Prawo jazdy - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Czy masz prawo jazdy ??

Tak
57
45%
Nie i nie mam zamiaru robic
6
5%
Nie ale chce zrobic
63
50%
Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 16 gru 2005, 16:02

tswidok pisze:mialem takich sytuacji duzo ale z nie ktorych juz nie udało się wymigać
Jezlei mowa o takic sytuacjach to rowniez mialem takie przygody :!:
hmm pare lat temu policja zatrzymala mnie gdy jeszcze nie mialem prawka - skonczylo sie na 300zl w kieszeni panow w niebieskim - a grozily mi powazne sankcje :!: - sad rodzinny czy jakies tam - przynaj,mniej tak mnie straszyli

Druga sytuacja miala miejsce chyba niecaly rok po powyzszej przygodzie - wtedy oczywiscei prawko juz bylo - wracalem z Brenny, przede mna "toczyly" sie maluszki, w sumie dluzszy czas za nimi jechalem bo byly duze "korki" po przeciwnej stronie jezdni, gdy nadeszla wreszcie mozliwosc wyprzedzenia owych pojazdow, nie wahalem sie - wyprzedzac je - nie zwazajac na wyjazd/wjazd Pogotowia, przescie dla pieszych, podwojna ciagla linie oraz male wzniesienie - po wyprzedzeniu wyskakuje niepodziewanie z boku pan z lizakiem :!: mowiac 350zl oraz 18pkt karnych :!: po milej rozmowie skonczylo sie na 50zl

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 16 gru 2005, 17:19

czeher pisze:wyskakuje niepodziewanie z boku pan z lizakiem :!: mowiac 350zl oraz 18pkt karnych :!: po milej rozmowie skonczylo sie na 50zl
ehh, a mowi sie ze korupcja w polsce jest coraz mniejsza, napewno nie wsrod policjantow ale to nie temat zeby o tym pisac
pzdr

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 16 gru 2005, 18:12

hubertd pisze:ehh, a mowi sie ze korupcja w polsce jest coraz mniejsza, napewno nie wsrod policjantow
Z korupcja to jest tak, ze jej istnienie jest uzaleznione nie tylko od tego kto bierze, ale tez od tego kto daje. Tak wiec mowienie "ehhh, a mowi sie ze korupcja w polsce jest coraz mniejsza" zaraz po tym jak sie napisalo, ze sie dalo w lape policjantowi jest z deka dziwne. No ale ja nie oceniam, bo to ani temat odpowiedni, ani czas, ani ja nie jestem odpowiednia osoba.
Pamietam taki spot reklamowy. Chyba tak to bylo:
KorupcJA?? :roll:

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 17 gru 2005, 20:40

Krzysztof Jarzyna pisze: Tak wiec mowienie "ehhh, a mowi sie ze korupcja w polsce jest coraz mniejsza" zaraz po tym jak sie napisalo, ze sie dalo w lape policjantowi jest z deka dziwne. No ale ja nie oceniam, bo to ani temat odpowiedni, ani czas, ani ja nie jestem odpowiednia osoba.
Pamietam taki spot reklamowy. Chyba tak to bylo:
KorupcJA?? :roll:
co racja to racja ale korupcja wg mnie narazie nie ma szans zniknac na dobre, moze uda sie ja ograniczyc, taka jest mentalnosc polakow przynajmniej wiekszej czesci - kazdy wie ze jak da w lape to bedzie mial zalatwiona sprawe
a tak na boku to ten policjant mogl nie wziac tych pieciu dych i pozwac mnie do sadu o probe wreczenia korzysci materialnych czy jakos tak ;)
pzdr

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 17 gru 2005, 22:16

Wg. Mnie jezeli masz możliwosc dać 50 zl do reki a zaplacic 350 na poczcie za przekaz to chyba wybór pada jasny które wyjscie jest lepsze.
Moralność wtedy schodzi na dalszy plan a kasa w kieszeni, takie jest życie.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 wrz 2006, 13:02

A ja zdałam, zdałam, zdałam dziś! :jupi: :jupi:

Teoria - 0 błędów.
Plac - przy robieniu zatrzymałam się na słupku, ale powiedział, że na moją korzyść mi zaliczy :D
Miasto - raz mi zgasł, raz ostro po hamulcach dałam i troszkę prędkość przekraczałam, ale zaliczył mi.

No, to teraz kolejka dla wszystkich :beer: :beer:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 wrz 2006, 13:18

przy robieniu zatrzymałam się na słupku
facet oblewa

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 wrz 2006, 13:24

futbolowa pisze:Teoria - 0 błędów.
Plac - przy robieniu zatrzymałam się na słupku, ale powiedział, że na moją korzyść mi zaliczy Very Happy
Miasto - raz mi zgasł, raz ostro po hamulcach dałam i troszkę prędkość przekraczałam, ale zaliczył mi.
i wlasnie to jest przewaga dziewczyn :!: jak pisze cloner facet dawno oblalby - chyba ze futbolowa troche koloryzuje :lol:

Pamietam jak zdawalem, pewnej babce co chwile samochod gasl a instruktor na to: no dalej samilo jedziemy, dalej :!: :shock:

Awatar użytkownika
M@rkus
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: M@rkus » 27 wrz 2006, 13:29

tam gdzie futbolowa zdawala, a mianowicie w Czewie moj kolega oblal za to ze mu raz, jeden jedyny auto agasło przy ruszaniu...

p.s. im mniej kobiet na drogach tym lepiej... naprawde... w Czewie jezdzi pełno takich niefifatych...

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 wrz 2006, 13:33

Ja pamiętam dosyć dobrze moje zdawanie. Kierowca ze mnie wybitny jest, za czwartym razem powiodło mi się. Ale to ma swoje odzwierciedlenie na drogach. Przez rok ustukałem 10 punktów :wink:

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 27 wrz 2006, 13:35

cloner pisze:facet oblewa
Właśnie to mnie zastanawia.
Ten gość słynie z tego, że rzadko kiedy przepuszcza dziewczyny. Babka ode mnie z grupy na sam dźwięk jego nazwiska rozpłakała się i powiedziała, że idzie do domu :lol:
A ja podeszłam, uśmiechnęłam się jak głupia, na co pan odparł, że "pani widzę uśmiechnięta i zadowolona" i poszłoooo :)
czeher pisze:chyba ze futbolowa troche koloryzuje Laughing
Ja to nawet nie widziałam, że ten słupek dotknęłam :D
Gość mnie zatrzymał i powiedział, że na moją korzyść mi zalicza i kazał jechać na górkę :D Chłopaki z mojej grupy byli pewni, że oblałam :lol: :lol:
tam gdzie futbolowa zdawala, a mianowicie w Czewie moj kolega oblal za to ze mu raz, jeden jedyny auto agasło przy ruszaniu...
Mnie zgasło na skrzyżowaniu :D

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 27 wrz 2006, 14:21

Marco_Van_Basten pisze:za czwartym razem powiodło mi się
:think: A ja zdałem z pierwszym razem 8) Mimo, że to już prawie 1,5 roku minęło to pamiętam, że wszystko jakoś gładko poszło. Co do punktów karnych to do tej pory uzbierałem 6 - za jednorazowe przekroczenie predkości (z tym, że bardzo mi się spieszyło :P )

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 27 wrz 2006, 14:47

a ja mam prawko od 3,5roku i jeszcze zadnego pkt karnego na koncie :D :D :D :D

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 wrz 2006, 14:49

czeher pisze:a ja mam prawko od 3,5roku i jeszcze zadnego pkt karnego na koncie
ja nie pamiętam ile lat mam, robiłem w 2000 lub 2001 [20 grudnia :D]
zdane za 2 razem, na starych zasadach bez kompa.
Wiec ok 6 lat juz mam i też pkt nie mam, mało tego - mandatu tez nie - nie złapali mnie jeszcze :D

Sara - gratuluje :*

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 27 wrz 2006, 14:51

czeher pisze:a ja mam prawko od 3,5roku i jeszcze zadnego pkt karnego na koncie
To załóżmy klub jakiś, bo jest nas dwóch. Jeszcze 13 takich i będzie klub parlamentarny :P
A w ogóle, co śmieszniejsze - to pierwszą w życiu kontrolę drogową miałem ledwie miesiąc temu. A i tak nie dlatego, że jakieś przepisy nagiąłem tylko wszystkich zatrzymywali :badziewie:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”