Matura - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 04 maja 2005, 14:34

No z polskiego to ja sie modle o te 31% by zdac, ech jutro o 9...puzniej w piatek banal z angola (o to ja sie nie martwie). Wszystko bedzie niedlugo jasne...dzieki smitu tobie tez Powodzenia jak i wszystkim maturzystom!!

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 04 maja 2005, 14:40

widze podobne podejscie do mnie masz :P powodzenia :P !!!! DAMY RADE !!!

szkoda tylko ze tak dlugo trzeba siedziec w szkole na ten maturze :P pewno skoncze pisac po godzinie i wyjde :D :twisted: :twisted:

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 04 maja 2005, 15:02

na ang sie nic nie uczylem a na polaka to jakies 2 godzinki moze 3, na pisemny polski i ang ide bez nauki, histe tez w sumie odpuszcze , wos za to mnie juz przeraza :shock: good luck for all

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 05 maja 2005, 13:26

Ale beznadzieja...pisamna matura...beznadzieja...czytanie ze zrozumieniem to jak cie moge ale ani Potopu ani Kordiana i Nie-Boskiej komedii nie czytalem...jezeli zdam to raczej dzieki Boskiej interwencji bo czarno to widze. No coz przynajmniej Angola dobrze napisze...ale lipa----> DÓŁ

Awatar użytkownika
smitu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smitu » 05 maja 2005, 14:18

Andreyew pisze:Ale beznadzieja...pisamna matura...beznadzieja...czytanie ze zrozumieniem to jak cie moge ale ani Potopu ani Kordiana i Nie-Boskiej komedii nie czytalem...jezeli zdam to raczej dzieki Boskiej interwencji bo czarno to widze. No coz przynajmniej Angola dobrze napisze...ale lipa----> DÓŁ

hehe a ja mam inne wrazenia bylo bosko :P nawet na rozszerzony sobie myknelem :P potop czytalem historie lubie to sie za ten temat wzielem :P czytanie ze zrozumieniem bede mial albo perfecta albo 19/20 :P zobaczymy poki co mam nadzieje na dobre wyniki :P zobaczymy jak sie okarze :P na pewno zdalem :D a jutro angol i cos mi sie zdaje ze jeszcze latwiej bedzie :P :roll: :twisted:

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 06 maja 2005, 12:34

No i po angielskim...nie bylo latwo ale tez trudne tez nie...troche niewyraznie bylo slychac te glosy z plyty ale jakos dalem rade...nie jestem ani zadowlony ani zalamany...poszlo jak mialo pujsc czyli tak sobie.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 10 maja 2005, 16:02

heh a ja na ustnych z polaka 18 pkt. a angol 16 :evil: rozszeżony... nie trafiłem z tematami ale pisemny ważniejszy jest no i fajniutko mi poszedł :D tylko długo siedzieć... od 9 do 15.30 u mnie... nie wiem kto zarządził te 40-to minutowe przerwy... :?

fajnie, że na polskim Potop :D czytałem i się przygotowywałem z Potopu dzień wcześniej!!!! tak czułem, że może być i..... happy :D

teraz tylko gegra 16 :? tego się boje najbardziej :/ w sumie to marze, żeby tylko zaliczyć, bo się na geografa nie wybieram :p

ustne to pikuś był:D mimo to chyba ze 3 osoby w szkole nie zdały... na ścisłych pisemnych dużo poleci..... :p

POWODZENIA!!

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 10 maja 2005, 16:33

Ja bede mial mature dopiero za rok, ale z polakiem juz teraz bez problemow dal bym sobie rade, potop, kordian, nie boska- wszystko proste lekturki. modle sie zebym za rok nie mial tematow z lalki-to to dopiero jest pokurw... lektura

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 10 maja 2005, 16:36

Ja Maturę za jeden roczek(niestety tylko jeden... :? ), najbardziej to chyba boję się matmy, bo mi z nią nie idzie.

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 10 maja 2005, 16:45

maestro_ pisze: fajnie, że na polskim Potop :D czytałem i się przygotowywałem z Potopu dzień wcześniej!!!! tak czułem, że może być i..... happy :D

teraz tylko gegra 16 :? tego się boje najbardziej :/ w sumie to marze, żeby tylko zaliczyć, bo się na geografa nie wybieram :p
tez sie ciesze z tego "Potopu". na polok sie w ogole nie uczylam, a ze "Potop" to moja ulubiona lektura, tak wiec pisalam tam dopoki mi miejsca nie braklo. gorzej by bylo jakby z jakimis "Chlopami" wyskoczyli...Kordiana bym tez spokojnie napisala, bo romantyzm przez rok maglowalismy :?

mnie jeszcze czeka biola w piatek 13. :cry: a slyszalam, ze z mata wczoraj przech**j byl, bo taka trudna. u nas najlepsza laska z maty nie zrobila zadnego zadania do konca na rozszerzonej...mi jest biologia na studia potrzebna, wiec mam nadzieje, ze dadza w miare proste :?
Ostatnio zmieniony 10 maja 2005, 17:14 przez forzaROSSONERI, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 10 maja 2005, 17:09

hehe ja prace do ustnego polaka ułozylem w poniedzialek i wtorek, uczylem sie jej w srode i czwartek a w piątek 29 miałem maturke no i jak na 2 dni nauki nie tak zle 15/20 .... z anglika mialem 17/20 (podstawa)
Podonie jak wy bałem sie polaka pisemnego razem z kumplami myslelismy ze bedzie przedwiosnie, wesele albo pan tadeusz a tu potop:/ kordian:/ ..... fajnie ze potopu nie przerabialismy bo babka powiedziala ze napewno tego nie bedzie :P no ale ja jestem kat i pisalem potop :P nasciemnialem cos z tego fragmetu i moze zdam ( modle sie o 31% ) angola pisalem ... byl trudniejszy niz probna (jestem z WLKP i pisalismy w styczniu tego roku) ale o angola sie tak nie boje ..... w czwartek mam hipe :/ probna byla nawet łatwa ale ci po****ni ludzi co to układają te matury chyba nie wyciągneli wnioskow z tego ze tak duzo ludzi nie zdalo probnych, bo jak narazie wszystko jest trudniejsze niz na probnej :/// chce isc na stosunki miedzynarodowe a tam chcą jeszcze gegre i wos wiec z tego tez pisze mature :P (heheh ale jestem poryty) no ale wos i gegre mam w du** bo tego nie musze zdac .... ogolnie mowiąc to nie wiem po co robili te probne matury, skoro widzą ze tylke ludzi oblewa to powinni dac cos łatwiejszego !! oni są nienormalni...... probną zdalem wiec mam nadzieje ze teraz tez nie bedzie zle ... obym sie nie przejechal

Awatar użytkownika
Andreyew
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Andreyew » 10 maja 2005, 19:28

Mikusinski pisze:Ja Maturę za jeden roczek(niestety tylko jeden... :? ), najbardziej to chyba boję się matmy, bo mi z nią nie idzie.
Jak tak sie boisz matmy to jej nie wybieraj. Ja z poczatku chcialem brac matme ale zdaje Gegre i dobrze bo jak po probnych moi kumple byli zalamani to mi sie poprawil humor :twisted: (na probnych z Gery sam bylem zalamany).

kostek
szara strefa pilka.pl

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kostek » 10 maja 2005, 20:10

Zdawałem tą całą maturę 2005.

Jedyne co wypada mi skomentować jako absolwentowi klasy o profili mat-fiz-inf, to poziom matury z matmy.

Śmiać mi się chce czytając wypowiedzi maturzystów typu "Nie zdam matury z matmy" "Powtórzyć mature z matmy" itd. Co tu dużo mówić, kto się matmy uczył ten tą maturę napisał dobrze. Poziom był odpowiedni. Osobiście nie jestem do końca zadowolony ze swojej postawy, ponieważ zawaliłem dwa zadanka(dobrze, że pozostałe 17 wyliczyłem prawidłowo).

Awatar użytkownika
nowok
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: nowok » 11 maja 2005, 2:16

chcialbym sie dowiedziec czy zdajecie tez poziom rozszerzony z tych "dodatkowych obowiąskowych" przedmiotów, i jak to wygląda w waszysz szkolach .... bo np w mojej bardzo duzo ludzi zdaje rozszerzony a kilku moich znajomych mowi ze w ich szkolach malo, boją sie a z probnej w wlkp wynika ze rozszerzony jest łatwiejszy !! tak bylo przynajmniej z historią :P i po polaku tym co byl pare dni temu to ludzie tez mowili ze rozszerzony był łatwiejszy niz podstawowy .... to ja juz nic nie wiem, na jakiej podstawie ci ludzie to układają....:/

Awatar użytkownika
forzaROSSONERI
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: forzaROSSONERI » 11 maja 2005, 10:45

ja zdaje rozszerzony z bioli i u mnie prawie wszyscy zdaja rozszerzony z tego 3. przedmiotu, bo wlasciwie na zadnych studiach nie patrza jak zdales podstawowy...mi sie mimo wszystko wydaje, ze za trudna zrobili ta mature. jeszcze nie mialam okazji sie tak dokladnie wypytac tych co juz zdawali. w woj. śląskim na probnej podstawowy angol byl banalny, tak ze jak teraz dowalili ten podstawowy to mnie tak zje***ło, ze nie pisalam rozszerzonego, ktory byl oczywiscie prosty :evil: ja mam tylko nadzieje, ze ta biologie dadza taka w miare do napisania, bo chodzilam do klasy z rozszerzona hista a zdaje biole kurde :?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”