VFL Bochum (zbiorczy)

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rebuzz » 10 sty 2005, 19:28

kolejny podrzedny klub z Westafli ;p

nic dobrego o nich nie powiem ... bo ich nie lubie i juz .... maly betonowy i odrazajacy stadion ... malo kibicow....czesto puste trybuny.... oprawy czasem jak na 2 lidze polskiej .. :/ ... a klub cieniuje i jak kogos wypromuje to sprzedaja ... do niczego z taka taktyka ten klub nie dojdzie ... ( i dobrze 2 liga juz czeka )

ps. mam do sprzedania ich flage oraz bilet z meczy bochum-ajax z cwiercfinalu pucharu uefa.

pozdrawiam

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 14 sty 2005, 17:06

rebuzz pisze:kolejny podrzedny klub z Westafli ;p

nic dobrego o nich nie powiem ... bo ich nie lubie i juz .... maly betonowy i odrazajacy stadion ... malo kibicow....czesto puste trybuny.... oprawy czasem jak na 2 lidze polskiej .. :/ ... a klub cieniuje i jak kogos wypromuje to sprzedaja ... do niczego z taka taktyka ten klub nie dojdzie ... ( i dobrze 2 liga juz czeka )

ps. mam do sprzedania ich flage oraz bilet z meczy bochum-ajax z cwiercfinalu pucharu uefa.

pozdrawiam
Zgadzam się w pełni z rebuzzem. Vfl Bochum jak ma jakiegoś wyrózniającego się zawodnika w drużynie, to od razu w przerwie letniej go sprzedaje. Dajmy przykład Hashemiana. On był najaśniejszą postacią w drużyny z Zagłębia Ruhry. A przecież Vfl nie ma kłopotów z finansami. Sprzadali irańskiego napastnika za małe pieniądze do Bayernu Monachium. A co on teraz robi w drużynie prowadzonej przez Felixa Magata :?: :?: :?: (nie wiem jak się pisze :D )Grzeje ławę rezerwowych i zamierza odejść w oknie transferowym zmienić barwy klubowe. Klub Vfl Bochum poza tym jest spox, tylko lipa, bo mają złą politykę transferową.

Awatar użytkownika
brazzo
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brazzo » 14 sty 2005, 17:37

Mikusinski pisze: i zamierza odejść w oknie transferowym zmienić barwy klubowe
nic takiego nie padlo jak narazie z ust vahida hashemiana...on chce dalej walczyc o miejsce w pierwszym skladzie, choc male sa na to szanse :) ...

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 15 sty 2005, 8:47

Nie zgodzę się z faktem, iż VFL Bochum sprzedaje piłkarzy, ktorzy świecą ponad górami przeciętnego klubu. Popatrzcie na Polaka Tomasza Zdebela.
Nikt mi nie powie, że piłkarz ten nie był w tamtym sezonie w czubie najlepszych piłkarzy w VFL. I gdzie dziś gra? A no w Bochum. Za to trzeba go cenić, pomimo tego, że lat ma tyle ile ma i w kadrze już nie zawita. Może to i dobrze. Gdyby się zajął sprawami kadry narodowej, to zapewne straciłby miejsce na rzecz mlodszego. A tak, dziś nadal jest pewnym punktem Bochum.

Poza tym Vratislav Lokvenc po przejściu do Bochum cudownie ozdrowiał i eksplodował jak wulkan swoimi możliwościami. W Kaiserslautern jakoś nie potrafił pokazać i udowodnić zarówno kibicom jak i zarządowi, że piłkarzem wielkim jest. Jak nie z tej mańki to z drugiej trzeba. Cieszę się, że Czech ponownie jest wiodącym pryym zawodnikiem.

Peter Madsen już nie jednemu klubowi spłatał psikusa strzelając im w najmniej oczekiwanym momencie gola. Przykład? Mecz z Bayernem Monachium, kiedy to ośmieszył obrońców polożył na murawę Kahna i strzelił do pustej bramki. Napastnik nieprzewidywalny, nieprawdaż?

Dariusz Wosz pomimo swego wieku nadal jest podpor zespołu. Lata świetności ma już co prawda za sobą, bo w Herthcie był jej jednym z najlepszych zawodników. Ale dziś trzeba oddać mu cześć, bo większość piłkarzy nie ma już tyle siły, by na takim poziomie grać.

Reasumując: VFL Bochum ma troszkę za starą kadrę. Trzeba ją odświeżyć. Zawsze łyk czystej wody źródlanej pobudza do życia. Tylko niech zaczerpną tej wody ze sprawdzonego źródła, bo inna może być zanieczyszczona. Trzymam kciuki za Bochum! Należy im się za ostatni sezon!

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 16 sty 2005, 13:44

rebuzz pisze:kolejny podrzedny klub z Westafli ;p

maly betonowy i odrazajacy stadion ... malo kibicow....czesto puste trybuny.... oprawy czasem jak na 2 lidze polskiej .. :/ ...
hmmm odwrotnośc co do drugiej ligi polskiej, bo moge sie założyć ze w drugiej lidze polskiej są o wiele lepsze oprawy (nawet niż w 1. lidze), kibiców też nie brakuje, ale na pewno każdy drugoligowy, a nawet pierwszoligowy klub polski chciałby mieć taki stadion jak ma VfL Bochum.

FC Bayern forever number one

Awatar użytkownika
Liverpool
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Liverpool » 22 lut 2005, 17:58

Ma ktoś może bramke Zdebla strzeloną w 3 koleje Bundesligi w meczu z Arminią Bielfield?????????????
A jka nie to skąd mogę ją ściągnąć????????

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 11 kwie 2005, 23:46

Mam nadzieje, że Bochum się utrzyma bo ich lubie :wink: Obecna sytuacja nie jest najlepsza, ale pozwala patrzeć optymistycznie. 3 punkty straty, 6 kolejek do końca. Ale nie znam terminarza, więc nie wiem dokładnie czy w tym mozna upatrywać szanse VfL.

Awatar użytkownika
dwozny
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dwozny » 17 kwie 2005, 9:13

Liverpool pisze:Ma ktoś może bramke Zdebla strzeloną w 3 koleje Bundesligi w meczu z Arminią Bielfield?????????????
A jka nie to skąd mogę ją ściągnąć????????
niewiem dokładnie to ta bramka, ale podaje link:
http://dl1.rapidshare.de/files/1302544/ ... Zdebel.avi
jakby niedziałał to ten:
http://rapidshare.de/files/1302544/Toma ... l.avi.html
ps. dostałem tą bramkę od właściciela strony www.vflbochum.tk
pozdro.

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 17 kwie 2005, 20:08

Dzisaj VfL Bochum wygral 2:1 na wyjezdzie z K'Lautern...
Bramki:39'- M.Maltritz (VfL) 60'- S.Blank (K'Lautern) 75'- M.Diabang (Vfl)

Bochum coraz blizej utrzymania sie 1.Bundeslidze! sa w bardzo dobrej dyspozycje od czterch spotkan nie przegrali meczu (3 wygrane 1 remis)...
Ich obudzenie z glebokiego snu moze byc zapozne... do M'Gladbach traca 1 pkt do konca ligi zostalo 5 spotkan i VfL ma duze szanse jezeli utrzymaja swoja forme... Warner Altegoer prezes VfL od poczatku sezonu mowil ze Peter Neururer ma do niego pelne zaufanie.... Kibice chcieli juz zdymisjonowanie managera ale jednak prezes trzyma go do konca i mozliwe ze Neururer bedzie konec koncow bohaterem Bochum...

Do lepszej postawy druzyny przyczynil sie powrot doswiadczonego bramkarza Reina van Duijnhovena i wprowadzenie spowrotem do pierwszego zespolu kapitana rownie doswiadczonego majace polskie korzenie Dariusza Wosza

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 03 maja 2005, 22:56

Jest coraz gorzej :( 3 kolejki do końca i 5 punktów straty, aby się utrzymać. Niestety za rok chyba (oby nie) bedzie 2.liga.
Ja cały czas wierze ze sie utrzymają, ale bedzie bardzo ciężko.

Awatar użytkownika
wozny
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wozny » 03 maja 2005, 23:03

Ja też mam nadzieje że bochum sie utrzmy w 1 lidze! nie chce aby grali w 2 lidze

mathiasek12
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 04 maja 2005, 11:14

nic do bochum nie mam nawet ich troche lubie zycze im utrzymania w lidze i jak najlepiej w przyszlym sezonie

Awatar użytkownika
w00jtas
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: w00jtas » 04 maja 2005, 14:48

moim zdaniem VfL juz jest w 2.BL przegrywajac 2:6 z Mainz pozbawili szansy na utrzymanie sie w 1.BL... 5 pkt straty na 3 mecze do konca sezonu przy obecnej formie Bochum daje minimalne sznase :wink: moim zdaniem sa one zerowe!... szkoda mi tego zespolu w tamtym sezonie dobre 5 miejsce a teraz walka na dole tabeli :cry:

Awatar użytkownika
wozny
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wozny » 07 maja 2005, 23:29

kurde bochum znowu przegral wielka szkoda mam nadzieje ze jeszcze sie utrzyma, wierze w to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”