Prawo jazdy - Strona 17

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy masz prawo jazdy ??

Tak
57
45%
Nie i nie mam zamiaru robic
6
5%
Nie ale chce zrobic
63
50%
Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Re: Prawo jazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 12 gru 2014, 11:26

cloner pisze:Odświeżam stary temat.
Takie pytanie: czy taki stary alkoholik jak ja ma szanse nauczyć się tego wszystkiego i zdać prawko? :boruta: No i ewentualnie w jakim okresie najlepiej się zapisać :wink:
nie masz prawka jeszcze? A ile Ty masz lat? :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2014, 11:35

28 skończone. No widzisz, nie wszyscy faceci od małego interesują sie motoryzacją. No i nie wszystkich którzy kończąc osiemnastkę, stać na kupno auta.

Awatar użytkownika
Luminos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Luminos » 12 gru 2014, 11:40

Nowa teoria to pogrom dla każdego, niezależnie od wieku :P
Jazda to nie jest problem. Jeżeli jest się odpowiednio skoncentrowanym na egzaminie i nie odpowiada na zaczepki egzaminatora (kilku kolegów dało się sprowokować na pytanie "I cały czas będziemy za tym tirem jechać"?), to praktyczna część jest wdg mnie nie do oblania.

Jazdy potrafią bardzo nużyć, jak masz już zrobione ok. 20 godzin jazdy. 80% czasu to jest parkowanie wszelkiej maści, reszta to sposób jazdy na rondach itd.

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 12 gru 2014, 11:55

cloner pisze:28 skończone. No widzisz, nie wszyscy faceci od małego interesują sie motoryzacją. No i nie wszystkich którzy kończąc osiemnastkę, stać na kupno auta.
No spoko spoko,tylko pytałem ;)

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 gru 2014, 12:04

Moja siostra zrobiła prawko w wieku 35 lat bo jej mąż kazał i okazało sie że ma ukryty talent do tego,zdala za 1 razem i jezdzi naprawde dobrze,choć słyszała że w tym wieku już nie powinna.Wiec głowa do góry choć szczerze mówiąc nie wiem jak wygląda obecnie prawo jazdy bo ja zdawałem epoke temu.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 gru 2014, 12:32

Ja prawko zrobiłem jeszcze w liceum i nie żałuję. Niższe ceny, stare warunki - było lepiej. Dzisiaj, pomijając fakt, że jest drogo i na innych zasadach, po prostu ciężko by było znaleźć czas.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 gru 2014, 13:00

cloner pisze:28 skończone. No widzisz, nie wszyscy faceci od małego interesują sie motoryzacją. No i nie wszystkich którzy kończąc osiemnastkę, stać na kupno auta.
Ja mam 21, prawko zaczalem robic na pierwszych wakacjach po skonczonej osiemnastce mimo ze wiedzialem ze przez najblizsze kilka lat nie bede mial auta. Po prostu jest to rzecz ktora zawsze sie moze przydac i w zaden sposob nie zaluje ze zrobilem. A czy da sie nauczyc? Wszystko zalezy od checi, chodz znam pare wyjatkow :)

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 gru 2014, 13:15

No i nie wszystkie kobiety interesują się motoryzacją, a jeżdżą :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 gru 2014, 13:20

DDK pisze:A czy da sie nauczyc? Wszystko zalezy od checi, chodz znam pare wyjatkow
Trudno się nie zgodzić. Wszystko zależy od chęci, CHOĆ znam parę wyjątków.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 12 gru 2014, 13:27

Duch pisze:Ja prawko zrobiłem jeszcze w liceum i nie żałuję. Niższe ceny, stare warunki - było lepiej. Dzisiaj, pomijając fakt, że jest drogo i na innych zasadach, po prostu ciężko by było znaleźć czas.
Identycznie u mnie. Teraz to nie wiem czy bym w ogóle zdał na tych nowych zasadach. Ale życzę Ci cloner powodzenia. Dla chcącego nic trudnego.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 gru 2014, 13:32

Luminos pisze:Nowa teoria to pogrom dla każdego, niezależnie od wieku :P
Ale jest jakaś nowa teoria czy jak zdawałęm w 2013 to jest ta, o której mówisz? Czy znowu jakaś nowa weszła?

Bo ja zdałem na 100% z palcem w dupie. Ale może fakt, że znam przepisy od małego i się zawsze interesowałem przepisami i znakami drogowymi pomaga :lol:

Swoją drogą, miałem taką śmieszną sytuację. Nie zdałem praktycznego za pierwszym razem i wracając do WORD-u egzaminator mnie pyta, jak nowa teoria. Ja mówię że 100% bez problemu. A on się zdziwił bardzo :lol: Nie wiedziałem czy mam to uznać za wrzutę czy tylko tak powiedział z powodu tych plotek o teorii.

Moje jazdy były super, ale ogólnie poznałem instruktora na forum Skyscraper City i przez to poszedęm do jego szkoły i jeździłęm z nim więc była inna dynamika. Ale ogólnie było bardzo fajnie, z niecierpliwością czekałem na każdą następną jazdę i kurs wspominam świetnie. Aczkolwiek chyba pod tym względem jestem wyjątkiem, bo wszyscy znajomi z którymi gadałem traktowali kurs jako przykry obowiązek.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 gru 2014, 15:16

cloner pisze:
DDK pisze:A czy da sie nauczyc? Wszystko zalezy od checi, chodz znam pare wyjatkow
Trudno się nie zgodzić. Wszystko zależy od chęci, CHOĆ znam parę wyjątków.
moj blad, ale tak to jest jak sie korzysta z jakiejs starej klawiatury i na nia patrzy i nie mysli co pisze.

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 12 gru 2014, 17:40

Ja poszedłem 2 miesiące przed osiemnastką, wiedząc, że nie będę miał od razu auta. No ale w domu były dwa inne, także nie musiałem mieć swojego, a nawet jakby nie było żadnego to i tak bym poszedł, bo zawsze się może przydać, a lepiej zrobić za małolata jak jest więcej czasu. No i też się motoryzacją nie interesowałem, także słabe te argumenty cloner :wink: Co to terminu, to lepiej zapisać się tak, żeby móc jeździć i zdawać jak będzie ciepło, a nie jak ja - czyli na jesieni i w zimę, kiedy jest śnieg i warunki jakie są każdy wie. Także polecałbym w okolicach kwietnia iść na kurs. Tak w ogóle to już 6 lat i 9 msc jak odebrałem prawko :P

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 12 gru 2014, 17:50

Moja ciotka ma 56 lat, na poczatku tego roku poszła na prawo jazdy i za 4 razem zdała. Moze nie jest mistrzem kierownicy,ale jakos sobie radzi i dupsko wozi autem :wink:

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 gru 2014, 17:54

Co do pory egzaminu to są dwie opinie:

1) latem, bo warunki pogodowe często są idealne, no chyba, że burza jakaś, ale tak to sucho, ciepło i późno się robi ciemno

2) w samym środku zimy, najlepiej wczesnym rankiem, bo warunki najczęściej są do dupy, każdy jedzie 20 na godzinę, drogi są tak odśnieżane, że nie da się jechać za blisko albo za daleko osi jezdni

Ja zdawałem akurat latem, ale mam znajomych co wybrali drugą opcję i podobno nie da się nie zdać :wink: Prawko zrobiłem na czwartym roku, wcześniej nie było mi potrzebne. Głogów jest takim miastem, że wszędzie można trafić z buta w pół godziny, a po Poznaniu jeżdżę komunikacją. Nawet teraz, jak mam już swój własny samochód to wybieram MPK. Raz, że taniej, a dwa, że ja leniwy jestem i wolę się w tramwaju pogapić w okno niż stać w korkach własnym samochodem (Poznań jest tragiczny pod tym względem) :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”