Temat medyczny - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 07 wrz 2016, 20:39

Gehenny ciag dalszy. Nowe leki, same shit.

W piatek do kinezysty, a w poniedzialek do neurologa. Szczegolnie pokladam nadzieje w tym kinezyscie.

Seba, znalazlem klinike niedaleko, w ktorej robia 'Shockwave Therapy' na te wszystkie zapalenia sciegien, miesni etc. Warto?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 07 wrz 2016, 21:43

A ja mam zwolnienie, skierowanie do neurologa i przepisane tabletki DicloDuo Combi. Trzy apteki musiałem odwiedzić żeby to dostać i żadna farmaceutka tego nie znała ho to lek dodatkowo działający osłonowo

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 wrz 2016, 7:47

Dr.Football1 pisze:

Seba, znalazlem klinike niedaleko, w ktorej robia 'Shockwave Therapy' na te wszystkie zapalenia sciegien, miesni etc. Warto?
Fala uderzeniowa jest dobra, sam miałem na przeciążenie więzadła rzepki.
Lekarze twierdzą, że jedna z lepszych metod. Może boleć na początku, zależy też od tego jaką częstotliwość Ci nastawią, ale przeważnie przelecą wszystkie by zabieg był jak najbardziej efektywny.
Czasami już po pierwszym zabiegu czuć ulgę.

Zapewne będziesz musiał przejść kilka serii zabiegów, można mieć 2-3 zabiegi tygodniowo z jedno lub kilku dniowymi przerwami pomiędzy, żeby efekt nie był odwrotny niż zamierzony i nie doszło do podrażnienia.

Jak idziesz no falę uderzeniową to kinesiotaping niech Ci zrobi po zabiegach, na koniec fizjoterapii, bo do fali trzeba zrywać plastry. Zakład prywatny będzie Ci liczył każdorazowe oklejenie, więc nie ma sensu.

Chociaż bark to pikuś, bo nie ma włosów, więc zabiegu depilacji nie poczujesz. Dlatego jak zakładam na nogę to golę wcześniej, by później kurwami nie rzucać :D

Sam zabieg wygląda tak, że przykłada Ci takie metalowe dildo z ruchomą głowicą, do barku, która pracuje jak młot pneumatyczny.

Teraz najważniejsze, fala nie może być stosowana na pewnych etapach kontuzji, ale to już fizjo Ci powie jakich zabiegów potrzebujesz.
Tylko pamiętaj żeby jakąś dokumentację medyczną zabrać odnośnie barku, bo nawet najlepszy fizjo to też człowiek, rentgenu w oczach nie ma.

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ycu » 08 wrz 2016, 15:10

Tomus substancja czynna ta sama co w voltarenie, dodatkowo oslona na zoladek. Tyle ze tabletka, a nie masc. Jesli jednak voltaren nie pomagal to nie wiem czemu to mialoby pomoc.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 wrz 2016, 15:19

Tabletki miały teoretycznie wzmocnić działanie i je przyspieszyć. Czuję, że jest lepiej, ale nadal nie jest dobrze. Neurolog to dobry pomysł?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 wrz 2016, 18:23

To jest szal [ch**] co ze mna zrobili.

Moge gadac na moja robote, ale stary wlasciciel jest gosc i pokazal to po raz kolejny. Zadzwonil do mnie kolo 14 i powiedzialem mu, ze sie zalamalem i nie wiem co robic. Odzwonil po 10 minutach i powiedzial, zebym sie ubieral, bo o 16 mam wizyte u jakiegos wybitnego specjalisty znanego na cala Belgie.

Pojechalem, przebadal mnie, podzwonil, poszperal. Co sie okazuje? Leczyli mnie na w ogole cos innego. To nie zadne sciegna i bark, a nerw w rece, ktory mnie meczy. W sumie dziwilem sie dlaczego to nie bark mnie boli, a raczej okolice lokcia az do dloni, ktora sie non stop trzesie. Wedlug tego lekarza bardzo mozliwe, ze to ma cos wspolnego z moim niedawnym wypadkiem. Walkon w szpitalu mowil, ze to bark, ale bol rozchodzi sie na cala reke i w ogole, zebym nie drazyl, bo on wie lepiej i malo go obchodza moje nerwice.

Jezeli to okaze sie prawda to wniose skarge i bede ubiegal sie o odszkodowanie. Stracilem na tym 500 euro + zezarlem worek lekow, ktory rozpieprzyly mi watrobe i dostalem blokade, ktora odbije mi sie pewnie w przyszlosci. A juz na pewno napluje mu w twarz.

Malo tego - dzisiejszy specjalista zadzwonil do znajomej i umowil mnie na wtorek na specjalnie badanie dostepne tylko w jednym szpitalu w Bxl, na ktore normalnie trzeba czekac miesiacami. Cena dzisiejszej wizyty - 0 euro, choc oczywiscie probowalem wciskac mu pieniadze.

Po raz pierwszy od dluzszego czasu zobaczylem swiatelko w tunelu i nawet troszke poprawil mi sie humor. Oby sie udalo.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 wrz 2016, 18:31

Po prostu szef chce zebys wrocil jak najszybciej do pracy bo potrzebuje robola.

Moglbys w koncu znalezc inna prace bo patrzac na Twoje ostatnie wpisy widac jak ona niszcy Ci zdrowie, jeszcze chwila i bedziesz jak przez slomke.Maciek ma racje z podpisem.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 08 wrz 2016, 19:37

Z drugiej strony chyba nie ma szans żeby znalazł robotę, w której będzie mial takiego szefa. Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 08 wrz 2016, 19:53

Ja po prostu uwazam, ze Jacka stac na wiecej - zobacz jaki ma zapal do rozwoju swojej strony, dla mnie to jest swietne zrodlo informacji i ciekawych filmikow, chocby przynajmniej sprobowal wyslac cv, zareklamowac sie i moze by to jakiejs akademii sie spodobalo...

Awatar użytkownika
seba82
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 3395

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: seba82 » 08 wrz 2016, 20:10

Dr.Football1 pisze: Pojechalem, przebadal mnie, podzwonil, poszperal. Co sie okazuje? Leczyli mnie na w ogole cos innego. To nie zadne sciegna i bark, a nerw w rece, ktory mnie meczy. W sumie dziwilem sie dlaczego to nie bark mnie boli, a raczej okolice lokcia az do dloni, ktora sie non stop trzesie. Wedlug tego lekarza bardzo mozliwe, ze to ma cos wspolnego z moim niedawnym wypadkiem. Walkon w szpitalu mowil, ze to bark, ale bol rozchodzi sie na cala reke i w ogole, zebym nie drazyl, bo on wie lepiej i malo go obchodza moje nerwice.

http://bori2.republika.pl/htmle/nerwy.html

Patrz punkt 2 i 3, ale mogę się mylić, nie jestem lekarzem.

Plus jest taki, że dobrze że to nie rotatory barków, bo z tym wiążą się poważniejsze potem sprawy.
Dowiesz się we Wtorek, trzymam kciuki i gratuluje szefa.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 08 wrz 2016, 20:22

Enjo pisze: Po prostu szef chce zebys wrocil jak najszybciej do pracy bo potrzebuje robola.
Jego syn-dyktator tak, ale stary szef jest milionerem i dla niego firma jest po prostu hobby, a nie sposobem na zarobek. 2 lata temu chlopak od nas mial wypadek i chcieli mu amputowac reke, to ten zareagowal i za wlasne pieniadze sprowadzil specjaliste z USA, chociaz wiedzial, ze gosc zostanie inwalida do konca zycia.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 08 wrz 2016, 21:40

Dr.Football1 pisze: 2 lata temu chlopak od nas mial wypadek i chcieli mu amputowac reke, to ten zareagowal i za wlasne pieniadze sprowadzil specjaliste z USA, chociaz wiedzial, ze gosc zostanie inwalida do konca zycia.
Przeczytaj to co napisałeś powyżej, pomyśl o swoich ostatnich cierpieniach, potem przeczytaj jeszcze ostatnie posty Enjo, następnie wejdź na swoją stronkę i zastanów się czy to co teraz robisz ze swoim życiem (i zdrowiem) to Twój najlepszy pomysł i jedyna możliwa droga. Jeśli odpowiedź jest twierdząca to powoli zacznij odkładać z pensji na wózek bo one wcale takie tanie nie są.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 08 wrz 2016, 21:43

Ewentualnie szef wózek zasponsoruje skoro taki dobry

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 wrz 2016, 12:42

Juz jutro to badanie - Elektromiografia.

Z jednej strony bardzo sie ciesze, bo gehenna trwa juz miesiac i teraz pewnie cos sie ruszy, ale cholera troche sie stresuje, bo jeden znajomy mowil mi, ze to podobno cholernie boli, bo wbijaja igly w miesnie/nerwy i puszczaja przez nie prad, zeby zobaczyc reakcje.

Mial juz ktos z Was to? Naprawde az tak boli?

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Temat medyczny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 12 wrz 2016, 12:57

No nie jest to przyjemne badanie ale do przeżycia. Sam nie miałem ale podobno do wytrzymania choć pewnie będziesz odczuwał spory dyskomfort.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”