TouReQ pisze:Moj egzaminator mowil, ze kierowca to sie stajesz po tysiacu kilometrow.
A ja w pracy dziennie robię około 300-450 km. Tragedia. Już mi jazda nie sprawia takiej przyjemności co kiedyś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 31 maja 2008, 15:39
TouReQ pisze:Moj egzaminator mowil, ze kierowca to sie stajesz po tysiacu kilometrow.
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 maja 2008, 17:17
Na szczescie ja jeszcze zdarze zrobic prawko, byloby glupotą gdybym wsiadl na mojego Junaka dopiero w wieku 24 lat. Wolalbym go sprzedac.pablisso pisze:na razie zabierają się za zmiany w prawie jazdy na motory- więcej kategorii mają zrobić tak, by gość w wieku 27lat miał dopiero wszystkie uprawnienia, na wszystkie maszyny- i dobrze
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 18:19
Nie znam danych a pewnie nikt ich nie zna ale myślę że w cale niemały procent użytkowników jeździ w ogóle bez prawka na motor. W końcu jak wsiadasz na jakiegoś ścigacza jedna jazda i może być po prawku to zbytnio nie ma co się dziwićpablisso pisze:na razie zabierają się za zmiany w prawie jazdy na motory- więcej kategorii mają zrobić tak, by gość w wieku 27lat miał dopiero wszystkie uprawnienia, na wszystkie maszyny- i dobrze!
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 maja 2008, 18:45
ossy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 18:58
Podnosić wieku też za bardzo nie można bo człowiek im starszy tym gorzej się uczy i też nie wszystkim rozum przychodzi z wiekiem. Ale obniżać chyba bym nie obniżał. Po prostu jak to mówiono dorzucić przepis o jeździe z opiekunem i być może czasowe prawko.ossy pisze:Lepiej wg mnie byloby podniesc bariere ale wymyslic jakies jazdy z opiekunem nawet jesli masz 18 lat na samochod, bo przed wszystkim jadac samochodem oprocz swojego zycia narazasz takze bezpieczenstwo innych.
Tylko że pewnie w niektórych przypadkach dochodzi do tego jeszcze nadmierna prędkość.ossy pisze:I tak wg statystyk blisko 80% wypadkow motocyklistow spowodowanych jest NIE z winy motocyklisty.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 31 maja 2008, 19:04
dziki
Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 31 maja 2008, 19:19
Mysle ze gdyby podniesiono np do 21 roku zycia, to nikt nie byllby na tyle stary zeby sie nie nauczyc. Albo prawko od 18, ale do 21 roku zycia musisz jezdzic z opiekunem lub samochodem o niskiej pojemnosci.Yukasz pisze:Podnosić wieku też za bardzo nie można bo człowiek im starszy tym gorzej się uczy i też nie wszystkim rozum przychodzi z wiekiem. Ale obniżać chyba bym nie obniżał. Po prostu jak to mówiono dorzucić przepis o jeździe z opiekunem i być może czasowe prawko.
Nadmierna predkosc tez zaliczana jest jako z winy motocyklisty.Yukasz pisze:Tylko że pewnie w niektórych przypadkach dochodzi do tego jeszcze nadmierna prędkość.
nie masz racji nietety. popatrz do mojego profilu na date urodzin, dopiero we wtorek ide sie zapisac na kurs.dziki16 pisze:ossy
teraz tak mowisz ze trzeba podniesc bariere wiekowa bo sam juz zdales i teraz szpanujesz...
ossy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 maja 2008, 20:00
Ja jak widzę niektórych małolatów i ich popisy albo różne akcje gówniarzy na drogach to dorzuciłbym obowiązkowe jakieś badania psychologiczne a niektórym dożywotnio pozabierał prawo jazdy i na pewno nie pozwalał zdawać
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 31 maja 2008, 20:36
Wiem że tak powinna byc traktowana ale napisałem o tym gdyż szokują mnie te daneossy pisze:Nadmierna predkosc tez zaliczana jest jako z winy motocyklisty.
A już myślałem że zaliczasz się do tych gówniarzyczeher pisze:
A tak na serio dziisaj...
Kto wie, może byś komuś uratował życie a tak...czeher pisze:Chociaz to nie ejst zgodne z moja natura to chetnie bym doniosl na osoby ktory siadaja po piwkach a znam takich kilka - dla mnie debilizm
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 01 cze 2008, 7:43
Yukasz pisze:Ja jak widzę niektórych małolatów i ich popisy
Loczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 01 cze 2008, 9:18
Berik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kaczormistrz » 01 cze 2008, 10:36
Kaczormistrz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 cze 2008, 10:48
czeher

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 03 cze 2008, 14:00
Hanni