Noworoczne postanowienia - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 03 sty 2008, 15:40

Ja tam sobie żadnymi postanowieniami głowy nie zaśmiecam, bo i tak wiem, że gówno z tego będzie.

jak to sie mowi to nadzieja umiera ostatnia 8)

Ja soosbiscie bardzo bym chcial poprawic oceny w szkole. Wiem ze jest to do zrobienia bo w ogole sie nie ucze a mam srednia doladnie 4,4 i zachowanie poprawne :oops: W drugim chce poprawic tak na lajcie do 4.75 przynajmniej i jakos poprawic zachowanie zeby Pani sie zlitowala i dala mi wzorowe. wystartuje w jakis konkursach szkolnych to pomoze bo podwyzsza i jeszcze bede cihoooo na lekcjach :D

po za tym chcialbym sobie kupic jakas dobra kome. i pisac duzo na forum i nie dostac bana w tym roku!! Bardzo bym chcial takie postanowienie 8) dam rade.Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 sty 2008, 15:45

Danielinho90 pisze:Ja soosbiscie bardzo bym chcial poprawic oceny w szkole. Wiem ze jest to do zrobienia bo w ogole sie nie ucze a mam srednia doladnie 4,4 i zachowanie poprawne W drugim chce poprawic tak na lajcie do 4.75 przynajmniej i jakos poprawic zachowanie zeby Pani sie zlitowala i dala mi wzorowe. wystartuje w jakis konkursach szkolnych to pomoze bo podwyzsza i jeszcze bede cihoooo na lekcjach
Gdybym mogl wrocic czas to teraz sikalbym na te srednie bo to do niczego nie jest potrzebne.

Moje postanowienie... Przyznam z reka na sercu, ze jeszcze nie mialem "stosunku" z Latiną. :? I to jest moje postanowienie. Z tym, ze musze to zrealizowac przed wakacjami.

Awatar użytkownika
Danielinho90
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Danielinho90 » 03 sty 2008, 15:48

guru pisze:Przyznam z reka na sercu, ze jeszcze nie mialem "stosunku" z Latiną

O co w tym chodzi? Bo ja nie rozumiem :oops:

guru pisze:Gdybym mogl wrocic czas to teraz sikalbym na te srednie bo to do niczego nie jest potrzebne.

Ale ja teraz bede szedl do gimnazjum wiec chce miec ladne swiadectwo i dobrze wypasc na tescie. W gim w moim miescie jest taka specjalna klasa ktora ma wszystko trudniejsze :) I ja tam chce sie dostac(kolejne postanowienie).postanawiam takze ze chce doskonale wypasc na tescie podst wiec bede sie uczyl do niego.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 03 sty 2008, 15:50

Danielinho90 pisze:O co w tym chodzi? Bo ja nie rozumiem

Latina- Latynoska.

Danielinho90 pisze:postanawiam takze ze chce doskonale wypasc na tescie podst wiec bede sie uczyl do niego.

Co to za test? Ja pamietam kiedys pisalem cos w podstawowce. mialem 33/40 i do czego mi to bylo potrzebne?

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 03 sty 2008, 15:55

pamietam ten test. mialem 39/40 i do dzisiaj nie wiem, po co ten shit pisalem. im sie chyba cholernie nudzi, ze robia z tego taka pompe i strasza.

jakie postanowienia? wziac sie do roboty. teraz czeka mnie kolejny idiotyczny test, zwany gimnazjalnym i wypadaloby go jakos napisac, zeby dostac sie do w miare dobrej szkoly. to wlasciwie jedyna postanowienia i to tez dosyc, hm, kruche.

Awatar użytkownika
franz
Ki(L)gore Trout
Reputacja: 100

Post Wyświetl pojedynczy post autor: franz » 03 sty 2008, 16:32

guru pisze:Moje postanowienie... Przyznam z reka na sercu, ze jeszcze nie mialem "stosunku" z Latiną. I to jest moje postanowienie.

Każdy musi mieć jakieś cele i marzenia w twoim przypadku jest to prawdziwy "American Dream".

A wracając do mojego postanowienia czyli "przestane palić fajki, o!" to mam kolejny powód by je zrealizować.

Nczas! pisze:Od 14 stycznia 2008 roku akcyza na papierosy wzrośnie o 23 proc. Ministerstwo Finansów szacuje, że papierosy podrożeją przez to o 15-17 proc. Część producentów przestrzega jednak, że wzrost cen może przekroczyć 20 proc.

Zgodnie z planami Ministerstwa Finansów, stawka kwotowa podatku będzie wyższa o ponad 10 zł na 1000 sztuk, a stawka procentowa o ponad 4 pkt proc. Budżet państwa ma na tym zyskać 2,3 mld zł. Stawka kwotowa akcyzy wzrośnie z obecnych 80,87 zł na 1000 sztuk do 91 zł na 1000 sztuk. Stawka procentowa liczona od ceny detalicznej z wzrośnie z 33,70 proc. do 37,92 proc.

“Wejście w życie rozporządzenia spowoduje 15-17 proc. wzrost cen detalicznych papierosów” - oblicza resort finansów. Dodaje przy tym, że konsumenci powinni odczuć ten wzrost dopiero po kilku miesiącach, ponieważ firmy tytoniowe zgromadziły zapasy opodatkowane według “starych”, niższych stawek.

Jednak według wyliczeń Zakładów Tytoniowych w Lublinie, podwyżka o 23 proc. jest “drastycznie wysoka”. Spowoduje to wzrost cen wyrobów detalicznych o ponad 20-22 proc. Zakłady wyliczyły, że paczka w najpopularniejszej kategorii cenowej będzie kosztować 6,87 zł.

Podwyżka stanowi kolejny etap stopniowego dochodzenia do poziomu opodatkowania w UE, na co mamy czas do 2009 roku (sic!). Przepisy unijne stanowią, że całkowita minimalna stawka akcyzy na papierosy powinna wynosić 57 proc. detalicznej ceny sprzedaży i nie powinna być niższa niż 64 euro na 1000 sztuk papierosów.
Kolejna gigantyczna głupota, tym razem od PO partii prawdziwie "liberalnej i wolnorynkowej" to juz nawet nie jest smieszne, ale POparcie społeczne rosnie ku chwale ludowej ojczyzny!

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sty 2008, 17:00

Ha, ja tez mam kilka postanowień:
1. Popracowac w wakacje
2. Wyjebać gdzies na dobry koncert na obczyźnie, najlepiej na Turbonegro jakby sie udalo.
3. Zaoszczędzić kase, kupić wreszcie gramofon i lansować sie winylami.
4. Zdobyć jak najwięcej przyjaciół na naszej-klasie.
5. Zostać moderatorem na pilka.pl

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 sty 2008, 17:03

Berele Lewartow pisze:Ha, ja tez mam kilka postanowień:
1. Popracowac w wakacje
To też i moje postanowienie. Miesiąc pracy,miesiąc biby. A tak w ogóle to dobrze się bawić cały rok, bo to rok 18-stek.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 sty 2008, 17:12

guru pisze:Przyznam z reka na sercu, ze jeszcze nie mialem "stosunku" z Latiną. Confused I to jest moje postanowienie. Z tym, ze musze to zrealizowac przed wakacjami.
Ja sobie dodam to samo tyle, że w Polsce. Wtedy będę hardkorowiec :P

1) Pracować mi sie nie chce, ale zarabić pieniadze już brzmi lepiej
2) Przytyć (bo jak juz zauważyłem z postanowien w latach słusznie minionych postanowienie to działa odwrotnie).
3) Nie logowac na naszej-klasie.
4) Przejąc schede po Lozano, ewentualnie rybryke siatkarska po Iwańczyku w GW, wzglednie Drągu w PS.
5) Byc pozostać moderatorem na pilka.pl i najlepiej czynnie udzielać sie w redakcji, czyli generalnie cofnąć się do dzieciństwa kiedy miałem czas.
Berele Lewartow pisze:5. Zostać moderatorem na pilka.pl
A to czemu ma Ci służyć niby? Jak mozna wiedziec oczywiście.

SpY
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SpY » 03 sty 2008, 17:16

1. Zdac mature :?
2. Podjac jakas prace i wyprowadzic sie z domu.
3. Nie roz****c samochodu :lol:
4. Rzucic palenie,
5. Chociaz nie, nie rzucam :lol:

To chyba tyle postanowien na rok 2008 :)

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 03 sty 2008, 17:20

Babel pisze:A to czemu ma Ci służyć niby? Jak mozna wiedziec oczywiście.
Odczep sie od moich marzen, ok?

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 03 sty 2008, 17:23

franz pisze:Od 14 stycznia 2008 roku akcyza na papierosy wzrośnie o 23 proc. Ministerstwo Finansów szacuje, że papierosy podrożeją przez to o 15-17 proc. Część producentów przestrzega jednak, że wzrost cen może przekroczyć 20 proc.

Zgodnie z planami Ministerstwa Finansów, stawka kwotowa podatku będzie wyższa o ponad 10 zł na 1000 sztuk, a stawka procentowa o ponad 4 pkt proc. Budżet państwa ma na tym zyskać 2,3 mld zł. Stawka kwotowa akcyzy wzrośnie z obecnych 80,87 zł na 1000 sztuk do 91 zł na 1000 sztuk. Stawka procentowa liczona od ceny detalicznej z wzrośnie z 33,70 proc. do 37,92 proc.

“Wejście w życie rozporządzenia spowoduje 15-17 proc. wzrost cen detalicznych papierosów” - oblicza resort finansów. Dodaje przy tym, że konsumenci powinni odczuć ten wzrost dopiero po kilku miesiącach, ponieważ firmy tytoniowe zgromadziły zapasy opodatkowane według “starych”, niższych stawek.

Jednak według wyliczeń Zakładów Tytoniowych w Lublinie, podwyżka o 23 proc. jest “drastycznie wysoka”. Spowoduje to wzrost cen wyrobów detalicznych o ponad 20-22 proc. Zakłady wyliczyły, że paczka w najpopularniejszej kategorii cenowej będzie kosztować 6,87 zł.

Podwyżka stanowi kolejny etap stopniowego dochodzenia do poziomu opodatkowania w UE, na co mamy czas do 2009 roku (sic!). Przepisy unijne stanowią, że całkowita minimalna stawka akcyzy na papierosy powinna wynosić 57 proc. detalicznej ceny sprzedaży i nie powinna być niższa niż 64 euro na 1000 sztuk papierosów.
to chyba trzeba bedzie zaczac fajranty palić.

Zegnajnie Lucky strike!

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 03 sty 2008, 17:41

guru pisze:Moje postanowienie... Przyznam z reka na sercu, ze jeszcze nie mialem "stosunku" z Latiną

Smutne :? a z mudzinką miałeś?

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 03 sty 2008, 17:46

ossy pisze:to chyba trzeba bedzie zaczac fajranty palić.
Trzeba będzie zacząc na Ukraine jeździc :P

albo palenie rzucic :whistle:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 03 sty 2008, 17:58

Danielinho90 pisze:Ja soosbiscie bardzo bym chcial poprawic oceny w szkole. Wiem ze jest to do zrobienia bo w ogole sie nie ucze a mam srednia doladnie 4,4
Nie tylko ty jeden się nie uczysz. W Polsce to nikt nigdy książki na oczy nie widział i wszyscy ciągle się obijają i imprezują. Za pół roku pewnie napiszesz nam że osiągnąłeś tą swoją wymarzoną średnią i też się nic nie uczyłeś - czyli tak jak teraz mimo że jak pamiętam jakiś czas temu pisałeś że nauka jest dla ciebie najważniejsza i nie masz czasu pisać na forum a jak wróciłeś to jakżeby inaczej zadałeś pytanie czy wszyscy za tobą tęsknili :lol:
Od 14 stycznia 2008 roku akcyza na papierosy wzrośnie o 23 proc. Ministerstwo Finansów szacuje, że papierosy podrożeją przez to o 15-17 proc. Część producentów przestrzega jednak, że wzrost cen może przekroczyć 20 proc.
Stanowczo za mao, oj za mao :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”