- Albo tylko testują to, żeby stworzyć antidotum, gdybyśmy my tego użyli, jak mówią w laboratorium.
- Im zawsze jest mało.
- Nie ufam nam z tym.
- A ufasz Amerykanom?
- Nie. Z drugiej strony...
...wieczka na ich zbiornikach|działają w większości przypadków.petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 02 lip 2019, 8:12
petru pisze: ↑01 lip 2019, 22:42
właściwie wszystkie widziałem, poza Ostrymi Przedmiotami i są rewelacyjne. Patrząc po zaległościach, powinieneś jeszcze dorzucić Escape at Dannemora i The Knick.
Ja osobiście gwałcę Zawód: Amerykanin, już któryś rok. Jestem w sezonie numer 4 i dawno nie widziałem tak długiego dzieła, które by jednocześnie dawało taką frajdę z oglądania. Opowieść o zwykłej amerykańskiej rodzinie nielegałów, o ich potomstwie, ich sąsiedzie z kontrwywiadu i całej masie zwerbowanych szantażem przyjaciół. A mama i tata zabije i/lub przerucha wszystko co się rusza w imię zachowania wyrównanego układu sił mocarstw nuklearnych. Spalenie żywcem, gwałty na agentach, potrójni agenci, seks z nieletnią, pakowanie trupów do walizki, jeżdżenie komunikacją miejską ze śmiertelnymi wirusami w pudełku od zapałek, jesz sobie kolację w Waszyngtonie, a tu ci wchodzi KGB przez okno - jest wszystko. Mnóstwo subtelnych żartów ze Związku Radzieckiego:
np. z obecnego sezonu:Kod: Zaznacz cały
- wasza apelacja została... odrzucona. - Wyrok śmierci pozostanie niezmieniony. - Zostanie wykonany...|w najbliższym czasie. (następuje strzał, prokurator składa papiery, wchodzi ekipa sprzątająca)A nade wszystko jest to serial familijny. I po żadnej stronie nie ma typowego złego charakteru, kibicuje się praktycznie obydwu stronom konfliktu, bo przecież widać, że i tu i tam są dobrzy ludzie (nawet jeśli Związek Radziecki jest jednoznacznie zbrodniczą machiną, to pasożytuje na moralności i patriotyzmie naszych bohaterów). Jeśli ktoś nie ma problemu z sarkastyczno-absurdalnie piętrzącymi się nieprawdopodobieństwami (nie jest to dzieło faktograficzne, tylko rozrywkowe), to polecam. Jeszcze dwa sezony przede mną, a jestem ciekaw konkluzji bardziej niż w Grze o Tron.Kod: Zaznacz cały
- Chciałbym podjąć słuszną decyzję.Pamiętam, jak myślałem, że zdobycie próbki meningokoków było czymś wielkim. Nikt tego nie potrzebuje. - Amerykanie to mają. - Albo tylko testują to, żeby stworzyć antidotum, gdybyśmy my tego użyli, jak mówią w laboratorium. - Im zawsze jest mało. - Nie ufam nam z tym. - A ufasz Amerykanom? - Nie. Z drugiej strony... ...wieczka na ich zbiornikach|działają w większości przypadków.
Muzyka też świetna.
dziki
Bienias

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 02 lip 2019, 8:36
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sinik1988 » 02 lip 2019, 9:03
Sinik1988
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio