Zadna tajemnica.
Wracajac do Twojego pytania - kodowanie, programowanie. Do tej pory wszystko pisalem sam posilkujac sie tutorialami albo tym co znalazlem w internecie (stackoverflow glownie), teraz nawet najprostsze skrypty czesto pisze za pomoca chatagpt. Tworzac odpowiedni prompt podaje to co chce, ale duzo szybciej niz sam bym sie za to zabral. Czesto tez gdy dostaje jakies skrypty, to zeby nie sprawdzac krok po kroku co sie tam dzieje, to wrzucam sobie w chata i prosze zeby mi powiedzial o co tam chodzi i czy widzi jakies bledy. Zreszta to jest tez dobre do analizowania roznych plikow czy raportow w pdfach jak sie nie chce przewalac strona po stronie i szukac jakis anomalii czy nieprawidlowosci, ktore od razu w oczy sie nie rzucaja.
Probowalem tez sprawdzic jak sobie poradzi z czyms bardziej zaawansowanym z mojego punktu widzenia i np. pisanie gierki w Pythonie, ale tak zebym nie musial w ogole w kod ingerowac - poradzil sobie bez problemu, nie zajelo to nawet 30 minut, a to chyba byla jedna z pierwszych rzeczy, za jaka sie zabralem przy chacie gpt zeby zobaczyc z czym to sie w ogole je.
Na tej samej zasadzie czasem bawie sie czyms w srodowisku, ktorego nie znam i tez dobrze to wychodzi, w innym wypadku prog wejscia bylby zdecydowanie wyzej. Jest to o tyle spoko, ze mozna tym tak pokierowac, ze prosisz o jeszcze alternatywne rozwiazania albo o tlumaczenie co sie dzieje w kodzie, na zasadzie jak dla 5 latka i w koncu to zrozumiesz, a dalej to juz mozna probowac samemu cos tworzyc, przy czym nie mowie o zaawansowanych aplikacjach, bo w IT nie pracuje
A w takich procesach mniej zwiazanych z kodowaniem to czesto tez posilkuje sie jak ulozyc np. prezentacje w power poincie, co powinno sie tam znalezc, w jakiej kolejnosci itd. rozpisal mi tez plan szkolenia, ktore prowadzilem, oraz sam poprowadzil mi szkolenie z pythona, na ktore chcialem sie wybrac, a ostatecznie zaoszczedzilem sporo kasy
No i u mnie w robocie jest firmowy model AI, ktory dziala tak samo jak Chatgpt, ale mozna poslugiwac sie danymi wrazliwymi, bo na tym nie uczy sie ogolnodostepny model chatagpt.