Wakacje... - Strona 9

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 21:36

Ogólnie wakacje to dla mnie porażka. Dwa miesiące ślęczenia w domu i leżenia. Co jakiś czas puszczam sobie jakiś filmik na notebooku ale jak długo tak można. Teraz skończyłem gimnazjum i podobnie jak 3 lata temu to będą wakacje najgorsze. Zawsze mam tak, że nie mogę się czegoś doczekać a tu jeszcze 65 dni do poznania nowych ludzi w szkole. Jak jest pogoda to z kumplem na A4 rowerkiem i objeżdżamy całą okolicę. Całe moje wakacje. Do babci pojadę sobie za 3 lata po maturze na trochę dłuższy turnus wtedy, gdy juz nikogo w domu nie będzie. w telewizji też nic nie puszczają więc leżenie, czytanie PN i teraz przerabiam Kolumbów - rocznik 20. Na szczęście są trzy części więc kolejny tydzień jakoś się zabije czytaniem.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 01 lip 2007, 21:41

ooo widzę, ze czytasz konkretne ksiązki. "Kolumbowie" to naprawde świetna książka. Ja wakacje tez spędzam w domu. Miałem jechac z ekipą do Skorzęcina, ale plany legły w gruzach bo nie pasuje mi sierpień bo bedzie tam zlot pilka.pl :lol: może polece do Anglii zarobić na rodzine.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 21:47

Bruno Banani pisze:ooo widzę, ze czytasz konkretne ksiązki. "Kolumbowie" to naprawde świetna książka.
Matka mi poleciła. W domu już wszystko "pożarłem" a tematyka wojenna i jej postacie mnie interesują. Jeżeli ciebie też to polecam ci stronkę: http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/ Szczególnie polecam dział [akcje] oraz biogramy Andrzeja "Morro" czy Bytnara.

Bruno Banani pisze:może polece do Anglii zarobić na rodzine
Co konkretnie będziesz tam robił? Mój kuzyn i kolega siostry jadą do Holandii na jakąś plantacje (oby to się nie skończyło takim obozem jak w Italii).
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 21:48 przez jakubbb, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 lip 2007, 21:47

u mnie jest dobrze a tak naprawde to niedobrze. dobrze - bo plany sa naprawde niezle. niedobrze - bo plany maja naprawde ostro zle terminy, jak dla mnie.

mijam sie ze wszystkimi i omija mnie wiekszosc imprez. ale mniejsza o narzekanie, bo nie jest ono moim celem zyciowem.

11 lipca plyne na splyw kajakowy z jakimis studentami warszawskimi. moze byc naprawde ciekawie, ale pierwszy raz mam okazje na cos takiego, wiec zycie skoryguje.

a 29 monachium :D czyli danie glowne. dwa tygodnie w najpiekniejszym miescie niemiec. bedzie bardzo przyyyjemnie.

Awatar użytkownika
jakubbb
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jakubbb » 01 lip 2007, 21:50

Swoją drogą to chętnie wybrałbym się do Niemiec a konkretnie do Karlruhe do cioci ale po 1) nie mam paszportu, po 2) nie wiem czy by mnie tam chcieli żebym tylko siedział i nic nie robił. Ale to w sumie bez sensu. Tu siedzę w zamknięciu (w kamienicy) a tam w blokowisku. Lipa.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 01 lip 2007, 22:09

jakubbb pisze:1) nie mam paszportu
nie potrzeby Ci, ja przeszedłem przez granicę na legitymacji i nie prosili o paszport. :wink: choć fakt mogą poprosić o paszport, no chyba, że jedziesz z rodzicami to nie będą robić problemów.
jakubbb pisze:Miałem jechac z ekipą do Skorzęcina, ale plany legły w gruzach bo nie pasuje mi sierpień bo bedzie tam zlot pilka.pl
uff, a już mieliśmy odwołać zlot bo dowiedzialiśmy się z naszych źródeł, że jakaś banda niezbyt rozgarniętych i niezbyt inteligętnych ludzi ma tam przyjechać, ale Ty rozwiałeś nasze obawy... zlot może spokojnie dojść do skutku. Aha skoro już jesteśmy przy zlocie, to:

Wpłacać kasę kuwa! :twisted:

A, że to temat o wakacjach, to wypowiem się i o nich. Narazie mam zapalowane, że jadę na zlot. Najprawdopodobniej pojadę jeszcze do Monachium w któryś weekend. Być może gdzieś z rodzicami, a jesli nie to znów zostanę sam na tydzień w domu. Żyć nie umierać, byleby tylko więcej imprez było :wink:
bagg pisze:a 29 monachium czyli danie glowne. dwa tygodnie w najpiekniejszym miescie niemiec. bedzie bardzo przyyyjemnie.
a jaką tam drużynę piłkarską mają :glass: i nie chodzi tu o TSV :P
Ostatnio zmieniony 01 lip 2007, 22:25 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 01 lip 2007, 22:21

Nie mam jeszcze konkretnych planów z tą Anglią, ale ponoć ciężko o prace bo zleciało się na wyspe mnóstwo studenciaków. Dzięki za link na pewno przeglądne.

aha Akarin ty też tak jak snipp dawno swojego płaczu nie słyszałeś?

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 02 lip 2007, 6:49

Bruno Banani pisze:może polece do Anglii zarobić na rodzine.
Smutne tegoroczny maturzysta a już musi zarabiać na rodzine :?
Ja na poprzedniej stronie pisałem o koncertach, imprezach itd. i tylko troche o pracy, ale podobnie jak Bruno Banani ide do pracy z tym, że nie bede pracował na rodzine tylko dla kasy na własne przyjemnosci i nie w Anglii. Jest rano i zwykle to kilka godzin temu dopiero zasypiałem a tu nagle trzeba wczesnie, wstać dlatego wspomagam się już 2 kawą i za kilkadziesiąt minut "odbije karte w farbryce azbestu" jak to mawiał Marek Kondrat w Dniu Świra i tak do końca lipca :( potem jak już zdobede forse poszaleje sobie :)

No i oczywiście 24 - 27 sierpnia zlot pilka.pl (o ile sie odbędzie :roll: )

Życzę wszystkim udanych wakacji o miłego wypoczynku!

Awatar użytkownika
Bruno Banani
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bruno Banani » 02 lip 2007, 12:33

No widzisz franz trza sie zabezpieczać :(
Oczywiście z tą rodziną tak sobie napisałem. Trzeba zarobić na studia i przyjemności. Laptopa bym musiał tez sobie kupić. Generalnie to już mi się wakacje znudziły. Ile można pić? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”