Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 28 sty 2026, 10:21
1234

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sty 2026, 10:28
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 28 sty 2026, 10:29
Przema
19B10

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 28 sty 2026, 10:39
To ja z kolei zauwazylem, ze chodniki sa poniszczone, ale tak solidnie. Powywalalo te kostke brukowa do gory, ze sa takie solidne uskoki i to w paru miejscach w miescie. U was tez tak jest, czy to przypadlosc tylko w moim miescie ?
Enjo
1234
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 sty 2026, 10:43
Zygmunt-1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 28 sty 2026, 10:54
Wniosek jest tylko jeden - no i po co ten śnieg?!Mr.Chris pisze: ↑28 sty 2026, 10:28Ja mam targ kilkadziesiąt metrów od bloku i czasami naprawdę się przydaje. Dużo lepsze owoce i warzywa niż w oddalonym o 300m Leclercu, a i są dwa sklepy mięsne z mięsem dużo lepszej jakości.
Btw. Odkąd odkopałem samochód, to trochę więcej jeżdżę i jestem przerażony jak ulice popękały po tej zimie. Budżet i tak jest wydrenowany po odśnieżaniu i to pewnie jeszcze nie koniec, a te dziury trzeba będzie ogarnąć, bo niektóre są naprawdę spore. To będzie ciężki rok dla samorządów.
Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 28 sty 2026, 10:55
Racja, chodziło mi o minięty już zjebany okres, a to przecież jeszcze nie koniec.
Nie wszystko jest w pełni odśnieżone, na wielu chodnikach dalej zalega ubita warstwa śniegu, ale tam gdzie jest to nie widziałem żadnych problemów - z wyjątkiem jednego miejsca, ale nie chodzę często tamtędy, więc czy to było kiedyś, czy nie, to bóg (albo przynajmniej ktoś kto tam często przechodzi) raczy wiedzieć.
Chodzisz do sklepu flirtować z kasjerkami?Zygmunt-1 pisze: ↑28 sty 2026, 10:43Ale co zauważyłem to sprzedawcy na takich bazarkach są bardziej życzliwi i sympatyczniejsi niż spora część paniuś na kasie w markecie. Ostatnio w Biedronce niedaleko mnie zatrudnili Ukrainkę. Z daleka widać, że to Ukrainka, ma dość widoczną wschodnią aparycję i poczucie estetyki, tak to nazwijmy. Do tego jest niesympatyczna i zachowuje się jakby siedziała tam za karę. Oczywiście, też zdarzają się sympatyczne panie kasjerki, ale jakoś na tych bazarach lepiej wspominam handlarzy.
Mnie przekonywać nie musisz, ja też należę do grona śniego hejterów
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sty 2026, 11:05
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 28 sty 2026, 11:20
johny batonik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 sty 2026, 11:28
cloner
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 28 sty 2026, 11:29
No tak, tylko tylko fajnie jak powiesz tej kasjerce "dzień dobry" czy "do widzenia", a ona odpowie i nie ma przy tym grymasu jakby ją zesłali na odrabianie godzin społecznych na tę kasę. Albo przewracanie oczami czy bycie niemiłym w stosunku do starszych ludzi, którzy np. mają problem z przeliczeniem drobniaków i dają na dłoni monety. Czasem taka kasjerka nie musi się odzywać żeby było widoczne jej podejście do klienta. Jednak praca z ludźmi wymaga jakichś podstaw.Mr.Chris pisze: ↑28 sty 2026, 10:55Chodzisz do sklepu flirtować z kasjerkami? Ja samoobsługowa mode nie licząc jak mam naprawdę ogromne zakupy co jest rzadkością, ale nawet przed samoobsługowymi to zwykle było przyjść, poczekać aż skasuje, zapłacić i pójść. W 99% przypadków "rozmowa" ograniczała się do "dzień dobry" oraz "dziękuję i życzę spokojnego dnia/wieczoru" z mojej strony oraz "dzień dobry", "do widzenia" czy ewentualnie "dziękuję i wzajemnie" ze strony kasjerki.
Zygmunt-1
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 28 sty 2026, 11:33
Prawda, jest to pozytywnie skorelowane. Podobnie jak to, że im głupsza osoba, tym bardziej skłonna do trolowania i durnego zaczepiania innych ludzi bez powodu.johny batonik pisze: ↑28 sty 2026, 11:20Zazwyczaj jest tak, że osoby, które lubią niskie temperatury są grube
venomik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 28 sty 2026, 11:37
Zazwyczaj tak. Szczupła i zdrowa osoba przy wysokich temperaturach zakłada koszulę lnianą, krótkie spodenki, mokasyny i jedzie nad wodę albo beach bar w mieście, pije zimny napój i opala. Gruba osoba nie wychodzi z domu bo się poci i męczy przy takich temperaturach.
johny batonik
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio