Wisła Kraków (zbiorczy)

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Dotrze ten hajs czy nie dotrze?

Dotrze, dotrze
7
28%
Nie ma bata, nie dotrze
10
40%
Je**ć konfitury!!!
8
32%
kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Wisła Kraków (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 29 cze 2004, 14:10

Ten temat jest przeznaczony do dyskusji o krakowskim klubie...

żródło - wislakrakow.com

Obrazek

Prezentacja nowych zawodników
Przed godziną 13 rozpoczęła się konferencja prasowa, na której przedstawiono trzech nowych zawodników Wisły Kraków. Tomasz Dawidowski, Aleksander Kwiek i Marek Zieńczuk zaprezentowali swoje wiślackie koszulki, odpowiednio z numerami 11, 23 i 17.

- Wszystko co do tego czasu powiedzieliśmy sprawdza się. Jest to największa satysfakcja - rozpoczął prezes Tadeusz Czerwiński. - Mówiłem, że będziemy się wzmacniać. Jak Państwo widzicie mamy nowych zawodników. Naszym celem jest jedno w tej chwili - Liga Mistrzów. Mamy mocny skład i mam nadzieję, że osiągniemy ten cel.

- Jest to pierwsze spotkanie w sezonie i na pewno nie ostatnie - dodał trener Henryk Kasperczak. - Przedstawiamy nowych zawodników, którzy przyszli do nas z Amiki Wronki i Odry Wodzisław. Dążyliśmy aby wzmocnić zespół na tych pozycjach, na których grali Kamil Kosowski i Marcin Kuźba. Wzmocniliśmy się też młodym zawodnikiem środka pomocy, który da nam satysfakcję w przyszłości. Kontakt z Olkiem miałem przed ostatnim meczem w Wodzisławiu, zauważyłem u niego duży talent. Zobaczymy, czy to potwierdzi. Jestem zadowolony, że przyszedł do nas.

Henryk Kasperczak nie pozostawił złudzeń wszystkim, którzy widzieli Tomasza Dawidowskiego na innej pozycji niż atak. - Potwierdzam, że ściągnęliśmy Marka Zieńczuka by grał na lewym skrzydle a Tomasza Dawidowskiego do napadu. Nie będziemy robić kombinacji. Bierzemy zawodników na pozycje, które potrzebujemy.

Czy trener Wisły zdąży zgrać drużynę do eliminacji Ligi Mistrzów? - Myślę, że tak - odpowiada Kasperczak. - Chcemy, by wszyscy zawodnicy byli do dyspozycji jak najszybciej. Oprócz Kuźby i Mijailovicia wszyscy zawodnicy są do mojej dyspozycji, to będzie jeszcze tylko kwestia czasu by przygotować ten zespół do sezonu. Mam nadzieję, że nowi piłkarze szybko zintegrują się z zespołem.

Obrazek

i jeszcze krótkie wypowiedzi nowych zawodników:
Marek Zieńczuk:
O ewentualnym przyjściu do Wisły Kamila Kosowskiego. - Nie przeraża mnie żadna rywalizacja. Może ona wyjść na dobre zarówno mi, Kamilowi jak i drużynie. Jeśli działacze stwierdzą, że Kamil będzie potrzebny, to będziemy walczyli o miejsce w składzie.

Tomasz Dawidowski:
- Oczekiwania są na pewno wielkie. Trafiłem do najlepszego zespołu w Polsce, który co roku walczy o mistrzostwo kraju i jeżeli nawet nie udaje mu się wejść do Ligi Mistrzów, to gra w pucharze UEFA. Podniosłem sobie poprzeczkę, gdyż w Amice raz na dwa-trzy lata występowaliśmy w pucharze UEFA, a tu jest to na porządku dziennym. W dodatku, gdy taki trener jak Henryk Kasperczak chce mnie mieć w zespole i to jest to duża sprawa. Będzie nas czterech w ataku, będzie walka o miejsce w zespole. Ja zrobię wszystko by w nim występować.

Aleksander Kwiek:
- Dziennikarze i kibice uważają, że mam niewielkie szanse na grę. Są ode mnie lepsi Mirek Szymkowiak, Mauro Cantoro i Mariusz Kukiełka. Będę się starał dostać do tej jedenastki. Cieszę się, że będę grać w takim klubie jak Wisła.

Kuźba na badaniach
Zgodnie z zapowiedziami dziś na Wiśle pojawił się napastnik Marcin Kuźba. 27-letni zawodnik przechodzi badania lekarskie, które potrwają dwa dni. - Jeśli wszystko pójdzie dobrze, w piątek pojadę z drużyną do Zakopanego - zapowiada Kuźba.

- W sprawach kontraktowych jest prawie wszystko dogadane. Reszta zależy od wyników badań - zapowiedział Kuźba. - Jestem zadowolony, że tu wracam, mam tu wiele kolegów.

- Wracam by walczyć o Ligę Mistrzów i myślę, że w końcu Wisła zawita do tych elitarnych rozgrywek - dodał Kuźba.

żródło - wislakrakow.com
Ostatnio zmieniony 16 maja 2005, 13:53 przez kostek, łącznie zmieniany 1 raz.

Fan_Legii

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fan_Legii » 24 lip 2004, 11:11

Dawidowski - Dobry gracz i może pokazać że ejst lepszy od duetu napastników Żuraw - Franek
Zieńczuk wygryzł już Piotra Brożka
Kwiek ma ciężko, ale mam nadziejeże wygryzie Kukiełkę
Kużba stary dobry Marcin, on może pokazać się jako czarny rezerwowy koń

Awatar użytkownika
Wachu
Trampkarz
Trampkarz
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wachu » 24 lip 2004, 12:17

a Kwiek co to za pilkarz?
skad go wzieli? szczerze sie przyznam ze pierwszy raz o nim uslyszalem dopiero jak go Wisla podkupila

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 24 lip 2004, 12:26

Wachu pisze:a Kwiek co to za pilkarz?
skad go wzieli? szczerze sie przyznam ze pierwszy raz o nim uslyszalem dopiero jak go Wisla podkupila
:lol: poważnie się pytasz.... :roll:

Kwiek przyszedł z Odry Wodzisław, a kosztował sporo po ponad pół miliona złotych, mówi się nawet o 0,8 mln...

Awatar użytkownika
DEMON
Skład C
Skład C
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DEMON » 24 lip 2004, 13:15

nieśmiało się przyznam, że też nie słyszałem o tym gościu, ale skoro wydali na niego ładną sumkę to musi sobą coś reprezentować, a Kasperczak z byle jakimi piłkarzami nie pracuje, więc zapamiętam to nazwisko.

Co do pozostałych wzmocnień: teraz są chyba najbliżej Ligii Mistrzów, powinno się wkońcu udać. Życzę im jak najlepiej! :)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 24 lip 2004, 22:43

Dla mnie Dawidowski jest słaby, ale bedzie z niego pożytek w lidze Polskiej, bo tu własnie sieparwdza jednak o ligę mistrzów i ew. w niej będą walczyć inni.
Co do Kwieka to słyszałem o tym nazwisku, ale cięzko o nim cokolwiek powiedzieć bo niczym sięniwsławił jescze.
Jesli faktycznie za niego zapłacili aż 0.8 mln to juz powienien czymś w lidze zabłysnąć.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 24 lip 2004, 23:05

Dawidowski na pewno nie jest pilkarzem na miare LM, ale jak na nasze podworko to moze byc. Troche jednak mi sie wydaje, ze za taka cene mozna by bylo kogos lepszego sprowadzic.

A Kwiek - talent na pewno posiada, ale czy go wykorzysta? Widzialem go pare razy w tej rundzie i niczym specjalnie sie nie wyroznial. Zapamietalem w zasadzie tylko jedno jego zagranie - jak podal z pierwszej pilki prostopadle na okolo 40 metrow idealnie w tempo do wychodzacego na czysta pozycje chyba Bizackiego (albo Kubisza juz nie pamietam). Widac ze posiada spore mozliwosci, ale on musi grac a o to bedzie bardzo trudno w Wisle.

MariuszPSG
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MariuszPSG » 25 lip 2004, 23:02

Wisla wygra w Lidze i wejdzie do Ligi Mistrzów, bo ma spoko sklad!!!!!!!

Awatar użytkownika
Baqu
Warrior of Light
Warrior of Light

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Baqu » 31 lip 2004, 21:57

Piekny powrót Wędzyńskiego na polskie boiska piłkarskie 22 minuta meczu Wisla - Łęczna i jest 0-1 dla gości !! tego się chyba nikt nie spodziewał, czyżby kolejny dreszczowiec w Krakowie ?

niedoczekanie :!: łowca Franek wyrusza na polowanie gool gool i do przerwy mamy juz 2:1 dla gospodarzy

żeby nie było za nudno Zuraw gool na 3:1...

Radosni fani Wisełki wykonują co chwila falę, zeby m bylo jeszcze radośniej Kłos gool podwyższa na 4:1

"CHCEMY LIDERA, WISEŁKO CHCEMY LIDERA!" - wołają trybuny.

a, że Zuraw nie jest obojętny na pragnienia swoich fanów jest gool
Lidera mamy!?!?

Awatar użytkownika
Ronni
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ronni » 02 sie 2004, 20:38

Zieńczuk to dobry zakup, Dawidowski niewiem ciągle lapie kontuzje teraz Kuxba wrocil to on moze byc ew. 4 napastnikiem jak sie wyleczy;d.
A Kwiek dla mnie to on nic niepokazuje moze zamalo go widzialem ale tak mi sie wydaje czas pokaze :twisted:

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 07 sie 2004, 15:23

Zieńczuk bardzo dobry nabytek.Ale po co Dawidowski.Przecierz jest Franek Żuraw i doszedł Kuzba.Ale także jest ten Nigeryjczyk zapomniałem jak się nazywa.

PS:napewno wiesz o kogo chodzi :wink:

Awatar użytkownika
Hitman
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hitman » 07 sie 2004, 16:41

Nigeryjczyk- Temple Omeonu.
Jeśli chodzi o Zieńczuka to świetny zakup, Dawidowski też sie przyda i już wiadomo że w ataku Wisły nigdy nie wystąpi żaden słaby zawodnik, mają przecież 5 napastników i to całkiem niezłych.

Awatar użytkownika
R@f@ł
Grafomańskie harakiri

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R@f@ł » 07 sie 2004, 17:26

Hitman pisze:Nigeryjczyk- Temple Omeonu.
No właśnie

Awatar użytkownika
LAZIO
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAZIO » 07 sie 2004, 17:36

[ciach!] ze WISLA trafila na real ;/no ale [ciach!] bedzie musiała [ciach!] real :D
2 WP ZA WULGARNOŚĆ !!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Mazi
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mazi » 11 sie 2004, 8:55

Wisła jest najlepsza na świecie!! pokonaje ten Real... 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”