Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 lut 2024, 14:48
Magnum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 25 lut 2024, 15:18
Eyesmon

Rezus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 13 mar 2024, 21:58
Keres
Post Wyświetl pojedynczy post autor: matt_ » 16 kwie 2024, 16:22
Obserwuję na Instagramie dziewczynę, która uczy polskiego na uniwersytecie w Biszkeku i realia, krajobraz bardzo podobne do Erywania, czyli taka Polska przed wejściem do UE. Owszem, Azja Środkowa to trochę rosyjski imperializm (nieżyczliwy powiedzieliby nawet "ruski mir") a trochę islam, ale to jest właśnie ciekawe, bo stykają się tu dwie różne kultury, przy czym to nie jest radykalny muzułmanizm. Nie wiem, czy pamiętasz relację Magnuma z Kazachstanu? Na Bałkanach też są muslimy a człowiek pić musi
matt_
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 16 kwie 2024, 17:26
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 24 kwie 2024, 5:14
Slim91

Post Wyświetl pojedynczy post autor: YoOoOgI89 » 24 kwie 2024, 8:16
Ale się złożyło. Też byłem ostatnio w Czarnogórze, a dokładnie od 16.04 do 21.04. Trzy noce w Kotorze i dwie noce w Budvie. Z Kotoru oczywiście wycieczka jednodniowa do Dubrownika i to był strzał w dziesiątkę chociaż jeden dzień to za mało by wszystko spokojnie zwiedzić. Kotor fajny, dobra baza na wycieczki. Budva straszna, ogromne hotele i kompletny brak ładu w tym mieście. Była jeszcze wycieczka na Jezioro Szkoderskie. Ogólnie Czarnogóra bardzo fajna chociaż też zabrakło 2-3 dni by dokładniej ją objechać. Za dwa miesiące znów Bałkany i tym razem sama ChorwacjaSlim91 pisze: ↑24 kwie 2024, 5:14Powiedziałem ostatnio. Bylem w Pizie. Procz wieży i okolic to nic ciekawego. Na kilka godzin - z lotniska pod wieżę mozna dojść w 25 minut. Chwilowo przypomniałem Florencję oraz Weronę. Tydzień później zawitałem na chwilę do Bristolu i Cardiff(trochę dłużej). Cardiff było okropne. Nie wiem czy nie najgorsze miasto z brytyjskich w którym bylem. Natomiast w ostatni weekend odwiedziłem Czarnogórę. Podogorica - fatalna. Natomiast Kotor ma potencjał, a jakby ktoś łączył to z Dubrownikiem to w ogóle super.
Jutro lecę na tripa Oman, Bahrajn, Dubaj, Abu Dhabi oraz Katar. Lot z Stambułu do Omanu będzie moim 200 lotem w życiu.
YoOoOgI89

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 22 cze 2024, 16:05
Enjo
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 19 lip 2024, 11:46
Sergek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 19 lip 2024, 14:34
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 wrz 2024, 22:19
DDK
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 wrz 2024, 22:24
cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 25 wrz 2024, 22:29