Gry... - Strona 373

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.

Na czym najchętniej grasz?

PS4
24
34%
XBOX One
6
8%
PC
35
49%
komórka
1
1%
tablet
0
Brak głosów
na starszej generacji konsol
4
6%
na innej platformie
1
1%
Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 kwie 2020, 21:07

Tez się zajarałem ale od 3 dni nie mogę przejechać wyścigu w Melbourne a już byłem 2 okrążenia od końca na 3 pozycji to mnie murzyn musiał skasować

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2020, 21:38

BadBoy pisze:
03 kwie 2020, 21:07
Tez się zajarałem ale od 3 dni nie mogę przejechać wyścigu w Melbourne a już byłem 2 okrążenia od końca na 3 pozycji to mnie murzyn musiał skasować
Długo się męczyłem żeby ogarnąć, na początku ciągle ostatni, później jarałem się jak byłem dziesiąty, a teraz nawet wygrać się uda (poziom trudny), ale faktycznie zdarzało się, że niedaleko końca ktoś mnie w trawnik posłał

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 03 kwie 2020, 21:40

Tomusmc pisze:
03 kwie 2020, 19:52
Tak się wkręciłem w F1, że zakupiłem kierownicę :lol2: siedzenie w domu mi nie służy
Przypomniałeś mi, że ja też kupiłam i nawet nie wiem, gdzie ona jest :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2020, 21:45

futbolowa pisze:
03 kwie 2020, 21:40
Tomusmc pisze:
Tak się wkręciłem w F1, że zakupiłem kierownicę :lol2: siedzenie w domu mi nie służy
Przypomniałeś mi, że ja też kupiłam i nawet nie wiem, gdzie ona jest :D
Haha ja się dodatkowo cieszę bo na PS Plus jeszcze Dirt dojdzie więc będzie można się pobawić ;)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 03 kwie 2020, 22:00

Tomusmc pisze:
BadBoy pisze:
03 kwie 2020, 21:07
Długo się męczyłem żeby ogarnąć, na początku ciągle ostatni, później jarałem się jak byłem dziesiąty, a teraz nawet wygrać się uda (poziom trudny), ale faktycznie zdarzało się, że niedaleko końca ktoś mnie w trawnik posłał
Na trudnym? Obrazek ja gram na tym poniżej amatora z wszystkimi wspomagaczami Obrazek a jak Team wybrałeś?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2020, 23:14

BadBoy pisze:
03 kwie 2020, 22:00
jak Team wybrałeś
Red Bulla, najważniejsze to ogarnąć zakręty i zmianę paliwa ;) na łatwym miałem na początku po 30 sekund przewagi, teraz przynajmniej czuję oddech na zderzaku

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 03 kwie 2020, 23:25

sickstick pisze:
03 kwie 2020, 18:15
Którego NFSa polecacie na codzienną nudę? Ten najnowszy Heat, czy może któraś ze starszych wersji jest bardziej grywalna? Dodam że zatrzymałem się na Undergroundzie 2 i opcja wolnego jeżdżenia po mieście i tuningowania aut pod swój gust bardzo mi odpowiadała.
Najlepszego jaki powstał. NFS Most Wanted.
Tomusmc pisze:
Jeździłeś na poziomie profesjonalny kierowca?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 03 kwie 2020, 23:33

Kojiro pisze:
03 kwie 2020, 23:25
Póki co trudny, ale kierownicy jeszcze nie mam więc ciężko mi się sprawdzić

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 03 kwie 2020, 23:37

Tomusmc pisze:
03 kwie 2020, 23:33
Kojiro pisze:
03 kwie 2020, 23:25
Póki co trudny, ale kierownicy jeszcze nie mam więc ciężko mi się sprawdzić
To spróbuj raz na profesjonalnym, po prostu kariera od F2. Pierwszy, no może drugi zakręt i cię nie ma. :P
Nie ma mapy, tylko w kasku, nie ma zmiany pozycji widoku samochodu, zmiana biegów na przyciskach. Masakra.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 04 kwie 2020, 0:36

Gra ma mi sprawiać przyjemność więc raczej nie skorzystam ;)

Awatar użytkownika
Kesz
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 359

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kesz » 04 kwie 2020, 2:48

Ostatnio przeszedłem One Piece Pirate Warriors 4 i powiem szczerze, to pewnie nie będzie najlepsza gra roku, ale prawdopodobnie jedna z gier w których zatracę sporą ilość godzin.

Samą kampanie fabularną przeszedłem w 13h i teoretycznie ona miała zajmować w okolicach 15h. Co ciekawe, że autorom udało się upchnąć w grze całą fabułę a w przypadku One Piece to niezła sztuka, bo jest to bardzo długa seria mająca blisko 1000 odcinków anime i 94 tomy mangi, streścić to w 15h kampanii w grze, to niezłe wyzwanie a tu się to udało. Co prawda nie przechodzimy wszystkich potyczek m.in gra pomija całkowicie motyw na podniebnej wyspie i to logiczne, część wydarzeń mamy streszczone w narracji podczas cutscenek.

Oczywiście One Piece to gra w stylu musou, czyli styl rozgrywki przypomina Dynasty Warriors, bo jest to charakterystyczny styl dla Omega Force jacy są odpowiedzialni za tego typu gry. Więc mamy jedną wielką mapę a na niej pierdyliard przeciwników, grając postaciami po prostu robimy z nich jedną wielką rozwałkę, przejmujemy terytoria, walczymy z elitarnymi przeciwnikami czy bossami. Na mapie wyskakują nam misję poboczne oraz główne i jedziemy taranem robić swoje... Całość daje masę satysfakcji, ale po czasie może być monotonne, bo każdy poziom zbiera się do tych samych czynności, ale akurat One Piece Pirate Warriors pomimo tej powtarzalności, to wcale jakoś nie nudzi o czym niech świadczy fakt, że główny tryb narracyjny przeszedłem w dwa dni, więc średnio dziennie grałem jakieś 7h... i nie mam dosyć...

Po zakończeniu głównego trybu, mamy do dyspozycji tryb swobodny - który oferuje nam to samo co główna kampania, ale możemy poziomy przechodzić dowolną postacią a grywalnych postaci w tej grze na chwilę obecną jest aż 40! - każda z tych postaci może zdobywać poziomy, możemy ją rozwijać odblokowując jej skille pasywne i aktywne a także rozwijać statystyki co powoduje, że z czasem taka postać będzie jechała przez przeciwników taranem i robić jeszcze efektywniejszą rozpierduchę.

Gra ma też tryb skarbów gdzie zdobywamy materiały na odblokowanie dalszych zdolności w drzewku umiejętności. Sam rozwój postaci więc zbiera się do grundu, musimy farmić odpowiednie "żetony" stanowiące walutę na kupowanie i odblokowywanie statystyk/skilli postaci, ale także podstawowa waluta w postaci kasiorki za wykonywane misje.

One Piece Pirate Warriors 4 to jest gra do jakiej chętnie będę wracał by sobie zrobić kilka rajdów po przeciwnikach, rozwinąć sobie nową postać a spodziewam się, że w dlc dostaniemy więcej contentu, zarówno jeśli chodzi o postacie, elementy kosmetyczne a może i też misje.

Ludzie lubiący się w grach typu musou uważają, że One Piece Pirate Warriors 4 to najlepsza tego typu gra jaka wyszła i warto docenić też przemyślany system walki, jaki pozwala na przeróżne cuda a styl walki postaci różni się m.in na siłowy, techniczny czy walkę w powietrzu.

Tutaj akurat nagrałem swój gameplay całego trybu narracyjnego (SPOILERY jak coś) :

Głównie dla siebie, ale jak ktoś jest zainteresowany, to grę w sumie polecam.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 kwie 2020, 3:19

piotrcies pisze:
03 kwie 2020, 19:48
Oo, super. I tak nigdy nie kupię, ale nawet sposko.
Spytaj się jakie. [ch**] je strzelił.

Gram/łem w Formule 1. Wyścig w Melborune to średni poziom trudności. Najłatwiesze to Austria, Bahrain, Włochy, UK i jeszcze jeden ale już nie pamiętam. Bahrain i Austria to konieczne wygrane. Nawet jakimś Renault na początku kariery. Monako jest bardzo trudno ukończyć. Jedyny raz kiedy zrobiłem tam okrążenie bez uderzenia w bande to wtedy jak tam byłem w "realu" i zrobiłem je pieszo. Gram osobiście na 60% trudności.

Jeżeli gracie w kariere. Najpierw ulepszajcie do poziomu 4 zniżki oraz kilka punktów we wytrzymałości. Inaczej nie ma sensu bo wasze auto w 3 sezonie będzie najgorsze.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1078
Kibicuję: Ac Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 04 kwie 2020, 4:33

sickstick pisze:
03 kwie 2020, 18:15
Którego NFSa polecacie na codzienną nudę? Ten najnowszy Heat, czy może któraś ze starszych wersji jest bardziej grywalna? Dodam że zatrzymałem się na Undergroundzie 2 i opcja wolnego jeżdżenia po mieście i tuningowania aut pod swój gust bardzo mi odpowiadała.
Most Wanted z 2006 roku (nie ten z 2012 bodajże)

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 kwie 2020, 7:19

Tomusmc pisze:
BadBoy pisze:
03 kwie 2020, 22:00
jak Team wybrałeś
Red Bulla, najważniejsze to ogarnąć zakręty i zmianę paliwa ;) na łatwym miałem na początku po 30 sekund przewagi, teraz przynajmniej czuję oddech na zderzaku
A to ja na spokojnie będę budował potęgę Renault Obrazek wyżej się nie pchałem Obrazek

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4003
Kibicuję: AC Milan

Gry...

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 04 kwie 2020, 11:31

Kupiłem wczoraj Trials Rising bo jest na przecenie w PS Store (37 złociszy). Fajne to, można we 2 pograć i w multi. Polecam :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”