Tytoń - Strona 14

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 09 maja 2006, 19:37

Martinho pisze:Moja laska pali
Co jej to daje?;).Ja mojego faceta oduczylam palic.Michal zrob tak i ty;).Co za przyjemnosc calowac sie z papierosem?:D :lol:
Co do dziewczyn ktore pala to prawda jest taka,ze wiekszosc pali bo kolezanka pali,inna czesc ze stresu..Osobiscie nie pale i dobrze mi z tym.Sprobowalam raz- i powiedzialam to nie dla mnie,bo co za przyjemnosc mam ze wypale fajke?

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 09 maja 2006, 19:41

Anika pisze:Co jej to daje?

Nie wiem nie gadalem z nia na ten temat... Ale jakby jej czegos to nie dawalo to pewnie by nie palila ;)

Anika pisze:Ja mojego faceta oduczylam palic.

AH ta kobieca perswazja ;) Tez bym sie oduczyl jakby laska tego chciala ;) Nie bylo by wyjscia ;)

Anika pisze:Co za przyjemnosc calowac sie z papierosem?

Nawet nie czuc posmaku papierosa jak sie z nia caluje ;) Moze to szybko wietrzeje :lol:
Anika pisze:Co do dziewczyn ktore pala to prawda jest taka,ze wiekszosc pali bo kolezanka pali,inna czesc ze stresu
Mi nie przeszkadza ze pali w koncu to jej zycie i nie bede jej do niczego zmuszal...

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 09 maja 2006, 19:46

cloner pisze:
Moja laska pali i brzydka wcale nie jest
no w porownaniu z Kaczynska - piekna :lol:
Cloner twoje zdjęcie dyskawalifikuje Cie w dyskusjach o dziewczynach, a tym bardziej krytykowaniu czyjejś, bo w końcu imie wszystkich dziewczyn które miałes kończyło się na .jpg

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 maja 2006, 20:16

'Piotrek' pisze:
cloner pisze:
Cloner twoje zdjęcie dyskawalifikuje Cie w dyskusjach o dziewczynach, a tym bardziej krytykowaniu czyjejś, bo w końcu imie wszystkich dziewczyn które miałes kończyło się na .jpg
Twoje foto moznaby wykorzystywac jako lewatywe :lol:

Reasumując, muszę orzec, iż wyglądasz mi na zacofanego, podjeżdżającego imbecyla, co oddaje mocz na swoich kumpli :lol:

[oby za to nie bylo WP :pray: ]

pozdrawiam

To do następnego. Wrócisz akurat przed mistrzostwami :lol: // K.J.

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 09 maja 2006, 20:32

Było !!!!!!

Nie pale, bo nie lubie. Moja laska nie pali, bo jej nie pozwalam, a dlaczego to się domyśleć, palacze wy!

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 09 maja 2006, 21:12

Anika pisze:Ja mojego faceta oduczylam palic.
A to pantofel jeden :P
]:->
cloner
Zbanowany
Lider Drużyny
:rotfl4:

Jezeli chodzi o mnie i "Tyton"
- nie pale i nie palilem - moze dlatego ze swego czasu trenowalem
- no chyba ze liczyc sporadycznie tyton na potrzeby "rozrobienia czegos" ale to naprawde bardz bardzo rzadko 8)
- palenie w moim towarzystwie mi nie przeszkadza :P
- jezeli zas chodzi o dziewczyne - ktorej nie mam :P wolalbym alby nie palila :D

Awatar użytkownika
Anika
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anika » 09 maja 2006, 21:22

czeher pisze:A to pantofel jeden
Od razu pantofel :p.Co się nie robi/robiło z miłości;)

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 09 maja 2006, 21:33

'Piotrek' pisze:
cloner pisze:
o kur.wa :shock: ladny pojazd...nie zdziwie sie jak zobaczymy znajoma twarz w jednym z odcinkow "Jestes Piekna"

co do papierosow...osobiscie mi jako czynnemu sportowcowi nie wypada palic, i nie pale. Chociaz czasem w glebszym stanie upojenia zapale dla towarzystwa max. L&M light, inne gryza za bardzo w grdyke.
czeher pisze:[
- no chyba ze liczyc sporadycznie tyton na potrzeby "rozrobienia czegos" ale to naprawde bardz bardzo rzadko 8)

o tym zapomnialem... :P

Nie nabrałem się. 1 WP // K.J.

Awatar użytkownika
Hunti
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hunti » 26 maja 2006, 8:29

Ja mimo młodego wieku niestety pale :roll: . Choć napewno teraz mniej bo starzy często mnie czapili, ale pale. Najczęściej jak już mam kupić paczke fajek to Viceroy (Czerwone). Moją największą przerwą nie palenia było 30 dni. Teraz mniej pale, i możliwe że wkrótce rzuce.

Awatar użytkownika
squash
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: squash » 27 maja 2006, 19:10

ja tam wolę tabakę, mniej szkodliwa, tańsza i starcza na dłużej :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Tytoń

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 26 sty 2016, 1:30

W kioskach trwa wyprzedaż zapasów tytoniu. Wchodzą nowe, wyższe ceny. Papierosy drożeją, a prawdopodobnie już w maju zmienią się także ich pudełka. Na takie, że palaczom ma się odechcieć już palić. Ale o tym za chwilę. Najpierw trochę o pieniądzach.

W tej chwili półki w punktach handlowych, w których można kupić tytoń, pustoszeją. Dlaczego? Ponieważ zaczyna obowiązywać nowa, wyższa akcyza na tytoń. Zmienią się więc banderole, a ceny wzrosną. Gdzieniegdzie już paczka najpopularniejszych papierosów kosztuje o 50 groszy więcej niż dotychczas. Ale ponieważ stare banderole z 2015 roku będą jeszcze obowiązywały do końca lutego, wyprzedaż po niższych cenach trwa w najlepsze. Dlaczego handlowcy nie podwyższają cen? Bo nie mogą. A dlaczego wyprzedają zapasy? Bo to, co im zostanie, ze starymi znakami akcyzy, po lutym będą już mogli tylko oddać na przemiał.

To nie koniec. Polska do 20 maja musi jeszcze dostosować swoje prawo do unijnej dyrektywy. A ta nakazuje m.in. zmienić wygląd opakowań - mają być na nich widoczne drastyczne zdjęcia przedstawiające m.in. osoby cierpiące na wszelkiego rodzaju choroby spowodowane paleniem - oraz zlikwidować w punktach sprzedaży informacje, że jest tam dostępny tytoń. Zmian jest więcej, ale projekt nowej ustawy dopiero trafił do sejmu. Czasu jest więc mało. Nie wiadomo też jak dokładnie mają wyglądać nowe opakowania. - Istnieje więc obawa, że producenci nie zdążą ze zmianami i towaru zabraknie. Ale sądzimy, że jednak będzie ustalony czas na dostosowanie się do nowych przepisów - uspokajają w białogardzkiej hurtowni.

Jakub Roszkowski
W sumie co raz częściej już spotykam u nas w kraju ludzi, co kręcą sobie sami.
Najlepsza opcja nie palić. Wiem, że można bo od paru ładnych lat potrafię robić po kilkanaście tygodni przerwy.

Jakie jaracie ;d ?
Od kilku lat preferowałem Camele, z racji przypomnienia mi smaku dzieciństwa. Później zdałem sobie sprawę, że są za mocne.
Zazwyczaj biorę LM czerwone, ale Lucky Strike też robią furorę wśród znajomych.

Jaki najlepszy sposób żeby nie jebało z mordy ? Ja zawsze mam przy sobie winterfresze.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2016, 8:20

kaczy pisze:To nie koniec. Polska do 20 maja musi jeszcze dostosować swoje prawo do unijnej dyrektywy. A ta nakazuje m.in. zmienić wygląd opakowań - mają być na nich widoczne drastyczne zdjęcia przedstawiające m.in. osoby cierpiące na wszelkiego rodzaju choroby spowodowane paleniem
Typowo unijne marnowanie papieru na przepisy i marnowanie kasy. Od dziesięciu lat na skutek badań między innymi neuromarketingowych wiadomo, że tego typu zabiegi nie zniechęcają palaczy do ich nałogu. Ba, nawet zachęcają. W krajach, w których takie paczki już istnieją część palaczy wybiera sobie w sklepie ulubiony drastyczny obrazek. :)

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 sty 2016, 8:52

Kluchman pisze:
kaczy pisze:To nie koniec. Polska do 20 maja musi jeszcze dostosować swoje prawo do unijnej dyrektywy. A ta nakazuje m.in. zmienić wygląd opakowań - mają być na nich widoczne drastyczne zdjęcia przedstawiające m.in. osoby cierpiące na wszelkiego rodzaju choroby spowodowane paleniem
Typowo unijne marnowanie papieru na przepisy i marnowanie kasy. Od dziesięciu lat na skutek badań między innymi neuromarketingowych wiadomo, że tego typu zabiegi nie zniechęcają palaczy do ich nałogu. Ba, nawet zachęcają. W krajach, w których takie paczki już istnieją część palaczy wybiera sobie w sklepie ulubiony drastyczny obrazek. :)
Moze tak jest w przypadku osob ktore sobie racjonalizuja ze ich to nie dotyczy albo znajomy znajomego pali juz 30 lat i nic mu nie jest jeszcze mysli o przebiegnieciu polmaratonu. Dla wieloletniego palacza raczej nie bedzie to wystarczajacy impuls do zerwania z nalogiem. W ich przypadku otrzezwienie zazwyczaj przychodzi z lekarska diagnoza kiedy czesto jest juz za pozno. Chociaz i wtedy zdarzaja sie przekory: no jak juz mam tego raka to przynajmniej troche go podtruje fajkami.
Sadze ze w zamysle tworcow te opakowania maja bardziej dzialac odstraszajaco na potencjalnych nowych palaczy glownie mlode osoby ktore chca sprobowac. Latwo zaczac trudniej przestac.
Jak dla mnie taka proba profilaktyki jest dobra i jestem za.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 26 sty 2016, 9:00

Powiedziałbym, że przynajmniej ogólna wiedza na temat szkodliwości palenia jest wiedzą powszechnie znaną już w przedszkolu i każdy czy to nałogowy czy okazjonalny palacz doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że się truje i jakie moga być konsekwencje długoterminowe. Być może ktoś nie zacznie od takiej kampanii palić, ale czy w przypadku takich osób jest to skuteczniejsze niż obecne napisy? Mam wątpliwości. Jak ktoś zaczyna palić to prawdopodobnie mają na to wpływ przede wszystkim czynniki środowiskowe, społeczne.

Awatar użytkownika
Rezus
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2685

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rezus » 26 sty 2016, 9:14

Rok temu w okolicach kwietnia wróciłem do nałogu po 10 latach, splot pewnych czynników sprawił, że w listopadzie rzuciłem i jestem szczęśliwym niepalącym.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”