Polak kibicem zagranicznego klubu ?? - Strona 10

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
franconaldo
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franconaldo » 30 lip 2005, 17:16

Ja zafascynowalem sie Leverkusen podczas jego gry w LM (sezon 01/02), kiedy to doszli az do finalu ktory przegrali z Realem Madryt. Tak sie strasznie zaciekawilem tym klubem ze stal sie moją ulubiona druzyną i zacząłem im kibicować. Nastepny sezon byl fatalny- rezultat 15 miejsce w lidze i przegrany ćwiercfinal LM, mimo to dalej kibicowalem aptekarzom, i kibicuje im do dziś, mimo odejścia Ballacka, Źe Roberto, Neuvilla i Basturka.

Wielu lubi Bayer ze względu na Jacka Krzynówka (Fakt, ja sie ucieszylem ze przyszedl i to jeszcze za darmo), ja uwazam ze kibicowanie druzynie ze wzgledu na jednego pilkarza to kompletna głupota bo kibicuje sie druzynie- nie pilkazowi :)

pozdr.
franconaldo

Awatar użytkownika
k@li
Visca el Barca!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: k@li » 07 sie 2005, 10:16

rebuzz pisze:piszecie "lubie" " lubilem" nie rozumiem was ... uwazam ( to moje zdanie ) ze prawdziwym kibicem mozna byc tylko jednego klubu .. od poczatku do konca ....
Zgadzam się z Tobą w 100% prawdziwy kibic to wierny kibic i nie powinno być np: Lubiłem Barce ale odszedł Rivaldo i już nie lubię Barcy tylko Real - śmieszne przecież !!! Albo kibicujesz Barcelonce albo ... nikomu żart oczywiście :lol: ale tak na prawde to kibic powinien trzymać za jednym klubem i tylko jednym !!! Ale nie zgadzam się z teorią " Jesteś Polakiem - kibicuj polskiej drużynie " - to jest pozbawione sensu !!! Dla przykładu podam mojego qmpla, on przez wszystkie 3 lata gima opowiadał jak to chodzi na wszystkie mecze Sandecji Nowy Sącz ( III-cio ligowego klubu z mojego miasta ) opowiadał że jest "fanatykiem" tego klubu, że oddałby za niego życie i tym podobne bzdury , mówił że sie "tłucze" na meczach , no ogólnie mówiąc grał cffffaniaka przed klasą, ale kiedy zapytałem go o wymienienie całego składu chłopak nie umiał podac nawet nazwiska kapitana i trenera drużyny i tak pewnie jest z wieloma kibicami że np: Jestem z Krakowa musze kibicować Wiśle albo Cracovii ale ten klub mnie totalnie nie interesi, nawet nie wiem kto w nim gra ale muszę mu kibicować bo koledzy też są za tą drużyną, jestem z Krakowa i w ogóle ale lubie np: Inter - ciekawi mnie ich gra, wiem kto w tym klubie gra, znam jego historię itp. ale nie mogę mówic że lubię ten klub bo jestem Polakiem a nie Włochem i musze kibicować polskiej drużynie - TOTALNA BZDURA !!!
Podsumowując:
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem teorii że Polak powinien kibicować drużynie z Polski !!! Zadajmy sobie pytanie: lepiej kibicować z przymusu polskiej drużynie, czy tej do której czujemy sympatie, może nawet miłość - tak jak ja do Barcy !!! Kibicuje Barcelonie od kąd zaczęłem interesować się football`em ( a to już kilka dobrych lat 8) ) Jestem za moją Blaugraną w radości i smutku, po wygranej i przegranej ogólnie mówiąc " na dobe i na złe" !!! I nie wyobrażam sobie jak mógłbym zdradzić Barcelonę, w porównaniu z tą drużyną żadsen polski klub dla mnie jest dnem !!! Mówię to otwarcie: JESTEM POLAKIEM ALE KIBICUJĘ BARCELONIE !!! - i jestem z tego dumny.
PzDR.

Awatar użytkownika
kub@s
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kub@s » 07 sie 2005, 22:21

Dziwny temat.
Ja od lat kibicuję Interowi, nienawidzę Milanu i jest mi z tym dobrze.
Z Interem jestem na dobre i na złe.
A jeśli ktoś pisze że przestał komuś kibicować to chyba nigdy im nie kibicował.

Awatar użytkownika
zazul
Żenujący nabijacz :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zazul » 07 sie 2005, 22:51

Ja kibicuje Juve i nigdy nie bede kibicował innej drużynie z Włoch, a Legie lubie i szanuje chociażby dlatego że jestem z okolic Warszawy.
Podzielam zdanie że prawdziwym kibicem można być tylko jednego klubu :D

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 07 sie 2005, 23:25

zakładając te temat chciałem wyrazic swoje niezadowolenie z faktu iz wielu mlodych Polaków podnieca sie zagranicznymi klubami i zmienia swoje upodobania co sezon, wkurza mnie ze niektorzy ludzie traktują piłke jak mode na jakies ciuchy .... np w tym roku trendy jest chelsea to jej bede kibicowac ................. jezeli ktos jest naprawde zafascynowany zagranicznym klubem to ok nic juz nie mowie bo spalą mnie na stosie niedługo .... szkoda tylko ze na tym forum tak widoczna jest przewaga ludzi ktorzy kibicują obcym a nie Polskim klubom, jestem pewnien ze gdyby net istnial w latach 70 to wiecej bylo by "naszych" kibicow.

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 06 wrz 2005, 18:02

Nie pruszylismy najważniejszego aspektu całej sprawy-internetu.
To własnie wraz z pojawieniem się internetu, jak grzyby po deszczu wyrośli ,u nas w Polsce, kibice obcojęzycznych klubów.
Wcześniej tego nie było.
Bo i jak mogło być?
Nie było żadnych źródeł informacji o zagranicznych klubach, nie było gazet sportowych które by o nich pisały(czasami w Piłce Nożnej czy katowickim sprcie coś pisali o obcych ligach), nie było rozfrywek Ligi Mistrzów-więc praktycznie nic w Polsce nie wiedziano o obcojęzycznych druzynach.
Czasami ktoś przemycił do Polski egzemplarz ,,France Football", czy niemieckiego ,,Kickera" i coś mozna sie było dowiedzieć.
Ale pisma te można było czytac tylko pokątnie.
W telewizji nie było transmisji z obcojęzycznych lig, czasmi tylko bywały pokazywane mecze Pucharu Europy , czy Pucharu Uefa.
Także praktycznie wiedza o zahranicznych druzynach , była u nas zerowa.
Teraz kazdy 10 latek zna Barcelone, Real MAdryt-wtedy nikt o nich nie wiedział kompletnie nic.

Z jednej strony to dobrze, że poprzez internet jest całkowite otwarcie na świat.
Ale z drugiej strony to przykre , że polska młodzież , miast kibicować naszym rodzimym klubom, kibicuje klubom obcojęzycznym.
Ale myśle że to powinno przeminąć, wraz z oswajaniem się ludzi z internetem.
Młodzież zacznie odkrywać nasze, polskie kluby a o obcjojęzycznych szybko zapmni i pozostaną one tylko wspomnieniem młodzieńczej fascynacji.

Awatar użytkownika
Pawel18
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel18 » 06 wrz 2005, 18:30

Jestem fanem Juve ale szanuje Polskie druzyny i kazdej kibucje w europejskich pucharach bo kazdy sukces polskiej druzyny to dobro dla calej polskiej pilki wiec obojetnie czy gra Groclin,Wisla,Legia czy jeszcze inny zespoł kibicuje im wszystkim gdyz wiem ze to nie wazne czy jestes wiekszym fanem fanem wisly czy legii trzeba byc kibicem calej polskiej pilki na arenie europejskiej

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 wrz 2005, 19:06

Obserwator pisze:Młodzież zacznie odkrywać nasze, polskie kluby a o obcjojęzycznych szybko zapmni i pozostaną one tylko wspomnieniem młodzieńczej fascynacji.
Może się to sprawdzić tylko i wyłącznie w przypadku małoletnich 'kibiców'. I to takich, których nazywanie kibicami jest sporym nadużyciem ogólnie, ale mniejsza o to.

Awatar użytkownika
MARCINNN
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MARCINNN » 06 wrz 2005, 21:09

nowok pisze: .... szkoda tylko ze na tym forum tak widoczna jest przewaga ludzi ktorzy kibicują obcym a nie Polskim klubom, jestem pewnien ze gdyby net istnial w latach 70 to wiecej bylo by "naszych" kibicow.
Myśle, że masz racje i jestem tego samego zdania co ty, że powinno sie kibicować polskim drużyną. Ale nam jest to trudno zrozumieć bo jesteśmy z miast w których kibicowanie naszym klubom ma wielkie tradycje. Tak samo jest w Warszawie czy Krakowie. A ci którzy są z mniejszych miejscowości, wiosek a chcą poczuć smak kibicowania i radości po zwycięstwie swojej drużyny szukają najlepszych na świecie. :wink:

pilka
Ja tu tylko nabijam

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pilka » 12 wrz 2005, 11:45

A ja uwielbiam Manchester City żaden Polski klub nie zainteresował mnie jak ten z Manchester.

Jagiellonczyk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jagiellonczyk » 12 wrz 2005, 19:16

k@li pisze:
rebuzz pisze:piszecie "lubie" " lubilem" nie rozumiem was ... uwazam ( to moje zdanie ) ze prawdziwym kibicem mozna byc tylko jednego klubu .. od poczatku do konca ....
Zgadzam się z Tobą w 100% prawdziwy kibic to wierny kibic i nie powinno być np: Lubiłem Barce ale odszedł Rivaldo i już nie lubię Barcy tylko Real - śmieszne przecież !!! Albo kibicujesz Barcelonce albo ... nikomu żart oczywiście :lol: ale tak na prawde to kibic powinien trzymać za jednym klubem i tylko jednym !!! Ale nie zgadzam się z teorią " Jesteś Polakiem - kibicuj polskiej drużynie " - to jest pozbawione sensu !!! Dla przykładu podam mojego qmpla, on przez wszystkie 3 lata gima opowiadał jak to chodzi na wszystkie mecze Sandecji Nowy Sącz ( III-cio ligowego klubu z mojego miasta ) opowiadał że jest "fanatykiem" tego klubu, że oddałby za niego życie i tym podobne bzdury , mówił że sie "tłucze" na meczach , no ogólnie mówiąc grał cffffaniaka przed klasą, ale kiedy zapytałem go o wymienienie całego składu chłopak nie umiał podac nawet nazwiska kapitana i trenera drużyny i tak pewnie jest z wieloma kibicami że np: Jestem z Krakowa musze kibicować Wiśle albo Cracovii ale ten klub mnie totalnie nie interesi, nawet nie wiem kto w nim gra ale muszę mu kibicować bo koledzy też są za tą drużyną, jestem z Krakowa i w ogóle ale lubie np: Inter - ciekawi mnie ich gra, wiem kto w tym klubie gra, znam jego historię itp. ale nie mogę mówic że lubię ten klub bo jestem Polakiem a nie Włochem i musze kibicować polskiej drużynie - TOTALNA BZDURA !!!
Podsumowując:
Jestem zdecydowanym przeciwnikiem teorii że Polak powinien kibicować drużynie z Polski !!! Zadajmy sobie pytanie: lepiej kibicować z przymusu polskiej drużynie, czy tej do której czujemy sympatie, może nawet miłość - tak jak ja do Barcy !!! Kibicuje Barcelonie od kąd zaczęłem interesować się football`em ( a to już kilka dobrych lat 8) ) Jestem za moją Blaugraną w radości i smutku, po wygranej i przegranej ogólnie mówiąc " na dobe i na złe" !!! I nie wyobrażam sobie jak mógłbym zdradzić Barcelonę, w porównaniu z tą drużyną żadsen polski klub dla mnie jest dnem !!! Mówię to otwarcie: JESTEM POLAKIEM ALE KIBICUJĘ BARCELONIE !!! - i jestem z tego dumny.
PzDR.
Ja natomiast nie wiem czy moge sie z tym zgodzic...
Ja bardzo lubilem Wisle, ale ta z meczow z shalke, parma i lazio. Przy kazdym meczu siedzialem na dywanie z uniesionym szalikiem i ogladalem mecz w tv. Dzis odeszly prawie wszystkie gwiazdy, w klubie robi sie bajzel... choc jakis sentyment pozostal.
Tak wedlug tematu to bdb lubie liverpool i bundeslige.

JaGa FoReVeR !i!i!i!

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 wrz 2005, 19:23

Jagiellonczyk pisze:Ja bardzo lubilem Wisle, ale ta z meczow z shalke, parma i lazio
a ja lubiłem Polskę z '74 :lol:
Jagiellonczyk pisze:Przy kazdym meczu siedzialem na dywanie z uniesionym szalikiem i ogladalem mecz w tv
ja z browarem [już nie Lechem - niestety]
Jagiellonczyk pisze:Dzis odeszly prawie wszystkie gwiazdy
taka kolej rzeczy - teraz będą nowe - Gołoś, Brożki, Błaszczykowski,

Awatar użytkownika
Wchite Star
Pseudoforumowicz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wchite Star » 17 wrz 2005, 10:13

Ja tam inne ligi mam gdzieś liczy się tylko liga Polska i moja ukochana Wisła Kraków z pewnością wisła awansuje do pcharu UEFA jestem tego pewien. :roll:

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 17 wrz 2005, 10:29

A ja kibicuje Liverpool'owi jeszcze zanim przeszedł do tego klubu Jurek Dudek!!Wtym sezonie co zdobyli PUEFA !!! Wspaniałe mecz np. Z A.S Roma!!! i gwiazda Michael Owen!!! :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 09 paź 2005, 16:13

Ja z koleji muszę swoje żale wywalić z siebie, bo mnie coś dręczy :?

Chodzi mi o fazy na różne drużyny.
Swego czasu był trend na ManU, potem Real, następnie Chelsea i ostatnio na Barcelonę. Ilość fanów tej ostatniej zaczyna mnie już dobijać. Wszędzie przewijają się fanatycy Ronaldinho i Eto'o, którzy w życiu nie słyszeli chociażby o Romario, Rivaldo, czy Litmanenie.
Albo ci wielcy fanatycy Chelsea, którzy w jedenastce wszechczasów podają wszystkich obecnych piłkarzy :? A gdzie Vialli czy Gianfranco Zola?
To żenujące.
A plagę takich sezonowców widać na tym /i wielu innych również/ forum :? :?
Czemu 5 lat temu obśmiewali mnie, że kibicuję Barcelonie, a teraz wszyscy wokół chcą oglądać zdjęcia jakie robiłam na Camp Nou? :? :?

Zastanówcie się czasem nad sobą i nie deklarujcie jako wielcy fanatycy, skoro nie macie o danej drużynie żadnego pojęcia - nie mówię tu do nikogo konkretnego, ale i na piłce też paru takich delikwentów, do których /mam nadzieję/ to dotrze :? :?

Dziękuję.
To wszystko.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2005, 16:23 przez futbolowa, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”