Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 10 sty 2023, 12:48
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 10 sty 2023, 12:52
Ja nie mam z tym problemu. Nie musza zakladac ING, ale tez chyba nie musza robic przelewu od siebie z konta na revoluta aby placic w zabce - tego dotyczylo moje pierwotne pytanie, ale kazdy robi jak mu wygodnie pasuje.
Enjo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 10 sty 2023, 12:56
Eyesmon
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Messi(as) » 10 sty 2023, 13:27
Messi(as)
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 10 sty 2023, 13:47
Tomusmc

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 10 sty 2023, 13:47
Velo (ex Getin) ma bardzo przejrzystą i wygodną, ale z drugiej strony nie mam porównania i jestem mało wymagający, więc ktoś inny może mieć inne doświadczenia
Mr.Chris
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 10 sty 2023, 13:57
sci

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2023, 14:00
Oczywiście, działa jak zwykła karta bankowa.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 10 sty 2023, 14:25
Ile w USA, 2%? w UE jest 0,2% na debetówki i 0,3% na kredytówki.Magnum pisze: ↑10 sty 2023, 14:00Swoją drogą, co do ilości kont, to wiem, że w UE tego nie ma, bo interchange jest mocno ograniczony ustawowo, ale w USA wszystko działa zupełnie inaczej, dlatego sam mam chyba 7 kart kredytowych i kilka kart bankowych. Dlaczego? Ano prowizja za transakcje kartą kredytową jaką płaci sprzedawca wynosi od 2,5% do 4%, więc banki zarabiają dużo więcej, co sprawia, ze dają sporo klientom.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 10 sty 2023, 14:27
Wow, o tym nie wiedziałem, że doładowanie Revoluta kartą mBanku traktują jako wydatek.
Keres

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2023, 14:29
Zależy od rodzaju karty i umowy oraz rodzaju karty. Karty premium mają wyższą interchange.. Czasem np. Visa czy MC podpisują umowę z wielkim sklepem na niższą interchange i wtedy sklep przyjmuje tylko Visę (tak robi odpowiednik Macro, czyli Costco - tam można płącić tylko Visą ale mają mniejszy interchange). Nie ma jednej stawki.
Tak, bo zarabiają wystarczająco dużo z prowizji - najniższy procent na karcie kredytowej to 17% z reguł, najwyższy o 25%, więc sobie spokojnie odbiją na tych, co nie płacą na czas. Przeciętny Amerykanin ma prawie $7000 długu na karcie kredytowej.
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 10 sty 2023, 14:30
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 10 sty 2023, 14:32
Nie robię tego dla 1% tylko dla 3-5%. Każda karta kredytowa w USA daje przynajmniej 1% zwrotu na transakcji
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 10 sty 2023, 14:35
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio