Mamusiu, czy ja jestem dziwny? - Strona 4

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 04 cze 2006, 21:04

Ja mam tak, że często o godzinie 21:37 spoglądam na zegarek...Dopiero jednak to się stało od śmierci papieża, bo wcześniej czegoś takiego nie miałem. Jeśli idę i wydarzyło się coś zarąbistego to muszę trafić w jakąś część klamki, bo jeśli nie trafie to takie dziwne uczucie mam w ręce i czasem się nawet wracam :lol:. Zawsze muszę mieć przy sobie klucz od domu, bo jesli nie mam to jakoś głupio się czuję.

Wszystko ;p

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 04 cze 2006, 21:05

limansky pisze:- Kiedyś chodziłem zawsze po całych płytach chodnikowych i starałem się nie stąpać na przerwy między nimi
Też to kiedyś miałem :lol:

Kilka razy sprawdzam te same rzeczy:
:arrow: czy dobrze nastawiłem budzik choć go jeszcze nie odłożyłem przed poprzednim sprawdzeniem.
:arrow: dopóki nie mam wpisu to nie wierzę że zaliczyłem jakiś egzamin i czuję niepokój
:arrow: jak muszę mieć pieniądze na coś ważnego (np bilet lub balety) to też sprawdzam kilka razy czy je wziąłem.

Gdy zapalam światło to żaluzje muszą być zasłonięte, bo myślę że ktoś mnie podgląda :lol: Ostatnio nawet na ulicy mam wrażenie że każdy się na mnie gapi :boje się: i nie wiem czy jestem brudny, mam plame czy co? Ale faktycznie sie na mnie czasem ludzie gapią.

Jak włączam TV to przełączam na 15 kanał i jadę w dół do '1'. To są kanały któe najczęściej oglądam :wink:

Przed pójściem spać i wyjściem z domu na dłużej obowiązkowe siku, nawet gdy mie sie nie chce to idę do kibla - jak przedszkolak :oops:
Ostatnio zmieniony 04 cze 2006, 21:21 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Karmelinho15
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Karmelinho15 » 04 cze 2006, 21:14

:arrow: Ja często jak widze gdzies na ulicy jakieś reklamy czy bilbordy to zawsze czytam je od tyłu
:arrow: Gdy jestem na dworze to co chwila sprawdzam godzine
:arrow: telefon zawsze w prawej kieszeni
:arrow: jak wychodze z domu to dwa razy się wracam czy drzwi zamknołem
:arrow: drzwi od pokoju zawsze musze mieć lekko uchylone

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 04 cze 2006, 21:22

Jak tak czytam Wasze posty to stwierdzam, ze jestem dziwny, bo:
- moge spac przy zamknietych, otwrtych czy uchylonych drzwiach
- moge miec zasuniete, odsuniete, do polowy odsuniete rolety
- moge sluchac muzyki przed snem, albo nie sluchac
- komorke nosze w prawej, lewej kieszeni, w bluzie, czasem nawet w plecaku
- portfel tak samo, chociaz najczesciej w plecaku
- nie licze drzew
- nie rozkladam na czynniki pierwsze wyrazow
- nie musze od razu wlaczyc kompa po powrocie do domu
- zyje bez herbaty, moge pic ale nie musze
- nie mam obsesji ze ktos sie na mnie patrzy...

Mamusiu, czy ja jestem dziwny? :roll:

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 cze 2006, 21:23

A i jeszcze jedno. Jak gram na PS2 to zawsze muszę mieć włączone światełko ANALOG w padzie, inaczej jakoś dziwnie mi się gra i wogóle nie mogę się skupić, a pad staje się jakiś lżejszy :lol:

Awatar użytkownika
Rumeczek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rumeczek » 04 cze 2006, 21:32

Ja mam tez rózne 'fazy' np.

-gdy pomysle o śmierci jakiejs osoby (niekoniecznie bliskiej) albo o tym ze sobie coś zrobie to od razu pluje, nie za mocno ale wazne by był ruch wargami :lol:

- zawsze jak ide to omijam jakies dziury w scianach albo takie hmm rozdwojenia słupów telegraficznych:]

- komórka w prawej kielni, portfel w lewej.

- codziennie wchodze na onet, wp, pilka.pl i czytam te same newsy po kilka razy ^^.

tylko tyle sobie przypomniałem :]

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 04 cze 2006, 21:41

W moim pokoju musza byc zamkniete dzwi
Swiatlo musi byc zawsze zgaszon [nie moge nic robic przy zapalonym (chyba ze to wymaga) ]
Zawsze jak jnest np 21-34 albo cos to czkam na 21-37 zeby ją poprostu zobaczyc , i tyle
Zegarek musze miec zawsze [nawet jak spie]
jestem zasranym pedantem i musze miec porzadek wokol siebie bo mnie bierze kur*ica .
sprawdzam emaila w kazdej wolnej chwili [czasem nawet do 10 razy na godzine]
Bez zappingu w tv sie nie obejdzie
Nie moge miec wlaczanej glosno muzy .

no i sporo rzeczy :lol:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 04 cze 2006, 21:52

Krzysztof Jarzyna pisze:Jak tak czytam Wasze posty to stwierdzam, ze jestem dziwny, bo:
- moge spac przy zamknietych, otwrtych czy uchylonych drzwiach
- moge miec zasuniete, odsuniete, do polowy odsuniete rolety
- moge sluchac muzyki przed snem, albo nie sluchac
- komorke nosze w prawej, lewej kieszeni, w bluzie, czasem nawet w plecaku
- portfel tak samo, chociaz najczesciej w plecaku
- nie licze drzew
- nie rozkladam na czynniki pierwsze wyrazow
- nie musze od razu wlaczyc kompa po powrocie do domu
- zyje bez herbaty, moge pic ale nie musze
- nie mam obsesji ze ktos sie na mnie patrzy...

Mamusiu, czy ja jestem dziwny? Rolling Eyes
:shock: :shock: :shock: to ty dopiero freak jestes :D

Awatar użytkownika
Void
Don Corleone

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Void » 04 cze 2006, 21:54

No to i ja mam kilka dziwnych (:?:) nawyków:
- Zawsze jem 2 kolacje: pierwszą około 19 razem z rodzicami (chyba, że akurat są w pracy), a drugą około północy
- Kiedy rano jadę autobusem do szkoły, to nigdy nie siadam, nawet jeśli są wolne miejsca
- Jestem bardzo pedantyczny, jeśli chodzi o moją kolekcję filmów i muzyki w komputerze - zawsze kiedy ściągnę coś nowego, to np. Poprawiam tagi w piosenkach, układam wg gatunków, poprawiam błędy w napisach do filmów itp.

Jest tego na pewno więcej, ale nie mogę teraz nic więcej skojarzyć :P

bragiel
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bragiel » 04 cze 2006, 22:11

-przed snem muszę spunąc dokładnie dwanaście razy do doniczki z kwiatkiem -jeżeli splunę mniej razy lub więcej niz dwanaście, to nie zasnę.Dlatego zawsze staram się zapisywac w podręcznym notesie ile razy splunąłem, by nie zarywać nocy-jedna mała pomyłka i się już nie uspokoje psychicznie i noc będzie zarwana
- w pokoju którym śpię temperatura musi być ustawiona na 21, 2 stopnie-jeżeli jest mniej lub więcej nie zasnę
-kołdra musi być biała a poduszki muszą być czerwone- inna konstelacja barwna nie wchodzi w grę , bo nie będzie mi dawać w nocy spokoju i nie zasnę
-po wstaniu z łóżka( jeżeli zostały poprzedniej nocy wszystkie warunki sin eqanon , konieczne bym się wyspał) muszę najpierw zrobić jeden przysiad i dwie i pół pompki-tylko wtedy mogę normalnie rozpocząć dzień.
Jeżeli coś mi nie wyjdzie , lub się pomylę, wtedy wracam do łóżka i dzień uważam za,,anulowany" i nic w tym dniu więcej nie robię
-gdy uda mi się przejść wstępną proicedurę przysiado-pompkową , wtedy muszę iść w kierunku łazienki. Siadam na ubikacji i liczę listki papieru toaletowego . Jeżeli ostatni listek ( czyli ten, którym mam się własnie podetrzeć), jest liczbą parzystą -wtedy wszystko jest w porządku i mogę normalnie kontynować dzień. Jeżeli natomiast jest to liczba nieparzysta, nie daje mi to spokoju, wpadam w panikę i biorę Prozac i relanium by się uspokoić.
-Gdy uda mi się już wyjść z domu ( co oczywiście jest poprzedzone normalną i oczywistą procedurą wracania się do drzwi dokładnie osiem razy i zamykania i otwierania drzwi trzy razy przy zamkniętym lewym oku i dokładnie pięć razy przy zamkniętym prawym oku i oczywiście dokładnie czterech minutach i dwunastu sekundach stania na lewej nodze w pozycji kucznej z kluczem uniesionym w prawej ręce)to sprawdzam zawsze pierwszą rejestrację samochodową, jaką widzę w rozpoczynającym się dniu. Jeżeli w tej rejestracji jest cyfra cztery -która przynosi mi pecha-wracam z powrotem do domu i anuluje dzień, jeżeli cyfra cztery jest nieobecna mogę dalej funkcjonować
-oczywiśćie moją obsescją jest liczenie płytek chodnikowych i dzielenie sumy wszystkich płytek przez siedem i wyciąganie z tej różnicy pierwaistka z trzech. Tu nie mam żadnych wymagań-byleby wynik był podzielny przez trzy, wtedy mi to zupełnie mnie przeszkadza
-komórkę muszę nosić przez 8 minut w lewej kieszeni , 2 w prawej i przez trzy minuty muszę ją trzymac dwoma palcami lewj ręki stojąc na nodze i przez 2 minuty w prawej, 3 w lewej , 2 trzymając ją na przegubie lewej dłoni( czy jakoś tak-teraz juz nie pamiętam, bo mam tyo dokładnie zapisane).
-gdy jem posiłki to liczba kęsów którymi skosnumuję dany posiłek musi być, po odjęciu różnicy z sumy dnia i miesiąca, liczbą nieparzystą .Taki mam nawyk wyniesiony jeszcze z dzieciństwa. Jeżeli jest to liczba nieparzysta to nie daje mi to spokoju i wpadam w panikę, zaczynam słyszeć głosy, wydaje mi się , że mnie ktoś śledzi etc.

A tak poważnie mówiąc, czytając wypowiedzi w tym temacie można mieć wątpliowośći , czy to forum ,,Nerwice natręctw- czyli dlaczego muszę obejrzeć się dokładnie trzynaście razy, zanim przejdę przez ulicę " czy forum piłka.pl.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 04 cze 2006, 22:12

Top i ja cos napisze.
-Zawsze gdy czytam gazete albo oglądam TV, musze co chwilke patrzyc na zegarek i mowic czas na glos z dokladnoscią co do sekundy. Bywa ze kilka razy w ciągu minuty.

-Zawsze jak sie wkurze i uderze cos prawą ręką, to pozniej uderzam to dwa razy lewą, a pozniej znowu raz prawą.

-Zawsze jak ide do koscioła licze ile jest kroków z domu.

-Jak ide drogą, to na 100m musze przynajmniej 10 razy sprawqdzic czy mam zawiązane buty

-Buty wiąże czasem pare minut, bo robię to dopóki w obu butach nie będzie idealnie tak samo docisnięte sznurówki

-za kazdym razem jak widze jakąś dziewczyne, przyglądam sie jej i porównuje do swojej :shock:

-jak jestem w domu i pisze smsa, to po napisaniu przepisuje na kartke i czytam kilka razy i sprawdzam czy glupio nie brzmi

-zawsze mam telefon w prawej kieszeni, klawiszami do uda

-zawsze jak ubieram buty to psrawdzam czy oba mają taką samą długość

-usypiam sie tylko przy wlanczonym swietle i ksiązce w rece

-gdy słysze cos w nocy na zewnatrz, to zaczynam sobie nucic

-jak wlanczam kompa, to pierwsze wchodze na MOj komputer i licze czy jest tyle dyskow co zawsze

-zanim poloze sie spac, sprawdzam czy niema cos pod luzkiem zeby tego nie rozgniesc

-na poczatku tygodnia zapisuje na kartce, jaki kiedy mam ubrac podkoszulek czy bluze zeby sie nie powtarzały za czesto

- codziennie, o tej samej porze mojej dziewczynie pisze ze ją...wiecie, lubie :) . Zawsze musi by to ten sam czas

Awatar użytkownika
Tomachos
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomachos » 04 cze 2006, 22:12

Pecik z rana... ok 2 min po przebudzeniu.. pecik zawsze przed snem... zawsze kupuje browara więcej.. tak żeby nie zabrakło :P 2 czynność z rana to kawa... bez niej nie jestem w stanie dojść do siebie... 2 kawa do poludnia.. 3 kawa po obiedzie.. czwarta po powrocie do domu piata przed snem...
zawsze nawet jak mam otwieracz otwieram piwo kluczami lub zapalniczką... a i zawsze ale to zawsze spuszczam sie do ryja :]

to takie podstawowe nawyki :)

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 04 cze 2006, 22:14

bragiel pisze:A tak poważnie mówiąc, czytając wypowiedzi w tym temacie można mieć wątpliowośći , czy to forum ,,Nerwice natręctw- czyli dlaczego muszę obejrzeć się dokładnie trzynaście razy, zanim przejdę przez ulicę " czy forum piłka.pl.
Forum pilka.pl na którym istnieje jednak taki dział jak Hyde Park :shock:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 04 cze 2006, 22:29

O kurde! Niektóre Wasze nawyki są naprawdę głupie, wręcz debilne. Rozumiem, że można robić zawsze siusiu przed wyjściem, ale czekanie 15 minut na 21.37 jest bezsensowne :roll: Ja jako takich nawyków nie mam, a jak już to chyba nie takie głupie. Jedyne co mi teraz przychodzi do głowy to to, że zawsze zabijam wszystkie muchy w pokoju przed snem.
A komórke mogę wszędzie nosić. Zawsze wiem gdzie ją wsadziłem. Płyt chodnikowych liczę, bo mam kostkę brukową. No i co najlepsze - nie rozkładam wyrazów na sylaby i nie czytam bilboardów od tyłu :lol:
A jeśli chodzi o sen, to i w czasie wojny bym zasnął, al nigdy nie śpię w środku dnia :) Nie ważne czy światło zgaszone, czy okno uchylone czy drzwi zamiknięte.
:wink:

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 04 cze 2006, 22:33

:arrow: po wyjściu z domu rano do szkoły zawsze pale papierosa
:arrow: jak siedze na kiblu zawsze pale papierosa
:arrow: rzadko chodzę do szkoły w Poniedziałki (nie wiem dlaczego ale jakos mi się tak układa :lol: )
:arrow: po zapaleniu papierosa zawsze dmucham w zapalniczke ( to mam od niedawna)
:arrow: jak mi sie cos zepsuje to to prawie zawsze niszcze
:arrow: po spaleniu papierosa sciagam jeszcze trzy machy przy gwizdku bo inaczej sie nie napale i bede musiał drugiego odpalać
:arrow: wchodze po kilka razy na różne serwisy o Barcelonie chociaż juz wszystko przeczytałem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”