Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 wrz 2025, 14:47
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 wrz 2025, 14:48
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 03 wrz 2025, 14:56
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 wrz 2025, 14:57
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 wrz 2025, 15:16
To jest właśnie to. Gdybyś miał auto, nie kręciłbyś sam na siebie bata. Ktoś sobie jeździ wygodnie w swoim aucie, w zimie ma ciepło, w lecie ma klimatyzację, zawsze ma miejsce siedzące, nikt mu nie śmierdzi obok, jeśli nie ma alternatywy w postaci tramwaju, tylko autobus, to zazwyczaj jest jeszcze szybciej na miejscu. W dodatku wsiadasz do auta i od razu jedziesz, nie musisz czekać i być zależnym od kogoś.Przema pisze: ↑03 wrz 2025, 14:57Rozwiazanie jest proste, brzydko mowiac, nalezy uprzykrzyc zycie kierowcom kosztem poprawy jakosci zbiorkomu czy budowa nowych sciezek rowerowych.
Juz tak abstrahujac od tego, to z punktu widzenia czasowego, jesli trzeba sie gdzies szybko dostac, to wlasnie rower jest najwygodniejszym srodkiem transportu. Goraco polecam.
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 wrz 2025, 15:22
Trzeba byc mentalnie menelem z lat 90 zeby postrzegac auto jako swiadectwo swojego statusu majatkowego. Najlepiej jeszcze zeby to auto bylo w leasingu na warszawskich numerach.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:16Trzeba byc biedakiem żeby widzieć wyższość autobusu i tramwaju nad autem.
To nie jest krecenie na siebie bata tylko brak egoizmu. Co mi po tym, ze przez lata ladowano kase w modernizacje drog w miastach jak i tak nadal musze stac w korkach a czas przejazdu nieustannie sie wydluza? Moze i siedze sobie wygodnie w aucie, ale zbiorkom ma te zalete ze w tym samym czasie przewiezie z 50 razy wiecej osob niz jednego kierowce nawet w najnowszej osobowce. Domagam sie wprowadzenia oplat za wjazd do miasta, bo to znaczaco zredukuje ilosc samochodow i pozwoli szybciej sie przemieszczac. Kogo nie bedzie na to stac, to znaczy ze nie jest mu to wcale tak potrzebne i szybko dostosuje sie do innych warunkow.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:16To jest właśnie to. Gdybyś miał auto, nie kręciłbyś sam na siebie bata.
Przema

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 wrz 2025, 15:26
johny batonik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 03 wrz 2025, 15:27
johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 13:59Auto to najwygodniejszy i najszybszy środek transportu. Infrastruktura ma być robiona pod auta, a nie autobusy i tramwaje dla biedaków. Koniec.

Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 wrz 2025, 15:49
Oho juz iwdze z kim mam do czynienia. Mentalny zlom niewidzacy nic poza czubkiem wlasnego nosa. Ma byc wygodnie mi a cala reszta w dupie.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:26Ok, juz widzę z kim mam do czynienia. Lewaczek. Wszyscy po równo, wszyscy po gówno.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 wrz 2025, 15:51
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 03 wrz 2025, 15:56
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 wrz 2025, 16:00
Ale to jest przyklad anegdotyczny gosciu.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:56Gościu, Twój bambinizm w postaci zamknięcia centrum dla aut i tramwaje razem z autobusami, które mkną szybciutko po super asfalcie bez dziur i nowych szynach, jest po prostu komiczny. 10 lat temu we Wrocławiu jak jechałem tramwajem to w zimie marzłem, w lecie paliłem się, co chwile były jakieś awarie. I zgadnij co się stało przez te 10 lat. Nadal marzłem w zimie, w lecie byłem cały mokry, a awaria we Wrocławiu jest codziennie.
czytaj ze zrozumieniem, to powinno isc w parze. Niestety przez lata robiono wszystkim kierowcom loda w postaci poszerzania drog az w koncu zrodelko wyschlo. W efekcie mamy przepelnione miasta, zmarnowane miejsce i zbiorkom niemalze rodem z poczatku lat 2000.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:56No, ale tak, nagle infrastruktura się zmieni, miasto wymieni wszystkie środki na te z klimatyzacją i ogrzewaniem i będzie pięknie
Nie wszystko jest czarno-biale i nie wszyscy podzielaja twoj punkt widzenia. To sie akurat zmienia widzac poparcie dla zmian w pewnym kierunku w miescie. Glos kierowcow nadal jest dostrzegalny, ale jeszcze bardziej jest dostrzegalna druga strona. Czy Ci sie to podoba czy nie, zmiany takie beda, a jak Cie nie stac na placenie i jedzenie po centrum to wez kredyt i zmien prace. Sorry taki mamy klimat. To juz nie jest czas gdy miasta byly dla samochodow, to sie juz bezpowrotnie skonczylo i trzeba byc niezlym ignorantem zeby tego nie dostrzegac.johny batonik pisze: ↑03 wrz 2025, 15:56Szkoda życia na Twoją wyimaginowaną wizję miasta. Każdy kto nie jest oderwany od rzeczywistości wie, że za jego życia, nic sie nie zmieni, więc wsiada w auto i jest egoistą, a nie społeczniakiem biedakiem.
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 03 wrz 2025, 16:01
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 03 wrz 2025, 16:09
Przema
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio