Rower... - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 20 sie 2008, 16:27

Piękny rower :] jedyne co mogę z nim zrobić to ustawić sobie na tło pulpitu. Dowcip pierwsza klasa
czeher
:brawo:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2008, 16:29

Możesz sobie zakupić używaną kolażówkę tak jak ja. Wydałem 600 złotych za używaną Meride, na Sorze, praktycznie w ogóle nie zniszona. Ale to była okazja i to duża.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2008, 16:50

kolażówka fajna sprawa, ale najlepsze są BMX'y :> i złożenie fajnego sprzętu wychodzi dużo taniej niż eMTeBeki

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2008, 16:51

Bmx'y są fajne jak masz gdzie jeździć przede wszystkim ;-) A poza tym, trzeba być nieźle sprawnym, żeby wykonywać na nich jakieś ewolucje ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 sie 2008, 16:55

to prawda, ale mi tam frajde sprawia nawet kilko-kilometrowy sprint do kumpla, czy na boisko :D

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Re: Rower...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 22 lut 2015, 14:24

Wiosna, wiosna przylazła, więc mogę się pochwalić, że po piętnastomiesięcznej przerwie mogę nareszcie otworzyć sezon rowerowy :jupi:

I teraz zapytanie: czy w ciągu dnia muszę mieć zamontowane oba światła czy tylko jeśli jeżdżę po zmroku? Bo za cholerę nie mogę tego dziadostwa zamontować z tyłu, a nie chciałabym żeby mnie znów mandatem straszyli.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 23 lut 2015, 4:36

Ja właśnie wczoraj wyciągnąłem rower ze strychu i powoli zaczynam sezon rowerowy ;) a co do światła to nie wiem czy jest wymagane. Ale żeby byl taki problem z montażem? Ja kupilem światełko za chyba 25 zl i jest montowane na gumce do rury siodełka ;)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2024
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 23 lut 2015, 4:37

No kuźwa, już dwa kupowałam [w różnym typie] i żadnego na tym gównie zamontować się nie da.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 23 lut 2015, 5:32

Zgodnie z prawem światło jest obowiązkowym wyposażeniem roweru i musisz je mieć zamontowane zawsze. Tak samo jak i dzwonek. Aczkolwiek pokaż mi kogoś, kto dostał kiedykolwiek mandat za brak zamontowanych świateł podczas jazdy w dzień.... :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 mar 2015, 0:04

Wrócę do tematu, który wywołał Bassu. Przymierzam się do kupna dwóch rowerków, jednego dla siebie, drugiego dla lubej. Cena to tak max do 1500 zł za każdy. Od razu piszę, że składanie tego samemu po częściach odpada, fajna zabawa ale nie przy moim obecnym deficycie wolnego czasu. Zastosowanie głównie rekreacyjne i miejskie ale miło żeby można było wyskoczyć na tym też gdzieś od święta do lasu albo w teren więc za kolarzówki podziękuję. Używki wchodzą w grę.

Jak macie jakieś złote rady, propozycje, ew. miejsca godne polecenia gdzie można coś dopaść to będę wdzięczny.

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 26 mar 2015, 0:51

A mi ostatnio rower zajebali. 1 Koledze również, dla koleżanki także. Plaga jakaś. :suicide:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 mar 2015, 1:10

mi jakoś nigdy nie ukradli, może dlatego ze mam taki, który dostałem na komunię :lol2: (1992 rok). Znajomy ma bzika na punkcie rowerów, jeździ amatorsko, ale za kilka tysięcy sobie sprawił rower, jakieś przerzutki, czy inne pierdoły co po kilka stówek wychodzą. Po co to komu? Dla mnie wazne, ze ma dwie napompowane opony i siodełko :P

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 26 mar 2015, 1:19

Też się woziłem swoją komunijną Nevadą aż zdechła. Też wychodziłem z założenia, że nie ma znaczenia jaki jest rower dopóki z kumplem nie wybraliśmy się na nie tak długą przejażdżkę, na której wyprułem flaki cały czas go goniąc. Zamieniliśmy się sprzętem w drodze powrotnej i różnica była kolosalna. To ja stałem się Spritem ;)

Planuję się na stałe przesiąść na rower od kwietnia. Problem w tym, że nie mam się póki co na co przesiadać. A jak już mam wywalać na to niemałe siano to chce żeby było na lata.

Z tego co wyczytałem na forach rowerowych to hitem są te rowerki polskiej firmy, które zdecydowanie wygrywają w kategorii cena/jakość:

http://allegro.pl/juz-jest-king-of-the- ... 77791.html

http://allegro.pl/dlugo-oczekiwany-pogr ... 39065.html

Patrząc na osprzęt ten wygląda też spoko ale swoje kosztuje:
https://www.mall.pl/rowery-trekkingowe/ ... K#text-box

Pytanie czy za zbliżoną kasę nie idzie wyciągnąć jakiejś fajniejszej używki.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 26 mar 2015, 7:25

Wszystko fajne w tych rowerkach oprócz hamulców. IMHO tarczówki to podstawa bo na v-break'i będziesz narzekał. Oczywiście nie polecam rowerów MTB bo na szosie nie są tak komfortowe jak rowery typu cross. Trekkinga też bym nie kupił bo troszkę większe błoto i dupa. Cross jest takim właśnie rowerkiem szosowym z możliwością wjechania w las, drogę gruntową, jakieś niewielkie podjazdy w lesie. Akurat jak jechałem ostatnio z kumplem to było widać kolosalną różnicę w jeździe po terenie pomiędzy moim MTB a jego Cross'em :) Inna geometria ramy i jest całkiem inna jazda. Jak mieszkasz gdzieś na śląsku to Ci mogę polecić jedną z najstarszych i chyba największych na śląsku hurtowni. Wybór przeogromny i pracownicy naprawdę się znają na rzeczy i pomogą Ci dobrać coś do Twoich potrzeb :) tu jest stronka jak by co http://rowery.shop.pl/
A tu jest mój tylko że model na ten sezon ma już z tyłu 3x10, a mój z zeszłego 3x9 :) http://rowery.shop.pl/index.php?route=p ... uct_id=350

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 mar 2015, 8:16

Oj, też długo śmigałem na rowerze z komunii, zajebisty włoski bmx z 3 przerzutkami (a la biegi - były na ramie), hamulce tarczowe, resory, było grubo 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”