E-sport - Strona 8

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 10 kwie 2017, 12:05

Fajny finał :) dużo zwrotów akcji, ładne akcje, dużo emocji i tak jak mówiłem FaZe faworytem :)

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Reputacja: 2321
Kibicuję: Real Madryt i Urugwaj
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 30 cze 2017, 13:20

Trwają właśnie eliminacje do krakowskiego Majora, który odbędzie się 16-23 lipca z pulą nagród 1 mln $. Przed chwilą TyLoo ograło 16-14 Renegades, pod wieczór G2 grają z Cloud9. Potwierdzony udział w imprezie mają już Astralis, FaZe, fnatic, Gambit, NaVi, North, SK i VP.
Od wtorku 4. lipca do niedzieli 9. lipca grany jest ESL One w Kolonii, czyli jeden z najważniejszych turniejów w roku. 16 drużyn, system szwajcarski, czyli bez podziału na grupy. G2 pierwszy mecz z TyLoo, Virtusi z Immortals.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lip 2017, 15:43

Masz gdzieś jakąś rozpiskę meczów na dzisiaj?

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 lip 2017, 16:38

BadBoy pisze: Masz gdzieś jakąś rozpiskę meczów na dzisiaj?
16:40 PENTA (z Polakiem w składzie) - mousesports
18:00 Liquid - HellRaisers
19:30 G2 - Flipsid3

Polecam aplikację Strafe na Androida, wybierasz sobie kategorię (LoL, DOTA, CS itp.), która Cię interesuje i masz rozpiski na każdy dzień, bazę wyników itp. Możesz dodać swoje ulubione drużyny i mieć powiadomienia, kiedy grają. Świetna opcja.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 01 lip 2017, 17:38

Fantastyczny mecz na Cobblestone'ie pomiędzy mousesports a PENTĄ. Od 9:0 dla Penty, do 16;14 dla MS. Najlepsza mapa na tych eliminacjach.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 01 lip 2017, 17:58

Teraz będzie ciekawie. Liquid z HR. Mecz dnia jak dla mnie

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 02 lip 2017, 23:27

Obrazek
Rozstawienie pierwszej rudny MAJORA.
Astralis, VP, fnatic, SK, mousesports, ?, FaZe i North raczej
Parę uwag, Virtusi z dużym fartem, ich rywalem będzie VEGA, IMO obok PENTY najsłabsza drużyna na turnieju. Z tych mniej znanych ekip z eliminacji (PENTA, BIG, VEGA) to BIG zrobiło na mnie największe wrażenie i jeśli ktoś powinien z tej trójki namieszać to właśnie oni. System szwajcarski działa w ten sposób, że Virtusi jeśli wygrają pierwszy mecz mogą przegrać nawet dwa kolejne, a i tak w ostatnim, czwartym dniu pierwszej fazy będą liczyć się w walce o awans.
Ogółem mówiąc. Pierwszy dzień to mecze z grafiki, w drugim przegrani grają ze sobą, w wygrani ze sobą. W trzecim tworzą się pary dwa mecze drużyn z bilansem 2-0, dwa mecze z bilansem 0-2, i cztery tych z bilansem 1-1. Wygrani tej pierwszej kategorii z bilansem 3-0 odpuszczają ostatni dzień i przechodzą do 1x4, zaś przegrani wskakują do drabinki czwartego dnia. Podsumowując, aby grać o awans ostatniego dnia pierwszej fazy wystarczy mieć bilans 1-2 lub 2-1. Trzy wygrane to awans do ćwierćfinału.
Dwa, starcie Navi z G2 zapowiada się świetnie i boję się trochę o Francuzów, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Dawać już tego MAJORA, choć formę poszczególnych zespołów oceni się już za kilka dni w Kolonii.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 04 lip 2017, 22:18

Oglądasz BadBoy dziś?
Więcej napiszę po ostatnim meczu, ale mecz NaVi z Cloud9 jest świetny, 29:28 na ten moment

ed: 30:30 :lol2:

ed2: 34:32 dla NaVi, wreszcie koniec. Za chwilę mousesports z FaZe.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 05 lip 2017, 1:14

Internet pokrzyżował mi dziś plany z pierwszymi spotkaniami, ale do rzeczy.

1. runda
G2 - TyLoo 16-9 Cache
Początek po stronie CT fatalny w wykonaniu Francuzów, przegrywali już 1:7, ale dobra końcówka pierwszej połówki pozwoliła zniwelować straty tylko do 7:8 na korzyść mongolskiej ekipy. Druga połowa to już pełna dominacja G2, koniec końców skończyło się 16:9, ale gra francuskiej formacji była mocno przeciętna, TyLoo nie jest złą drużyną, ale daleko im do światowej czołówki. Jak się potem okazało moje obawy względem dalszej gry G2 na tym turnieju okazały się prawdziwe.

2. runda
Cloud9 - Natus Vincere 32-34 Train
Przed tym spotkaniem myślałem, kiedy dojdzie do pierwszej na turnieju dogrywki i trafiłem idealnie. Wynik rzadko spotykany w CS'ie, świetna gra autimatica z amerykańskiego teamu, po stronie ukraińskiej drużyny standardowo bardzo podobała mi się gra GuardiaNa, opanowanie i spokój snajpera NaVi jest imponujące, coś czego brakuje Kenny'emu. C9 pokazało się z dobrej strony i mimo bilansu 0-2 coś czuję, że mogą powalczyć nawet o awans co ćwierćfinału.

mousesports - FaZe 16-12 Nuke
Świetny początek mousesports, mając wynik 8-0 pod koniec pierwszej połówki trochę sytuacja zaczęła wymykać im się spod kontroli, ale i tak potrafili utrzymać zadowalający stan (11-4), potem FaZe starało się walczyć, dobrze fragował allu, ale ostatecznie to mousesports dociągnęli przewagę z pierwszej części do końca. Dobra druga połowa kioShiMy, cały czas będę się upierał, że jego odejście z EnVyUs na rzecz DEVILa to był duży błąd.

G2 - NiP 6-16 Cache
Francuzi byli zdecydowanym faworytem, NiP po zmianach w składzie, G2 po świetnych eliminacjach do krakowskiego MAJORa, mapa, na której po niezłej grze w drugiej połówce w pierwszej rundzie pokonali TyLoo. G2 zaczynało właśnie po stronie TT i liczyłem na wypracowanie dobrej zaliczki moich ulubieńców. Początek idealny, wygrana runda pistoletowa i 3:0, a potem zaczęło się coś psuć. Masa błędów, już na początku Draken na Bombsite'ie B powyciągał Francuzów z AWP, rundę później REZ stoi w identycznym miejscu (tyle, że z M4) i zawodnicy G2 wbijają się mu wprost pod celownik zamiast spalić BS. Kenny'ego uwielbiam, ale brakuje mi u niego nieco zachowawczej gry, gdy sytuacja tego wymaga, dziś w rundzie full vs full zamiast ustawić się przy drzwiach na BS'ie A wyleciał bezsensownie przed Maina wprost pod celownik jednego ze Szwedów. Szkoda, wielki zawód, ale cały czas jest szansa na awans.

Jutro grane są już mecze co godzinę, nie będzie dwóch spotkań na raz.
12:00 Heroic - Virtus.pro
13:10 TyLoo - Cloud9
Są to mecze drużyn z bilansem 0-2, przegrywający odpada, więc Polacy mają o co walczyć, trafili na jednego z najsłabszych uczestników, choć tak można powiedzieć i o VP, bo ich forma jest bardzo słaba. W drugim meczu raczej łatwa wygrana C9.
14:20 Space Soldiers - Natus Vincere
15:30 North - SK
16:40 Immortals - G2
17:50 Fnatic - FaZe
Mecze drużyn z bilansem 1-1, niezależnie od wyniku wszystkie te drużyny grają w czwartkowych meczach.
SS vs NaVi, Ukraińcy wiadomym faworytem, choć turecki team dziś bardzo zaskoczył ograniem SK. Jak NaVi zbanuje Cache to mają duże szanse.
G2 teoretycznie powinno sobie poradzić po tym jak Immortals frajersko wypuściło dziś wygraną z Liquid, fnatic vs FaZe stawiam na fnatic, FaZe starsznie męczy bułę na tym turnieju, minimalna wygrana z Heroic i porażka z mousesports natomiast North vs SK to IMO mecz dnia. Czekam mocno.
19:00 NiP - mousesports
20:10 Liquid - OpTic
Zwycięzcy tych spotkań zagrają już w ćwierćfinale, IMO NiP i Liquid, no ale zobaczymy jutro. Skład jednak mocno zaskakujący, bo przed turniejem spodziewałem się najprędzej w tej czwórce tylko mousesports.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 lip 2017, 6:43

Oglądałem mecze od 12 do drugiego meczu polaków. Imho strasznie słaba forma i raczej nie mają na co liczyć chociaż w meczu z SK po stronie ct pokazali że jak chcą to coś potrafią ugrać. ZObaczymy co będzie dzisiaj.
Co do Na'Vi i GuardiaN'a to w meczu z Liquid nic nie pokazał co mnie strasznie zdziwiło bo to top3. A KennyS w eliminacjach do Krakowskiego turnieju pokazał się z jak najlepszej strony także to może być jego turniej.
Dla mnie największym zaskoczeniem to NiP i mocno im kibicuje. To co fOrest z REZ'em zagrali w pierwszym meczu to :pijemy:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 05 lip 2017, 12:22

Heroic leje Virtusów :O źle się dzieje

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 05 lip 2017, 12:26

8:2, może będzie comeback, ale początek masakryczny.

ed: dziwną drużyną jest VP, wygrali swoje eco i bardzo słabego fulla, przegrali dwie wazne rudny full vs full, słabo. Koniec turnieju dla Polaków. Szkoda Snaxa.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 06 lip 2017, 0:16

Dziś na szybko, bo się spieszę.

Virtusi bardzo słabo, Heroic zniszczyło ich na Cobblestone'ie, jedno jest pewne, obecnie obstawianie przeciwko Virtusom to pewny zarobek.
TyLoo z Cloud9 zaczęło tak jak wczoraj z G2, dobry początek, ale czym dalej w las tym gorzej. Skadoodle jest świetny.
NaVi pewnie ograło Space Soldiers, Guardian znów genialny. Top3 snajperów na świecie.
SK zgodnie z planem i jutro grają hitowe starcie z G2.
Fnatic trochę rozczarowało, FaZe z bilansem 2:1. Innych meczów nie dałem rady obejrzeć.

Dzień dobry, bo G2 wygrało, a i udało zarobić się trochę hajsu na meczach. Dobrą decyzją było odpuszczenie pierwszego dnia i sprawdzenie formy danych drużyn.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 lip 2017, 7:04

Ja Ci powiem że straszna przetasowania w sile drużyn. Gdzie jeszcze niedawno było takie Heroic, Optic, Space Soldier, a dzisiaj potrafia się solidnie postawić czołowce sceny cs'a. Finał o ile się nie spotkają wcześniej to jak dla mnie SK z NiP i "dziadkiem" f0rest'em. Świetnie się ich ogląda, a f0rest drugą młodość przechodzi chyba.

Awatar użytkownika
HMK
Sergio Ramos
Kontakt:

E-sport

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 07 lip 2017, 1:11

4. runda

Space Soldiers - fnatic 3-16 de_mirage (bilans 1-2)
Pokaz siły Szwedów, Turcy potrafili zaskoczyć wygraną z SK w pierwszej rundzie, ale gdy przyszło co do czego i Szwedzi grali z nożem na gardle to starzy mistrzowie bez problemów poradzili sobie z Space Soldiers. Fnatic już na samym początku zbanowało Cache'a co było wiadomą decyzją i Turcy już na starcie stracili swoje atuty, samo spotkanie bez historii, fnatic już pewnie nie wróci do swojej dawnej formy, ale z takimi rywalami spokojnie sobie radzą.

North - Heroic 16-14 de_inferno (bilans 1-2)
Świetny mecz obu duńskich formacji, było wszystko, ciekawe akcje z podsadzkami przed BSem A jak i na bananie, dobre wjazdy dywanami, miło znów widzieć Inferno na turniejach, bo dobrze ogląda się mecze na te akcje. Końcówka poziom top, 14-10 (lub 11) dla North, wydaje się, że bardziej doświadczona ekipa MSLa ma już wszystko pod kontrolą, a tu nagle 3/4 rundy na korzyść Heroic i remis, ostatecznie North poradziło sobie w dwóch ostatnich rundach z pogromcami Virtusów, ale sam fakt męczenia się z Heroic niedobrze wróżył na późniejsze mecze. Osobne zdanie o Magisku, gość musi wylądować prędzej czy później w Astralis, tak było z Kjearbye'im, tak będzie i z nim, Magiks, EliGe, najlepsi z młodego pokolenia na scenie IMO.

Cloud9 - Immortals 16-11 de_train (bilans 1-2)
Ostatni z meczów drużyn z bilansem 1-2, C9 tak jak się spodziewałem poradziło sobie z brazylijski teamem, imponująco wygląda gra Amerykanów na tym turnieju, praktycznie każdy z ich zawodników coś wnosi i może nie są to póki co gracze na poziomie coldzery, shoxa itp., ale Skadoodle, autimatic, Stewie, shroud i n0thing mają w sobie to coś co może pozwolić im być w przyszłości ścisłą czołówką.

SK Gaming - G2 Esports 11-16 (bilans 2-2)
Pozytywne zaskoczenie, bałem się tego meczu, ale moi ulubieńcy wyraźnie umieją grać z Brazylijczykami, a to dobrze zwiastuje przed ćwierćfinałami. Może ten turniej nie jest stracony. KennyS świetny, takiego chcę go oglądać.

Pary ćwierćfinałowe:
Grany jest już format BO3, czekam na te mecze od dawna, bo nie dość, że mamy ciekawszy format to jeszcze będzie można poza banami zobaczyć picki drużyn.
10:00 NiP - Cloud9
Faworyt jest jeden, każdy inny wynik niż wygrana Szwedów będzie niespodzianką. Jestem ciekawy czy draken znów będzie wyglądał jak potwór.
13:50 NaVi - G2
Hitowe starcie ćwierćfinałów, francuski super team kontra europejski gigant, Guardian w wysokiej formie, KennyS się obudził, będzie ciekawy snajperskie pojedynek, G2 według bukmacherów wyraźnym faworytem, ale boję się tego meczu. Vamos.
17:00 OpTic - SK
Mam dziwne przeczucia, że będą męczarnie, kusi zagrać w tym meczu 3 mapy, SK nie imponuje formą jak rok temu w Kolonii, kiedy to coldzera wykonał swój legendarny skok na Mirage'u na B i noscopem ściągnął dwóch zawodników Teamu Liquid. Ewentualnie chodzi mi po głowie jakiś over (27.5/28.5) na pierwszej mapie, która będzie najprawdopodobniej pickiem OpTic.
21:30 FaZe - Liquid
FaZe dla bukmacherów wyraźnym faworytem (1.30), a ja stawiam na Liquid (2.90), Amerykanie imponują formą na tym turnieju (szkoda swoją drogą, ze zabraknie ich na MAJORZE), FaZe wręcz przeciwnie, trzy mapy lub czysto na Liquid, to mój typ.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”