Wybory parlamentarne - Strona 2

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Na kogo by? dziś zag?osowa? w wyborach do Sejmu?

1. Prawo i Sprawiedliwoś?
16
15%
2.Sojusz Lewicy Demokratycznej
7
6%
3. Platforma Obywatelska
50
46%
4. Polskie Stronnictwo Ludowe
3
3%
5. Socjaldemokracja Polska
4
4%
6. Liga Polskich Rodzin
4
4%
7. Unii Pracy
0
Brak głosów
8. Partia Demokratyczna
10
9%
9. Unia Polityki Realnej/PJKM
14
13%
Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 29 cze 2005, 11:23

Na dzień dzisiejszy zagłosowałbym na UPR. Korwin - Mikke to dla mnie najlepszy wybór.
Na drugim zaś miejscu w mojej klasyfikacji jest PO. Tusk na prezydenta, R(h)okita na premiera! Mają najlepiej dopracowany program wyborczy. Ale ja niestety jeszczę nie mogę głosować.

Z DWÓCH KACZORÓW WYBIERAM DONALDA. :wink:

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 29 cze 2005, 12:14

Nieważne dla mnie są statystyki
Wybory do parlamentu oraz ich wyniki
Nie, nieważna dla mnie jest posła przemowa
Od wieków te same, tak dobrze znane słowa
Ataki jednych, a drugich uniki
Śpiewam te słowa w rytm reagge muzyki
i nie, nie, nie, nie, nie, nie stosuje pokrętnej logiki
i nic nie przekona mnie do polityki, bo

Tak to Tak, a Nie to Nie
Nie ma nigdy Mówię tak bo wiem sam czego chcę /x2/

Nieważne dla mnie są deklaracje
spory o to kto i kiedy miał rację
Nie, nieważne dla mnie są obietnice
lecz tylko to co czuję
i tylko to co widzę
a widzę, że z czasem sens słów się zmienia
słowa nabierają nowego, innego znaczenia
a słyszę, że z czasem sens słów się zmienia,
choć z pozoru dobre - przyczyną są cierpienia,

A Tak to Tak, a Nie to Nie
Nie ma nigdy Mówię tak bo wiem sam czego chcę /x2/

To oddaje moje odczucia na temat polityki :o

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 29 cze 2005, 12:16

Wybory do parlamentu - Partia Demokartyczne (wszystko tylko nie LPR i PO)
Wybory prezydenckie - Włodzimierz Cimoszewicz.

Tak na marginesie to typy rzadzace w mojej rodzinie, bo ja jeszcze jestem za mlodana to aby glosowac :wink:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 29 cze 2005, 14:04

przewazajaca wiekszosc nie ma prawa wyborczego i odzwierciedla poglady swoich starych, bo nie stac ich na wlasne. ja mam poglady skrajnie lewicowe i nie wyobrazam sobie prywatnej sluzby zdrowia u korwina mikkego. to jakas poroniona opcja. nie mam pieniedzy => umieram. weterynaria tez jest prywatna i do tego korwin oprownuje sluzbe zdrowia. to chyba nie jest dobre porownanie. jak nie masz pieniedzy to nie wyleczysz pieska, ok, mozna zrozumiec, ale jak nie masz pieniedzy to nie mozesz sie leczyc. poryte. moze nawet umrzesz, bo nie masz hajsu na leczenie. swietna wizja. jedyne z czy sie zgadzam z korwinem, to to, ze laski sa glupsze od facetow, ale to nie powod by dac mu niszczyc.
w tych wyborach pewnie na nikogo nie zaglosuje, ale na wybory pojde. to jest obowiazek kazdego obywatela! jak ktos nie chce glosowac, nier widzi dla siebie opcji, niech idzie na wybory i nie glosuje. napisze na karcie co chce czy odda pusta. glos zostaje uznany za niewazny. jak sie widzi niska frekwencje to widzi sie ignorancje narodu, jak sie widzi glosy niewazne, nieuzupelnione, to sie widzi sprzeciw narodu!

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 cze 2005, 17:30

skorpss pisze:To Ty Pippen nic nie wiesz :o . Korwin wywalił z funkcji prezesa Wojterę i sam uczynił się znów wodzem ( ciekawe jakim prawem ). Doprowadziło to do podziału partii - część opowiedziała się za Korwinem, część za Wojterą. Mówiło się, że zmieniona zostanie nazwa na Platformę Korwina czy coś takiego. Ciężko powiedzieć jak to się wszystko skończy, ale na pewno nie pomoże to partii w zdobywaniu nowych zwolenników, których i tak nie jest niestety za dużo ( heh, gdyby wszyscy mieli internet.... :wink: ).
No to jak podzielą ten niecały 1 % , które zawsze wywalczają w wyborach to naprawde pogratulować. :lol:

Awatar użytkownika
internista1908
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: internista1908 » 29 cze 2005, 17:48

Ja glosowałbym za UPR choc nie dostane dowodziku na wybory niestety :cry: :cry: :cry: Choc watpie zeby odegrali jaks wazna role w wyborach zawsze tak jest w sondarzach dobrze w realu zle :?

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 29 cze 2005, 17:51

Najlepiej to na nikogo nie glosowac !! Bo po co?! Wszyscy przeciez sa tacy sami !

P.S Kiełbasa wyborcza :D

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 29 cze 2005, 17:59

internista1908 pisze:nie dostane dowodziku na wybory niestety :cry: :cry: :cry:
całe szczescie.

Ibrahimović18 - glosowanie to obywatelski obowiazek. jak nie chcesz to idz i nie glosuj, oddaj pusta albo narysuj ptaszka.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 cze 2005, 18:11

ja bede glosowac na ... Partie Demokratyczna :!:

i tyle :D

powodow nie zdradze :)

Awatar użytkownika
pippen
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pippen » 29 cze 2005, 20:39

cloner pisze:ja bede glosowac na ... Partie Demokratyczna :!:

i tyle :D

powodow nie zdradze :)
też nad tym myślałem, ale oni mają słabą siłeprzbicia. Lepiej oddać głos na PiS - oni mają dobrze ukształtowane plany i wydaje mi się , że nie ma więcej przykładów godnych zaufania.

Awatar użytkownika
chicken_ns
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: chicken_ns » 29 cze 2005, 23:24

Zagłosuje na tych co zalegalizuja marichuane. Narazie takich niema wiec nie głosuje.

romantyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: romantyk » 29 cze 2005, 23:38

gdybym mial glsoowac, choc nie mam jeszcze takowych uprawnien, moj glos oddalbym na polatforme. wsrof polskich partii ma ona (moim zdaniem) najlepszy program. nie wierze zeby go zrealizowali, ale pomysly maja ciekawe i gdyby wszystko co obiecuja zrealizowali Polska bylaby o wiele lepszym krajem

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 01 lip 2005, 16:38

W opcjach ankeity jest błąd, ponieważ Unia Pracy nie startuje w wyborach samodzielnie...

Awatar użytkownika
skorpss
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: skorpss » 01 lip 2005, 23:33

Zawdi, Twoje poglądy na temat służby zdrowia są po prostu zatrważające. To przerażające, że sa jeszcze młodzi ludzie gadający jak stare komuchy :? . Prywatna służba zdrowia to jedyny sposób na normalność w tym sektorze. W większośći przypadków skladka na ubezpieczenie zdrowotne wynosi więcej niż wynoszą koszty usług, z których skorzystał pacjent. Gdyby słuzba zdrowia była prywatna każdy lekarz i szpital walczyłby o klienta, oferując jak najlepsze usługi za jak najniższą cenę. Skończyłyby się wielomiesięczne oczekiwania na operacje itp., zniknąłby problem korupcji, bo jak ktoś by chciał skorzystać z usług lekarza, to po prostu by zapłacił i po sprawie. To są rzeczy tak oczywiste, że aż nie chce mi się pisać, ale jak widać niestety są jeszcze przedstawiciele ciemnogrodu, którzy nie potrafią tego zrozumieć. I niestety przez ludzi o takich poglądach jak Twoje ( które trzeba leczyć ), Polska nadal ma małe szanse na normalność. Ale jesteś jeszcze młody, masz jeszcze czas na opamiętanie...

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 02 lip 2005, 2:23

ty za to pewnie juz przezyles 2 stulecia i pozjadales wszystkie rozumy.

nie twierdze, ze sluzba zdrowia w obecnej postaci jest ok, bo nie jest. wszystko fajnie co napisales, tylko co ma zrobic czlowiek, ktory nie ma pieniedzy na operacje? zdychac? To są rzeczy tak oczywiste, że aż nie chce mi się pisać, ale jak widać niestety są jeszcze przedstawiciele ciemnogrodu, którzy nie potrafią tego zrozumieć. leczyc to trzeba poglady, ze czlowiek bez pieniedzy nie moze liczyc na pomoc.

sluzbe zdrowia trzeba naprawiac, ale nie w ten sposob. prywatna sluzba zdrowia to najgorszy pomysl jaki kiedykolwiek uslyszalem. komuchem nie jestem, za mlody jestem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”