Lopo to naprawdę bardzo dobry obrońca. Choć gdybym miał wybierać między Milito a Lopo miałbym nie lada problem. Są to zawodnicy, którymi interesował się ManU, ale Lopo jest o wiele tańszy. 2 mln funtów to dla mnie śmieszna cena za defensora Espanyolu... Bo Yobo ostatnio w meczu przeciwko ManU się nie sprawdził...metol pisze:Ja nic nie słyszałem o tym, że Everton chcą sprowadzić Owena. Nawet jeśli by chcieli to pewnie i tak im się to nie udaA szkoda bo on nawet niezły jest. Napewno lepszy niż Raul
![]()
No i czytałem jeszcze, że Everton chce sprowdzić obrońce Espanyol Lopo. A co Wam będe opowiadal.
Everton jest poważnie zainteresowany pozyskaniem obrońcy Espanyolu Alberto Lopo. Hiszpan od dłuższego czasu znajduje się pod lupą wysłanników klubów Premiership. Już w tamtym sezonie obserwowali go skauci Manchesteru United i Aston Villi.
Przedstawiciele "The Toffees" byli obecni na trybunach w jednym z ostatnich meczów towarzyskich Espanyolu z Blackburn. Katalończycy nie dali szans rywalowi i wygrali aż 4:0, a Lopo pokazał się tamtego dnia z bardzo dobrej strony. Na tym spotkaniu byli podobno również ludzie z MU i Villi.
Piłkarz ten latem może opuścić szeregi ekipy z Estadio Olimpico de Montjuic, bowiem za rok kończy mu się kontrakt. Nieoficjalnie mówi się, że Espanyol jest gotowy sprzedać swoją gwiazdę za 2 miliony funtów. To niezbyt dużo, jak na defensora tej klasy, co Lopo.
źródło: pilka.pl