Sęk w tym, że nie. Dla zdecydowanej większości z tych piłkarzy to debiutancki sezon w 1. Bundeslidze, zaledwie 4-ech piłkarzy (Compper, Seitz, Copado, Beck) grało wcześniej w pierwszej BL.fieldy pisze:Ja się jakoś specjalnie nie interesuję Bundesligą [kiedyś się oglądało skróty na Sat1ale to lata temu] więc może ktoś mi powie, o co chodzi z tym liderem ?
![]()
Hoffenheim, beniaminek, który ma bogatego właściciela, jakaś Chelsea nowa ?
Roznieśli HSV, Wcześniej Energie, Borussię D. Hannover, 4 bramki z Werderem strzelili, choć przegrali.
Już mają lidera, zapowiadają walkę o LM ... grają tam w ogóle jakieś znane nazwiska ?
W kadrze przeważają młodzi zawodnicy, a największą gwiazdą druzyny jest zdecydowanie Ralf Rangnick, to przede wszystkim dzięki byłemu trenerowi Schalke (moim zdaniem zastąpienie tego utalentowanego trenera przeciętnym Slomką to duży błąd zarządu Konigsblauen) Hoffenheim osiąga w tym sezonie tak doskonałe rezultaty.
O bogatym właścicielu nic nie wiem (jeśli coś jest na rzeczy niech się Michał lub Akarin wypowiedzą), ale wątpię. Budżet Hoffenheim daje mu 4-te miejsce w lidze od końca, a najdroższy piłkarz - Carlos Eduardo - warty jest 5 mln Euro.
Edit: 20 baniek w drugiej lidze? Czyli jednak coś jest na rzeczy...