Piwo - Strona 24

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2008, 0:00

A do polskiej wódki masz dostęp? Jak tak to do jakiej marki? Tak z ciekawości pytam, bo słyszałem że ta gałąź naszego eksportu kwitnie za oceanem.

Z kolei w Wielkiej Brytanii w każdym Tesco można zakupić chociażby Tyskie. I podobno nie najgorzej schodzi :lol:

Ja zwykle sięgam po Żubra ze względu na cenę i Kujawiaka(patriotyzm lokalny). Jak nie te marki to zwykle Warka, Lech, Specjal. Byle polskie :wink:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 lut 2008, 0:05

Ja póki co pozostaje wierny Żubrowi. I nic nie wskazuje na to, abym swoje upodobania w najbliższym czasie zmieniał :] .

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 lut 2008, 0:09

Cris7 pisze:Z kolei w Wielkiej Brytanii w każdym Tesco można zakupić chociażby Tyskie
w Wlk.Brytanii wszedzie jest polskie piwo.I to nie tylko tam. Jakies 2 miesiace temu mialem jedna lekcje angola w szkole jezykow z nativem z RPA. Zeszlismy na browar i okazuje sie,ze tam Leszek, "Ziubr" i Tyskacz to podstawa porzadnego sklepu. Browar polski nawet w Afryce schodzi 8)

A co do upodoban, to z tych tanszych niezawodny Zuberek. Ale i tak Carlsberg niezmiernie rzadzi :wink:

A pil ktos "male mocne"? :o

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 lut 2008, 0:13

Cris7 pisze:A do polskiej wódki masz dostęp? Jak tak to do jakiej marki? Tak z ciekawości pytam, bo słyszałem że ta gałąź naszego eksportu kwitnie za oceanem.

Zapewne jest w miejscach gdzie mieszka dużo Polaków. Tu gdzie ja mieszkam jest naprawdę bardzo mało. W mojej szkole dwóch ( w tym ja :o ).

Do piwa mam dostęp. Wiele nocnych sklepów ma Żywca, czy też Łomżę. Jednak wydaje mi się, że różni się smakiem od tego w Polsce.

Zapomniałem wspomnieć o St. Ides Obrazek

Zajebisty kopacz. Nie jest chyba zaliczany do piwa, chociaż smakuje jak nasze browce. :o 8.5%, 1.18 litra (40 OZ). Do tego kosztują od 2-3 dolarów, gdzie taki zwykł browiec 1,50-1,75 :?
Berik pisze:"male mocne"?

Tak się nazywa to piwo? Czy może chodzi Ci o Kasztelanka?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 lut 2008, 0:15

No pewnie tak. Mój brat wyjeżdża w przyszłym tygodniu na kilka tygodni do Chicago, to tam pewnie będzie polska wódeczka na każdym kroku. Coś bez czego się Polacy obyć nie mogą :wink:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 05 lut 2008, 0:20

guru pisze:Tak się nazywa to piwo? Czy może chodzi Ci o Kasztelanka?
Tak sie nazywa.Kosztuje 1,70 czy 1,80. Butelka 0,33.
Jak znajde etykiete to wkleje,aczkolwiek nie wiem czy bedzie, bo to takie typowo zulskie piwo

A ten Idzi czy Idy to czemu w plastikowej butelce jest :lol: czy to tylko tak wyglada :think:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 05 lut 2008, 0:37

A ten Idzi czy Idy to czemu w plastikowej butelce jest Laughing czy to tylko tak wyglada Think

Tak tylko wygląda. :wink: Butelka jest szklana.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”