Praca za granicą - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
SpY
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 08 lut 2006, 19:10

HB pisze:wcale nie... chleb jest drogi, ale nie trzeba jesc chleba...
zycie jest mniej wiecej dwa razy drozsze niz w polsce, a zarobki 6 razy wieksze... chodzi mi o zarcie. a jezeli chodzi o sprzety takie jak elektronika, wyposazenie domu, czy samochod, to ceny sa te same.
wiec gadanie, ze praca w polsce i zycie w polsce, to to samo co poraca w anglii i zycie w anglii, to bezsens.

kumpel pracuje rok. nie zaluje sobie na nic. kupil juz sobie kompa i samochod. dostaje 6 Ł na godzine. i do tego odklada.
no ok ale to jade do anglii i mam brac chleb se z polski i zarcie czy rodzina ma przysylac ...sprzet moze ok racja moj kumpel mowil mi ze najnowsza nokia jakas rozkladana z mozliwoscia rozmow przez kamere wbudowana 60 funtow stoi ale nie oplaca sie przywozic bo u nas nie dziala ...a tam to roznie bywa ale racja sa tez sprawdzone prace ... taki student mieszkajacy niedaleko mnie wzial urlop dziekanski i wyjechal tam pracowac i zaczal tam studiowac i szef mu placi za studia jakos i za prace jeszcze bo jest zadowolony ale to juz irlandia

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 08 lut 2006, 19:16

SpY pisze:no ok ale to jade do anglii i mam brac chleb se z polski i zarcie czy rodzina ma przysylac ...sprzet moze ok racja moj kumpel mowil mi ze najnowsza nokia jakas rozkladana z mozliwoscia rozmow przez kamere wbudowana 60 funtow stoi ale nie oplaca sie przywozic bo u nas nie dziala ...a tam to roznie bywa ale racja sa tez sprawdzone prace ... taki student mieszkajacy niedaleko mnie wzial urlop dziekanski i wyjechal tam pracowac i zaczal tam studiowac i szef mu placi za studia jakos i za prace jeszcze bo jest zadowolony ale to juz irlandia
przeciez pisze, ze nie musisz zrec chleba... zryj makaron, zryj ziemniaki, zryj ryz chociazby. chleb jest drogi i niepopularny w UK po prostu. nie chodzi mi ze zarcie jest drogie w Uk, tylko pieczywo, chyba przezyjesz jak nie bedziesz wkabanial chleba? i po co ta wstawka o nokii, co z tego ze w polsce nie dziala. dziala za to w pip innych telefonow i rzeczy, wiec o co comon

konjo
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: konjo » 14 mar 2006, 14:00

Dość popularnym kierunkiem ostatnio stała się skandynawia, a konkretniej to norwegia. Często się zdarza że jeżdżą tam ludzie na jakieś dwa tygodnie jak na wakacje łapią jakąś dorywczą robotkę zarabiają może nie aż tak dużo, bo ostatecznie ile można zarobić w dwa tygodnie, ale na pewno na swój pobyt zarabiają a wakacje są tam przednie. Poza tym prawie z każdym norwegiem dogadasz się po angielsku ( w ich języku to nie ma co, czasami się ma wrażenie że oni siebie nawzajem nie rozumieją <LOL>. warunki sa przyzwoite ludzie też a pieniądze nie takie znowu małe

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 18 mar 2006, 19:29

Bylam w Madrycie jakis czas i mam jeden wniosek z tej wizyty: umiesz liczyc,licz na siebie;).

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 18 mar 2006, 21:42

Ja w te wakacjie mam zamiar gdzieś jechać z kolegą tylko jeszcze nie wiem gdzie. :roll: Jak narazie mamy dwie możliwości: zmywanie naczyń w Londynie :lol: za 4000 tys. zł na miesiąc lub ciężka praca na budowie w Szkocji za jakieś 7000 tys. Coś mi też ojciec wspominał właśnie o Norwegii a konkretniej o patroszeniu ryb na północy tego kraju.

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 19 mar 2006, 11:54

Ja bym wybrala zmywanie naczyn.Na poczatek dobre.Zawsze w trakcie mozesz szukac czegos lepszego,a nawet awansowac;].Mozna zaczac na zmywaku,a skonczyc np. na barze.
Chyba,ze chodzi Ci tylko o kase to bierz tam gdzie wiecej daja;]

konjo
Junior
Junior

tak to bywa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: konjo » 21 mar 2006, 15:23

Generalnie to chodzi właśnie o pieniądze bo większość ludzi jedzie na określony czas i jak masz zapewnioną robotę to nie ma sensu wybrzydzać i szukać czegoś innego bo można na tym cienko wyjść. Tak postąpił kolega i zamiast ciężkiej bo nie ma co ukrywać taka jest praca na budowie, ale za niezłe dość pieniądze to zaczął przycinać cwaniaka że jak będzie chciał to sobie znajdzie lepszą robotę bez problemu. I jak któregoś dnia coś mu się mygnęło zrezygnował z tej roboty a drugiej szukał prawie miesiąc. Koniec końców po takim samym okresie miał prawie połowę miej kasy od ludzi którzy nie kombinowali. Wniosek się nasuwa sam jak nie masz zapewnionej drugiej roboty to nie rezygnuj z pierwszej bo możesz nawet na bilet powrotny nie zarobić...

konjo
Junior
Junior

tak to bywa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: konjo » 21 mar 2006, 15:45

Generalnie to chodzi właśnie o pieniądze bo większość ludzi jedzie na określony czas i jak masz zapewnioną robotę to nie ma sensu wybrzydzać i szukać czegoś innego bo można na tym cienko wyjść. Tak postąpił kolega i zamiast ciężkiej bo nie ma co ukrywać taka jest praca na budowie, ale za niezłe dość pieniądze to zaczął przycinać cwaniaka że jak będzie chciał to sobie znajdzie lepszą robotę bez problemu. I jak któregoś dnia coś mu się mygnęło zrezygnował z tej roboty a drugiej szukał prawie miesiąc. Koniec końców po takim samym okresie miał prawie połowę miej kasy od ludzi którzy nie kombinowali. Wniosek się nasuwa sam jak nie masz zapewnionej drugiej roboty to nie rezygnuj z pierwszej bo możesz nawet na bilet powrotny nie zarobić...

Awatar użytkownika
Marq
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marq » 21 mar 2006, 15:45

A znacie może jakieś strony na których są oferty sezonowych prac?
Najlepiej na wyspach bo znam troche angielski.

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 21 mar 2006, 18:02

Marq pisze:A znacie może jakieś strony na których są oferty sezonowych prac?
Najlepiej na wyspach bo znam troche angielski.
Sprawdz na stronie:
mojawyspa.co.uk i tam Ogloszenia:Praca

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 maja 2006, 13:00

WAŻNE !!!

Jest praca dla osób które potrafią robić strony WWW dobrej jakości techniką Flash itp.

Siedząc w domu wykonujesz projekty dla irlandzkiej firmy prowadzonej przez polaków.

Jesli jestes zainteresowany i uwazasz, ze robisz dobrej stronki to napisz :!:

susana@gnetstudio.ie

www.gnetstudio.ie

Awatar użytkownika
dzieciol
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dzieciol » 15 maja 2006, 14:13

takie pytanie..w jakim jyku mam do nich napisac?! wiem ze to polacy...to po polskiemu czy angielskiemu?!

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 15 maja 2006, 16:37

dzieciol31 pisze:takie pytanie..w jakim jyku mam do nich napisac?! wiem ze to polacy...to po polskiemu czy angielskiemu?!

Siema

Napisz normalnie po Polsku ,wyslij tez jakies swoje dotychczasowe projekty itp.

Robisz stronki we Flashu ?? bo to priorytet :)

Juz siostrze powiedzialem ,czeka na maila od ciebie.

Juz podobno napisales :) to fajnie.

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Praca zagranica.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 kwie 2007, 14:38

Czesc.

Kto z was chce sobie w wakcje dorobic zagranica?

Macie jakies przydatne stronki z ofertami pracy? Moze zalatwiacie sobie w inny sposob taka prace?

Podzielcie sie doswiadczeniami :P

Moofasa
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Moofasa » 15 kwie 2007, 14:45

Lakier pisze:Moze zalatwiacie sobie w inny sposob taka prace?
no, znajmościami :P
Jak ma się 'dobrą' rodzinę za granicą, to zawsze znajdzie się kąt w domu u wujka czy gdzie indziej :wink: Z własnego doświadczenia wiem, że często rodzina która nas 'przygarnęła' na czas wakacji pomoże nam także znaleźć pracę :wink:
No jedyne co jest pewnie, to to że trzeba się rozglądać już w Polsce, a nie czekać aż sam ktoś przyjdzie i powie ' Cześc jadę na robote zagranicę, załatwić Ci też?' :wink:
Bo Polak Polakowi za granicą sam kłdoy pod nogi rzuca :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”