Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Czy Carlo Ancelotti powinien pozostać na stanowisku trenera Realu w sezonie 2023/24?

Tak, zasługuje by dać mu jeszcze szanse
10
83%
Nie, czas na kogoś nowego
2
17%

Awatar użytkownika
madrid_fan
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: madrid_fan » 20 gru 2005, 21:50

RoRo pisze:Tylko zauwaz ze Le Guen pracujac w Lyonie nie mial zadnych graczy swiatowego formatu wiec lepiej szlo by mu prowadzac sredniaka i promowac jego zawodnikow. Nie wiem czy poradzilby sobie z gwiazdeczkami ktore nic nie graja (Beckham), zawodnikami ktorzy bardzo sie przysluzyli (Zidane, Carlos) ale graja teraz przecietnie. Nie wiadomo czy potrafilby poslac ich z torbami na lawke i wpuscic Robinho, Soldado czy nawet De La Reda. Poslac ich na swoje miejsce potrafilby tylko Mourinho bo on nie ma skrupułów, ale Mourinho nigdy nie poprowadzi Realu. Moim zdaniem powinno sie najpierw Real oczyscic ze zbednych zawodnikow i stopniowo wprowadzac nowych (Cassano-choc i on gwiazdorzy, Cicinho czy J.Baptiste ktory tak wspaniale gral w Sevilli).

Zobaczymy po sezonie jak bedzie sobe dawal rade obecny trener Realu, a jak nie podola zadaniu to zarzad bedzie mial nie lada problem
Każdy trener przez to prechodził... Pozatym ja wierzę w Lopeza Caro. On pracuje w Madrycie już 5 lat i znacały system tam panujący. Miałem "przyjemność" oglądać ostatni mecz (z Osasuną) i niestety zawiodłem się trochę na nim bo miałem nadzieję że odważy się ściągnąć nic nie grającego Ronaldo i wstawić za niego młodego Soldado... Ja dalej podtrzymuję że najlepszym kandydatem byłby Le Guen. Pozatym pasowałoby kupić kogoś kto by uporządkował grę Realu w środku pola. Wierzę że takim piłkarzem okaże się Ballack ale nie jestem do końca przekonany co do tego transferu...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 gru 2005, 22:39

Caro owszem z drużyna Castilla spisywal się bardzo dobrze,swiadcza o tym jego sukcesy jeśli mozna to tak nazwać. Przez 3 lata z rzedu mogł awansować do Segunda jednak zawzsze mu cos stawalo na drodze w tym sezonie dopilo swego. Wprowdził Real madrid Castilla do Segunda Divison, no i druzyna ktora ma się utrzymac walczy z najlespzymi, Elche kandydujace do awansu obskoczylo 4:0...Pojedyncze jednsotki bylej druzyny Lopeza Caro spisują sie bardzo dobrze w Segunda, Soldado celuje w pichichi zaś Balboa, De la Red, Luis Felipe Kasmirski powoli pukają do drzwi pierwszego Realu, w defensywie gra jeden z najlepszych defensowrów mlodego pokoloenia (po Ramosie) Agus. Druzyna Castilla jest naprawde bardzo dobra. Znacznei gorzej sie prezentuje Real Madryt, mam nadzieje że Lopez Caro wykarze się lojalnoscią wobec Soldado na którego stawial w Segunda, chłopak ma magnesik przy sobie wie gdzie sie ustawić dlatego strzela, 2 gole co zdobyl nie byly piekne ale jakrze cenne...

Ciekawe czy Perez zaksięguje transfer Cassano anarzie emocje opadły ajk po wielkiej bitwie kurz...cisza o nim o Ballacku, a co więcej o Cicinho który moglby przyjsc i poszarpać prawą flanką bo Beckhs jakoś nie morze tego zrobic :? Moze upieczony klubowy mistrz świata zawita na SB, ale Perezcche go wyporzyczyć :shock: po co :?: ...malo tego do wloch gdzie powinien ogrywac się w La Liga...

Styczen tuż tuż a zimowe okenko zapowiada się dość obiecujaco, natomiast czerwiec to bedzie rzeźnia, graczą takim jak Nigel de Jong, Maxwell, Heitinga, Ballack wygasają kontrakty...mozna by było to wykorzystać bo kazdy z nich prezentuje dobry poziom gry i z pewnością nie jeden wzmocnił by druzyne, ba napewno sa lepsi od anszych rezerwowych a nawet graczy pierwszego skladu...ale czy Perez moze sciagnac kogos za darmo :?: powątpiewam w to...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 20 gru 2005, 23:28

Toudinho kazdy z pilkarzy ktorych wymieniles bylby wzmocnieniem dla druzyny. Maxwell jest juz ponoc po slowie z Interem, o de Jonga stara sie MANU. Wszyscy czekamy na Ballacka. Heitinga to ciekawa opcja, na pewno jest lepszy od Pavona i przy Ramosie grajacym na DM-ie przydalby sie. Ale czy Perez w ogole go zauwazy :?: Watpliwa sprawa :? Transfer Cassano wydaje sie byc przesadzony, jesli nie zima to latem za darmo. Druga linia potrzebuje wzmocnien i na tym powinni sie skupic podczas styczniowego okienka. A Caro ma teraz swoje 5 minut i miejmy nadzieje, ze je odpowiednio wykorzysta. Swiadomosc tego ze zostaje do konca sezonu powinna dac mu pewnien komfort pracy ( jesli mozna o czyms takim mowic w Realu Madryt :D ) Zna klub, zna jego realia i licze ze na tym jego wiedza sie nie konczy :D

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 gru 2005, 23:33

makis pisze:Swiadomosc tego ze zostaje do konca sezonu powinna dac mu pewnien komfort pracy

Coś mi się wydajeze zostanie do meczu z Barca z taka grą na Camp Nou...uuuuu jesli Barca niezwolni tempa nie ma się co ludzić. Jeśli za Carno nie będa staly wyniki zwolnią go szybciej takie mam przeczucie.

makis pisze:Maxwell jest juz ponoc po slowie z Interem

Ale robią ekipe b.dobrą. Zobacz Maicon(dobrze napisałem?) na prawej na lewej Maxwell...w środku Cordoba z Samuelem, na dm'ie Cambiasso (czemu go puścił Perez :twisted: )boki mają bardzo dobre Figo jeszcze daje rade a Dejan jest tez niezlym graczem natomiast napad Oba i Adriano to miod...ale moze po sezonie bedzie ebz Adriano :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 21 gru 2005, 0:45

No fakt Inter zaczal jakby madrzej dokonywac transferow (mam nadzieje ze Real tez zacznie :) ) i maja naprawde silna ekipe. Tylko sie cieszyc bo to spoko klub i zasluguje na sukcesy. Co do trenera to wydaje mi sie, ze jednym z czynnikow ze zostawili Caro, mogl byc fakt ze trenerzy ktorych Floro widzialby na lawce Realu maja wazne kontrakty ze swoimi klubami i ciezko byloby ich teraz sciagnac. Wiadomo ze bardzo ceni takich trenerow jak Wenger, Capello czy Benitez. Moze liczy ze latem uda sie kogos z nich wykupic :?: Choc to na pewno nie bedzie proste. Ktos tu kiedys napisal chyba, ze problemem nie sa szkoleniowcy, tylko pilkarze. Duzo w tym racji, dlatego czekam (i mysle ze nie jestem sam) na rewolucje latem. A ten sezon bedzie jedna wielka niewiadoma. Niestety Real teraz mozna opisac, uzywajac okreslenia J. Tomaszewskiego: "boska druzyna - Bog jeden wie co oni zagraja" :D Juz dzisiaj przekonamy sie co pokaza Krolewscy w ostatnim meczu w tym roku. Mogliby zrobic wszystkim kibicom swiateczny prezent i przekonujaco pokonac Racing. O pogoni za Barca nie mamy na razie co myslec, wiec skoncentrujmy sie na tym by nie gubic niepotrzebnych punktow i nie zwiekszac do niej dystansu.

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 21 gru 2005, 20:48

Wydawalo by sie ze Real po zmianie trenera zacznie grac tak jak przystalo na wielki klub. Niby gra sie polepszyla, albo polepszyla sie w oczach tych, ktorzy chca widziec taka gra.
Tak na serio to ja i chyba nikt nie umie wyjasnic dlaczego tak sie dzieje. Przeciez pilkarze z pozoru sa wysmienici, kiedys byli naprawde wielcy, chocby Zidane, Ronaldo czy Raul, ktory teraz na dodatek jest skonuzjowany.
Wydaje mi sie ze jeszcze piec lat temu, wielu,stawiajac na najlepsza "11" na swiecie wygbralo by paru pilkarzy grajacych teraz w Realu. Moze im sie juz poprosu nie chce grac w pilke. Maja juz wystarczajaco duzo kasy ($,€), tylko to im przychodzi na mysl i nie przejmuja sie wynikami.
W tym momencie Real gra z Racingiem Santander, w mamencie pisania tego postu jest 42 minuta pierwszej polowy. Real przegrywa 0:2. Co sie dzieje? Kiedy Real zacznie wygrywac?

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 21 gru 2005, 21:00

Real już drugi sezon nic nie gra. Jeśli nie zostaną wprowadzone w tym klubie zmiany to będzie Realowi bardzo ciężko się podnieść. Beckham, Ronaldo, Woodgate to moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto. Mozna dołączyć do nich Zidana, jednak on troche grał na świetnym poziomie. Także tą czwórkę sprzedać, a kupić dwóch konkretnych zawodników. Baptista niech zostanie, bo może w każdej chwili się podnieśc.

To moje zdanie na temat Realu!

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 gru 2005, 21:12

herdek pisze:Beckham, Ronaldo, Woodgate to moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto.
Zwłaszcza Ronaldo który w każdym z poprzednich sezonów był jednym z najlepszych strzelców La Liga. Becks też grał dobrze, ale w pierwszych sezonach po przybyciu do Madrytu.
herdek pisze:Mozna dołączyć do nich Zidana, jednak on troche grał na świetnym poziomie.
W tym momencie powiem wprost. Przegiąłeś pałe. Jeden z najlepsych (jeśli nie najlepszy) piłkarz dekady który przez lata brylował w Madrycie tak jak obecnie Ronaldinho w Barcy to pieniądze wyrzucone w błoto [*] Trochę grał na światowym poziomie [*]

Normalnie nie wytrzymam niedługo. Szkoda, że jestem zmuszony czytać wszystkie posty. Cierpię męki jak Tantal.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 21 gru 2005, 21:15

herdek pisze:Real już drugi sezon nic nie gra. Jeśli nie zostaną wprowadzone w tym klubie zmiany to będzie Realowi bardzo ciężko się podnieść. Beckham, Ronaldo, Woodgate to moim zdaniem pieniądze wyrzucone w błoto. Mozna dołączyć do nich Zidana, jednak on troche grał na świetnym poziomie. Także tą czwórkę sprzedać, a kupić dwóch konkretnych zawodników. Baptista niech zostanie, bo może w każdej chwili się podnieśc.

To moje zdanie na temat Realu!
Co Ty gadasz?? W błoto wyrzucone pieniadze zostały tylko na Woodgate'a. Beckham w sumie się spłacił, może nie do końca, Ronaldo też. A Zidane troche grał na światowym poziomie?? NIe troche, a większośc swojej kariery grał na najwyższym poziomie.

Awatar użytkownika
unojedrzej
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: unojedrzej » 21 gru 2005, 21:17

Cóż nie ukrywajmy sie , Real gra padake totalną . Ronaldo to wielki piłkarz ale co robi dziś lub co robił tydzień temu na boisku to sie w głowie nie mieści.. Nie wiem czy on myśli o nowej dupeczce z playboya czy o żarciu , ale powinień ustapić miejsca Soldado z którego napewno byłby większy pozytek.. to samo tyczy sie Beckhama który widocznie dziś za mało żelu nałożył i boi sie biegać po boisku bo przy mocniejszym wietrze grzywka mu sie popsuje..wrzuca te piłeczki w pole karne , ale na kogo.. na robinho który ma 170 w kapeluszu na obcasach czy na Ronaldo który nie może odbić sie od ziemii -bez sens , zero klepy. Garcia to jedno wielkie nieporozumienie . Ramos stara się , szarpie , ale co z tego jak musi zapieprzać do obrony by pomóc tym bolkom z defensywy których gry nie będe komentował :bicz2: . Na dzień dzisiejszy to koniec Realu , jeśli w obecnym okienku transferowym nie bedzie wielkiej rewolucji obawiam sie że długo nie zobacze dobrej gry moich ulubieńców . cHała MADRID !!

Awatar użytkownika
luk1208
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: luk1208 » 21 gru 2005, 22:00

Heh i Real przegrał dzisiaj 1-2 :P Widac jak narazie nie zapowiada sie wyjscie z głębokiego kryzysu. Pewnie to był ostatni mecz Lopeza bo znajac Pereza wątpie ze pozwoli mu dalej pracowac :!: Juz 11 punktów straty do Barcy i jak nie poprawią gry to naprawde Fani Realu mogą nie zobaczyc w przyszłym roku ich klubu w CL :!:

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 21 gru 2005, 22:00

Klapa totalna klapa! Chyab Lopez Caro pozegna się z posadą, Raicing Santander przyjezdza an SB i wywozi 3 ptk heh smeich na sali...12 druzyna ligi :? . Dobrze że jutro nie mam fizy z pewnością sor fan Realu walną by sprawdzian. Heh koles jest przegięty, po kazdym niepowodzeniu Realu albo farbuje wlosy na bląd bądź ścina sie na łyso...czesto jest łysy...

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 21 gru 2005, 22:14

Toudinho pisze:Klapa totalna klapa! Chyab Lopez Caro pozegna się z posadą, Raicing Santander przyjezdza an SB i wywozi 3 ptk heh smeich na sali...12 druzyna ligi . Dobrze że jutro nie mam fizy z pewnością sor fan Realu walną by sprawdzian. Heh koles jest przegięty, po kazdym niepowodzeniu Realu albo farbuje wlosy na bląd bądź ścina sie na łyso...czesto jest łysy...

Ja w gimnazjum miałem typa od KOSS'u też fan Realu, jak przychodziłem w koszulce Barcy do szkoły, albo śmiałem sie z Realu z kumplem z ławki to mnie do odpowiedzi brał :D :D hehe ale mimi wszystko pozdrawiam go serdecznie hehe

Awatar użytkownika
Jones
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jones » 21 gru 2005, 23:21

No cóz można powiedzieć po takim meczu ... jest dobrze, ale z perspektywy kibica Barcy 8). A jesli chodzi o Real to aż mi żal sie robi czasami tego klubu. Polityka transferowa, która miała przynieść tyle pieniędzy Realowi, tyle tytułów i w ogole legła w gruzach.Perez chyba zapomniał, że jesli drużyna nie będzie wygrywać to i koszulek nie będzie sprzedawał. Ale zaraz nasuwa sie na myśl to co już nie raz mówiłem ... w tym klubie nie potrzeba nowego trenera, prezydenta czy kogos w tym stylu temu klubowi potrzeba człowieka, który albo zrobi tu porządek albo po prostu potrzebna jest rewolucja, która polegała by na pozbyciu się zasłużonych lecz wypalonych już gwiazdeczek. A znając życie to od następnego meczu Real będzie miał nowego trenera co i tak na nic się zda. Bo aż serce się kraje kiedy widzi sie jakby nie było świetnego niegdyś piłkarza Ronaldo, który teraz dupy po prostu nie chce ruszyć. A najbardziej boli to, że fala kretynów(czyt. niedzielnych kibiców ;)) przejdzie na strone Barcelony, ale cóż takie życie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”