Prawo jazdy - Strona 18

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy masz prawo jazdy ??

Tak
57
45%
Nie i nie mam zamiaru robic
6
5%
Nie ale chce zrobic
63
50%
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Re: Prawo jazdy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 gru 2014, 19:33

Ja bym chciał móc żyć bez samochodu, ale w USA to prawie niemożliwe :( Trzeba mieszkać w wielkiej metropolii.

Awatar użytkownika
edmundo
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: edmundo » 27 gru 2014, 11:35

JestemHardcorem pisze:Moja ciotka ma 56 lat, na poczatku tego roku poszła na prawo jazdy i za 4 razem zdała. Moze nie jest mistrzem kierownicy,ale jakos sobie radzi i dupsko wozi autem :wink:
To mnie teraz zachęciłeś! Musze swojej teściowej nałożyć do głowy i niech robi :)

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 mar 2015, 17:53

Pierwszy egzamin przerwany po 30 minutach. - niedopuszczenie do kolizji przez egzaminatora.

Dostałem jakiegoś zaćmienia umysłu. Gościu mówi, że mam skręcać w lewo. Ja trochę zwieszony zastanawiam się czy tu czy na następnym w lewo. I gdy minąłem już skrzyżowanie, zakręciłem na całą pizde i dodałem gazu. Gdyby nie wyjątkowa czujność egzaminatora staranował bym ogrodzenie posesji. Jak blondynka :suicide:
W Środę drugie podejście. Już zapisałem się na 12 godzin doszkalających w 3 dni poprzedzające. Mam nadzieję, że uporam się z tym wreszcie, bo jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to za tydzień jadę do roboty na kilka miechów i znów zapomnę przepisów i techniki.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2015, 17:57

Dostałem jakiegoś zaćmienia umysłu. Gościu mówi, że mam skręcać w lewo. Ja trochę zwieszony zastanawiam się czy tu czy na następnym w lewo. I gdy minąłem już skrzyżowanie, zakręciłem na całą pizde i dodałem gazu. Gdyby nie wyjątkowa czujność egzaminatora staranował bym ogrodzenie posesji. Jak blondynka

Mistrz :lol2:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2015, 18:04

Kamil232 pisze:Mistrz
ta, mistrz, do czasu aż kogoś zabije

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2015, 18:12

Oj bez przesady. Chyba jak człowieka zobaczy to gazu nie doda. Skoro w ogóle został dopuszczony do egzaminu to na jazdach musiało to wyglądać w porządku. Zestresował się na egzaminie, przeoczył instrukcje egzaminatora chciał naprawić błąd i wyszło jak wyszło. W stresie różne dziwne rzeczy ludzie robią.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 12 mar 2015, 18:22

Jazdy nie maja nic wspólnego z dopuszczeniem do egzaminu bo wystarczy ze wyjeździsz godziny i jedziesz sie zapisać ;) ale kaczy mistrz :D

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2015, 18:27

No za moich czasów przynajmniej w mojej szkole było coś takiego jak egzamin wewnętrzny. Jakbyś dał dupy to by Ci tych kwitów nie wystawili żeby pójść na egzamin.
Nie wiem jak jest teraz. W każdym bądź razie sądzę, że jakby kaczy jeźdźił po ogrodzeniach czy coś w ten deseń to sądze, że instruktor by jakoś zaareagował, że się jeszcze na egzamin nie nadaje i poradził mu dokupić dodatkowe lekcje.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 mar 2015, 18:31

kaczy pisze:Już zapisałem się na 12 godzin doszkalających w 3 dni poprzedzające
Ja tam miałem 3 godziny przed egzaminem, tzn od 7 do 10 jeździłęm, poszedłem do domu, o 16 pojechałem i nie zdałem. W ogóle ja miałem akcje taką, że kompletnie zestresowany, na początku już na placu noga mi latała na sprzegle i wszystko na nic. Wyjechałem, gościu kazał skręcić lekko w lewo tam gdzie ZAWSZE się jeździło na jeździe w prawo i podobno w 90% przypadkach jeździ się w prawo i ja głupotę zrobiłem bo już nie mogłem na pas wrócić. Potem na rondzie kazał pojechać w lewo to ja zawróciłem :rotfl4: ostatecznie oblałem bo na 3 pasmowym rondzie wyprzedziłem na przejściu - oczywiśćie to wyprzedzanie bylo takie, że ja jechałem pewnie 40 km/h a koleś 35 km/h i się lekko przed niego wychyliłęm, ale prawnie to już wyprzedzanie i przejście i kaput.

Potem miałem drugie podejście o 11 rano, wstałem, pojechałęm na luzie, bez jazd parę dni wcześniej i było bez żadnego problemu wszystko szybko pieknie zdałem. Może te 3 godziny to za dużo przeciązenia było i stresu, może nie ma się co tak przeładowywać tuz przed egzaminem.
BadBoy pisze:Jazdy nie maja nic wspólnego z dopuszczeniem do egzaminu bo wystarczy ze wyjeździsz godziny i jedziesz sie zapisać ;) ale kaczy mistrz
To zależy od szkoły. Nie każda szkoła ci da papiery jeśli stwierdzą, że jesteś do dupy i nic z tego nie będzie. Jest w końcu egzamin wewnętrzny Ale wiem, że są szkoły, które po prostu olewają to i cię puszczą tak czy inaczej...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 12 mar 2015, 18:52

Magnum pisze:To zależy od szkoły. Nie każda szkoła ci da papiery jeśli stwierdzą, że jesteś do dupy i nic z tego nie będzie. Jest w końcu egzamin wewnętrzny Ale wiem, że są szkoły, które po prostu olewają to i cię puszczą tak czy inaczej...
Cały kurs ukończyłem w 2012 roku, więc już sporo wiedzy przepadło. A egzamin wewnętrzny wyglądał tak, że wcale się nie odbył. Po rozmowie z instruktorem doszliśmy do wniosku, że będę musiał dobrać dodatkowych godzin, bo nie ogarniam, a on i tak mi to zaliczy, żebym chociaż papierki miał z głowy.
Kamil232 pisze: Zestresował się na egzaminie, przeoczył instrukcje egzaminatora chciał naprawić błąd i wyszło jak wyszło. W stresie różne dziwne rzeczy ludzie robią.
Dokładnie tak było. Zamyśliłem się. Po za tym to moje pierwsze podejście do praktycznego, a tutaj zasadnicza różnica, że instruktor zawsze wszystko korygował, a egzaminator tylko wyczekuje błędu.

Od Stycznia zdający dostali bonus w postaci jazdy ekologicznej. tzn. jeśli nie będzie się hamować silnikiem, nieelastycznie operować sprzęgłem czy piłować za długo na dwójce to legalnie upierdolą człowieka.Ma być płynna jazda.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 mar 2015, 19:43

A teorię masz zrobioną? Nie bylo tak, że teoria byla ważna rok? Musiałeś od nowa robić czy dopiero teraz się wziąłeś?
kaczy pisze:Cały kurs ukończyłem w 2012 roku, więc już sporo wiedzy przepadło.
To powinno być jak z jazdą na rowerze, tego się nie powinno zapominać :wink: Ja po egzaminie rok nie jeździłem wcale ale wsiadłem i jeżdżę teraz regularnie.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 12 mar 2015, 19:46

pewnie że jest jak z jazdą na rowerze.
Jak JUŻ SIĘ NAUCZYSZ, to potem możesz nie jeździć 20 lat, wsiądziesz i pojedziesz jak dawniej.

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 12 mar 2015, 20:39

W przypadku kaczego może się skończyć podobnie jak ze szwagierką mojego znajomego z roboty:kilkanaście egzaminów,a i tak bez prawka :wink:

Swoją drogą zawzięta z niej babka musi być.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 12 mar 2015, 20:47

Prawda jest taka że nie każdy nadaje się na kierowce i nie każdy musi mieć prawko. Drugą sprawą to program nauczania na kursach- wordy i ośrodki to maszynka do strzepania kasy, oni Cie uczą jak zdać a nie jak jezdzić .

Dla mnie osoba która oblewa 5 raz powinna już miec ustawowo zakaz posiadania prawa jazdy ale to tylko moje zdanie

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 12 mar 2015, 21:37

Prawda jest taka że nie każdy nadaje się na kierowce i nie każdy musi mieć prawko. Drugą sprawą to program nauczania na kursach- wordy i ośrodki to maszynka do strzepania kasy, oni Cie uczą jak zdać a nie jak jezdzić .
To jest właśnie tragiczne w USA - bo tutaj trzeba mieć praktycznie prawo jazdy :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”