Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 8857

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 kwie 2021, 10:50

Teraz jeszcze bardziej bo nauka zdalna. Lockdown sprawił że dzieci jeszcze bardziei odjechały (pomysły typu zakaz wychodzenia pomiędzy 8-16 pewnie pamiętacie)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 kwie 2021, 12:14

Ja to mam pecha do otaczającej mnie ludzkiej niekompetencji. Od ponad roku regularne SMSy zaczął do mnie wysyłać bank Santander, z których wynikało że mają wszystkie moje dane. Panie Macieju to, Panie Macieju tamto, najlepsze życzenia z okazji urodzin, proszę zaktualizować dowód ect. Nigdy w Santanderze nie byłem, ale sprawdziłem że ten bank przejął BZW BK, w który kiedyś miałem konto, ale zamknąłem je w 2014 (czyli 7 lat temu). W końcu przed momentem po kolejnym SMS się wk*wiłem i do nich zadzwoniłem, dlaczego do jasnej cholery męczą mnie SMSami i dlaczego operują moimi danymi osobowymi, a babka na infolinii powiedziała mi że mam u nich konto z którego nie korzystam, ale co miesiąc naliczają się na nim opłaty i mam już na nimi ponad 250zł debetu.
Szybko przejrzałem dokumenty (bo z wszystkich pism robię sobie archiwum) i mam dokumenty z zamknięcia konta w 2014, najwyraźniej gość w którym to załatwiałem czegoś nie kliknął i mi tego konta ostatecznie nie zamknął -.- Także jutro się do nich wybieram z ryjem i tymi papierami, zobaczymy czy uda się to załatwić na miejscu czy będą musiał się z nimi sądzić. Jestem pewny swego, bo mam papiery z których czarno na białym wynika że w 2014 zamknąłem konto o takim i takim numerze, natomiast nie zmienia to faktu że żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2021, 12:15

Jak w ogóle poszła ta rozmowa o pracę? Bo nie widziałem (może nie zauwazyłem)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 kwie 2021, 12:27

Magnum pisze:
27 kwie 2021, 12:15
Jak w ogóle poszła ta rozmowa o pracę? Bo nie widziałem (może nie zauwazyłem)
Rozmowa dziwna, najpierw 5 minut gadki z jakąś babeczką o dupie marynie, w jakich szkołach się uczyłem i gdzie dotychczas pracowałem (przepytywała mnie z tego co wynikało w CV), potem do babeczki dołączył chłopak w moim wieku (wnioskuje że programista) który najpierw zadał 3 pytania z teorii Javy (z którymi sobie poradziłem, choć tej części obawiałem się najbardziej) a potem kazał mi na kartce papieru napisać mega prosty program drukujący szachownicę w konsoli. I tutaj pojawił się problem bo o ile sam program napisałbym z palcem w dupie (baa, nawet dokładnie taki pisałem na początku kursu - totalne podstawy), to nigdy w życiu nie pisałem kodu na kartce papieru! Zaproponowałem, że wyciągnę z plecaka komputer i napiszę to normalnie w Inteliij (taki program w którym się pisze kod), ale oni nalegali żeby napisał to na tej kartce papieru i niestety chyba trochę się wyłożyłem - gdzieś pewnie brakło kropek, gdzieś mała litera zamiast wielkiej, poza tym nie miałem okazji odpalenia konsoli w celu sprawdzenia czy wszystko jest dobrze.

To ostatnią częścią trochę mnie zirytowali, nie dość że sprawdzali tylko podstawową wiedzę, to jeszcze kazali sobie kodować na kartce papieru. Nie tego się spodziewałem. Zupełnie jakby podczas rozmowy o pracę na kierowcę autobusu kazali ci jeździć na rowerze, a do auta nawet nie zajrzeli.

Na koniec powiedzieli że oddzwonią.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 kwie 2021, 12:31

sickstick pisze:
27 kwie 2021, 12:14
Także jutro się do nich wybieram z ryjem i tymi papierami, zobaczymy czy uda się to załatwić na miejscu czy będą musiał się z nimi sądzić. Jestem pewny swego, bo mam papiery z których czarno na białym wynika że w 2014 zamknąłem konto o takim i takim numerze, natomiast nie zmienia to faktu że żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.
Każą Ci złożyć reklamację i ja uznają, tak to widzę. Miałem podobna sytuację w BNP Paribas i tak to przebiegało. Sądu nie będzie.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 kwie 2021, 13:31

futbolowa pisze:
27 kwie 2021, 6:41
Ja sobie nie wyobrażam bez premium.
bez premium się przecież nie da normalnie z tego korzystać. Niby możesz coś tam słychać ale tylko losowe piosenki.
sickstick pisze:
żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.
Wszędzie tak robią (w sensie w podobny sposób tną na kasę). Większość ludzi jest w tych sprawach dosyć ciemna i jeśli taki człowiek sam się nie pokapuje, że jest dymany w dupsko i nic z tym nie zrobi to ściągną mu jego pieniądze a on nawet nie będzie świadomy tego, że został wydymany. Żerują na ludzkiej niewiedzy i nieznajomości tematu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 kwie 2021, 13:52

Niektórzy ludzie tak korzystają. Ale tam faktycznie nie ma się wpływu nawet na kolejność utworów.

Awatar użytkownika
czubatka
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1623
Kibicuję: ManU za Sheringhama xD

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czubatka » 27 kwie 2021, 13:55

sickstick pisze:
26 kwie 2021, 21:35
Na parkingu na moim osiedlu stoi czerwony Maluch na sprzedaż za 2500zł. Ktoś chętny na rarytasik? :mrgreen: Za 10 lat może by wart 10x tyle.
Kupuj i prześlij mi 2500 - będziesz na czysto 20000 do przodu. No napisz, gdzie łatwiej zarobisz 20000?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 kwie 2021, 13:57

Ile abonamentów opłacacie miesięcznie?
Netflixy, telewizje (kablówki, satelita), internet, telefon, a tu jeszcze dochodzą jakieś spotify, może jeszcze yt music? ;)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 kwie 2021, 13:57

sickstick pisze:
Ja to mam pecha do otaczającej mnie ludzkiej niekompetencji. Od ponad roku regularne SMSy zaczął do mnie wysyłać bank Santander, z których wynikało że mają wszystkie moje dane. Panie Macieju to, Panie Macieju tamto, najlepsze życzenia z okazji urodzin, proszę zaktualizować dowód ect. Nigdy w Santanderze nie byłem, ale sprawdziłem że ten bank przejął BZW BK, w który kiedyś miałem konto, ale zamknąłem je w 2014 (czyli 7 lat temu). W końcu przed momentem po kolejnym SMS się wk*wiłem i do nich zadzwoniłem, dlaczego do jasnej cholery męczą mnie SMSami i dlaczego operują moimi danymi osobowymi, a babka na infolinii powiedziała mi że mam u nich konto z którego nie korzystam, ale co miesiąc naliczają się na nim opłaty i mam już na nimi ponad 250zł debetu.
Szybko przejrzałem dokumenty (bo z wszystkich pism robię sobie archiwum) i mam dokumenty z zamknięcia konta w 2014, najwyraźniej gość w którym to załatwiałem czegoś nie kliknął i mi tego konta ostatecznie nie zamknął -.- Także jutro się do nich wybieram z ryjem i tymi papierami, zobaczymy czy uda się to załatwić na miejscu czy będą musiał się z nimi sądzić. Jestem pewny swego, bo mam papiery z których czarno na białym wynika że w 2014 zamknąłem konto o takim i takim numerze, natomiast nie zmienia to faktu że żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.
Nie brałeś nic na raty w ostatnim czasie? Jak siębrało chyba w MediaMArkt coś na raty to szło to przez santandera i tam zakładali Ci takie fikcyjne konto, które trzeba było zamknąć po spłaceniu wszystkich rat.

Co do Spotify to ja nie mam premium, ale mam ciekawy przypadek. Jak słucham na telefonie to co chwilę reklamy i oczywiście losowe piosenki, ale jak mam aplikacje na radiu w samochodzie to normalnie mogę wybierać dowolne piosenki, przewijać ile chcę, ale co jakiś czas mam reklamę tą, żę jak przesłucham to mam pół godziny nieprzerwanej muzyki. A na telefonie słucham tylko na siłowni, więc wtedy i tak w sumie obojętne co leci, byle to był rap.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 kwie 2021, 14:01

cloner pisze:
27 kwie 2021, 13:57
Ile abonamentów opłacacie miesięcznie?
Netflixy, telewizje (kablówki, satelita), internet, telefon, a tu jeszcze dochodzą jakieś spotify, może jeszcze yt music? ;)
Ja tylko prywatny telefon. Netflix, hbogo ma mama dziewczyny i nam udostępnia. Internet dziewczyna płaciła, ale końćzy się umowa i raczej nie będziemy brali, bo chcemy się wyprowadzić w ciągu paru miesięcy. Spotyfy/yt słucham bez premium. Ncplus go ma za to moja mama i tez mi udostępnia, ale korzystam bardzo rzadko. Ogólnie przebywam w towarzystwie, które raczej się dzieli takimi rzeczami, a mi nie spieszno do wydatków bo chciałbym szybko spłacić mieszkanie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 kwie 2021, 14:05

DDK pisze:
27 kwie 2021, 14:01
Ogólnie przebywam w towarzystwie, które raczej się dzieli takimi rzeczami
Czyli tak na sępa wszędzie jedziesz.

Jak do mnie ktoś przychodzi na imprezę bez chipsów to też swoimi się dzielę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2021, 14:07

cloner pisze:
27 kwie 2021, 13:57
Telefon, internet, Netflix jest w telefonie, Spotify dzielę z rodziną (płacimy na spółkę) a dziewczyna ma osobno Amazon Prime. Nie mamy telewizji, a to w sumie dla wielu spory wydatek. CBS Paramount (do meczów LM/LE) dzielę z kumplem.
[/quote]
piotrcies pisze:
27 kwie 2021, 13:52
Niektórzy ludzie tak korzystają. Ale tam faktycznie nie ma się wpływu nawet na kolejność utworów.
Kurcze, jak wychodzilo Spotify to mozna bylo sluchac na kompie za darmo tylko ze byly reklamy. Teraz juz nawet na komputerze nie ma dermo z reklamami z wyborem utworów?

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 kwie 2021, 14:08

cloner pisze:
27 kwie 2021, 14:05
Czyli tak na sępa wszędzie jedziesz.
Jak masz możliwość korzystania z czegoś za darmo albo odpłatnie raz w miesiącu to co byś wybrał?

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 kwie 2021, 14:08

Ja np. dostęp do HBO dałem bodajże trzem osobom i nie uważam, by ktoś był sępem. Netfliksa współdzielę z bratem i kolegą, Amazona czasem używam, ale to i HBO mam z pracy. Nie widzę problemu z udostępnieniem komuś zaufanemu dostępu do usługi, którą i tak opłacam lub mam w jakimś pakiecie.

Sępienie to było, jak kiedyś sąsiadki z góry przyszły, żeby dać im hasło od naszego domowego wifi, bo kupiły sobie tablet i chcą posurfować w necie;d

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”