Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 27 kwie 2021, 10:50
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 kwie 2021, 12:14
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2021, 12:15
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 27 kwie 2021, 12:27
Rozmowa dziwna, najpierw 5 minut gadki z jakąś babeczką o dupie marynie, w jakich szkołach się uczyłem i gdzie dotychczas pracowałem (przepytywała mnie z tego co wynikało w CV), potem do babeczki dołączył chłopak w moim wieku (wnioskuje że programista) który najpierw zadał 3 pytania z teorii Javy (z którymi sobie poradziłem, choć tej części obawiałem się najbardziej) a potem kazał mi na kartce papieru napisać mega prosty program drukujący szachownicę w konsoli. I tutaj pojawił się problem bo o ile sam program napisałbym z palcem w dupie (baa, nawet dokładnie taki pisałem na początku kursu - totalne podstawy), to nigdy w życiu nie pisałem kodu na kartce papieru! Zaproponowałem, że wyciągnę z plecaka komputer i napiszę to normalnie w Inteliij (taki program w którym się pisze kod), ale oni nalegali żeby napisał to na tej kartce papieru i niestety chyba trochę się wyłożyłem - gdzieś pewnie brakło kropek, gdzieś mała litera zamiast wielkiej, poza tym nie miałem okazji odpalenia konsoli w celu sprawdzenia czy wszystko jest dobrze.
sickstick

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 27 kwie 2021, 12:31
Każą Ci złożyć reklamację i ja uznają, tak to widzę. Miałem podobna sytuację w BNP Paribas i tak to przebiegało. Sądu nie będzie.sickstick pisze: ↑27 kwie 2021, 12:14Także jutro się do nich wybieram z ryjem i tymi papierami, zobaczymy czy uda się to załatwić na miejscu czy będą musiał się z nimi sądzić. Jestem pewny swego, bo mam papiery z których czarno na białym wynika że w 2014 zamknąłem konto o takim i takim numerze, natomiast nie zmienia to faktu że żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.
ryba_82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 27 kwie 2021, 13:31
bez premium się przecież nie da normalnie z tego korzystać. Niby możesz coś tam słychać ale tylko losowe piosenki.
Wszędzie tak robią (w sensie w podobny sposób tną na kasę). Większość ludzi jest w tych sprawach dosyć ciemna i jeśli taki człowiek sam się nie pokapuje, że jest dymany w dupsko i nic z tym nie zrobi to ściągną mu jego pieniądze a on nawet nie będzie świadomy tego, że został wydymany. Żerują na ludzkiej niewiedzy i nieznajomości tematu.
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 kwie 2021, 13:52
piotrcies
czubatka
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 kwie 2021, 13:57
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 kwie 2021, 13:57
Nie brałeś nic na raty w ostatnim czasie? Jak siębrało chyba w MediaMArkt coś na raty to szło to przez santandera i tam zakładali Ci takie fikcyjne konto, które trzeba było zamknąć po spłaceniu wszystkich rat.sickstick pisze: ↑27 kwie 2021, 12:14Ja to mam pecha do otaczającej mnie ludzkiej niekompetencji. Od ponad roku regularne SMSy zaczął do mnie wysyłać bank Santander, z których wynikało że mają wszystkie moje dane. Panie Macieju to, Panie Macieju tamto, najlepsze życzenia z okazji urodzin, proszę zaktualizować dowód ect. Nigdy w Santanderze nie byłem, ale sprawdziłem że ten bank przejął BZW BK, w który kiedyś miałem konto, ale zamknąłem je w 2014 (czyli 7 lat temu). W końcu przed momentem po kolejnym SMS się wk*wiłem i do nich zadzwoniłem, dlaczego do jasnej cholery męczą mnie SMSami i dlaczego operują moimi danymi osobowymi, a babka na infolinii powiedziała mi że mam u nich konto z którego nie korzystam, ale co miesiąc naliczają się na nim opłaty i mam już na nimi ponad 250zł debetu.
Szybko przejrzałem dokumenty (bo z wszystkich pism robię sobie archiwum) i mam dokumenty z zamknięcia konta w 2014, najwyraźniej gość w którym to załatwiałem czegoś nie kliknął i mi tego konta ostatecznie nie zamknął -.- Także jutro się do nich wybieram z ryjem i tymi papierami, zobaczymy czy uda się to załatwić na miejscu czy będą musiał się z nimi sądzić. Jestem pewny swego, bo mam papiery z których czarno na białym wynika że w 2014 zamknąłem konto o takim i takim numerze, natomiast nie zmienia to faktu że żyjemy w niezwykle skurwysińskim świecie, w którym na każdym kroku ktoś próbuje cię wyruchać w dupe.
DDK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 27 kwie 2021, 14:01
Ja tylko prywatny telefon. Netflix, hbogo ma mama dziewczyny i nam udostępnia. Internet dziewczyna płaciła, ale końćzy się umowa i raczej nie będziemy brali, bo chcemy się wyprowadzić w ciągu paru miesięcy. Spotyfy/yt słucham bez premium. Ncplus go ma za to moja mama i tez mi udostępnia, ale korzystam bardzo rzadko. Ogólnie przebywam w towarzystwie, które raczej się dzieli takimi rzeczami, a mi nie spieszno do wydatków bo chciałbym szybko spłacić mieszkanie.
DDK
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 27 kwie 2021, 14:07
Telefon, internet, Netflix jest w telefonie, Spotify dzielę z rodziną (płacimy na spółkę) a dziewczyna ma osobno Amazon Prime. Nie mamy telewizji, a to w sumie dla wielu spory wydatek. CBS Paramount (do meczów LM/LE) dzielę z kumplem.
Kurcze, jak wychodzilo Spotify to mozna bylo sluchac na kompie za darmo tylko ze byly reklamy. Teraz juz nawet na komputerze nie ma dermo z reklamami z wyborem utworów?
Magnum

Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 27 kwie 2021, 14:08
piotrcies
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio