Katastrofa w Katowicach - Strona 4

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 30 sty 2006, 15:48

Chlopaczek pisze:Golebi zginelo z pewnoscia wiecej niz 30 HB.Byly pozamykane w klatkach bez szans na ucieczke.
nie mow mi takich rzeczy, bo sie znowu rozbecze

juz za pozno :płacze: :płacze:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 30 sty 2006, 15:55

Chlopaczek pisze:Ktos wie ile golebi zginelo?Zaden program informacyjny nie podaje tej informacji.
Gołębie były w klatkach, więc trudno powiedzieć czy się wydostały, i ile ich zginęło.
Przykro bylo patrzeć jak kamery pokazywały gołębie siedzące na ruinach, czekając na swoich właścicieli.

boycott

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boycott » 30 sty 2006, 16:14

wiecie ile taki dobry gołąb jest wart pieniędzy!! dla was może się to wydac śmieszne ale ceny mogą sięgać nawet kilku tys. zł jak nie więcej. Championy kosztuja czasami tyle ile przeciętny polak zarabia przez rok. Tylko że po co nam pieniądze po śmierci. Memento mori...

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 sty 2006, 17:44

Lakier pisze:Gdyby bylo to Ci calkowicie obojetne, to bys w ogole nie wspomniala o 18.
A gdzie ja wspominałam o obojętności? :>
Lakier pisze:No chyba ze chcialas pokazac jaka jestes zajebista.
Tak, taki wyłącznie miałam zamiar.
Lakier pisze:Zreszta nie mysl tylko osobie, wrazliwym ludzia pewnie pomoze ta zaloba.
No tak. Zamiast przeżywać to samemu, w środku lepiej odpieprzyć pokaz na cały kraj. Niech żyje wrażliwość.
Lakier pisze:Przeszkadza Ci to? Nie? to zamilcz.
Przeszkadza. Znasz mnie? Nie. To zamilcz i mnie nie oceniaj.
Corinthians pisze:Żałoby sam nie obchodzę, ale proponuje przynajmniej zamknąć się, bo słowa Futbolowej zrozumiałem jakby ona była zła na te ofiary, bo przez nie musi przełożyć imprezę (chyba źle Cię zrozumiałem. Sorx).

Jak mogę być zła na niewinnych ludzi, którzy zginęli w tragicznym wypadku? Tak, źle mnie zrozumiałeś.
Widzę, że niektórzy mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Napisałam wyraźnie, że to związku nie ma. Po prostu dla mnie to jest bezsensowne. Nie przeszkadza mi, że ktoś to przeżywa, płacze, nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Ale samej trzydniowej żałoby nie potrafię zrozumieć. Nie wolno mi?

Podobno ofiar nie jest jednak 67, a 62. Tak mówili w ZETce.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8205
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 30 sty 2006, 17:49

Polacy potrafia sie nawet klocic o najmniej znaczace bzdury :evil:
To jest po prostu zalosne :cry:

Wiadomą, logiczną, i niepodwazalną decyzją jest ogloszenie zalozy narodowej po takiej tragedii :!:
Tutaj nie ma nad czym dyskutowac :!:

Wielka tragedia - tylu ludzi zginelo [*]

KATOWICE [*]

Awatar użytkownika
rymownik
Czerwony Diabeł

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rymownik » 30 sty 2006, 17:56

Pamięć ofiar z Katowic lepiej uczcicmy jeżeli ten temat zostanie zamknięty.

Polacy nie potrafią się zachować nawet w takiej sytuacji. Żałosne

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 30 sty 2006, 18:27

futbolowa pisze:[
Podobno ofiar nie jest jednak 67, a 62. Tak mówili w ZETce.
Mają 62 ciała, 5 jest zaginionych.... Różnie podają

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 30 sty 2006, 18:33

wazi pisze:Mają 62 ciała, 5 jest zaginionych.... Różnie podają
W sumie na jedno wychodzi :/
To i tak cud, że w tych warunkach [wyjścia ewakuacyjne pozamykane - paranoja :? :?] i przy takiej ilości ludzi tam obecnych, tych ofiar jest tak 'niewiele' [jeżeli można użyć takiego słowa].

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 sty 2006, 18:35

Jak dla mnie rozmowa o takiej tragedii na forum (wliczając w to poziom niektórych wypowiedzi) jest co najmniej nie na miejscu. Każdy ma swoje przmyślenia na ten temat, ale powinien je zachować dla siebie. Więcej szacunku. To tyle jeśli chodzi o ten temat

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 30 sty 2006, 18:40

cloner pisze:Wielka tragedia - tylu ludzi zginelo [*]

KATOWICE [*]
I ode mnie ['] i odrazu za koleżanke- [']

Awatar użytkownika
wazi
Bundesliga? To co najlepsze.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wazi » 30 sty 2006, 19:06

'Piotrek' pisze: I ode mnie ['] i odrazu za koleżanke- [']
Za futbolowę ? Ale z nią chyba wszystko dobrze... :evil:

Awatar użytkownika
Scyzoryk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scyzoryk » 31 sty 2006, 9:44

W TV mówią ze cała Polska w żałobie , ludzie chodzą z opuszczonymi głowami , wszyscy szlochają ... tylko gdzie bo ja jakoś nie zauważyłem żeby się coś zmieniło wszystko jest tak jak przed katastrofą , oprócz telewizji w której nawet program plus minus będzie zapewne nadawany z Katowic ... Wiadomości sportowe na TVN 24 , reportaż o ME w piłce ręcznej , jeszcze nawet wyniku nie podali a już się pyta trenera o to czy na ten wynik miała jakiś wpływ tragedia w Katowicach , trener : " Nie nie sądzę aby miała jakiś wpływ " . Wiadomości sportowe TVP " W obliczu tak wielkiej tragedii ciężko jest mówić o sporcie" Może ludzie z TV nie zauważyli tego , ale obywatele wcale nie lubią oglądać i słuchać przez kilka dni w kółko tego samego : tragedia , krew , ciała , poszkodowani , cudowna akcja ratunkowa itp. oglądanie w kółko tych samych wywiadów ze świadkami , którzy mówią to samo . Dziwie się ze MTV i VIVA puszcza jeszcze muzykę .

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 31 sty 2006, 13:45

Scyzoryk pisze:W TV mówią ze cała Polska w żałobie , ludzie chodzą z opuszczonymi głowami , wszyscy szlochają ... tylko gdzie bo ja jakoś nie zauważyłem żeby się coś zmieniło wszystko jest tak jak przed katastrofą , oprócz telewizji w której nawet program plus minus będzie zapewne nadawany z Katowic ... Wiadomości sportowe na TVN 24 , reportaż o ME w piłce ręcznej , jeszcze nawet wyniku nie podali a już się pyta trenera o to czy na ten wynik miała jakiś wpływ tragedia w Katowicach , trener : " Nie nie sądzę aby miała jakiś wpływ " . Wiadomości sportowe TVP " W obliczu tak wielkiej tragedii ciężko jest mówić o sporcie" Może ludzie z TV nie zauważyli tego , ale obywatele wcale nie lubią oglądać i słuchać przez kilka dni w kółko tego samego : tragedia , krew , ciała , poszkodowani , cudowna akcja ratunkowa itp. oglądanie w kółko tych samych wywiadów ze świadkami , którzy mówią to samo . Dziwie się ze MTV i VIVA puszcza jeszcze muzykę .

Od kad pamietam, to ludzie przesadzali w ta, albo w tamta strone. Nie ktorzy sie lansowali swoja obojetnoscia, a jeszcze inni tym jak im teraz smutno ble ble. Nie wiem czy tak trudno, zrobic czarny znaczek dwa programy na zywo i poprostu zamknac ryj. Bo ile mozna tego sluchac?

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 31 sty 2006, 13:45

Scyzoryk pisze:Może ludzie z TV nie zauważyli tego , ale obywatele wcale nie lubią oglądać i słuchać przez kilka dni w kółko tego samego : tragedia , krew , ciała , poszkodowani , cudowna akcja ratunkowa itp. oglądanie w kółko tych samych wywiadów ze świadkami , którzy mówią to samo .
To akurat fakt. Gdybym straciła kogoś bliskiego, nie chciałabym, aby przypominali mi o tym na każdym kroku - w radiu, telewizji, na ulicy.
Nietety w radiu ZET co kwadrans powtarzają w kółko to samo, w telewizji to samo. Powinni bardziej nagłaśniać akcje oddawania krwi i numery kont, a nie pokazywać cały czas cierpienie tych ludzi.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 31 sty 2006, 13:50

Scyzoryk pisze:Dziwie się ze MTV i VIVA puszcza jeszcze muzykę .
Ja się ciesze. Nie wiem czy zauważyłeś, ale VIVA pokazuje reklamy, a dochód z nich przekaże na pomoc poszkodowanym w Katowicach. Bardzo ładnie. Szkoda, że TVP na to nie wpadła.
Poza tym MTV i VIVA zmienili logo na czarne :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”