akcja #StopSymulantom / #FootballDivers - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2017, 12:06

apeluję o spokój.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 mar 2017, 12:43

Tak sobie myślę - jak robić stronę tylko pod Polaków, to dobije może ze 2-3k lajków w najlepszym momencie, ale nic z tego nie wyniknie. Nie lepiej od razu zrobić to bardziej profesjonalnie i po angielsku, dodawać pod każdym postem ten hasztag #AntiDiversMovement, ale i hasztagi meczowe, dzięki czemu posty będą miały większy zasięg? Zapewniam Cię, że polska społeczność facebookowa nie jest jeszcze tak dziwna, są gorsze nacje, na przykład jak Hindusi albo Meksykanie podłapią temat, to przybędzie kilka tysięcy lajków w kilka dni. :D
Do tego można by załatwić jakieś lepsze grafiki, bo to jednak przede wszystkim zachęca ludzi do zostawienia polubienia, no i musisz ładnie pisać posty, pamiętać o przecinkach i wielkich literach.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 12 mar 2017, 12:44

Trzeba to zrobic na twitterze tak jak to mowil Doktor i konieczne po angielsku.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 12 mar 2017, 12:46

Jacek ma spory zasięg na tt (ponad 5k), Wiesiek, Magnum są dość znani tak że jakbyśmy to podawali to może by to trafiło do szerszego grona.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 mar 2017, 12:47

Można by nawet zrobić jedno konto i dać passy kilku osobom, nawet nie tylko po to, żeby wstawiać nowe rzeczy, ale udostępniać inne i komentować posty ludzi, którzy by napisali.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2017, 12:50

jak ktoś ma zajawkę i chce pomóc to ja nie roszcze sobie żadnych praw autorskich do niczego, mogę rozdać adminy na fanpage'u, jak komuś się chce założyć i prowadzić TT to byłoby mega, im więcej osób się zaangażuje tym większe akcja ma szanse powodzenia

ja plan miałem taki

1 zbieranie zasięgu czyli np reklama np na piłkarskiej alternatywie (taka grupa na fb, chyba z 30k członków ma), pisanie do piłkarskich FP typu footroll i innych z najwieksza liczbą lajków, czy sie właczają w akcję i proszenie o udostępnie fanpage'a
2 po jakiejś symulce w polskiej lidze wrzucenie posta (zapłacę za jego promowanie) z akcją spamowania FB i TT symulanta filmikiem z symulką i hasztagami (mam nadzieję, że uda się dogadać z wyżej wspomnianymi FP piłkarskimi, że post udostępnią)
3 zainteresowanie tą akcją weszło i innych portali oraz dziennikarzy sportowych
4 akcja dzieki temu sie rozrasta oraz staje się kojarzona i spam na profilach symulantów jest już znaczący

(równolegle działalność na TT, ja nie bardzo ogarniam i nie bardzo lubię, więc tutaj bym najbardziej pomocy potrzebował)

5 z opisem sukcesu akcji w polsce wyjście na reddit i inne zagraniczne społeczności juz jako #AntyDiversMovement (oraz na TT z profilem prowadzonym po angielsku)
6 albo chwyta albo nie chwyta, jak chwyta to super, jak nie chwyta to rozkminiamy co dalej. neymarom i innym gwiazdom raczej się nie uda narobić przypału, bo oni mają milion komentarzy od psychofanów, ale takiemu deulofeu czy innym pilkarzom ligue 1/seria a/mniej fejmowym bpl i bundesligi czemu nie.

plan ssie czy wygląda sensownie?

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 12 mar 2017, 13:18

Chętnie się przyłączę i poklikam. Mogę też założyć konto na tt, ale to od jutra bym zaczął coś robić.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2017, 13:22

kiedy ci pasuje, akcja zrodziła się wczoraj, więc lepiej na spokojnie to wszystko dokladnie ogarnąć, niż rushować z tym

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 mar 2017, 13:24

Plan ok. Co do Twittera to niestety nie pomoge, bo i tak nie wyrabiam z moim TT, FB i strona, wiec nie beda sie angazowal w jeszcze jeden projekt.

Twitter jest lepszy, bo na fejsbuku zasieg do kitu. Niby mam na fb 21K lajkow, a kiedy wstawiam linka do strony to mam moze z 10 wejsc. Na TT niby tylko 5K, a wejsc 10 razy wiecej.

Na TT lepiej uploadowac filmiki niz dawac link do youtube. Trzeba tylko uwazac z prawami autorskimi, bo filmiki z Bundes czy LM skoncza sie zamknieciem konta po kilku minutach.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 mar 2017, 13:36

Dr.Football1 pisze: Twitter jest lepszy, bo na fejsbuku zasieg do kitu. Niby mam na fb 21K lajkow, a kiedy wstawiam linka do strony to mam moze z 10 wejsc. Na TT niby tylko 5K, a wejsc 10 razy wiecej.
Dzieje się tak z dwóch powodów:
1) Facebook ma totalnie inne algorytmy niż twitter, im więcej wrzucasz linków, tym gorszy masz zasięg. Nie można cały czas wrzucać linków. Do tego warto prosić użytkowników o zaznaczenie sobie opcji powiadomień, bo sam lajk też obecnie nie daje tyle, co kiedyś.
2) No i facebook chce dostawać też mamonę za to. ;) Problem w tym, że twitter też zmierza w tym kierunku, nie ma nic za darmo niestety.

Ale wystarczy tylko trochę wiedzy i bez inwestowania ani grosza można mieć duże zasięgi i masę lajków.
Na przykład Jacek, możesz się śmiać, ale Tobie pomogłoby robienie ankiety na najlepszego młodego piłkarza tygodnia na facebooka - wstawiasz mozaikę z czterech zdjęć tych piłkarzy, każdemu przypasowujesz emoji(tylko nie lajk). Jak ludzie zaczną klikać, to z automatu zwiększa Ci się zasięg i pozycjonowanie strony.

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2017, 13:38

Dr.Football1 pisze: Trzeba tylko uwazac z prawami autorskimi, bo filmiki z Bundes czy LM skoncza sie zamknieciem konta po kilku minutach.
jest jakiś pomysł, żeby to obejść?

Awatar użytkownika
szefu91
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 65

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szefu91 » 12 mar 2017, 13:53

Przycinanie wideo. Filmy ucięte, bez wszelkich logo i znaczków są usuwane dużo rzadziej i mniej skuteczniej.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 12 mar 2017, 14:11

rekinho pisze: jest jakiś pomysł, żeby to obejść?
Przerabianie konkretnych fragmentów z symulacjami na gify. W wielu przypadkach się już spotkałem z tym, że takich tematów nie usuwają, natomiast do filmów momentalnie potrafią się doczepić.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 12 mar 2017, 14:13

patrzcie na to:

co ciekawe noga Weisera po wejściu tego rzeźnika Dembele wygląda tak:
Obrazek

oglądam ten filmik 50. raz i nie ogarniam jak można:
1) mieć tak sponiewieraną nogę po takim muśnięciu,
2) mimo wszystko przekoziołkować w tak nienaturalny sposób po takim kontakcie.

bonus:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

akcja #StopSymulantom

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 mar 2017, 14:25

bylo juz wklejane to foto, dlatego tez usunalem ten filmik z FP, bo widać, że jednak został trafiony
zachowanie niemca oczywiście żałosne i pizdowate

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”