Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Squadra Azzurra - Reprezentacja Włoch

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 17 sie 2005, 20:20

Pewnie wielu kibiców włoskich druzyn kibicuje takze reprezentacji Włoch.
Ja kibicuje im od 1994 i pamietnych MS w USA (dostałem wtedy moja pierwsza koszulke oczywiscie reprezentacji Włoch z nr.5 Costacurty mam ja do dzis ale jest juz za mała na mnie) mimo ze nie wygrywali wysoko ani tez pieknie nie grali to i tak wygrywali i tak doszli do finału w ktorym niestety ulegli Brazyli po rzutach karnych......łzy poleciały jak Baggio przestrzelił karniaka.
Tak sie zaczeła miłosc moja do Squadra Azzurra licze ze teraz w koncu wygraja MS w Niemczech i przybedzie 4 gwiadka na koszulce.........no ale dosc przeszłosci.
Temat oczywiscie dotyczy Azzurrich dzis towarzysko podejmuje Irlandie w Dublinie niestety z powodu kontuzji nie zagraja Buffon,Camoranesi i z powodu przeziebienia Totti.Mimo osłabien licze na to iz Włosi wygraja.Skład na ten mecz:

Flavio Roma;Zaccardo,Cannavaro,Nesta,Zambrotta;Gattuso,Pirlo,De Rossi;Del Piero;Vieri,Gilardino

Awatar użytkownika
MrWoodstock
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MrWoodstock » 17 sie 2005, 20:46

Ja tez bardzo lubie rep. Wlochow w pile noznej :)))
I chyba tez o finalu MS 1994 roku.
Najgorsze to bylo w 2000 w finale ME z Francja :// To bylo cos strasznego ://
Mozne nie graja pieknie, ani ostatnio skutecznie - ME 2004 :///
Ale widac ze Lippi tchnal cos w zawodnikow i graja lepiej :)))

Mam nadzieje ze wygraja MS 2006 bo za dlugo juz trwa zla passa Wlochow ://

Pozdor for All

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 7325
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 sie 2005, 20:59

Italia :) moja ulubiona reprezentacja :)
i tez (tak jak zalozyciel tematu) kibicuje im od Mistrzostw Świata w USA :) moj idol wtedy nie strzelil karnego :(
od tego czasu jakos Wlosi nie potrafia wygrywac na wielkich turniejach :(
byli blisko niedawno na ME :D ale Francuzi (wrrr) im przeszkodzili :(

FORZA ITALIA :!:

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 17 sie 2005, 22:23

Włosi też im kibicuje zawsze umieli pokazać charakter nie pamiętam od kiedy zaczalem im kibicowac ale wiem że <makaroniarze> zawsze są najlepsi. Mam nadzieje że do reprezentacji wróci Del Piero i razem z Cassano w ataku zawojuju cały świat bo Vieri już dawno się wypalił :D

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 17 sie 2005, 23:04

A ja kibicuje im przez cały sentyment do Włoch i Włochów.Zaczęło się wszystko bodajże w 1997.Pamiętam mecz eliminacyjny z Anglikami, i 0:0 bodajże w Neapolu.Zacząłem kibicować, przez moją siostrę, która jako kobieta uwielbiała 'przystojnych' Włochów.Karne we Francji, 2 minety w Holandii, sędzia w Korei i spisek w Portugalii to oczwyście nic strasznego :wink:.Także mam nadzieję, że Niemcy w końcu się okażą szczęśliwe.Dzisiejszy mecz do przodu 2:1.Gole strzelili Milaniści :
10'A. Pirlo
31'A. Gilardino
Minute później odpowiedział Reid, jednak to na tyle było stać Irlandyczków.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2005, 23:19

Pirlo hukną jak z armaty i 1;0 8) Gila podcinka aż mnie z fotela zwalił :p Na poczatku uderzył w Givet ale on tylko na chwile obronił rzucił sie pod nogi Alberto a ten tak perfidnie go lobna ze max. 8) Bobo grał chwilami jak natchniony :D az sie chciał potrzec.

Nesta - Canna w środku = zero kłopotów ale potem zmiany i coraz czeście Wlosi w opalach nawet im strzelili na 2:2 ale ręka przyja.

Flavio Roma w bramce wymiatał az miło kilka razy był bohaterem

Krzysztof Jarzyna :arrow: Flavio Flavio masz racje :D dzieki
Ostatnio zmieniony 17 sie 2005, 23:58 przez Zaza, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 17 sie 2005, 23:41

*_For_zaza_Milan_* pisze:Bobo grał chwilami jak natchniony Very Happy az sie chciał potrzec

Widzialem ze bedzie tak samo, jak po odejsciu Cannavaro z Interu, druga mlodosc :D , Del Piero gral piach?

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 17 sie 2005, 23:49

*_For_zaza_Milan_* pisze:Fabio Roma w bramce wymiatał
A nie czasem Flavio :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 17 sie 2005, 23:55

Grał Del Piero pierwsza połowe co prawda ja sie troche spóźniłem na macz ale jak juz byłem to grali na Bobo i zgranie w boki a tam Gila Del Piero potem zminił go pomocniki przeszli na 4-4-2 z Bobo i Iaquintą ataku.

Nie jestem pewnie ale chyba DP przyczynił sie do bramki Pirlo bo było zamieszanie ktoś nie trafił w piłke - strzelił Alex i bramkarz wypluł ja a on spadła pod nogi Andrei i ten hukna jak nic. 8) .. pod poprzeczke. Druga to juz snajperski nos Alberto i mózg na miejscu bo 7 na 10 by waliło na siłe a ten tak kąsna nad bramarzem ze klasa.

No jestem w szoku ze Vieri tak biega prubóje z 15 merta uderzać :shock: drybluje, zastawia czekając na wsparcie oddaje wychodzi na uliczke jak by grał z Pirlo od lat 8) To może być fajne bo Andrea te crossy posyła cool a ten sam go szuka.

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 18 sie 2005, 0:05

Nie zaza to był Gilardino bram ładna
Druga brama piekne przyjecie Gili ale nie popisał sie cos mało przekonywujaco strzelał dobrze ze odbił mu pod nogi bramkarz.
Niesety przez bład Zaccardo tracimy brame w sumie to moglismy nawet zremisowac szkoda ze Vieri nie strzelił ładnie huknał i poprzeczka .
ogolnie to mecz topczył sie w szybkim tempie wida ze jeszcze nie sa zgrani bo momentami glupio tracili pilki i podania nie były dokładne no ale to jeszcze nie ten rytm meczowy.
Cieszy wygrana szczegolnie dwa gole milanistów Vieri moze sie odrodzi kto wie

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 18 sie 2005, 0:11

Czyli nie DP a Gila przy bramce Andrei no to jeszcze lepiej 8) Jak Alberto by za pierwszym razem strzelił nie była by tak piekna :lol:

Szczerze mówia bałem sie troche o kości :roll: naszych piłkarzy. A troche ich tam było. Wyspiarze to wiesz :roll: :wink:

Pozdro

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1092

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 sie 2005, 18:09

znakomity mecz pirlo(jak zwykle w kadrze)gilardino ta bramka taka mało przekonywująca wyjście sam na sam chyba czegoś powinien sie uczyć od franka :wink:

mariuszmilan
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mariuszmilan » 18 sie 2005, 18:24

jako wielki fan wloskiej reprezentacji musze powiedziec ze Squadra gra ostatnio za wodza Lippiego coraz lepiej...chociaz poczatek eliminacji jakos z trudem "przeszlismy" ale potem bylo juz coraz lepiej co udokumentowali meczem ze Szkocja(cudowne wolne Pirlo)...po wczorajszym sparingu jestem bardzo zadowolony(najbardziej oczywiscie z postawy Milanistow), ale martwi mnie jak na razie brak godnego nastepcy Panucciego--Oddo,Bonera i Zaccardo musza sie po prostu szybciej "rozwijac"....

MILAN MILAN SEMPRE PER TE!!

Awatar użytkownika
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 30 sie 2005, 20:42

W najblizsza sobote Azzurri zagraja w Glasgow ze Szkocja.
O sile zespołów z wyspy mozna było sie przekonac w niedawnym meczu z Irlandia gdzie Włosi mało co nie zremisowali spotkania takze zapewne i ten mecz nie bedzie łatwy szczegolnie ze graja na wyjezdzie gdzie jak wiadomo zagorzałych kibiców nie brakuje.
Wielka niewaidoma jest to czy Lippi zagra trojka Totti - Gilardino - Vieri czy tez ustawi Tottiego jako partner w ataku z Gilardino.
W poprzednim spotkaniu Włosi wygrali na San Siro ze Szkotami po dwoch ładnych bramkach Pirlo z rzutów wolnych.
Pytanie czy i w Glasgow tez wygraja okaze sie to juz w sobote.

Przewidywane składy:
(4-3-1-2): Peruzzi; Zaccardo, Cannavaro, Nesta, Zambrotta; Canoranesi, Pirlo, Gattuso; Totti; Gilardino, Vieri.

(4-4-2): Peruzzi; Zaccardo, Cannavaro, Nesta, Zambrotta; Camoranesi, Pirlo, Gattuso, Grosso (Del Piero); Totti, Gilardino (Vieri)

Awatar użytkownika
[nevermind]
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: [nevermind] » 31 sie 2005, 16:11

Obrazek

Wyzszosc Juve nad Milanem :rotfl2:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”