Praca za granicą - Strona 3

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 kwie 2007, 15:05

Tia, w zasadzie to mam 2 opcje, nie do końca pewne, ale można rozważać.Anglia i Niemcy.Chciałbym pojechać odrazu po maturze, najlepiej od 1.06 bo można nawet i 4 miechy siedzieć ( :roll: ).

Ale coś innego przykuło moją uwagę, mianowicie szukanie chętnych wśród Polaków przez Danię, Holandię i Szwecję.Z chęcią bym się wybrał tam, myślę, że odbyło by się to na zasadzie takiej jak było z boomem na Anglię i Irlandię, czyli początkowo jedźcie wszyscy, praca dla każdego, dopiero potem się będziemy martwić.Mam nadzieję, że wyjadę i coś sobie zarobie, no i wszystko na zlocie rozp* :P .A Ty Lakier jakie masz plany ?

Lakier
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lakier » 15 kwie 2007, 15:10

Uchi_ pisze:A Ty Lakier jakie masz plany ?

Musze dokladnie sie dowiedziec, kiedy bede juz na 100 % na danej uczelni. Bo termin wyjazdu to rzecz podstawowa. Obecnie to szukam jakis stronek z ofertami pracy sezonowej, za wiele ich nie ma. Co do krajow, to wysypy Brytyjskie, Beneluks, ewntualnie skandynawia, akurat to jest dla mnie bez roznicy.

Skad bierzecie oferty?

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 15 kwie 2007, 15:16

Lakier pisze: Musze dokladnie sie dowiedziec, kiedy bede juz na 100 % na danej uczelni. Bo termin wyjazdu to rzecz podstawowa. Obecnie to szukam jakis stronek z ofertami pracy sezonowej, za wiele ich nie ma. Co do krajow, to wysypy Brytyjskie, Beneluks, ewntualnie skandynawia, akurat to jest dla mnie bez roznicy.

Mam podobne odczcucie, jeżeli będzie tylko oferta jadę odrazu.Tylko te Niemcy które mam najpewniejsze jakoś mnie nie kręcą.
Lakier pisze:Skad bierzecie oferty?
W moim przpadku to kwestia znajomości.Kolegi wujek, znajomych rodziców syn, kolegi teściu.No właśnie w zasadzie jeszcze mam Holandię, ale taką prcę raczej nie najlajtowszą, po 14 godzin dziennie.Czy mnie pamięć nie myli, ale termin wyników matur zbiega się z terminem składania na studia ? Poza tym czy muszę osobiście to zanosić, czy ktoś może za mnie to zrobić, np. mama ?

Awatar użytkownika
krowka_smieszka
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krowka_smieszka » 15 kwie 2007, 15:58

ja wyjechalem do angli odrazu po maturze czyli jakies 2 lata temu w sumie to 2,5 :? i z praca bylo roznie ale jesli tylko chcesz pracowac znasz angielski i naprawde szukasz robote to ja znajdziesz... trzeba tylko chciec i sie starac :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”