Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 538

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
11
69%
Nie, czas na kogoś nowego
5
31%
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 22:04

liam pisze:hmm Cesc nawet jak jakimś cudem Arsenal i piłkarz zgodzą sie na ten transfer (w co wątpię) to pozostaje FCB. Jednak uważam że Katalończycy pozwolą na ten transfer dlaczego patrz transfer Samuela Eto'o
Fab zapowiedział niedawno, że karierę chciałby zakończyć w Hiszpanii a konkretnie w Barcelonie. Tylko, że na dobre ta kariera się jeszcze nie rozpoczęła :P. A wiec fani Barcy zobaczycie go na Nou Camp za parę lat. dodam, że warto będzie czekać.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 lip 2007, 22:12

jakubbb pisze:Fab zapowiedział niedawno, że karierę chciałby zakończyć w Hiszpanii a konkretnie w Barcelonie. Tylko, że na dobre ta kariera się jeszcze nie rozpoczęła :P. A wiec fani Barcy zobaczycie go na Nou Camp za parę lat. dodam, że warto będzie czekać.
czyli tym bardziej nie ma co marzyć o Cescu mam nadzieje że nasz dyrektor sportowy to rozumie i postara się o bardziej realny transfer (pewien Argentyńczyk grający niegdyś w Żółtej Łodzi Podwodnej :D)

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 22:17

liam pisze:czyli tym bardziej nie ma co marzyć o Cescu mam nadzieje że nasz dyrektor sportowy
Pytanie czy zrozumie to Schuster? :lol:
liam pisze:i postara się o bardziej realny transfer (pewien Argentyńczyk grający niegdyś w Żółtej Łodzi Podwodnej )
Transfer Faba nie wypali wiec takie rozwiązanie jest mile widziane. Riquelme to urodzony lider ale nie wiadomo czy odnajdzie się w równie dobrowym towarzystwie. W Realu brakuje takiego kogoś z ostatnim podaniem a Riquelme jest na to skutecznym lekarstwem. Trzeba zwrócić uwagę na to, że za kadencji don Fabio sprowadzano defensywnych pomocników, a teraz przyszedł Bernd i trzeba dokonać operacji obrócenia tego o 180 stopni.
liam pisze:pewien Argentyńczyk grający niegdyś w Żółtej Łodzi Podwodnej )
A czy on przypadkiem nie jest w dalszym ciągu ich graczem? :warrior:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 lip 2007, 22:26

Defensywni pomocnicy są potrzebni ale Fabio trochę przesadził zapominając o kreatorze gry nie wiem co on myślał chyba liczył na Gutiego i troche się przeliczył efekt tego taki że przez długi czas gra nam nie szła co prawda Guti miał znakomite mecze ale mial też beznadziejne i to zbyt częste wachania jego formy wykluczają go z ppozycji kreatora gry a szkoda bo talent ma wielki
ale te defensywni pomocnicy na pewno się nam przydadzą więc źle też nie jest:D
jakubbb pisze:A czy on przypadkiem nie jest w dalszym ciągu ich graczem? Warrior

nom jest ale napisałem grał ponieważ już raczej sobie tam nie pogra :D

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 22:32

liam pisze:Defensywni pomocnicy są potrzebni ale Fabio trochę przesadził zapominając o kreatorze gry
Oprócz Gutiego był jeszcze Igła ale to dopiero w połowie sezonu, do tego trzeba dodać czas na aklimatyzację i wyszło na to, że Gonzalo dobrze zaczął grać pod koniec sezonu. Tak samo było z Tevezem z WHU.

liam pisze:zbyt częste wachania jego formy wykluczają go z ppozycji kreatora gry a szkoda bo talent ma wielki
Podziwiam Gutiego, że mimo wielkiego talentu potrafił tyle usiedzieć na ławie, potem dostawał szanse nawet z opaską na ramieniu. Ciekawe czy teraz jak przyszedł Bernd będzie tak samo?
liam pisze:ale te defensywni pomocnicy na pewno się nam przydadzą więc źle też nie jest
Co będzie z Emersonem? Bo ostatnio nic mi się nie obiło o uszy.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2007, 22:35 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 11 lip 2007, 22:35

jakubbb pisze:Ciekawe czy teraz jak przyszedł Bernd będzie tak samo?
Rezerwowi i niespelnieni gracze beda mogli pokazac przydatnosc do zespolu. Pierwsze tygodnie beda najwazniejsze. ALbo sie pokaza z dobrej albo zlej strony. No i taki Emerson nie moze juz liczyc na fory. Moze Salgado powroci :P Co z Reyesem w koncu? ja sie juz pogubilem :roll:

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 lip 2007, 22:39

jakubbb pisze: Co będzie z Emersonem? Bo ostatnio nic mi się nie obiło o uszy.
agent Emersona powiedział ostatnio że Brazylijczyk zostaje w Madrycie
szczerze powiedziawszy to nic do Emersona nie mam ale chyba jednak lepiej by zrobił gdyby wrócił do Serie A
a co Gutiego no cóż szkoda że tak z nim jest bo gdy ma dobry dzien to aż przyjemnie popatrzeć na jego grę (Sevilla rok temu, Bilbao w tym roku) szkoda że dzieje się to tak rzadko
Igła chyba jednak nie będzie kreatorem chłopak ma talent ale ja widziałbym go jako takiego cofniętego napastnika

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 22:43

Nie wiesz przypadkiem czy Schuster bedzie dawał szanse wychowankom. Coś słyszałem, że do łask wrócił Soldado, no i jeszcze de la Red powinien dostać swoją szansę. Ciekawi mnie jak sobie poradzą np. taki Baptista albo Miguel Torres. Torres powinien dostawać szansę w Copa del Rey, żeby ciągle jeden skład nie grał.
Berik pisze:Moze Salgado powroci
Na ławkę? :lol: On już tam był.
Berik pisze:Co z Reyesem w koncu? ja sie juz pogubilem
A niech go kupują. Przynajmniej Arsenal będzie miał kasę na kogoś z "nazwiskiem".

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 22:44

jakubbb pisze:Oprócz Gutiego był jeszcze Igła ale to dopiero w połowie sezonu, do tego trzeba dodać czas na aklimatyzację i wyszło na to, że Gonzalo dobrze zaczął grać pod koniec sezonu. Tak samo było z Tevezem z WHU.
Ale umówmy się, że Higuain nie jest rozgrywającym :wink:
jakubbb pisze:Co będzie z Emersonem?
Ostatnio jego agent zapewniał, że zostanie w Madrycie więc nie można tego wykluczyć.
liam pisze: a szkoda bo talent ma wielki
Ale nie mówmy już o Gutim, jako talencie...chyba że niespełnionym. On ma już jak się nie mylę 29 lat, a zatem żaden z niego talent.
Berik pisze:Co z Reyesem w koncu? ja sie juz pogubilem
Chcemy zbić cenę do minimum. Jest chęć porozumienia ze wszystkich stron, ale każdy chce dobrych dla siebie warunków, dlatego może to potrwać.

Torres będzie grał trochę więcej niż tylko w CdR.
Ostatnio zmieniony 11 lip 2007, 22:45 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
peepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peepe » 11 lip 2007, 22:45

jakubbb pisze:Torres powinien dostawać szansę w Copa del Rey, żeby ciągle jeden skład nie grał.
Jak na razie Torres jest jedynym graczem ktory w miare solidnie pogra na lewej stronie obrony, nie licze Marcelo, wiec chyba bedzie na stale w pierwszym skladzie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 22:47

peepe pisze: wiec chyba bedzie na stale w pierwszym skladzie
Nie wiadomo jeszcze co z Drenthe i jaką ewentualnie miałby rolę w drużynie. Z Marcelo żaden obrońca. Mimo wszystko wciąż liczę na transfer Heinze. Torres tak, ale jako drugi lewy obrońca, a nie podstawowy. Lepsi przeciwnicy sobie z nim radzą.

Awatar użytkownika
liam
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: liam » 11 lip 2007, 22:48

wydaje mi się że Schuster będzie stawiał na wychowanków ponieważ ma dobre wspomnienia z wychowankami Realu :D Torres hmm fajnie by było gdyby grał w pierwszym składzie ponieważ już go polubiłem :D ale właśnie czy już się na to nadaje? sam nie wiem
a Baptista też ciekawe końcówkę swojego pierwszego sezonu w Realu miał dobra i teraz walnął bramke na Copa America więc kto wie tylko gdzie on będzie grał?
a co do Reyesa szczerze wole jego niż Robena więc nie obraziłbym się gdyby Real go wykupił :D

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 11 lip 2007, 22:52

RealFan pisze:Nie wiadomo jeszcze co z Drenthe i jaką ewentualnie miałby rolę w drużynie.
Z nim to jest dziwna sprawa. Chłopak mówi, że najbardziej lubi Barcę, ale z drugiej strony, że woli w Realu bo to oni wyjazują największe zainteresowanie.
RealFan pisze:jaką ewentualnie miałby rolę w drużynie
Lewy obrońca albo lewy pomocnik. Jest bardzo uniwersalny, podobno skupia w sobie najlepsze cechy Seedorfa i Davidsa. No i jest najlepszym graczem ME u-21 a obok takich talentów to nie sposób przejść obojętnie.
Za niego dałbym 30 mln bo jest lepszy niż Pepe mimo że to zupełnie inna pozycja i nie ma co ich klasyfikować na jednej płaszczyźnie. Ale nie ciągnijmy już serialu pt: Pepe...
RealFan pisze:Mimo wszystko wciąż liczę na transfer Heinze.
ManU to nawet na rękę bo mają duzo obrońców a Heinze najlepiej gra na lewej obronie. Z kolei tam pewne miejsce ma Evra. Tak więc koło sie zamyka. Może wam się uda. Nie będę w to ingerował.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 11 lip 2007, 22:56

RealFan pisze: Nie wiadomo jeszcze co z Drenthe
Kluby doszly juz ponoc do porozumienia w kwestii odstepnego. Teraz wszystko zalezy od pilkarza. Sam pilkarz przyznal, ze wprawdzie jest kibicem Barcy, ale oferta z Realu moze sie juz nie powtorzyc. Jest nadzieja na szybkie rozstrzygniecia. Ale na Heinze tez czekam :wink:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 11 lip 2007, 22:57

Bo ja to widzę w pewien sposób.

Już pisałem, że Drenthe wolę w pomocy niż w obronie. Na obronie chcę właśnie Heinze. Nie może być dziur na tyłach :] Tyle lat na to czekam hehe

Za Holendra na pewno nie zapłacimy więcej niż 10 mln. Jedyną możliwością jest, że ktoś podbije cenę. No, chyba że odmówi transferu jak Chivu :bicz:

W takiej sytuacji możemy wykupić Reyesa i nawet o Robbena nie musimy się przepychać. Ale przydałby się tak czy siak :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”