O futbolu na luzie...
- Professor Chaos
- Gwiazda

- Reputacja: 202
O futbolu na luzie...
Z dwójki Verratti/Pogba to ten pierwszy jest bardziej przereklamowany. Jak chłop odejdzie z PSG do lepszego klubu to przepadnie. Pogba zwyczajnie nie pasuje do MU i Mou.
Platini (president UEFA): "Barça play another sport? Barça plays football. Maybe the others play a different sport than Barça."

O futbolu na luzie...
a zawodnicy, ktorzy nie byli nawet blisko top3 w swoich ligach (np nolito) przychodzą i grają zajebiscie, może ta liga jest przereklamowana?
O futbolu na luzie...
A Matip który nie był najlepszym obrońcą w Schalke jest najlepszym stoperem Liverpoolu;)
O futbolu na luzie...
Lubie takie zabawne poranki.Professor Chaos pisze:Z dwójki Verratti/Pogba to ten pierwszy jest bardziej przereklamowany.
Nuklearny Jezus w chmurze wodoru.
- Melaviock797
- Kluczowy Zawodnik

- Reputacja: 99
O futbolu na luzie...
Jeszcze odniosę się do jednej rzeczy o której zapomniałem wspomnieć, czyli o grze defensywnej Manchesteru. Moim zdanie Pogba gra kijowo w destrukcji w United jeszcze z jednego powodu. W Juve broni cały zespół i potrafi to robić, zespół jest zwarty i razem się przemieszcza przez co praktycznie wszystkie kluczowe strefy/sektory są pozamykane i przeciwnik ma problem sforsować drużynę. W United niestety są duże dziury między formacjami, a dodatkowo mam wrażenie skrzydłowi w defensywie nie są zbyt pomocni i mają małą świadomość gry w fazie defensywnej, gdzie wahadła w Juve są duże bardziej wszechstronne.
O futbolu na luzie...
co niby nie tak?
Obaj są klasowi graczami, W tym roku Verratti wcale lepiej od Pogby nie gra.
tylko zabawna tendencja jest i wśród fanów Juve, ktoś odejdzie i nagle jest przereklamowany, Pogba,Vidal,Coman, wszyscy świetnie że odeszli
O futbolu na luzie...
Odnosnie mitu intensywnosci:
Obaj sa bardzo dobrzy, mimo ze forma obecnie nie grzesza, ale roznica miedzy Verattim a Pogba jesy taka, iz Wloch jesy duzo bardziej swiadom swej roli na boisku. Jest bardziej dojrzalszym pilkarzem.Wiele razy słyszałem o tym, jak intensywną ligą jest Premier League. Żaden z was nie był chyba w La Liga czy Bundeslidze, nie przekonał się, jaka tam jest intensywność. Tutaj może faktycznie jest więcej meczów do rozegrania, ale gdybyście zobaczyli, jak grają w Niemczech… – Pep gwizdnął z zachwytu, po czym dodał: – Myślę, że powinniście szanować inne rozgrywki. To, jak piłkarze tam grają, w jaki sposób.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 11:55 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.
O futbolu na luzie...
No z Pogbą teraz, a zwłaszcza z Vidalem kiedyś faktycznie pojawiały się takie głosy, ale z Comanem to już któryś raz zakłamujesz rzeczywistość 

- sickstick
- Legenda Futbolu

- Reputacja: 6222
- Kibicuję: 4rsenal
O futbolu na luzie...
I właśnie te słowa nazwałeś w innym temacie jako "Pep orze Premier League". To tak apropos hipokryzjiozob pisze: Odnosnie mitu intensywnosci:
Wiele razy słyszałem o tym, jak intensywną ligą jest Premier League. Żaden z was nie był chyba w La Liga czy Bundeslidze, nie przekonał się, jaka tam jest intensywność. Tutaj może faktycznie jest więcej meczów do rozegrania, ale gdybyście zobaczyli, jak grają w Niemczech… – Pep gwizdnął z zachwytu, po czym dodał: – Myślę, że powinniście szanować inne rozgrywki. To, jak piłkarze tam grają, w jaki sposób.
O futbolu na luzie...
I znowu zacznie się wojna pt. "Która liga jest lepsza i dlaczego angielska?" Dalibyście na wstrzymanie, wiadomo że w każdej gra się inaczej. Jak ktoś wspomniał - Di Maria, Falcao, Pogba, Depay. Nie ma przypadku, że wyżeracze w swoich ligach nie radzą sobie w United, tak to wygląda , że niby są założenia taktyczne ale żaden z nich nie wie co ma w praktyce robić. Nie przypadkowo United w tym sezonie ma najmniej wybieganych minut ze wszystkich drużyn, a powiedzenie że lepiej mądrze stać niż głupio biegać jest kompletnie nie adekwatne w tym przypadku. Brak chęci, zaangażowania i pressingu, jedynie Herrera coś w tej kwestii miał do powiedzenia z linii pomocy.
O futbolu na luzie...
Jakiej hipokryzji? Pep walna Anglikom miedzy oczy, ze ich liga wcale nie jest najitensywniejsza w porownaniu z Bundes czy LaLiga. Uderzyl w ten mit, ktory wedlug Anglikow stawia PL na czele w Europie, i ktory czesto jest tu przywolywany gdy sie dyskutuje o ligach.
Takie slowa w ustach tak sznowanego trenera to nie jest powod do dumy, a raczej okrutna prawda i dosc bolesny prztyk w dume Anglikow.
Takie slowa w ustach tak sznowanego trenera to nie jest powod do dumy, a raczej okrutna prawda i dosc bolesny prztyk w dume Anglikow.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 12:18 przez ozob, łącznie zmieniany 2 razy.
O futbolu na luzie...
jak masz trochę krzepy, nie wywalasz się, umiesz podać piłkę do pomocników to myślę, że sam mógłbyś nim zostaćLeague pisze:A Matip który nie był najlepszym obrońcą w Schalke jest najlepszym stoperem Liverpoolu;)
O futbolu na luzie...
Chodziło mi to że nie ma co porównywać lig względem że ten piłkarz sobie tu poradził a tam nie, można wymieniać przykłady ale nie jest to dla mnie mocno miarodajne;)
Btw Co z Sakho? wrócił po tych zawieszeniach?
O futbolu na luzie...
No ten twój argument to taki średni wyszedł
Raczej skończony jest. Wrócił, potem była jakaś akcja, że zaczął w internecie płakać, że szansy nie dostaje. Nie spodziewałbym się żeby wrócił do gry. Matip (w końcu wczoraj bezbłędnie), Lovren, Klavan, Lucas. I jeszcze Gomez wraca. Tak to będzie wyglądać.
I w ogóle to mnie dziś w nocy oświeciło, że zanotowaliśmy wczoraj pierwsze czyste konto. Progres.
Raczej skończony jest. Wrócił, potem była jakaś akcja, że zaczął w internecie płakać, że szansy nie dostaje. Nie spodziewałbym się żeby wrócił do gry. Matip (w końcu wczoraj bezbłędnie), Lovren, Klavan, Lucas. I jeszcze Gomez wraca. Tak to będzie wyglądać.
I w ogóle to mnie dziś w nocy oświeciło, że zanotowaliśmy wczoraj pierwsze czyste konto. Progres.
O futbolu na luzie...
Tak sobie przewertowalem w kilku miejscach i najczesciej o przereklamowaniu Pogba pisza fani Realu i Barcy poniewaz Francuz nie wybral ich a United oraz cloner, ktory akurat ma dosc czasto bol dupy zwiazany z Paulem.
Ostatnio zmieniony 18 paź 2016, 12:49 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.