"Prawo Bosmana" - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lis 2005, 17:58

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ciekawe czy Parma puści tak za free młodego Cannavaro Rolling Eyes może do Juve ? z bratem by grał Smile

Na pewno nie w 1. składzie. W Juve raczej też go nie zechcą. Moim zdaniem nie prezentuje on nawet połowy tego co braciak. Nie ma mowy o tak wielkim klubie dla niego w tej chwili. Może sobie iść do Interu np. :lol: . A tak na serio to Parma wydaje się dla niego idealnym miejsce do pracy...może jeszcze podpisze kontrakt.

A w Juve na obronie widzę Barzagliego :D i tego się trzymajmy.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2005, 18:10

To że oddstaje od brata to wiadomo od zawsze ale z drugiej strony ma czas na nauke jest tych młodszy o całe 8 lat !!! Także niech Fabio go uczy :) Fabio z Parmy zawitał do Nerazurich ale brat tym szkaliem chyba nie pójdzie właśnie ze względu na umiejetności :roll: Chyba że jego talent wybuchnie :)

bagg pisze:A w Juve na obronie widzę Barzagliego Very Happy i tego się trzymajmy.

Kolejny podpalony plota :lol: zobacz Bagg newsa o Sagnolu :) polecam lekture :wink: hehe

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lis 2005, 18:15

*_For_zaza_Milan_* pisze: Kolejny podpalony plota Laughing zobacz Bagg newsa o Sagnolu Smile polecam lekture Wink hehe

Źle mnie zrozumiałeś. Nigdzie nie napisałem, że Barzagli trafi do Juve. Po prostu chciałbym go widzieć jak następce Thuram'a. Taki mój faworyt do Juventusu.

*_For_zaza_Milan_* pisze:ma czas na nauke jest tych młodszy o całe 8 lat !!!

Ale on w ogóle nic specjalnego nie pokazuje. Tak więc dla mnie jest zwykłym średniakiem...gorszym od Leggrotagglie :lol:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 29 lis 2005, 18:34

bagg pisze:Źle mnie zrozumiałeś. Nigdzie nie napisałem, że Barzagli trafi do Juve. Po prostu chciałbym go widzieć jak następce Thuram'a. Taki mój faworyt do Juventusu.

Nie nie dobrze Cie zrozumiałem :wink: ale widziałem co napisał Inny fan Juve i dla tego sadziłem że tez "żyjesz ta plotką" W sumie luz :)

Młody Cannavaro gra troche padake. Co racja to racja. Niby jeszcze czas na wybuch talentów - Ale jak to sie mówi sie że nazwisko zobowiązuje. :wink: On tam w Parmie jest w cieniu Bonery. Może to jest jego minusem :roll: choc to inne pozycje ..

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 29 lis 2005, 18:45

*_For_zaza_Milan_* pisze:sadziłem że tez "żyjesz ta plotką" W sumie luz Smile

Nie...już tyle nazwisk leciało, że na kolejne jestem niewzruszony. Najbardziej mi się podobała plota o Puyolu w Juve :lol: ... eh piękne marzenia. Co do Sagnola to pytałem się waziego, który powiedział, że to raczej plota choć jeśli Wily odejdzie to Juve jest chyba najbardziej prawdopodobne.

*_For_zaza_Milan_* pisze:Ale jak to sie mówi sie że nazwisko zobowiązuje.

No tak, ale z tych piłkarzy, których kojarzę to tylko Maldini się z tego wywiązali ;)

Spójrzmy Paolo Cannavaro i Fabio Cannavaro...Dino Baggio i Roberto Baggio. Z tego wychodzi, że Ci starsi lepsi ;)

*_For_zaza_Milan_* pisze:On tam w Parmie jest w cieniu Bonery. Może to jest jego minusem Rolling Eyes

Nie sądzę...jeśli grałby nieznacznie gorzej od Daniele to i tak były największą gwiazdą obrony. W końcu Cannavaro wszyscy by w nim widzieli następce brata. Jeśli takiego szumu nie ma to znaczy, że musi grać prawdziwą

*_For_zaza_Milan_* pisze:padake.

;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 maja 2006, 11:35

Odświeże troche temat bo znalazłem fajna liste - piłkarzy którzy po tym sezonie mogą zasilić kluby za zasadzie wolnego transferu. Lista Lucka :wink: Co prawda wg. moich informacji wynika że ok. 5 graczy z tej listy już podpisało nowe konrakty ale jest tam kilka ciekawych postaci. Świetny młody bramkarz Nantes Landreau - który prawdopodobnie zasili PSG. Paolo Cannavaro z Parmy, Fabio Aurelio z Valenci czy Hatem Trabelsi z Ajacu a także Ballack, Recoba ...

Prawo Bosmana

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 13:48

Napewno najapetyczniejszym kąskiem jest Ballack :] W zasadzie to już na 99% można powiedzieć, że w przyszłym sezonie będzie wymiatał razem z Lampardem i Makelele jednak zawsze trzeba czekać na ostateczne rozstrzygnięcie. Już raczej o nim nie myśle jako wzmonieniu Interu (kiedyś w PN ukazał się artykuł gdzie Misza powiedział coś takiego "chce przejść do większego klubu który walczy o najwyższe cele, ale nie tylko na papierze" - Moratti miał się obrazić i nie zatrudniać Niemca nawet za darmo, choć szczerze powiedziawszy ja o takiej wypowiedzi Ballacka sobie nie przypominam).
Liverani do wzięcia za free :) choć ostatnio obniżył loty.
Barbarez z HSV król asyst :] no ale on raczej nie zamieni już klimatu Niemiec.
Ciekawe czy Di Canio zostanie z Biancolesti na kolejny sezon. W końcu to m.in. dzięki niemu Lazio jest w tej chwili na 6 miejscu. Dobry tuch tego klubu.

*_Zaza_* pisze: Fabio Aurelio z Valenci

Była plota, że może zasilić Inter, ale po dzisiejszych doniesieniach na temat Grosso zablokuje jego transfer.

*_Zaza_* pisze:Recoba ...

Gdy jest zdrowy, jest wielki. No, ale niestety często zdrowy nie jest i to może odstraszyć ew. kontrahenta. Możliwe jednak, że Zostanie bo wiadomo, że Moratti jest wielbicielem jego talentu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 maja 2006, 14:02

Ballack najbardzie apetyczny kąsek mercato :) Tylko w Bayernie tak nie myśla :roll: Nie wierze że przy transferze Balakc nie zadecyduja pieniądze - choć Bayer mu dawał chyba 10 milionów za sezon. A to też była pewne opcja że zostanie. Jak Barbarez :) On ma lata wiec tu bedzie grała opcja kontraktu - kasa i ważność - Liverani po slowie z Violą - Dabo ponoc w kregu klubów Premiership. podobnie jak Dacurt [choc Roma moze go zatrzymac]

Aurelio ponoć po słowie z Real - ale to jego czy Morrettiego łączona z Interem ? Chyba o Włochu wiecej mówiono ?

Sero pisze:Możliwe jednak, że Zostanie bo wiadomo, że Moratti jest wielbicielem jego talentu

Podobna sytuacje jak w Milanie z Serginho :wink: już 4 razy jego kontrakt wygasał :) Także ja sądze że Alvaro zostanie w Interze :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 14:16

A jak z Ze Roberto ? podpisał nowy kontrakt z Bayernem czy jeszcze nie ? bo o nim też chodziły jekieś słuchy, że miał przenieść się do Włoch. Ostatnio z Interem, ale jak się nie myle to swego czasu był jedną nogą w Milanie i Juve :)
Jest też Pires, ale ostatnio słyszałem, że Wenger ma zaproponować mu nowy roczny kontrakt. Ciekawe czy zostanie bo interesuje się nim Villarreal i w Hiszpani móglby liczyć na regularną grę. A w razie gdyby Riquelme został stworzyli by świetną parę :]
No i Pienaar oczywiście :) Młody, bardzo utalentowany. Dla dobra kariery powinien odejść. Pamiętam jego bramke bodajże w sezonie 2002-2003 kiedy jako młokos strzelił gola Milanowi i jego charakterystyczny taniec :) Ciekawa postać. Także może być łakomym kąskiem.

*_Zaza_* pisze:Aurelio ponoć po słowie z Real - ale to jego czy Morrettiego łączona z Interem ? Chyba o Włochu wiecej mówiono ?
No racja. O Aurellio to było i minęło, a Morettim bardziej Inter się interesował. No, ale lewa obrona w Interze wydaje się być już zamknięta. Grosso i Maxwell przychodzą i będzie dylemat kto ma grac :] To może wyjść tylko na dobre klubowi.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 maja 2006, 14:30

Ze Roberto ? hmm z tego co wiem tylko Sagnol podpisał nowa umowe z 3 "wolnych graczy" - o Ze Roberto nie słyszałem. Wiesz gracz to nie przecietny ale teraz w czołowych klubach był by "mocnym rezerwowym" - tak jest moje zdanie - jak by zasilił jakis miejszy klub to jeszcze by sie cieszył grą. Może kasa inna ale on chyba już nie musi zbierać :wink:

Podobnie jak Pires - bo przeciesz w tym całych rozmowach z Kanonierami nie chodzi o kase ale długość umowy. On chce na dwa lata ale Arsenal nie podpisuje takich umów z graczami po 30. Choć pewnie moga zmienić zdanie - dużo bedzie zależało od Henry'ego :wink:

Piennar ponoć już pewny transferu do Borussii ? tak sie mówi od roku już :wink: Bez umowy pozostaną [jak narazie] Wiltord, Nihat Kahveci, Koller, chyba Mario Yepes którego oba kluby z Mediolanu niby kuszą :wink: Nie wiem czy czasem nie Denilson z Betisu który teraz przebywa na wypozyczniu z Bordeaux [a Bordeaux nie chce z nim podpisać umowy] choc przypomniał sobie co nie co :shock: W ostatnim meczu u lala takich zagran nie widziałe u niego z 3 lata :P

No właśnie tak coś myślałem że to Włoch Emilliano Morretti był łaczony bardzie z Interem. Może chce wrócić do serie A :) Jeszcze ma przed soba dużo grania. Ostatnio [dwie kolejki temu] popisła się fajnym rajdem i asysta przy golu Aimara. Fajnie wyczekał bramkarza na zamach :)

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 05 maja 2006, 14:46

No Zaza dobrze kombinujesz z Ze Roberto :)
Właściwie to najlepsze lata ma za sobą, ale coś mu zostało i był by dobrą alternatywą dla trenera.
No, a o przyszłości Piresa decyduje już tylko długość kontraktu. Wenger proponuje przez rok, ale może Francuz się ugnie i da mu zostać na 2 lata. Swoją drogą nie wiesz ile lat dostał w Villarrealu ? oczywiśćie tych z kontraktu :P :lol:

*_Zaza_* pisze:Piennar ponoć już pewny transferu do Borussii ? tak sie mówi od roku już

Hehe no faktycznie. Ale sam wiesz ile tych wszystkich plotek i nowych dokonanych transferów, że czasami ciężko coś zapamiętać :P Borussia się odbudowuje. Oby Ebi nie stracił miejsca :wink:
Yepes ? coś był łączony z Milanem, ale z Interem to chyba tylko tak żeby był kolejny piłkarz łączony. Nigdy nie doszło do bliższego spotkania jego agenta z agentami Interu. Ile on ma lat ? 29 ?

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 05 maja 2006, 15:01

Z tego co czytałem kiedyś Żółta Łódz Podwodna proponuje mu dwa lata umów z opcja przedłużenie o kolejny rok - Piresowi - Ale zauważ że Villareal obrało taką taktyke na to mercato - wstępna [niby zerwana :roll:] umowa z Poulsenem, Pires po słowie z działaczami, ponoć Nihat też po słowie, pozostanie nadal na wypożyczniu Tacchinardi. Nie wiem jak jest z tym "łysym" snajperem z Argentyny Lucho Figueroą ale on chyba na czas przed mundialem odszedł do River Plate by grać wiecej i mieć szanse na MŚ - więc wróci na El Madrigal :)

Piennara obceny trener Borussi przekonał :wink: Ale jak trzeba będzie to Ebi go wygryzie ze składu :]

Co do Yepesa to chyba ma nawet wiecej niz 29 lat - nie wiem trzeba by sprawdzić ale może nawet przeszło 30 [31?] :roll: Kolumbijczyk to dobry przyjaciek Ivana Cordoby. :wink: Zawsze to był dla mnie solidny defensor - ostro grający obrońca Ligue 1. Jest najlepiej zarabiającym piłkarzem w całej Ligue 1 :roll: Ale wiesz podpisywał umowe na mocy której zarabiał ok. 4 bańki gdzieś w 2001/2002 roku wiec wtedy był wart tych pieniedzy. Mediolan ? Francuzi pisza ze nadal sie w kregu zainteresowanie oby dwóch klubów - Interes podobnie jak Ze Roberto. Umowa na dwa lata - zarobki rzędu 1,5 miliona i jest jak nic wzmocnieniem. Zelazny rezerwowy. Szkoda że tylko może grać na środku defensywy ale to nie aż taki problem. Sądze że nie był by rezerwowym gatunku = 4 mecze w sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 10:51

Sero w tym temacie był wontek Mario Yepesa :wink:

Do tematu, Nihat Kahveci odszedł z krajów Basków [RSSS] do Złotej Łodzi Podwodnej. Także Turka może skreślić z listy wolnych transferów. Podobnie jak kilku innych np. Ballacka.

Jednak działacze Bayernu chyba nie myle tego lata beda wspominać "Prawo Bosmana" - na 100% z Alianz Arena odejdzie inny podstawowy gracz - Ze Roberto. Gracz Canarinhos rząda niby 3 miliony euro za sezon.

Ciekawe czy sciągnie go takie Bordeaux gdzie bedzie największa gwiazdą czy jakis klub ze ścisłej czołówki gdzie będzie walczył o miejsce w składzie [ewentualnie wzmocnienie i to jakie ławki]

Z tego co wiem wiej wiecej 3 miliony euro za sezon w serie A [bo tu mi najlepiej jest to porownać :P] zarabiają gracze tacy jak Vogel, Toldo, Camoranesi :shock: Ambrosini, Cordoba, Gattuso :shock: Mutu, Zambrotta czy Chivu i Ibrahimović [na chwile obecną bo pewnie nie jeden przedłuży umowe na innych zasadach]

Co ciekawe np. Milan dał za ręke Bobo Vieriemu blisko 3 miliony choć zagrał 8 [?] spotkań i strzelił jedna bramke po czym odszedł... A Bayern nie chce dać swojemu podstawowemu zawodnikowi 3 miliony za sezon :shock: choć może też chodzić o długośc umowy

W jakich klubach grał Ze Robertto nie trzeba pisać teraz jestem ciekawy czy zasili klub z którym ma szanse jeszcze cos ugrać czy taki by grać i już sie "bawić"

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 20 maja 2006, 12:52

*_Zaza_* pisze:Ciekawe czy sciągnie go takie Bordeaux gdzie bedzie największa gwiazdą czy jakis klub ze ścisłej czołówki gdzie będzie walczył o miejsce w składzie [ewentualnie wzmocnienie i to jakie ławki]

Bordeaux widać już myśli o LM :)
To, że gwiazdą by był to nie ma wątpliwości jednak ciężko mu będzie przebić rodaka - Juninho. On wyrasta ponad wszystkich, ale transfer Ze Roberto napewno pomoże w podniesieniu poziomu ligi. Ciekawe co na taki krok Bundensliga która może w ciągu kilku dni stracić dwie gwiazdy :roll: Jeszcze zastanawia mnie Denilson. Bo jak się nie myle to taki oszukany lewy pomocnik i teraz pytanie. Czy Denilson jest wykupiony do Bordeaux czy tylko wypożyczony ? bo to napewno będzie miało wpływ na transfer Ze Roberto.
*_Zaza_* pisze:choć może też chodzić o długośc umowy

A może po prostu nudzą mu się już Niemcy. W końcu wiadomo, że kiedyś też znudził mu się Leverkusen

Ciekawe co z transferem Marchioniego :roll: Teraz pewnie widzi w jakie bagno się wpakował :P , ale ciekawe czy dojdzie do transferu. W końcu nie po to odchodzi z pierwszoligowej Parmy żeby przejść do bardziej renomowanego Juve z niższej ligi.

Z listy można też wykreślić Maxa Tonetto który zasili Rome

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 20 maja 2006, 17:06

Sero pisze:Czy Denilson jest wykupiony do Bordeaux czy tylko wypożyczony ?

Z tego co ja wiem na 99% wróci do Betisu mi. przez żądania za sezon gra w Bordeaux i rozmów z Betisem zakończonych lipą. Także raczej wraca do La Liga mimo że pod koniec sezonu robił rzeczy jakich ja u niego naprawde nie widziałem dddłuuugo. Widać zależało mu na pozostaniu w Ligue 1. Ale chyba nie aż tam mocno skoro nadal się ceni :wink:

Wiesz Sero wcale nie jest powiedziane że Ze Roberto grali do Bordeaux. Tym bardzie jak swoje żąda. Może mu sie naprawde znudziła Bundesliga - to też możliwy powód. Powiem Ci szczerze że tylko czekać aż zaczną sie plotki łaczące gracza Canarinhos z klubami Serie A. Tym bardzie że ma marke wyrobioną. Technika przednia. Tylko mało strzela :wink: Nie wiem czy sie nie myle ale chyba już kiedyś Roma miała na niego "chrapke" - grał kiedyś razem z Seedorfem :roll: I juz mają temat :lol:

Sero pisze:Ciekawe co z transferem Marchioniego
No właśnie też o tym pomyslałem ostatnio. Jeszcze sie okaże że się chłopak załamie. Choć pewnie widziałeś informacje że już miał inne propozyje [po ujawnieniu afery] :twisted: Nawet Inter był łączony.

Tylko teraz pytanie czy poppisał już umowe z Juve :>? zazwyczaj piłkarza umowy kończą się z 1 dniem czerwca [bo tak z reguły podpisują] a prawo mówi że mogą już negocjować nowe umowy z innymi klubami ale podpisy musza być po wygaśnieciu popszedniej. Dobrze mówie ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”