Blokada to jest steryd
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 05 wrz 2016, 20:40
ycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 05 wrz 2016, 21:24
W teorii tak, w praktyce pewna część sterydu wchłania się do krwi i potrafi spowodować objawy ogólnoustrojowe. Sprawdzone na żywo.
Tak jest.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 05 wrz 2016, 22:23
Dobrze wiedzieć. Tak nad tym gdybałem, gdy przyjmowałem Budezonid donosowo. Niby podanie miejscowe, ale przez błonę śluzową wchłanianie jest dobre i to prosto do krwioobiegu. Jednak nie odnotowałem typowych skutków ubocznych podczas miesiąca kuracji.
Nie mam zamiaru, bo a) nie ma się czym chwalić, b) nikt by tak długiego posta nie przeczytał
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 05 wrz 2016, 22:35
Jak każdy lek, również Diprophos może powodować działania niepożądane, chociaż nie wystąpią one u wszystkich chorych stosujących ten preparat. Pamiętaj, że oczekiwane korzyści ze stosowania leku są z reguły większe, niż szkody wynikające z pojawienia się działań niepożądanych.
Mogą wystąpić: zatrzymanie sodu, utrata potasu, alkaloza hipokaliemiczna, zatrzymanie płynów, zastoinowa niewydolność serca u podatnych osób, nadciśnienie, osłabienie mięśni, miopatia, utrata masy mięśniowej, zaostrzenie objawów myasthenia gravis, osteoporoza, kompresyjne złamania kręgów, martwica aseptyczna głowy kości udowej i ramiennej, patologiczne złamania kości długich, zerwanie ścięgna, niestabilność stawów po wielokrotnym podaniu dostawowym, czkawka, wrzód trawienny, zapalenie trzustki, rozdęcie brzucha, wrzodziejące zapalenie przełyku, utrudnione gojenie się ran, atrofia skóry, ścieńczenie skóry, wybroczyny i krwawe wylewy podskórne, zaczerwienienie skóry twarzy, wzmożone pocenie się, stłumione reakcje na testy skórne, alergiczne zapalenie skóry, pokrzywka, obrzęk naczynioruchowy, drgawki, zwiększenie ciśnienia wewnątrzczaszkowego z obrzękiem tarczy nerwu wzrokowego, zaburzenia równowagi, bóle głowy, nieregularne miesiączkowanie, zespół cushingoidalny, zahamowanie wzrostu wewnątrzmacicznego płodu, wtórny brak reakcji kory nadnerczy i przysadki w sytuacjach stresu, zmniejszona tolerancja na węglowodany, objawy utajonej cukrzycy, zaćma podtorebkowa tylna, zwiększenie ciśnienia wewnątrzgałkowego, jaskra, wytrzeszcz, ujemny bilans azotowy związany z katabolizmem białek, euforia, zmiany nastroju, ciężka depresja, zmiany osobowości, bezsenność, reakcje rzekomoanafilaktyczne, reakcje nadwrażliwości, w rzadkich przypadkach utrata wzroku po podaniu do zmiany umiejscowionej na twarzy lub głowie, nasilona lub zmniejszona pigmentacja skóry, atrofia skóry i tkanki podskórnej, ropień jałowy, zaczerwienienie skóry po wstrzyknięciu dostawowym, choroby stawów przypominające artropatię Charcota.
Dr.Football1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 05 wrz 2016, 22:37
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 wrz 2016, 10:26
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 wrz 2016, 16:06
Tomusmc
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 06 wrz 2016, 20:05
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2016, 20:12
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 06 wrz 2016, 20:13
ycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 06 wrz 2016, 20:30
Dr.Football1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 06 wrz 2016, 20:35
Tak jak pisałem, doktorka zabroniła mi oddawać krew przez 3 miesiące, bo mam za niski poziom hemoglobiny. Kazała kupić w aptece jakieś żelazo, więc pytam Ciebie.
Coś mówiła o anemii, ale już nie pamiętam, co dokładnie. Ale nie mam jej na pewno. Może jakiś stan przedanemiczny[?]ycu pisze:Niski poziom tego pierwiastka oznacza albo ciaze, albo anemie. Nie ma co sie suplementowac, jesli nie masz stwierdzonej tej drugiej.
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 wrz 2016, 20:44
seba82

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 06 wrz 2016, 20:48
Rojiblanco
Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 06 wrz 2016, 20:53
seba82
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio