LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 8

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 kwie 2007, 14:36

dzieciol pisze:Anglicy maja to do siebie, ze ich wychowali tylko na wlasnym podworku...ale gdzie, w swiat ich nie wypuscic sa klopoty... czy kibice Lyonu stwarzali problemy?! nie...ale popatrzmy na inny mecz, takze pucharowy, tyle ze czawartkowy Uefa Cup, Hiszpania...Sevilla strzela na 2-1 kibice Angielscy robia avanture na stadionie, i zaczynaja sie przepychanki z policja... zbieg okolocznosci?! Czy po prostu "oni tacy juz sa?"
po meczu zdemolowali kilka lokali i aresztowanych zostalo kilkunastu kibicow. chodzi o mecz w sevilli

naprawde skonczy sie poteznymi karami i moze znowu zapanuje spokoj brytyjskie bydlo gdzie sie nie pojawi stwarza problemy

podczas finalu LM w paryzu tez angole szurali do kibicow barcelony bo nie mogli pogodzic sie z porazka. znowu przypadek?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 kwie 2007, 14:49

dzieciol pisze:w przypadku policjantow czy kibicow!?

kibiców... :roll:
dzieciol pisze:no i jeszcze Polacy

chyba na swoim podwórku bo w pucharach i za często nie widać...

dzieciol pisze:widziales jakies gesty/symbole faszystowskie w przypadku meczu Roma-ManU?!

a widziałeś żeby kibice Manchesteru uderzyli w kibiców Romy?!

Jarzinho pisze:Widac głupota sie szerzy Razz
Ktoś tu myśli że jak ma gwiazdkę z symbolem ,,Lider Drużyny" to jest najmądrzejszy :roll: O wielki wszystko wiedzący... :rydzyk:

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 07 kwie 2007, 17:43

Manumef pisze:Czytanie ze zrozumieniem chyba nie jest Twoją najlepszą stroną. Sam Włoch przyznał, że fani United zostali zranieni nożami. "Przemoc nie powinna mieć miejsca w sporcie" - i kto to zaczął w Rzymie? Anglicy zostali sprowokowani pierwszy raz na ulicach Rzymu, a potem po bramce Taddei. I nerwy im puściły. Według Cappeliego kibice nie sprawiali kłopotów, a o siedział on blisko nich. Może te słowa dla niektórych są mało wiarygodne?
Po kolei... Nie zaprzeczam, że kibice angielscy zostali zranieni nożem, ale zanim kolejny raz zarzucisz mi nieumiejętność czytania za zrozumieniem, to przeczytaj jeszcze raz przytoczony przez Ciebie cytat ----->
Manumef pisze:Cytat:
„Kiedy usłyszałem, że fani United zostali pchnięci nożami i zranieni, czułem się zażenowany i zły. Mam nadzieję, że takie incydenty już więcej się nie powtórzą, ponieważ przemoc nie powinna mieć miejsca w sporcie. Nie widziałem zbyt wielu pijanych kibiców United. Kilku wypiło może zbyt wiele, ale nie sprawiali kłopotów. Podczas meczu siedziałem blisko nich. Szanujemy ich, bo o to przecież chodzi. Nie postrzegamy ich jako wrogów i mamy nadzieję, że oni podzielają nasze stanowisko” - dodaje Capelli.
A teraz zadaj sobie kilka pytań. Co ta wypowiedź ma wspólnego z tym, co się działo na stadionie?? Co ma wspólnego z pseudokibicami, którzy rzucili się na policje?? (bo inaczej tego nie można nazwać IMHO) czy zranienie kibica nożem w mieście może być usprawiedliwieniem dla stadionowych chuliganów?? Jeśli wg Ciebie tak, to nożownicy mogliby mieć na swoje usprawiedliwienie Heysel... Usprawiedliwienie żałosne, śmieszne i tragiczne za razem, nieprawdaż?? Czy usprawiedliwieniem może być też 'bo nerwy im puściły'?? Wtedy wszyscy by się bili, bo każdy znajdzie sobie jakiś powód... Nożownicy powinni być zatrzymani, osądzeni i ukarani, tak samo jak każdy inny pseudokibic- przestępca. Jak dla mnie, to na takie zachowanie nie ma ŻADNEGO usprawiedliwienia. Ja rozumiem i nie wątpię w to, że do Włoch pojechali normalni fani MU- fani, z którymi kibic Romy (również skarbnik) mógł 'posiedzieć', pogadać, zrobić pamiątkowe zdjęcie itd. Ja nie mam nic do takich kibiców... Ale czy sądzisz, że to właśnie tacy fani bili się na stadionie?? Czy atak, widoczny (dla mnie i nie tylko dla mnie) na tych filmikach można nazwać 'niesprawianiem kłopotów'? Tak swoją drogą sądzę, że zanim wszystko się zaczęło, to skarbnik już dawno dał nogę z tego bajzlu. Chyba, że też rzucał... :roll:
Z moim czytaniem za zrozumieniem jest wszystko ok... Ale zauważ, że skarbnik mówi za siebie, ewentualnie za tych kulturalnych kibiców (nigdy za pseudofanów). Wytłuszczony fragment chociażby. Czy aby na pewno kibice nie zachowywali się jak wrogowie?? czy wszyscy się szanowali?? :roll: I tu podział na kibiców, oraz pseudokibiców. Tylko Ci drudzy pchali się do bójki.

Zrozum też, że ja nie bronie kibiców Romy... wróć! nie bronie pseudokibiców Romy. Nie ma dla mnie znaczenia czy chuligan jest Włochem, Anglikiem, ma 15 lat czy 50... Zawsze będzie zagrożeniem dla innych i należy go tępić. Italia dość już się za takich wycierpiała. Dlatego bronię w całej sprawie wyłącznie policji, która być może zapobiegła większej tragedii, która narażała własne życie, by zapobiec tej tragedii.
Pytacie, dlaczego nie pałowali Włochów. Ja mam na ten temat swoją teorię. Policja jest szkolona jak zachowywać się w takich sytuacjach. Z tego co wiem, to zawsze się przede wszystkim 'odseparowuje' przyjezdnych kibiców. Tifosi byli za siatką. Prawdopodobnie rzucali czymś w stronę Anglików, ale gdyby Anglicy nie pchali się do siatki, to zagrożenie byłoby mniejsze... Może ciśnienie by nieco opadło. Być może kibiców MU było łatwiej odciągnąć od tej siatki, może byli bardziej agresywni, można sobie gdybać... Ja wiem jedno, policja nie idzie na stadion z myślę zrobienia komuś krzywdy (w przeciwieństwie do pseudokibica), policja jest przez lata szkolona do takich akcji, bierze w nich udział dosyć często, a w oczach pseudokibica to i tak ona będzie zawsze najgorsza i zawsze wszystkiemu winna :roll: W tłumie, to każdy kozak, a jak przyjdzie co do czego, to nikt nic nie robił, tylko się cały sektor rękoma zasłaniał... :|
Manumef pisze:generalizujmy dalej i posługujmy sie stereotypami.
Jakimi stereotypami?? Stereotypem jest catenaccio :P jak można mówić o stereotypach, kiedy takie zachowanie angielskich fanów jest ciągle 'na czasie'?? Ktoś juz przytaczał Seville, Albanie i kilka innych przykładów. Byc może jest to stereotypem jeśli chodzi o angielskie stadiony, a w Europie sam widzisz ile kłopotów sprawiają... :roll:

IMHO Jeśli będą jakiekolwiek kary, to tylko dla klubów za zachowanie kibiców (zarówno Roma jak i MU mogą dostać po dupie za to) ale ukaranie policji, byłoby dla mnie kompromitacją wymiaru (pseudo)sprawiedliwości ;) To tak jakby ktoś został napadnięty we własnym domu, obronił się, a potem sam został oskarżony o napaść czy pobicie :roll:

A tak juz bez napinek, poczekajmy do wyjaśnienia sprawy. Wesołych Świąt życzę :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 kwie 2007, 21:04

Co ManU z nimi robi :olaboga:
Po 20 minutach 3:0 dla United. 2 asysty Giggsa, jedna Ronaldo - bramki Smitha, Carricka i Rooney'a.
Roma sie na OT nie podniesie już. Wynik brzmi 2:4 i Roma musiałaby strzelić 2 gole. Po tym co pokazują na razie można wywnioskować, ze nie mają szans na to.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 10 kwie 2007, 21:16

Szkoda, że po 20 minutach znany już jest kolejny półfinalista. MU gra w osłabionym składzie, gra przecież Fletcher, Brown, Smith (słabi nie są, ale do pierwszej '11' się nie łapią) a i tak dla Romy to zbyt wiele. Ładna bramka Carricka, choć bramkarz był źle ustawiony, bo piłka jak najbardziej do wyjęcia. Przy bramce Smitha fatalny kiks Chivu - możnaby rzec na miare połfinału.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 10 kwie 2007, 21:16

Kontry ManU :rydzyk: Roma nie wie, że jest na boisku. Pierwsze 20 min tylko oddwali piłkę ManU. Obrona coś chyba brała przed meczem, bo ta sytuacja gdzie Rooney strzelił bramkę, to graczy Giallarrossich było 5 a ManU dwóch. I padł gol. Mam nadzieję, że Roma się obudzi i strzeli bramkę, jeśli tak by się stało to byłoby bardzo ciekawie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 kwie 2007, 21:28

4:0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2 WP. Po kazdym za jeden post - ten drugi skasowany.
Rób tak dalej, ranga czeka. // fieldy

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 10 kwie 2007, 21:28

to już jest przesada 4-0 :lol: co prawda postawiłem na Manu ale nawet nie marzyłem o tak pewnym zwycięstwie Roma gra dno :? Mamy 1 półfinalistę
PS. Valencia też bliżej 8)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 10 kwie 2007, 21:31

Po 20 minutach przypomnial mi sie jeden mecz Barcy z Chelsea... Tylko pozniej Katalonczycy sie podniesli, a Roma bardziej jeszcze upadała. To mozna nazwac kompromitacja, bo 3 błedy środkowego obroncy, po ktorych padaja bramki to prawdziwy ewenement. Co tu mówić 4-0 to najnizszy wymiar kary, narazie... Mogło byc 6 czy 7-0 :P
Na OT gra jedna druzyna druga bije rekord w przewracaniu sie na murawie.

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 10 kwie 2007, 21:32

jako kibic MU mam podwójny powod do radosci , Czerwone Diałby gromią Rome 4-0 ,świetnie spotkanie Ronaldo gol i dwie asysty(Giggs jedna tak przynajmniej czytałem na relacji ) a po drugie Chelsea przegrywa :twisted: ahhhhhh zyc nie umierać :D

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 kwie 2007, 21:34

I co panowie teraz bedziecie chwalić ManU tak jak myślałem. Ciekawe ilu z was w nich wierzyło po meczu z Romą. Ale ja wiedziałem:D Oni są nie z tej ziemi. Roma jest w szoku a dzisiaj padnie rekord bramek

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 10 kwie 2007, 21:34

Nie spodziewałem sie aż tak słabego meczu w wykonaniu Romy. Chciałem aby awansowali, ale nie z taka gra. Teraz już chyba najwierniejsi kibice Romy nie liczą na zwyciestwo.
Manchester gra kapitalnie. Ronaldo sobie jeździ po boisku jak chce. Potwierdził to przy swojej bramce. Giggs :rydzyk: 3 asysty, daj se już spokój.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2007, 21:36 przez guru, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 10 kwie 2007, 21:35

przyszedłem pośmiać sie z Romy:
:hahaha: :hahaha: :hahaha:

ManU robi z Romy miazgę, a co fajne, nie gra wcale tak wspaniale. CR7 z Giggsem na skrzydłach - prawie jak Villa z Morientesem w ataku :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 10 kwie 2007, 21:35

Nie wiem co się dzieje z Romą :shock: Nie wiem co Chivu robi na boisku, przynajmniej 2 bramki jego :? Moim zdaniem Roma za wcześnie rzuciła wszystko na jedną szalę, bo zanim jeszcze padła trzecia (a nawet druga) bramka, to można było uspokoić grę i powalczyć o jednego, zbawiennego gola, który był w zasięgu ręki. No cóż, pozostaje podziwiać dalej popisy CR, który momentami ośmiesza piłkarzy Romy. Ja tam spodziewam się najciekawszego pod koniec (czyt. ze 2 czerwone kartki dla Rzymian :D ;) ).

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 10 kwie 2007, 21:36

Masakra... Przeglądając powtórki to zauważyłem, że przynajmniej przy 3 bramkach swój udział miał Chivu :?. Szkoda, bo bardzo lubię tego piłkarza, ale to co on dzisiaj wyprawia wraz z całą obroną to masakra. Klepanie na własnym polu karnym przy pressingu 3 zawodników MU... Gdyby nie słupki to byłoby już z 5:0. Ogólnie przykro się patrzy na włoski zespół dostający takie bęcki, ale Manchester gra dziś naprawdę znakomicie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”