Domek nr 10 (temat luźny) - Strona 10307

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Kiedy robimy zlot forum?

17-19 kwietnia
1
13%
24-26 kwietnia
0
Brak głosów
8-10 maja
1
13%
15-17 maja
3
38%
22-24 maja
3
38%
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Domek nr 10 (temat luźny)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2025, 11:17

Enjo pisze:
25 lip 2025, 11:16
bo systemowa dyskryminacja mezczyzn w sadach istnieje i te pizdy w togach klepia z automatu wszelkie widzi mi sie kobiet, niezaleznie czy to sluszne czy na zlosc ojcu
Obawiam się też, ze 90% facetow nie chce mieć pod swoją opieką 4-5 letniego dziecka, a matka bierze go co najwyżej co drugi weekend, a w ciągu tygodnia 1 raz na 3-4 h ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 25 lip 2025, 11:20

mysle, ze to naduzycie wrzucajac wszystkuch do jednego worka. Mezczyzni coraz wiecej zajmuja sie dziecmi, spedzaja z nimi czas i nie kazdy chce odbebnic spotkanie i nara.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2025, 11:23

Enjo pisze:
25 lip 2025, 11:20
mysle, ze to naduzycie wrzucajac wszystkuch do jednego work
Myślę że to jeszcze większe nadużycie gdy piszesz "wszystkich", a ja wspomniałem o 90%.
Gdy pracujesz z domu to jest łatwiej, gorzej gdy pracujesz poza domem, musisz do pracy dojechać, a dziecko rano oddać do przedszkola.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2025, 11:35

Ziomek od lat walczy o opiekę nad dzieckiem i nie potrafi nic ugrać, mimo że matka:
1) jest niepracująca (kobita po 30stce nigdy nie pracowała, zaraz po rozwodzie "spróbowała" pracy w sklepie ale po miesiącu odpadła) - utrzymuje się tylko i wyłącznie z alimetów które są gigantyczne, bo ziom jest mega bogaty.
2) mieszka z rodzicami na 40m2
3) jest samotna
4) wielokrotnie nie przestrzegała ustaleń sądowych co do oddawanie dziecka na weekendy, było już kilka interwencji policji w tej sprawie
5) leczy się psychiatrycznie, swego czasu kiedy jeszcze byli małżeństwem chodziła do psychologa na przypadłość polegającą na tym, że... nie interesowało ją własne dziecki (centralnie dziewucha chodziła do psychologa bo jej własne dziecko nie iteresowało i płaciła typowi kase (kase męża) żeby o tym rozmawiać w gabinecie xD)

Tymczasem ziomek jest bogaty jak skwysyn (devops w Energa, swego czasu mailował z Obajtkiem :P ), ma własny dom, niedawno wziął ślub z nową kobietą

I mimo tych wszystkich argumentów w ciągu ostatnich kilku lat odbyły się już 3 rozprawy sądowe o przejęcie opieki i sądy za każdym razem stwierdzały że dziecko ma zostać przy matce, a ojcu przyznawali "co drugi weekend" (który i tak ciężko jest wyegzekwować bez zgłaszania policji, o czym pisałem wyżej).

Inny ziomek, tutaj sytuacja inna bo znacznie biedniejszy, też lata walczył o opiekę na dwójką córek i udało mu się ją wywalczyć dopiero po tym, jak matka... spowodowała stłuczkę na skrzyżowaniu w Opolu kiedy wiozła córki do szkoły i okazało się że była pod wpływem amfetaminy :P

Awatar użytkownika
Przema
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 733

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 25 lip 2025, 11:49

cloner pisze:
25 lip 2025, 11:17
Obawiam się też, ze 90% facetow nie chce mieć pod swoją opieką 4-5 letniego dziecka
to już nie lata 80 czy 90 - świadomość się zmieniła, natomiast w sądach wygląda to większości to tak jak opisali koledzy powyżej. Niestety.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2025, 11:53

W takim razie ja trafiłem na beznadziejnych kilka przypadków, gdzie ojciec najchetniej widzialby swoje dziecko raz w miesiącu i wysyłał kasę z opoznieniami.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 25 lip 2025, 11:55

Różni są.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2025, 12:10

cloner pisze:
25 lip 2025, 11:53
W takim razie ja trafiłem na beznadziejnych kilka przypadków, gdzie ojciec najchetniej widzialby swoje dziecko raz w miesiącu i wysyłał kasę z opoznieniami.
To już jest kwestia w jakich środowiskach się obracasz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 lip 2025, 12:11

sickstick pisze:
25 lip 2025, 12:10
To już jest kwestia w jakich środowiskach się obracasz.
:haha: Głupszego tekstu dawno nie słyszałem. Te beznadziejne przypadki to nie moi znajomi.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2025, 12:12

A to przepraszam najmocniej :beer: Ja wiem tylko co u moich znajomych, nie mam pojęcia co o swoich dzieciach sądzą ludzie których nie znam :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 lip 2025, 12:40

sickstick pisze:
25 lip 2025, 11:35
Ziomek od lat walczy o opiekę nad dzieckiem i nie potrafi nic ugrać, mimo że matka:
1) jest niepracująca (kobita po 30stce nigdy nie pracowała, zaraz po rozwodzie "spróbowała" pracy w sklepie ale po miesiącu odpadła) - utrzymuje się tylko i wyłącznie z alimetów które są gigantyczne, bo ziom jest mega bogaty.
2) mieszka z rodzicami na 40m2
3) jest samotna
4) wielokrotnie nie przestrzegała ustaleń sądowych co do oddawanie dziecka na weekendy, było już kilka interwencji policji w tej sprawie
5) leczy się psychiatrycznie, swego czasu kiedy jeszcze byli małżeństwem chodziła do psychologa na przypadłość polegającą na tym, że... nie interesowało ją własne dziecki (centralnie dziewucha chodziła do psychologa bo jej własne dziecko nie iteresowało i płaciła typowi kase (kase męża) żeby o tym rozmawiać w gabinecie xD)

Tymczasem ziomek jest bogaty jak skwysyn (devops w Energa, swego czasu mailował z Obajtkiem :P ), ma własny dom, niedawno wziął ślub z nową kobietą

I mimo tych wszystkich argumentów w ciągu ostatnich kilku lat odbyły się już 3 rozprawy sądowe o przejęcie opieki i sądy za każdym razem stwierdzały że dziecko ma zostać przy matce, a ojcu przyznawali "co drugi weekend" (który i tak ciężko jest wyegzekwować bez zgłaszania policji, o czym pisałem wyżej).
Byłbym ostrożny z wyciąganiem wniosków na podstawie opowieści czy optyki jednej strony. Rzeczywistość takich spraw rzadko bywa zero-jedynkowa. A z tego co piszesz, to Pani ma bardzo dużo czasu, które może przeznaczyć na opiekę nad dzieckiem, a nawet jakby coś wyskoczyło, to na miejscu są dziadkowie, którzy mogą się zająć pociechą;)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2025, 12:47

Berele Lewartow pisze:
25 lip 2025, 12:40
Byłbym ostrożny z wyciąganiem wniosków na podstawie opowieści czy optyki jednej strony. Rzeczywistość takich spraw rzadko bywa zero-jedynkowa. A z tego co piszesz, to Pani ma bardzo dużo czasu, które może przeznaczyć na opiekę nad dzieckiem, a nawet jakby coś wyskoczyło, to na miejscu są dziadkowie, którzy mogą się zająć pociechą;)
Tylko że żadne z nich nie ma nawet samochodu i jak tylko gdzieś z młodym trzeba podjechać to od razu jest dzwonienie po ojca (który pracuje na działalności we własnym domu, więc jak ten koń zorra staje na każde zawołanie). Tamta sprawa jest akurat mocno zero-jedynkowa i te wyroki sądu są bardzo absurdalne.
A kobity o tyle szkoda że całe życie żyje z pieniędzy od (byłego już) męża, obecnie żyje z alimentów (które są wyższe niż wypłata większości z forumowiczów) i pytanie brzmi co się z nią stanie jak młody osiągnie pełnoletność? Będzie 40-letnią kobietą bez źródła utrzymania, z zerowym doświadczeniem zawodowym... no dramat. Ale to jej problem i jej wybory życiowe.

No a ziomek oprócz tego że pracuje z domu, to ma też nową żonę (młody bardzo ją lubi) która niby ciągle jeszcze pracuje jako laboratnka w sanepidzie, ale od pewnego czasu widzę że przy nim też powoli kieruje swoją karierę na bezrobotność (i w sumie się nie dziwię, ciężko chodzić codziennie po 8h do pracy za 4k miesięcznie, kiedy masz męża który tyle zarabia w 2 dni ;P )

2 mies temu było wesele, młodego na nim nie było bo wypadło akurat w weekend matki a ta powiedziała "[ch**] ci w dupe, nie zamienię się z tobą na weekendy".

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 lip 2025, 13:10

Eyesmon pisze:
25 lip 2025, 8:48
DDK pisze:
24 lip 2025, 23:21
Pozdro @Eyesmon, jestem 250km od Ciebie 😊
To wbijaj dzis do Wenecji. Ogarniemy lampkę:)
Ostatnio dość mocny okres. W środę jeszcze byłem na Krabi, w czwartek w Bangkoku, wczoraj w Mediolanie (i w sumie jeszcze przez 2h w ZEA), dzisiaj o 9 rano w Warszawie, a teraz już w Krakowie.

W ciągu 14 dni leciałem 7 różnymi samolotami.

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 25 lip 2025, 13:46

sickstick pisze:
25 lip 2025, 12:47
obecnie żyje z alimentów (które są wyższe niż wypłata większości z forumowiczów) i pytanie brzmi co się z nią stanie jak młody osiągnie pełnoletność? Będzie 40-letnią kobietą bez źródła utrzymania, z zerowym doświadczeniem zawodowym... no dramat. Ale to jej problem i jej wybory życiowe.
A alimenty ma zasądzone tylko na dziecko?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 25 lip 2025, 13:48

Berele Lewartow pisze:
25 lip 2025, 13:46
sickstick pisze:
25 lip 2025, 12:47
obecnie żyje z alimentów (które są wyższe niż wypłata większości z forumowiczów) i pytanie brzmi co się z nią stanie jak młody osiągnie pełnoletność? Będzie 40-letnią kobietą bez źródła utrzymania, z zerowym doświadczeniem zawodowym... no dramat. Ale to jej problem i jej wybory życiowe.
A alimenty ma zasądzone tylko na dziecko?
Z tego co wiem to tak, ale w sumie nigdy im w papiery nie zaglądałem :P

To jest w ogóle bardzo szeroka, ciekawa i wielowątkowa sprawa. Dziewczyna została wychowana przez babcię bo rodzice mieli ją w dupie, przypomnieli sobie o niej dopiero kiedy okazało się że gość za którego wyszła zrobił się bogaty (bo jak brali ślub to dopiero budował swoją karierę i wtedy był jeszcze biednym studentem - wówczas ani córka ani świeżo urodzony wnuk ich jeszcze nie interesował). No to nagle sobie o córce przypomnieli i w tej nowo wzbudzonej miłości ciągle... chcieli kasę. Raz była sytuacja że ci chcieli we dwoje pojechać na wakacje i zostawić młodego u dziadków, a babcia stwierdziła dobra ale mają jej kupić nowy telewizor za 4 tysiaki, bo skoro ma przez tydzień biegać za bachorem to coś musi z tego mieć. Albo jak dziadkowie zabrali młodego na lody, którego kosztowały... tysiaka :D Można by opowiadać i opowiadać. Ogólnie wręcz ich związek zaczął się rozpadać mniej więcej wtedy kiedy pojawiali się ci rodzice, możliwe że ich postawa była iskrą że wszystko zaczęło się sypać.

No i podejrzewam że za te chyba nawet ponad 7k alimentów które ziom płaci żyje sobie jego była żona i ci jej pazerni rodzice, bo młody zupełnie nic z życia nie ma - jakieś wyjazdy/atrakcje zalicza tylko w te 2 weekendy co jest z ojcem, jakiekolwiek opłaty w szkole czy u lekarza - od razu do ojca, matki już nawet nikt nie pyta. Nie wiadomo na co te pieniądze schodzą, może w 20% na młodego, resztę przeżerają mama z dziadkami. No patologiczna sytuacja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”