Co?Delpiero14 pisze: ↑29 kwie 2024, 11:48myślę że gdyby wiedziały że istniejesz byłoby im bardzo wszystko jedno.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 29 kwie 2024, 12:15
Co?Delpiero14 pisze: ↑29 kwie 2024, 11:48myślę że gdyby wiedziały że istniejesz byłoby im bardzo wszystko jedno.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 kwie 2024, 12:41
Diamen23
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 29 kwie 2024, 13:03
To zestawienie ma tę wadę, że tak samo potraktuje zawodnika, który na rok wyjechał z Włoch na stare lata, co zawodnika, który całość kariery spędził poza granicami kraju.Bernabeu pisze:Aż z ciekawości sprawdziłem, bo to zawsze się pojawia:
można cofnąć się o dwie niemak dekady, czyli do meczu pomiędzy Włochami a Niemcami w 2006 roku. Gdyby spojrzeć na suche liczby: 'grał w innych ligach top 4 niż rodzima' to nie wiem w którym przypadku byłoby więcej takich zawodników. Bardzo możliwe, że we włoskiej ekipie. Ale wlasnie dominują tutaj gracze, którzy gdzieś spędzili krótkie epizody za granicą. W przypadku niemieckiej ekipy mamy już graczy, którzy spędzili tam po przynajmniej 5 lat i często to zagraniczne ekipy się narzucają od razu w głowie, gdy się myśli o takich graczach: Lehman, Podolski, Mertesacker czy (w szczególności) Huth.O Niemcach chyba nie ma takiej obecnie narracji, że nie lubią wyjeżdżać, bo matki im dobre golonko robią, ale jej nie ma dlatego, że:
1. Włosi nie produkują topowych talentów
venomik
Vol'jin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 29 kwie 2024, 13:11
Wiadomo coś więcej czemu ? Nawet na eleven nieraz mówili że Torino będzie teraz przyszłość opierać o Juricia i będą wzmacniać skład pod jego wizję.
coco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 29 kwie 2024, 13:28
Z tych troche pozniejszych czy terazniejszych tez od razu nasuwaja sie Ozil, Khedira, Ter Stegen, Kroos, Rudiger, Sane. Draxler, Klose, Gomez, Gundogan, Schweinsteiger, Bernd Leno, Boateng, Emre Can, Havertz, Werner, Ballack.
Hersk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 29 kwie 2024, 13:38
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 29 kwie 2024, 13:42
Diamen23

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PietroBosman » 29 kwie 2024, 13:49
Mógł się poprztykać o krótką i mało jakościową ławkę rezerwowych. Pamiętasz taki mecz jak Linetty wszedł na środek obrony?To było już w rundzie wiosennej.
PietroBosman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 kwie 2024, 13:59
Tak, ja tylko zmierzałem do konstatacji, że jeżeli historycznie liczba wyjeżdżających Niemców i Włochów jest podobna, a teraz Niemców w top5 ligach poza Bundes jest 24, a Włochów poza Serie A jest 13 - i jakość Niemców jest dużo wyższa (w samej La Lidze: Kroos, Rudiger, Ter Stegen, Gundogan), to dochodzą inne czynniki niż 'Włosi lubią mamine obiadki', które pewnie są troche ważniejsze, wpływające na ten stan rzeczy. Większy prestiż gry w top3 we Włoszech, ale też porównawczo słabe pokolenie piłkarzy przypudrowane wygraną w Euro. Bo jakby najlepszym ofensywnym graczem Niemiec był Julian Brandt, a drugim najlepszym pomocnikiem odpowiednik gamblera Tonalego (lecę hypem i Transfermarktem), to wiadomo, że wyglądałoby takie zestawienie trochę inaczej.
Bernabeu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 maja 2024, 8:51
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 maja 2024, 9:16
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 04 maja 2024, 9:27
Stefano Pioli porozumiał się z Napoli w sprawie 3-letniej umowy.
Daniele Longo
coco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 maja 2024, 9:27
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 04 maja 2024, 9:51
Rezus
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio