Co sądzicie o cenach gier komputerowych??? - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Jakie są ceny gier komputerowych?

Zbyt drogie
35
85%
W sam raz
3
7%
Zbyt tanie
3
7%
Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 16:33

hrabi pisze:Nie mowic juz o tym, ze gdyby gra sie sprzedawala to nikt by sobie nie zawracal glowy jej rozwojem.

No czyli dzięki ściąganiu piratom, gra się rozwija :wink:

A więc Twoje zdanie jest potwierdzeniem mojego a nie zaprzeczeniem. Bynajmniej tak to rozumiem.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 11 sty 2008, 16:48

hrabi pisze:Tekst o tym, ze gry sa za drogie jest sam w sobie smieszny.
Raczej prawdziwy :roll:
Ja przechodzę grę, wycisnę z niej co możliwe i zamieniam na inną (multiplayer trochę dłużej u mnie zostaje), niestety nie stać mnie by kolekcjonować gry..Jeśli twoim zdaniem 200zł to śmieszna suma za oryginała, to fajnie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2008, 16:52

Gość Anonimowy pisze:niestety nie stać mnie by kolekcjonować gry
Niestety nie stać mnie na fajny samochód. Czy to znaczy, że mogę jakiś ukraść?

Nie stać mnie na nowy telefon komórkowy. Czy to znaczy, że mogą go komuś ukraść?

Oczywiście zarówno samochody jak i telefony są drogie.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 16:54

Mentor pisze:Czy to znaczy, że mogę jakiś ukraść?

Jak by były otwarte z kluczykami w środku i pisało na szybie "weź sobie" tak jak w przypadku gier pisze "download" to wydaje mi się, że nikt by nie miał nic przeciwko
:wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2008, 16:56

W przypadku gier napis 'download' zostaje umieszczony przez pirata. Idąc Twoim tokiem myślenia mogę przygotować kartkę z napisem 'weź sobie', nakleić ją na Twój samochód i zabrać go. O kluczyki nie pytaj :wink: Wiadomo o co chodzi.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 11 sty 2008, 17:06

Mentor pisze:W przypadku gier napis 'download' zostaje umieszczony przez pirata. Idąc Twoim tokiem myślenia mogę przygotować kartkę z napisem 'weź sobie', nakleić ją na Twój samochód i zabrać go. O kluczyki nie pytaj Wink Wiadomo o co chodzi.

Tylko zanim byś wziął to byś musiał najpierw powalczyć trochę pewnie z innymi typkami, którzy mieli by taki sam pomysł jak Ty. :wink:

Mi tutaj głównie chodzi o to, że dla mnie kradzieżą nie jest ściągnięcie sobie gry z internetu, tylko dlatego, że istnieją strony z takim czymś. Jeżeli prawo uważa to za kradzież to dlaczego politycy nie zrobią blokad takich stron? W końcu politycy potrafią wszystko, podwyższać podatki, zabierać ludziom domy, pieniądze itp.itd. Powinny być kontrole stron internetowych, które powstają, ale wątpię, że ktoś odważyłby się rzucić na tak głęboką wodę. Karają póki co jednostki, i to tylko takich którzy to szerzą i czerpią na tym korzyści, a taki zwykły człowiek jak ja, który chce sobie tylko pograć i usunąć, póki co nie robi moim zdaniem nic złego. Mogli pomyśleć o tym gdy Internet powstawał, ale jak widac sami to wszystko napędzili :wink:
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 17:07 przez baziu, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 11 sty 2008, 17:06

Mentor pisze:
Gość Anonimowy pisze:niestety nie stać mnie by kolekcjonować gry
Niestety nie stać mnie na fajny samochód. Czy to znaczy, że mogę jakiś ukraść?

Nie stać mnie na nowy telefon komórkowy. Czy to znaczy, że mogą go komuś ukraść?

Czy ja napisałem gdzieś ,że kradnę gry?Gram na oryginałach i jeśli przejdę jakąś gry to wymieniam na inną.TAK NIE STAĆ MNIE NA KOLEKCJOWANIE GIER NA PS3, czyli żeby zdobyć inną muszę się z jedna pożegnać.

hrabi, chodzi mi o ceny gier na konsole 'nowej generacji'

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 sty 2008, 17:07

Mentor pisze: Niestety nie stać mnie na fajny samochód. Czy to znaczy, że mogę jakiś ukraść?

Skopiuję swój post z tematu o FM skierowany do Lorda :arrow:
Yukasz pisze:Jak dla ciebie gra w nieoryginalną grę jest tym samym co ukradzenie samochodu to pewnie zabicie najgorszego zwyrodnialca, recydywisty, pedofila i mordercy we własnej i twoich bliskich obronie jest tym samym co po mordowanie niewinnych ludzi np poprzez podłożenie bomby na stadionie. Czy kradzież gry ze sklepu jest tym samym co ściągnięcie pirackiej wersji? Życie nie jest tylko białe lub czarne choć wszystko to to złamanie prawa. Nie znaczy to że pochwalam piractwo i bynajmniej się z tym nie afiszuję i nie wyśmiewam tych co wydają pieniądze na oryginalne gry jak wcześniej pisałeś.
Mentos wszystkie programy na kompie masz oryginalne :?:

I z innej beczki - za zostawienie samochodu z kluczykami wewnątrz czyli niezabezpieczenie go przed kradzieżą dostaje się mandat i pewnie żaden ubezpieczyciel nie wypłaci w takich przypadku odszkodowania.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 sty 2008, 17:25

Już kiedyś pisałem, że nie wszystkie programy mam oryginalne, ale to nie znaczy, że szukam dla siebie jakiegoś usprawiedliwienia. Ktoś poświęcił dużo pracy i pieniędzy, aby stworzyć grę i każdy kto chce korzystać z wyników tej pracy powinien za to zapłacić. Normalna sprawa. Jeżeli Ty będziesz przez rok ciężko pracował a potem te ciężko zarobione pieniądze wydasz na nowy samochód, który będę jeździł ja (uprzedni kradnąc Ci go) to będzie podobny motyw. Oczywiście skala inna, ale czasem odnoszę wrażenie, że inaczej tłumaczyć się tego ludziom nie da.

Od dawna już staram się ograniczać 'piracenie' w moim wykonaniu. Czysty naturalnie nie jestem, ale przynajmniej nie próbuję sobie w dziwny sposób tłumaczyć, że to co robię nie jest takie złe.
Jak dla ciebie gra w nieoryginalną grę jest tym samym co ukradzenie samochodu to pewnie zabicie najgorszego zwyrodnialca, recydywisty, pedofila i mordercy we własnej i twoich bliskich obronie jest tym samym co po mordowanie niewinnych ludzi np poprzez podłożenie bomby na stadionie.
Dla mnie to porównanie z dupy.

Jeżeli zajdzie taka potrzeba to więcej napiszę wieczorem bo teraz muszę opuścić moje centrum dowodzenia światem :wink:

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 11 sty 2008, 17:30

Yukasz pisze:Mentos wszystkie programy na kompie masz oryginalne ?
A czy Yukasz nie rozumie, ze nie o to chodzi czy Mentor ma oryginał. Co to ma zaznacznie. Kradzież jest kradzieża, niezaleznie od tego czy robisz to sam, czy z połowa Polski. Nie stac cie-nie kupujesz, albo kradzniesz, ale w tym przypadku nie wmawiaj,ze nie robisz nic złego, bo inni tez tak robia.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, 17:32 przez Berele Lewartow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gość Anonimowy
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gość Anonimowy » 11 sty 2008, 17:30

Mentor pisze:Dla mnie to porównanie z dupy.

Ty za to dałeś fajne porównanie :lol:
Gość Anonimowy pisze:Ja przechodzę grę, wycisnę z niej co możliwe i zamieniam na inną (multiplayer trochę dłużej u mnie zostaje), niestety nie stać mnie by kolekcjonować gry.

Mentor pisze:Niestety nie stać mnie na fajny samochód. Czy to znaczy, że mogę jakiś ukraść?

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 11 sty 2008, 17:35

RoRo pisze:polowa ludzi w polsce jedzie na piratach .
chyba duza wiekszosc :D sa poprostu za drogie w takiej np. Anglii robisz jeden dwa dni i juz cie stac na nawigacje GPS a w polsce musisz przepracowac miesiac co tu mowic o kupowaniu gier w granicach 100-200zl rzeczywistosc :roll: ale zawsze jest eMule torrenty itp 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”