Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 lis 2024, 19:04
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 lis 2024, 19:17
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: HMK » 19 lis 2024, 21:53
Ja się najbardziej obawiałem tego pokazania co gdzie jest pod maską. Zawsze byłem zielony, jeżeli chodzi o kwestie motoryzacyjne to się na pamięć nauczyłem z książki, którą dostałem od typa, który mnie uczył co gdzie jest. A sam plac jest izi, choć tak teraz myślę to na wzniesieniu chyba się z ręcznego ruszało xD jak wyszedłem z egzaminu i zacząłem sam jeździć chyba nie zdarzyło mi się, żeby ruszyć pod górkę z ręcznego.
Niedaleko mnie jakieś tęgie głowy wpadły na pomysł (trasa Tarnów-Kielce, DK), aby zmienić ograniczenia (odcinek około 20 km) i z dominującej 70 km/h zrobili 50 km/h. Jakieś pojedyncze przejścia, przystanki, ale [ch**], zróbmy 50. Od tego czasu wzmożona ilość kontroli i nieoznakowanych. Dodając, droga spokojnie do jechania 90 km/h.
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 19 lis 2024, 22:00
Nie od ograniczeń, ale musi być przejście dla pieszych, choćby piesi nigdy tam nie chodzili. Nie wiem, czy zawsze, czy po prostu jeżeli nie ma żadnego w pobliżu, ale niektóre przetargi mają właśnie taki wymóg. Przejście dla pieszych natomiast wymaga ograniczenia prędkości.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 19 lis 2024, 22:20
Eyesmon
HMK

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 08 gru 2024, 14:38
Przyszłość jest teraz, starcze.post_id=1916017 pisze:20 lis 2024, 0:06Pierwszy samochód o napędzie wodorowym w Australii wchodzi na rynek, wraz ze stacjami ładowania. W zaledwie 5 minut ładowania samochód przejeżdża 900 kilometrów z pełnym bakiem i oczyszcza powietrze podczas jazdy.
Po raz pierwszy technologia wodorowych ogniw paliwowych jest stosowana seryjnie w samochodzie komercyjnym, a przede wszystkim pozwala na tak ważną autonomię, przy bardzo skróconym czasie ładowania.
Hyundai Nexo, samochód z małym cylindrem, który bije wszystkich producentów samochodów na świecie i ustanawia rekord zrównoważonego rozwoju, ładując 6,27 kilograma wodoru, który oczyszcza 449 100 litrów powietrza podczas podróży (tyle, ile zużywa oddychanie 33 osób przez cały dzień) i emituje tylko wodę z rury wydechowej.
Samochód ten nie emituje CO2 ani innych zanieczyszczeń; wystarczy pomyśleć, że równoważny pojazd z tradycyjnym silnikiem spalinowym emituje około 126 kg CO2 na tym samym dystansie. W ten sposób silnik wodorowy wkracza na rynek motoryzacyjny i zamierza dołączyć do silnika elektrycznego wśród rozwiązań w zakresie zrównoważonej mobilności, które przyjmuje świat. Hyundai staje się tym samym pierwszym producentem samochodów na świecie, który produkuje na rynek pojazd napędzany wodorowymi ogniwami paliwowa.
~ The New Earth
Delpiero14

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 gru 2024, 14:45
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 08 gru 2024, 14:48
venomik
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 08 gru 2024, 15:07
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 gru 2024, 15:32
Przecież to oczywiste. Takim.
Teraz około 90zł za kg. Na 100km potrzebujesz 0,8-1,2kg zależnie od stylu jazdy. Przy czym z tego co na szybko wyczytałem w internetach, to na zachodzie te ceny potrafią być o nawet połowę niższe ze względu na gęstszą infrastrukturę.
Mr.Chris

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 08 gru 2024, 18:46
Eyesmon

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mr.Chris » 08 gru 2024, 19:28
Mr.Chris
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Przema » 18 gru 2024, 9:26
Przema
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 18 gru 2024, 10:10
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin