Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10244

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 733

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 14 kwie 2025, 14:49

19B10 pisze:
14 kwie 2025, 14:37
Przema pisze:
14 kwie 2025, 14:35
Ale samo AI jest niesamowicie przydatne w pracy, uzywam codziennie i wykonywanie pracy zrobilo sie duzo wygodniejsze
A w czym Ci pomaga, jeżeli oczywiście możesz się podzielić? ;)
Zadna tajemnica.
Wracajac do Twojego pytania - kodowanie, programowanie. Do tej pory wszystko pisalem sam posilkujac sie tutorialami albo tym co znalazlem w internecie (stackoverflow glownie), teraz nawet najprostsze skrypty czesto pisze za pomoca chatagpt. Tworzac odpowiedni prompt podaje to co chce, ale duzo szybciej niz sam bym sie za to zabral. Czesto tez gdy dostaje jakies skrypty, to zeby nie sprawdzac krok po kroku co sie tam dzieje, to wrzucam sobie w chata i prosze zeby mi powiedzial o co tam chodzi i czy widzi jakies bledy. Zreszta to jest tez dobre do analizowania roznych plikow czy raportow w pdfach jak sie nie chce przewalac strona po stronie i szukac jakis anomalii czy nieprawidlowosci, ktore od razu w oczy sie nie rzucaja.
Probowalem tez sprawdzic jak sobie poradzi z czyms bardziej zaawansowanym z mojego punktu widzenia i np. pisanie gierki w Pythonie, ale tak zebym nie musial w ogole w kod ingerowac - poradzil sobie bez problemu, nie zajelo to nawet 30 minut, a to chyba byla jedna z pierwszych rzeczy, za jaka sie zabralem przy chacie gpt zeby zobaczyc z czym to sie w ogole je.
Na tej samej zasadzie czasem bawie sie czyms w srodowisku, ktorego nie znam i tez dobrze to wychodzi, w innym wypadku prog wejscia bylby zdecydowanie wyzej. Jest to o tyle spoko, ze mozna tym tak pokierowac, ze prosisz o jeszcze alternatywne rozwiazania albo o tlumaczenie co sie dzieje w kodzie, na zasadzie jak dla 5 latka i w koncu to zrozumiesz, a dalej to juz mozna probowac samemu cos tworzyc, przy czym nie mowie o zaawansowanych aplikacjach, bo w IT nie pracuje :) Naprawde mega pomocne narzedzie.
A w takich procesach mniej zwiazanych z kodowaniem to czesto tez posilkuje sie jak ulozyc np. prezentacje w power poincie, co powinno sie tam znalezc, w jakiej kolejnosci itd. rozpisal mi tez plan szkolenia, ktore prowadzilem, oraz sam poprowadzil mi szkolenie z pythona, na ktore chcialem sie wybrac, a ostatecznie zaoszczedzilem sporo kasy :D

No i u mnie w robocie jest firmowy model AI, ktory dziala tak samo jak Chatgpt, ale mozna poslugiwac sie danymi wrazliwymi, bo na tym nie uczy sie ogolnodostepny model chatagpt.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 kwie 2025, 9:17

To był ciężki weekend najpierw Szczecin w piątek (jakby ktoś szukał tanio się przespać to polecam burse młodzieżową cuma). Niestety znów nie dotarłem pod pomnik Krzysztofa Jarzyny oraz paprykarza nad czym ubolewam. Jeśli młody nie zdecyduje się na wypad do Malmo to chyba w tym roku już się nie uda. Sobota upłynęła mi pod Adresem Narutowicza 17 gdziee turniej potężnie się przeciągnął i o 18 wyjeżdżałem w stronę Niemiec. Plany były coś zobaczyć ostatecznie wyszedł Hotel i sala szermiercza. Później już tylko strzała do domu.

Generalnie miasto Szczecin budzi we mnie pozytywne odczucia, może po za tymi dzikimi korkami na rondach. Niemcy zrobiły na mnie wrażenie pod względem bazy przemysłowej. Lotnisko w lipsku również robiło wrażenie.

To tyle. Fajnie że udało się ruszyć gdyby nie mój syn to pewnie grzałbym dupę w domu a tak zwiedzam.

Aha jakbyście mieli taki pomysł jak ja zapisac na dwa turnieje w dwóch krajach dzień po dniu, to tak to jest głupi pomysł. Nie próbujcie ja już próbowałem.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 15 kwie 2025, 9:39

Henryk Cackowski co weekend grał mecze ligowe w dwóch krajach i nie narzekał.

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 15 kwie 2025, 9:45

Podrzuce młodemu jako inspirację :)

Hannibal
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hannibal » 16 kwie 2025, 7:16

Boryka się ktoś z alergią na pyłki brzozowe i ma jakieś sprawdzone leki, najlepiej bez recepty? Cytując klasyka jobla można dostać (:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 16 kwie 2025, 7:38

Loratadyna i spróbuj wapno z kwertecyna

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 16 kwie 2025, 11:53

Hannibal pisze:
16 kwie 2025, 7:16
Boryka się ktoś z alergią na pyłki brzozowe i ma jakieś sprawdzone leki, najlepiej bez recepty? Cytując klasyka jobla można dostać (:
Ja mam w tym roku najmocniejszą alergię w życiu, nie wiem czemu ale jest rozpierdziel. Nawet sprawdzone leki nie pomagają. W radio mówili że z powodu ocieplania klimatu co roku pylą u nas co raz to nowe pyłki, może coś w tym jest.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 16 kwie 2025, 13:12

j1mmy pisze:
15 kwie 2025, 9:17
Niestety znów nie dotarłem pod pomnik Krzysztofa Jarzyny oraz paprykarza nad czym ubolewam
Cała tamta okolica jest super i polecam, szczególnie latem. Te pomniki to tam kij, ale to są pięknie odrestaurowane bulwary z widokiem na Wały Chrobrego, Zamek Książąt Pomorskich czy Katedrę, w okresie letnim działa plaża na Wyspie Grodzkiej na której można wypić drinka czy pograć w siatkę, jest Morskie Centrum Nauki i to polecam właśnie z młodzieżą, to jest coś jak Centrum Nauki Kopernik :) ustawia się też park rozrywki, food trucki, cały ten obszar nazywa się Łasztownia i to takie nowe serce miasta.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 16 kwie 2025, 14:12

Kurde zepsuł mi się na amen telefon. Dwa tygodnie czekałam czy facet go naprawi. Okazało się, że nie da rady. Przepadło mi wszystko wraz z e-mailem na którym miałam forum zalogowane. No kompletnie nie pamiętałam adresu :mrgreen: Stąd też byłam zmuszona założyć nowe konto ... Ale przedstawiać się nie muszę :)

Mam nadzieję, że @Delpiero14 nie zbanuje ;)

Ale z nowego telefonu póki co jestem bardzo zadowolona :)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2025, 14:15

Jeśli chcesz przywrócić dostęp do tamtego konta, napisz prv.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 kwie 2025, 14:16

Ilka10 pisze:
16 kwie 2025, 14:12
Przepadło mi wszystko wraz z e-mailem na którym miałam forum zalogowane. No kompletnie nie pamiętałam adresu
Eeee, ale logowanie to jest na login Ilka a nie przez maila.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2025, 14:17

Może nie pamiętać hasła, a wtedy musi pamiętać adres e-mail.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 kwie 2025, 14:20

piotrcies pisze:
16 kwie 2025, 14:17
Może nie pamiętać hasła, a wtedy musi pamiętać adres e-mail.
No tak.
Heh, dlatego mam jedno konto google i menedżer haseł w chrome na kilku urządzeniach :afro:

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 16 kwie 2025, 14:21

Wszystko potracilam, a nie pamiętałam hasła, które chyba kilka miesięcy temu ustawiałam. Wtedy też mi się telefon zepsuł, ale miałam zapisanego emaila. A logowałam się automatycznie, znaczy hasło miałam zapisane ...

Piotr jak da radę tamto odzyskać to skorzystam, ale póki co nie mogę Ci chyba priva wysłać.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 16 kwie 2025, 14:24

Jeśli hasło miałaś zapisane w przeglądarce to mozesz je podejrzeć normalnie w jej ustawieniach.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”