Prawo jazdy - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy masz prawo jazdy ??

Tak
57
45%
Nie i nie mam zamiaru robic
6
5%
Nie ale chce zrobic
63
50%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 wrz 2006, 15:03

M@rkus pisze:moj kolega oblal za to ze mu raz, jeden jedyny auto agasło przy ruszaniu...
Wątpię w to :!: Mi instruktor czy też egzaminator powiedział że to nie jest żadne złamanie przepisów i nie mogą za to oblać. Owszem jakby samochód gasł co chwilę to wtedy tak ale nie jak zgaśnie raz czy dwa :!: JAk wiadomo wszystkiemu winni są egzaminatorzy i każdy ma swoją teorię co do egzaminu :!: Mi na egzaminie zgasł jeden raz :P
M@rkus pisze:p.s. im mniej kobiet na drogach tym lepiej... naprawde
Moja siostra zdała za pierwszym razem a ani podczas egzaminu ani tym bardziej teraz jeździć nie potrafi :roll: Ale niektóre kobiety jeździc potrafią. Nie wiem czemu ale lubię parzeć jak prowadzi taka młoda i fajna kobieta... :oops: tylko oczywiście musi dobrze jeździć i dość szybko :P
czeher pisze:a ja mam prawko od 3,5roku i jeszcze zadnego pkt karnego na koncie
Nie mów hop :twisted: Ja też na szczęście nie mam żadnego punktu karnego ale tylko dlatego że miałem szczęście bo prędkość to rzadko bo rzadko ale zdarza mi się przekroczyć. Nawet policja zatrzymała mnie tylko raz - sprawdzali dokumenty bo wyjeżdżałem miejsca gdzie podobno kradną samochody - wyjeżdżałem spod akademika :P

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 wrz 2006, 15:10

Sara - gratuluje :*
Dziękuję :*
Yukasz pisze:Mi instruktor czy też egzaminator powiedział że to nie jest żadne złamanie przepisów i nie mogą za to oblać.
Też to słyszałam ;)
Ale nie możesz powodować zagrożenia na drodze.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 wrz 2006, 15:13

futbolowa pisze:Ale nie możesz powodować zagrożenia na drodze.
A jakie to zagrożenie jak nie ruszysz spod świateł od razu tylko kilkanaście sek później :?: Jakby auto zgasło na środku skrzyżowania to tak ale nie jak ruszasz.

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 27 wrz 2006, 15:19

Yukasz pisze:A jakie to zagrożenie jak nie ruszysz spod świateł od razu tylko kilkanaście sek później Question Jakby auto zgasło na środku skrzyżowania to tak ale nie jak ruszasz.
Prawo jazdy to nie tylko znajomosc przepisow ale takze umiejetnosc prowadzenia samochodu. Jezeli auto gasnie Ci na skrzyzowaniu to powodujesz: korek, frustracje innych kierowcow, ogolne zdenerwowanie mniej cierpliwych co prowadzi do potencjalnego stworzenia zagrozenia, nie mowiac juz o zaburzeniu plynnosci ruchu, co w wiekszych miastach jest dosc istotne. Wiec jezeli mieliby oblewac tylko za cos co jest zlamaniem przepisow, to po co plac manewrowy? (teraz juz w okrojonej wersji) :>

futbolowa gratulacje :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2006, 15:26

Yukasz pisze: JAk wiadomo wszystkiemu winni są egzaminatorzy i każdy ma swoją teorię co do egzaminu
za moich czasów :D nie wiem jak teraz jest, mogło zgasnął 2 razy - 3 raz = koniec egzaminu i kolejne złotówki w plecy, a tak mi się zdarzyło, że zgasł mi przy wyjeździe z ośrodka [1 raz] później sie skupiłem i poszło gładko :D
futbolowa pisze:Dziękuję :*
:*:* :lol:
Krzysztof Jarzyna pisze:Prawo jazdy to nie tylko znajomosc przepisow ale takze umiejetnosc prowadzenia samochodu. Jezeli auto gasnie Ci na skrzyzowaniu to powodujesz: korek, frustracje innych kierowcow, ogolne zdenerwowanie mniej cierpliwych co prowadzi do potencjalnego stworzenia zagrozenia,
zgadza się - teraz po tych kilku latach, kiedy człowiek wprawy nabiera - i sie gdies spieszy, a tam jakis patałach stoi i ruszyć nie może - krew zalewa :D

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 wrz 2006, 15:31

fieldy pisze:za moich czasów Very Happy nie wiem jak teraz jest, mogło zgasnął 2 razy - 3 raz = koniec egzaminu i kolejne złotówki w plecy, a tak mi się zdarzyło, że zgasł mi przy wyjeździe z ośrodka [1 raz] później sie skupiłem i poszło gładko Very Happy
za moich tez :!:
2 razy samochod zgasnie i dowidzenia :!:
Yukasz pisze:Nie mów hop Twisted Evil Ja też na szczęście nie mam żadnego punktu karnego ale tylko dlatego że miałem szczęście bo prędkość to rzadko bo rzadko ale zdarza mi się przekroczyć. Nawet policja zatrzymała mnie tylko raz - sprawdzali dokumenty bo wyjeżdżałem miejsca gdzie podobno kradną samochody - wyjeżdżałem spod akademika Razz
mnie Policja kilka razy zatrzymala, o czym pisalem w tym temacie, nawet nowe watki doszly :twisted: ale ciiiisza bo diabel nie spi (Renia) - ale co jak co przyklad idzie z gory :lol:
fieldy pisze:zgadza się - teraz po tych kilku latach, kiedy człowiek wprawy nabiera - i sie gdies spieszy, a tam jakis patałach stoi i ruszyć nie może - krew zalewa Very Happy
Ze mnie tez nerwowy kierowca :!: jezlei jakis delikwent nie moze wyjechac, stoi jak ofiara losu to normalnie wychodze z siebie 8)
Yukasz pisze:Ale niektóre kobiety jeździc potrafią.
wyjatek powtierdzajcy regule :twisted:
Yukasz pisze:Nie wiem czemu ale lubię parzeć jak prowadzi taka młoda i fajna kobieta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 wrz 2006, 15:33

Yukasz pisze:A jakie to zagrożenie jak nie ruszysz spod świateł od razu tylko kilkanaście sek później Question Jakby auto zgasło na środku skrzyżowania to tak ale nie jak ruszasz.
Ale ja mam na myśli zgaśnięcie samo w sobie, a nie przy ruszaniu na skrzyżowaniu :P

Jeżeli o mnie chodzi to miałam czerwone i zieloną strzałkę w bok. Za mną nie było nikogo. Ruszyłam i zatrzymałam się przed pasami, bo szli ludzie. Potem przy ruszaniu mi zgasł i chyba tylko dlatego, że nie spowodowałam żadnych utrudnień nikomu, nie oblałam :)
Krzysztof Jarzyna pisze:futbolowa gratulacje
Dziękuję :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 wrz 2006, 15:47

futbolowa a za którym razem Ci się udało?

Ja zdawałem już 3 razy i jak narazie bez pozytywnego wyniku :lol:. Powoli juz się zaczynam martwić, czy wogóle powinienm robiić to prawko jak jeździć nie umiem, skoro mnie 3 razy oblali... Teraz niestety trzeba wykupić 5h = 300zł + kolejny egzamin... Ogólnie nie za różowo to wszystko wygląda...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 wrz 2006, 15:50

limansky pisze:Teraz niestety trzeba wykupić 5h = 300zł + kolejny egzamin...
Plus 10 godzin wykładów. Nie chciałem Cię dobijać, ale powinieneś wiedzieć.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 wrz 2006, 15:53

Krzysztof Jarzyna pisze:Prawo jazdy to nie tylko znajomosc przepisow ale takze umiejetnosc prowadzenia samochodu. Jezeli auto gasnie Ci na skrzyzowaniu to powodujesz: korek, frustracje innych kierowcow, ogolne zdenerwowanie mniej cierpliwych co prowadzi do potencjalnego stworzenia zagrozenia, nie mowiac juz o zaburzeniu plynnosci ruchu, co w wiekszych miastach jest dosc istotne.
Hola! Hola! Ja pisałem że wg mnie powinno się dopuszczać zgaśnięcie przy ruszaniu a nie na środku skrzyżowania, gdzie jak napisałeś powodujesz korek i ciągłe pi pi... :anger:
Krzysztof Jarzyna pisze:Wiec jezeli mieliby oblewac tylko za cos co jest zlamaniem przepisow, to po co plac manewrowy? (teraz juz w okrojonej wersji)
Plac manewrowy jest abys nie obijał innych pojazdów gdy będziesz parkował, bo później czekają Cię mandaciki, znowu nerwy itp.
futbolowa pisze:Jeżeli o mnie chodzi to miałam czerwone i zieloną strzałkę w bok. Za mną nie było nikogo. Ruszyłam i zatrzymałam się przed pasami, bo szli ludzie. Potem przy ruszaniu mi zgasł i chyba tylko dlatego, że nie spowodowałam żadnych utrudnień nikomu, nie oblałam
Ja Cię rozgrzeszam :wink:

Ale jak wiemy osoba po kursie na prawo jazdy nie potrafi jeździć, uczy się dopiero po zdanym egzaminie gdy będzie częstym uczestnikiem ruchu.
Marco_Van_Basten pisze:Plus 10 godzin wykładów. Nie chciałem Cię dobijać, ale powinieneś wiedzieć.
Ja bym się załamal :boruta:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 27 wrz 2006, 15:55

Gratulacje futbolowa ;)

Ja zdawalem w Katowicach po kursie ktory byl realizowany jeszcze na starych zasadach czyli 20 godzin wykladow + 20 godzin jazd ;) wszystkie godziny wyjezdzilem Punciakiem bo moj instruktor zapomnial ze na egzaminie w czesci po miescie jezdzi sie Corsa :P zdalem za 3 razem ;)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 27 wrz 2006, 16:11

Marco_Van_Basten pisze:Plus 10 godzin wykładów.
100%? Mi w ośrodku egzaminacyjnym powiedzieli, że muszę wyjeździć 5h i przynieść papierek że to zrobiłem, nikt nie wspominał o dodatkowej teorii...
Marco_Van_Basten pisze:Nie chciałem Cię dobijać, ale powinieneś wiedzieć.
Jesli masz rację to to właśnie zrobiłeś... :roll:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 27 wrz 2006, 18:44

limansky pisze:Jesli masz rację to to właśnie zrobiłeś...
Jak ja zdawałem kilka lat temu to jazdy trzeba było chyba wykupić po trzech oblanych egzaminach a teorię po pięciu. Ale jak jest teraz to nie wiem :roll:
Krzysztof Jarzyna pisze:frustracje innych kierowcow
Ta niektórym to przydałby się psycholog :!: Czasem wszyscy stoją na sygnale czerwonym a co chwila jakiemuś baranowi się coś nie podoba i trąbi na byle kogo bez powodu lub z takiego malusiego (nie mówię o sobie) :twisted:
czeher pisze:
Yukasz pisze:Nie wiem czemu ale lubię parzeć jak prowadzi taka młoda i fajna kobieta
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
No tak, bo niektórzy jak widzą kobietę za kierownicą i nieważne czy jeździ lepiej od nich czy też za kierownicą robi wrażenie jakby miała chorobę sierocą to uważają :arrow: kobieta za kierownicą - Twój wróg :!:

A ja nie oceniam wszystkich od razu, przeważnie. Ale czasem jadąc za kimś od razu wiem jaka płeć prowadzi auto, chociaż nie widzę tej osoby. Ale te wyjątki to... :oops: ona jedzie, ja za nią. Ona skręca, ja za nią. Ona wyprzedza, ja za nią. Ona przyspiesza, ja za nią. Ona przejeżdża na sygnale czerwonym, ja za nią. Ona znowu wyprzedza,... ja rozmawiam z policją :P

Ale długo nie zapomnę jak parkowała sąsiadka :roftl3: Prowadziła malucha i próbowała zaparkować tyłem na parkingu przed moim oknem. Ja patrzę a ona jedno podejście, drugie, trzecie... i chyba za dziesiątym jej sie udao. Biedna nie mogła podjechać pod krawężnik bo miała takiego cela że wjeżdżała w studzienkę i na tym jej cofanie się kończyło :lol2: Ale jak znowu próbowała się rozpędzić to odjeżdżała na co najmniej 10 m i znowu to samo :roftl3: Myśalłem że rozwali wszystkie samochody dookała :roll: Jej to prawka bym nie dał, nie mówiąc nawet o 'wspólnej' jeździe :naughty:

PS Ostatnio mao jeżdżę :płacze:
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2006, 18:47 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 27 wrz 2006, 18:46

spyrczak pisze:20 godzin wykladow + 20 godzin
Ja zdawalem tez starymi i bylo 20 godzin placu i 10 miasta.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 wrz 2006, 18:51

Martinho pisze:Ja zdawalem tez starymi i bylo 20 godzin placu i 10 miasta.
on zdawal starszymi :lol: zreszta ja tez mialem tylko 20h jazd - i to bylo podizelone na miasto & placyk -
ale nie wiem czy mialem az 20godzin wykladow w sumie nasz prowadzacy powiedzial, ze nie musimy chodzic jak wiemy o co chodzi :lol: :shock:
Tak tez bylem na dwoch spotkaniach po 2h i na egzaminie wewnetrzynym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”