FIFA U-20 World Cup - Strona 21

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
player3_91
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: player3_91 » 13 lip 2007, 13:33

Jacio pisze:Dlatego oglądałem mecz na Eurosporcie Cool

Na jakim Eurosporcie oglądałeś Polaków?? Bo ja na E1 miałem jakieś bzdety, a na E2 Zambia-Nigeria.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 lip 2007, 13:39

player3_91 pisze:Na jakim Eurosporcie oglądałeś Polaków?? Bo ja na E1 miałem jakieś bzdety, a na E2 Zambia-Nigeria.
Jakie bzdety? Na Eurosporcie był mecz Polska - Argentyna. Też tam właśnie oglądałem :wink:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2007, 14:13

Wiesz. Jakos nigdy nic do Ciebie nie miałem. Wielu ludzi jedzie tutaj po tobie, wogole miesza Cie czesto z blotem, ale myslalem ze poprostu się uwzieli i znaleźli sobie barana do nasmiewanie się. Teraz wiem jednak, że po kolei w głowie to ty tak calkiem nie masz o czym swiadczą Twoje wypowiedzi jak ta powyzsza...
Ty ... dziecko CM i FM'a - uspokoj sie. Napisalem, ze to chyba dobrze, iz Janczyk odreagowal wszelkie faule i prowokacje dopiero w doliczonym czasie, a nie wczesniej. Poza tym naucz sie pisac, bo juz wiekszosc forum nauczyla sie pisac "w ogóle". Ty nadal masz problemy.

A co do wysmiewania - to malo mnie to interesuje, nikt mnie "na zywo" nie zna, a tutaj moge sobie dowolnie siac napinke i tyle :lol:

WP za OT ? // fieldy

najwyzej sobie odpoczniecie od moich postów, z tymze wtedy kilka powyzszych postów rowniez jest OT // cloner
Ostatnio zmieniony 13 lip 2007, 14:26 przez cloner, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 lip 2007, 14:25

cloner pisze:Napisalem, ze to chyba dobrze, iz Janczyk odreagowal wszelkie faule i prowokacje dopiero w doliczonym czasie, a nie wczesniej.
Nie wazne czy wczesiniej czy pozniej zachował się jak prostak i tyle. Te jego kartki odebrałem jako mały lans... :)
Nie chce byc złym prorokiem ale obawiam się że Janczykowi może z sodówka uderzyć :roll:
A powiedz mi jeszcze jakie faule i jakie prowokacje ? Sam coś skakał w 2 sytuacjach do zawodników Argentyny....

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 13 lip 2007, 14:31

cloner pisze:Ty ... dziecko CM i FM'a - uspokoj sie. Napisalem, ze to chyba dobrze, iz Janczyk odreagowal wszelkie faule i prowokacje dopiero w doliczonym czasie, a nie wczesniej. Poza tym naucz sie pisac, bo juz wiekszosc forum nauczyla sie pisac "w ogóle". Ty nadal masz problemy.

A co do wysmiewania - to malo mnie to interesuje, nikt mnie "na zywo" nie zna, a tutaj moge sobie dowolnie siac napinke i tyle :lol:
Heh, dziecko CM i FM. Dobre. Dobry sposob na rozpoczęcie forumowej rozmowy. To ze kiedys gralem czesto w piłkarskie managery (przypomnij sobie, ze ty tez udzielales sie w stosownym temacie) nic nie znaczy, poza tym, ze gra i pomaganie innym sprawialy mi przyjemnosc. No, ale zostawmy juz ten watek. Żeby nie było niejasności. Dzieckiem jestem, ale moich rodzicow :wink:

Jedziemy dalej. Oczywiście clonerze, że Janczyk odreagowal swoje emocje już w doliczonym czasie. Na szczescie nie pomyslal sobie ze zawsze jest czas na zrobienie z siebie matoła, hama i sfrustrowanego porażką i swoimi słabościami grajka bo mógłby bardzo osłabić drużynę. Pogratulujmy mu wszyscy pomyślunku.

'Poza tym naucz sie pisac'. Łoo, to juz pojechałeś mnie, że raczej nie zawitam więcej na forum. Brawo. Tylko ze ty podsumowałeś moje umiejętności ortograficzne po jednym wyrazie, który twoim zdaniem źle napisalem. Ty radzisz mi nauczyć się pisać. OK. Ja mógłbym poradzić Ci, żebyś zgolił brodę bo twa facjata sprawia w niej wrażenie nieestetycznej i odrażającej. Nie robie tego jednak ponieważ jest to dla mnie błahostka i pierdoła.

-----------

Moze pogadajmy jednak na temat. Jańczyk przez cały mecz był prowokowany, zaczepiany i bezlitośnie kopany przez Argentyńczyków? No tak. Pewnie dla tego ze byli zbyt słabi technicznie oraz motorycznie i nie mogli sobie z nim w żaden sposób poradzić... |Cześć Cloner, oglądałeś mecz ? :wink:

POZDRAWIAM

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 13 lip 2007, 14:32

dziecko CM i FM'a
Masz coś do FMa??? Pewnie jesteś dzieckiem Fify, to nic już nie mówię...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2007, 14:43

RoRo pisze:Jańczyk
Nie znam takiego zawodnika.
RoRo pisze:Ja mógłbym poradzić Ci, żebyś zgolił brodę bo twa facjata sprawia w niej wrażenie nieestetycznej i odrażającej. Nie robie tego jednak ponieważ jest to dla mnie błahostka i pierdoła.
Jesli mnie pamiec nie myli, to jakis czas temu wkleilem foto, gdzie nie mam brody, masz nieaktualne informacje.
RoRo pisze:Pewnie dla tego
A moze dlatego, ze byl naprawde mocno kopniety na poczatku meczu, a takze uderzony w twarz, chyba ok. 10 minuty.
RoRo pisze:oglądałeś mecz ?
Nie, gralem w FM'a.
Pewnie jesteś dzieckiem Fify, to nic już nie mówię...
No proste, zawsze mam przy sobie fifke 8)

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 13 lip 2007, 14:58

Cholera :? Myslalem ze jednak bedzie mozna z toba na przyzwoitym poziomie popisac a tu takie zaskoczenie (a moze jednak trzeba było się tego spodziewać.) No nic. Potem powysyłam Ci jeszcze na priva wiadomosci to bedziesz mogl sobie po kolacji porozbierac je na czesci pierwsze i powypisywac slowka przy, ktorych sie omyliłem.

A teraz jeszcze ostatnie słowa co do meczu. Hmm. Tak wiem, wiem. Trzeba polskich graczy pochwalić za postawę no bo w końcu poza reaktywacją Catenaccio, zaprezentowali jeszcze kilka ciekawych wykopów na oślep, których nie powstydziliby się najlepsi gracze NFL. Wiesz, wyżej niż dalej :wink:

Nie wiem czy warto wogole rozpisywac sie na temat ogolnej przewagi Argentyny i tych spraw. Po co to wspominac ? Wystarczy spojzec na posiadanie piłki. Polacy byli w stanie tylko kontrować (za co nie winie ich poniewaz zawsze to jakis sposob jezeli nie potrafi grac sie krotka pilka jaka zaprezentowali reprezentanci ARG). Ataku pozycyjnego zero. Srodek pola = brak piłki. Kreatorami gry byli wczoraj polscy środkowy obrońcy...

Moze sproboj jednak clonciu zacisnac zęby, przygryźć język i napisać coś rzeczowego. Tylko prosze. Nie rozbieraj mi już posta bo sie chłop zawstydzi :roll:

POZDRO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 13 lip 2007, 15:27

Nie rozbieraj mi już posta bo sie chłop zawstydzi
Jakbys Ty wiedzial, co to jest rozbieranie, ehhhhhh.

Piszesz, ze Argentynczycy przewazali w kazdym miejscu boiska, itp. No trudno, zeby tak nie bylo, w koncu to mistrzowie swiata, najlepsi z najlepszych. Zaden zespol z nimi nie potrafi nawiazac rownorzednej walki, wiec nie wymagajmy zbyt wiele od Polaków. Niby szkolenie mlodych Polaków tak zawodzi, niby sie na tym trenerzy nie znaja, a to jednak nasi juniorzy, a nie na przyklad z Anglii, Wloch, Francji czy Niemiec graja na tym mundialu. Wiadomym jest, ze nie jestesmy takimi wirtuozami futbolu jak nasi rywale z Ameryki Poludniowej, technicznie jestesmy slabsi, ale nadrabiamy to sila, szybkoscia oraz wola walki i ambicja. Za co naleza sie brawa tym mlodym chlopakom. Zaprezentowali sie na mundialu lepiej, anizeli ich starsi koledzy na dwoch mundialach z rzedu. A teoretycznie to Ci mlodzi mieli trudniejszych, a niektorych tych samych rywali. :wink: Taki Aguero, pilkarz juz grajacy w Athletico Madrit [albo bedzie tam gral], on sam moze swoja bajeczna technika wygrac mecz, zatem jedynym sensownym rozwiazaniem grajac przeciwko takiej druzynie jak Argentyna jest gra z kontrataku. Nie mozna pozwolic sobie na otwarta gre, gdyz wtedy nie mielibysmy zadnych szans. Pewnie przegralibysmy duzo, duzo wyzej. Ale sztab szkoleniowy, na czele z Globiszem, ktory wie jak pracowac z juniorami, doskonale dobiera taktyke do rywala [jedynie sie pomylil z USA], wie jakich pilkarzy dobrac i jak maja Ci pilkarze zagrac.
W Polsce nie ma gwiazd, jest druzyna, jedni sa lepsi, jedni slabsi. Jedni graja zagranica, inni włócza sie po drugiej i trzeciej lidze polskiej, a jeszcze inni nie potrafia w ogóle po polsku kilku zdan wymówic. Wazne, ze chca grac dla Polski 8)

BRAWO POLSKA Obrazek

wania89
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wania89 » 13 lip 2007, 15:37

a to jednak nasi juniorzy, a nie na przyklad z Anglii, Wloch, Francji czy Niemiec graja na tym mundialu.
Tu też niestety muszę trochę sprostować... Grają dlatego, że byli gospodarzami turnieju finałowego ME gdzie było 8 drużyn, a 6 z tego turnieju wchodziło i nie dość, że mieliśmy słabą grupę, to wykonaliśmy tylko plan minimum, czyli 1 zwycięstwo - wystarczające nam do zajęcia 6 pozycji na tych ME... dodatkowo jak wspomniałem turniej ten był wyjątkowo słabo obsadzony... Ale trzeba przyznać, że na MŚ grała właściwie zupełnie nowa drużyna, pół składu zostało wzmocnione;)
ale nadrabiamy to sila, szybkoscia
I tu też się nie zgodzę, o dziwo to IMO była największa nasza wada na tych MŚ, coś co uniemożliwiło nam grać otwarty futbol (nie mieli siły grać wysokim pressingiem). Ale to tylko moje skromne zdanie.

Awatar użytkownika
Mates
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mates » 13 lip 2007, 15:40

Najgorsze jest to ze w naszym kraju wszyscy 'znafcy' pilkarscy w swoich wypowiedziach wrecz rozplywaja sie nad postawa Polakow. Znamienne sa slowa Listkiewicza ze do "kraju wracamy z podniesionymi glowami" i dalej ze "dziekuje sztabowi szkoleniowemu za wspaniala postawe podczas turnieju". Ja rozumiem ze prezesowi PZPN nie wypadaloby skrytykowac Polakow ale tez troche samokrytycyzmu nalezy w sobie miec, bo ironiczne slowa RoRo
Trzeba polskich graczy pochwalić za postawę no bo w końcu poza reaktywacją Catenaccio, zaprezentowali jeszcze kilka ciekawych wykopów na oślep, których nie powstydziliby się najlepsi gracze NFL

sa niestety prawdziwe.
Postawa polakow tylko potwierdza ze szkolenie mlodzierzy u nas zatrzymalo sie na tym co bylo obowiazujace w poczatkach lat 90 ubieglego wieku. I to jest ogromny problem ktory trzeba w miare sprawnie rozwiazac.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 lip 2007, 15:42

ytat:
ale nadrabiamy to sila, szybkoscia

I tu też się nie zgodzę, o dziwo to IMO była największa nasza wada na tych MŚ, coś co uniemożliwiło nam grać otwarty futbol (nie mieli siły grać wysokim pressingiem). Ale to tylko moje skromne zdanie.

Mnie sie wydaje ze najlepiej przygotowanym Silowo i szybkosciowo teamem jest USA ... stawiam na to że przywiozą do domu jakis medal ....

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 13 lip 2007, 15:43

Rossi pisze:Nie wazne czy wczesiniej czy pozniej zachował się jak prostak i tyle. Te jego kartki odebrałem jako mały lans... Smile

Moim zdaniem powinien ostrzej potraktować go. Mocniej kopnąć, czy coś takiego. Dostał czerwień za mały faul. :?

Jednak ze świetnym dryblerem jakim jest Aguero nie poradzili sobie. Nie ma co sie dziwić. Jestem zadowolony. Oby Argentyna wygrała te mistrzostwa. :D

:arrow:
BRAWO POLSKA

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 13 lip 2007, 15:52

cloner pisze:
Jakbys Ty wiedzial, co to jest rozbieranie, ehhhhhh.
Człowiek próbuje nawiązać z takim odszczepieńcem normalną, luźną rozmowę na temat, a ten ni z tego ni z owego wali tutaj takie teksty. Nie no. Żenada stary. Z pogaduchy z tobą chyba jednak nici...

Co do tej szybkości, którą niby nadrabiamy braki w wyszkoleniu technicznym. Nie będę tutaj ironicznie pytał czy oglądałeś mecz i wogole. Po porostu przypomnę, że Argentyńczycy biegali jak szaleni, a Polacy układali się za nimi na murawie jak pięćdziesięciokilogramowe wory ziemniaków rzucone od niechcenia do piwnicy. Poprostu zaproponuję abyś przyjrzał się spotkaniu raz jeszcze...

POZDRO

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 13 lip 2007, 15:52

Mates pisze:Postawa polakow tylko potwierdza ze szkolenie mlodzierzy u nas zatrzymalo sie na tym co bylo obowiazujace w poczatkach lat 90 ubieglego wieku. I to jest ogromny problem ktory trzeba w miare sprawnie rozwiazac
No własnie ale niktórym wydaje sie że jest kolorowo :?
Ale problem tkwi już w trenigu dzieciaków, gdzie trenerzy 7 letnim zawodnikom każa wypierdzielac jak najdalej od pola karnego, a potem zdziwko ze nie umiemy grac na małej przestrzeni :roll:
W Polsce tak jest że nawet w grupach juniroskich liczy się tylko wynik nie gra :!: :? A teraz widać tego rezultaty....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”