Najbardziej niedoceniani pilkarze - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Re: Najbardziej niedoceniani pilkarze

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 cze 2015, 19:36

Odnośnie porównania Cazorli z Silva, to istotnym jest fakt że Santi gra w klubie jako typowy ŚP, czyli bliżej mu do pozycji Yaya Toure niż Silvy. Silva gra natomiast jako skrzydłowy, czasem za plecami napastnika. Zestawmy statystyki Girouda z Xavim i stwierdźmy, że Giroud jest lepszy bo ładuje więcej goli :>

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2015, 19:51

Problem jest taki że Santi dopiero w tym sezonie grał w środku( w prawie połowie spotkań) bo grywał też jako Am.w ubiegłym sezonie cały grał bardzo wysoko. Jeśli jednak faktycznie to tak 2 rózne pozycje to jakim cudem wyszło Ci że był znacznie lepszy od Silvy? Jak oceniłeś 2 różne pozycje.

Dalej czekam gdzie napisałem że ADM miał lepszy sezon od Ozila bo widze że specialnie to omijasz. Czekam również na wielkie mecze Ozila z 2015 roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2015, 19:56

MGiggs pisze:wkleiłem jego 8 wykreowanych sytuacji z Boro. jestem ciekaw kto tam naliczył takie liczby.
opta
odnosisz się tylko do meczu z Boro, rozumiem ze do danych z meczu z Reading nie masz obiekcji?
MGiggs pisze:Czyli blizej mu do przereklamowanego bo chyba piłkarz kupiony za taka kase i nazwiskiem miał ciągnąć druzyne z mocnymi rywalami a nie kreować mityczne akcje na jakiś ogórkach w FA. Wiec na jakiej podstawie uznajesz go za niedocenianego?Jesli zawodnik nie potrafi sam ciągnąć zespołu,słabo gra z lepszymi rywalami to jak go nazwać?
Ktoś tam wyżej o Sanchezie pisał, chyba Morrow, że Chilijczyk ciągnie zespół, a Ozil nie bardzo. I ja się z tym zgadzam, ale... każdy ma swoje mocne i słabe strony. Ozil kreuje grę, nie gra tak jak Sanchez, ze będzie zapierdalał cały mecz i nawet na moment nie przestanie. Ozil kreuje sytuacje, a że napastnicy Arsenalu rzadko je wykorzystują, to potem czytamy, ze Ozil jest przereklamowany. Od lutego Ozil wykreował 21 okazji (ile wykorzystali - nie wiem, pewnie na palcach jednej ręki można by policzyć, ale czy to oznacza, ze Niemiec grał źle, bo ich nie ciągnął za uszy? Nie jego wina, ze nie wykorzystywali). Taki Sanchez w tym samym okresie wykreował tylko 8 okazji, a w jego przypadku już się pisze, ze dawał radę i ciągnął zespół jak nie szło.

Obrazek
Obrazek
sami świetni piłkarze. Poza jednym Ozilem, przereklamowanym na maksa. flop transferowy!!!1

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 14 cze 2015, 20:11

Dalej poruszamy w jakiś domniemanych statystykach. Na filmiku Ozil zagrał swietnie ale wykreował 2-3 bardzo fajne pozycje..gdzie cholera 8.Tak samo jak było z MU za Moyesa, Ozila nie było na boisku miał jakies 1-2 podania a po meczu fieldy pisałeś jak to Ozil zagrał dobrze i miał 4 kluczowe podania choć mieliscie chyba 2 okazje bramkowe w meczu.Dla mnie to naliczanie jest chore i mówie to od dawna, ktoś na tym filmiku widzi 8 wykreowanych szans Ozila?Serio?

Beckham jak nie szło w MU bral na siebie gre, asysty bramki że przypomne jego wejscie z Realem, w kluczowych momentach brał na siebie gre, jak drużynie nie szło w barcelonie w finale to własnie on brał na siebie-tego nie oddadzą statystyki. Ozil jest kapitalnym graczek który mało kiedy to pokazuje, on mogłby być decydujacy w grze,problem w tym ze nie jest- najlepsi piłkarze potrafią sami odmieniać mecze,taki Rooney ile razy w meczach kluczowych grał wielką piłke? No własnie.Dla mnie Ozil ma wszystko by byc naj 10 na swiecie ale nie jest i jego wydajnosc jest po prostu słaba

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”