Chat pilka.pl - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jak oceniasz tą inicjatywe

dobry pomysł
42
67%
do dupy
21
33%
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 21 maja 2006, 21:55

Snipp_ pisze:Bym reflektował na osobny czat pod nazwą 'Calciomania, Juve do Serie D!' również.
Rozumiem, że chciałbyś, żebyśmy zorganizowali chat z Zazą :lol:?

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 21 maja 2006, 21:57

piwus pisze:Rozumiem, że chciałbyś, żebyśmy zorganizowali chat z Zazą ?
Tudzież o Zazie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 21 maja 2006, 22:00

Ja mam kolejną nazwe "Stawiam na Zaze"

Tak na serio, to jestem za. Tylko nasuwa sie pytanie czy bedzie to czat do wyżywania się dla Dombrosi, frustratów i reszty pokemonów czy tak jak napisał piwus to luźnej dysksji na temat mundialu itp.

Fajnie jakby był oficjalny, choć nieoficjalny czat tez miałby swoje plusy. Wielu uzyszkodników nie musiałoby o nim wiedzieć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 22:11

Kiedyś byłem lekko przeciwny. Teraz mój punkt widzenia nieco się zmienił. Uważam, że jest to przyzwoity pomysł a będzie nawet dobry o ile się wszystko dokładnie zorganizuje i ustali.

Tak w ogóle to wyluzujcie. Kaczormistrz nie rozumiem skąd takie ciśnienie u Ciebie :roll: Looooooooooooooooooz :P

Co do kar w Shoutboxie to proponowałby za 3 przewinienia zabronić delikwentowi pisania w Shoutboxie na czas jakiś tam. To taka propozycja na początek. Chyba wykonalne pod względem technicznym.

Czat jeżeli ma istnieć to chyba tylko ogólny a nie okolicznościowy.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 maja 2006, 22:18

bo sie zirytowalem na pana 'Piotrka' (bede do niego dzwonil) :) ktory napisal ze mnie trzeba pytac o zgode, ale juz wyluzowalem

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 21 maja 2006, 22:23

Ja nie chciałbym się wtrącać, ale przecież forum daje radę - IMO niepotrzeny nam czat czy shoutbox. Zazwyczaj panuje tam chaos i ciężko prowadzić jakąś uporządkowaną rozmowę. A poza tym ja nie piszę zbyt szybko, więc miałbym na starcie utrudnione konwersacje :P
Może lepszym pomysłem byłby kanał na IRCu :?: Bo ja byłbym chętny do moderowania :D - w tym akurat mam już jakieś obycie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 21 maja 2006, 22:28

Rzeczywiście kanał IRC byłby dobrą alternatywą. Byłbym za :wink: Na irc-u też zdarza mi się siedzieć i uważam to za dobry pomysł. Banowanie byłoby prostsze (forum i kanał IRC jako odzielne zupełnie elementy) a pogadać na szybko można :wink:

Warto nad tym pomyśleć IMO. Nawet bardziej niż nad Shoutboxem.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 21 maja 2006, 22:46

piwus pisze:Ale tutaj pojawia się problem dobrze znany, kto to do cholery będzie moderował. Problem z brakiem osób mających predyspozycje jest dobrze znany, w dodatku na chacie jest o wiele łatwiej o nieobiektywizm, decyzje będą podejmowane pod wpływem emocji zapewne.
Kaczormistrz pisze:nie ma osob ktore beda 24 godziny siedziec i pilnowac czy ktos nie powie bluzga, i pomysl upadl

Otóż na polchatach można zainstalować specjalny bot, który automatycznie banuje użytkowników, którzy przeklinają, floodują, czy też reklamują strony www.
Poza tym Polchat to nie jest żadne gówno (odnosze sie do wypowiedzi Kaczormistrza). Używając program Ikari nie masz reklam. Polecam najpierw sprawdzić, potem ewentualnie wypisywać takie opinie.

IMHO czat to dobry pomysł. Sądzę, że zawsze by ktoś zajrzał. Można by spróbowac, nic się nie ryzykuje.

Kaczormistrz
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 21 maja 2006, 22:55

dobrze znam program Ikari (nakladka na PolCzat) swego czasu przesiadywalem na nim cale dni, i co prawda nie ma reklam ale czat czesto sie zawieszal slabe serwery ma polczat. Kama_Reda grasz w IFQ i napewno miales doczynienia cze polczaty zawieszaja sie

EDIT:

mi tutaj nie chodzi o ludzi z forum bo pewnie by zainstalowali sobie ikari i z niego korzystali ale chodzi mi o zwyklego Janka Kowalskiego ktory wchodzac na czat nie znajac zadnych programow zeby mial komfort rozmowy

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 21 maja 2006, 23:40

Niggaz pisze:Warto nad tym pomyśleć IMO. Nawet bardziej niż nad Shoutboxem.
:o

IMO ['] EOT

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 21 maja 2006, 23:47

Napewno ciekawy pomysł ale wydaje mi się że samo forum może na tym stracić :) Poprostu każdy wygada się na ircu a tutaj będzie mniej pisania. Zależy jak kto woli :twisted:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 maja 2006, 15:26

Co ten temat robi w EP :warrior:?

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 maja 2006, 15:32

Jak ktoś chce znać moje zdanie, to mówie ze jestem "za, a nawet przeciw." :wink:
Można porobić jakieś tam czaty, a jak nic z tego nie wyjdzie to mówimy adios i już. Z tego co wiem to takie czaty nie cieszą sie zbytnią popularnością.
Łukasz_ pisze:Poprostu każdy wygada się na ircu a tutaj będzie mniej pisania
Tak może być na początku, ale po pewnym czasie forum odzyska swoją pozycje a czat popadnie w zapomnienie. :hardkor:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 22 maja 2006, 15:59

Zle jest wam teraz :?: Dajcie sobie spokoj z chatami, ircami i innymi bajerami :lol: I tak malo osob bedzie korzystac z chatu wiec bez sensu to jest. Co do shoutboxa to ja juz wole zebyscie ten chat zalozyli niz forum ma chodzic 2x wolniej i panowac na nim chaos... Jestem przeciwny wszelkim chatom. Tyle ja o tym mysle ale Wy "róbta co chceta" jak to mawial Jurek Owsiak ;)

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 22 maja 2006, 16:57

Również jestem przeciwny temu pomysłowi, bo niby po co? Forum nie wystarczy? Już widzę tę inwazję nabijaczy i pytania w stylu "Nie wiecie gdzie znajdę grę ..." O ile wogóle będzie ktoś tam przesiadywał, bo ostatnio chaty nie cieszą się zbytnio popularnością. Wogóle kto niby miałby nad tym wszystkim panować? Zostańmy na razie przy tym co jest, bo źle nie jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”