dentysta jest refundowany z NFZ
Tak wszystkich bez wyjątku , chcesz płacić na Kościół to rób to dobrowolnie.red85 napisał(a):
Likwidacja finansowania Kościoła z budżetu
Finansowane z budżetu jest tylko częściowe. W dodatku wspólnot religijnych jest kilkaset i reprezentują różne religie. Rozumiem że powyższe dotyczy wszytskich bez wyjątków i ludzie którzy głosowali robili to świadomie a nie wyłącznie z powodów antykatolickich?
Skoro są to czemu nikt tego nie zdelegalizował , czy może jeszcze sa potrzebne takie dziwne wymysły typu dopalacze?Aha czyli legalne alkoholizm czy papierosy są zbyt małym problemem społecznym?
Problem narkotyków nie jest do opanowania metoda kija , więc może lepsza będzie marchewka ?
Czemu całe społeczeństwo ma finansować niewielki procent którym to potrzebne? Nie jest to problem ogólnospołeczny tylko co najwyżej indywidualny pewnej grupy ludzi. Jak idę do dentysty nikt mi tego nie finansuje itp.
"Finansowanie z budżetu liberalnej..."
Jak zachorujesz na raka to chciałbyś żeby cię leczono prawda? to dlaczego zabraniasz refundacji usług medycznych innym.
Ja osobiście bym wolał by tacy ludzie adoptowali dzieci niż bawili się w in vitro ale co tam
No nic ułanie weź swą szablę w dłoń i pogalopuj na tygrysa.Atak lemingów jest zatrważający . Nie tyle co na tym forum, ale w naszym społeczeństwie. Jednym zdaniem mam nadzieję, że nie dożyje czasów, kiedy w Polsce, za którą walczyli moi przodkowie pedalskie i lesbijskie tęczowe pseudorodziny będą mogły adoptować dzieci, lub lesba będzie się zapłodniała za pomocą invitro, w lewackim społeczeństwie, które nie będzie miało żadnego szacunku dla historii, dla tego co "było", patrząc jedynie w przyszłość - uważając, że przeszłość, nasza historia, tradycja to powód do wstydu, kiedy zanikną wszelkie akcje patriotyczne, które i tak są organizowane dzięki nielicznej grupie, której się chce; a przecież naród bez historii traci swoją tożsamość - smutne.
Niech żyje bezgranicznie rozumiana tolerancja w imię poprawności politycznej !